• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim Biyopsisi

dil_nur

Hoşgeldin Dünyama Bebeğim
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
3.486
1
156
39
İzmir
Kızlar bebeğim olmadığı için tedaviye başladım önce eşimden sipermiyogram istedi
Şimdide bana yılbaşından sonra sana rahim biyopsisi yapıcaz dedi nasıl oluyor bu biyopsi korkuyorum valla zor birşeymi anestezi uygulanıyormu ayrıca niye istemiş olabilir bir sorun yok demişti normal muayenesinde :sm_confused:
Biraz araştırdım ama anladığım kadarıyla parça alıyorlar rahimden ama yaşayan ve bu durumu bilen arkadaşlarım varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinicem

Soruma cevap veren olmadı ne olduğunu yaşayıp öğrendim kaydirigubbakcemile3
Benim gibi bilmeyenler için yinede yazıyım dedim belki faydası olur
Aslında adını da yanlış yazmışım tam adı ve karşılığı şöyle;

ENDOMETRİUM BİYOPSİSİ

Rahim içinden teşhis amacıyla, endometrium doku parçasının alınmasıdır. Basit bir küretaj tekniği biçiminde uygulanır. Diğer küretaj biçimlerinden farkı, genellikle rahim ağzı kanalının genişletilmesine (dilatasyon) gerek kalmadan ince özel bir aletle girilerek ufak bir endometrium dokusunun alınmasıdır. Hormonal ya da diğer bazı hastalıkların teşhisinde endometrium biyopsisinden yararlanılır.

Bir kadında yumurtlama olup, olmadığını ifade eden en kesin tanı yöntemidir. Bundan başka endometriumun sağlıklı olup, olmadığı konusunda da bilgi verir. Endometriuma ait iltihabi bir hastalık (tüberküloz gibi) ya da bir hormonal dengesizlik (korpus luteum yetmezliği) teşhis edilebilir. Bu işlem basit bir küretaj tekniği biçiminde uygulanır. Rahim boşluğu içine ufak bir küret ile girilerek, küçük bir endometrium parçası alınır ve mikroskop altında incelenir. Kadının yumurtlayıp, yumurtlamadığını anlamak için bu işlem, beklenen adet kanamasından hemen önceki günlerde yapılmalıdır.

Buarada benim sonucuma göre bende yumurtlama olmuyormuş ama şükürler olsun daha kötü bir sorun yok :Saruboceq:
En son rahim filmide çektirdikten sonra tam anlamıyla tedaviye başlanacak
Rabbim tüm bebek isteyenlerin bu yolda yardımcısı olsun :Saruboceq:

Back