Rahim ağzı yetmezliği

bu süreçte psikolojik olarak nasıldınız
Sürekli akıntım nasıl, kanamam var mı diye kontrol ediyordum. Evde olduğum için biraz daha rahattım. Çalışıyor olsam çok gergin olurdum. Tatile falan gitmek istemedim. 21. Haftayı kendime sınır belirlemiştim. O haftayı geçince çok rahatladım. Ama sürekli bir sorun olacak mı hissi oluyor tabi ki.

teşekkürler yanıtlarınız için bende neler yaşayacağımı öngörmeye çalışıyorum

Selamlar, kayıplarınız için çok üzgünüm. Benim rahim ağzı ölçümü yapılmadı. Ama çift rahim tanısı kondu ve erken doğum riski var dendi. 9+0 dayım bugün. Ben de direkt iyi bir riskli gebelik uzmanı buldum. Çarşamba günü muayeneye gideceğim. Rahim ağzı iyi olsa bile serklaj yapmayı düşünüyordum ve burada yazanlardan anladığım da o oldu. Bir gün içinde bile açılma oluyormuş. Durduk yere genel anestezi alıp operasyon geçirmek istemiyorum ama her an ışığımı kaybetme korkusuyla yaşayacağıma serklaj yapayım diyorum. Riskleri çok düşükmüş sanırım.

Enfeksiyon veya Rahim ağzı yetmezliği diyorlar sizde de rahim ağzı yetmezliği olabilir 3. Gebelikte dikiş önerdiler mi?
Bu enfeksiyon nedir kandaki enfeksiyon mu idrar yolu enfeksiyonu mu benimde 15.haftam ilk gebeliğim servikal 34-36 arasi kisalip uzuyor doktor ölcun iyi diyorda neye gore iyi bilmiyorum daha bu kadar kucukken bebek erken haftada 34 dusuyor ölcüm hemde 12.haftaya kadar fitil, kalcadan ve karindan progestan almama rağmen, hala devam ediyorum fitile

Rahim içi veya bebeğin suyunda oluyor sanırım. Kanama istenmez gebelikte mesela, enfeksiyona sebep olabiliyor. İdrar yolu enfeksiyonu da rahme sıçrıyor sanırım.
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.

İki gün önce bir anda suyumun gelmesiyle hiç ağrı sızı olmadan hastaneye gittim maalesef kesem patlamış ve bir cm açıklığım vardı bebeğin hiç suyu kalmadığı için suni sancıyla doğum yaptım doktorum rahim ağzı yetmezliği ilk gebelikte tanı koyulamıyor ikinci gebeliğinde serklaj yaparız dedi bu yara hiç kapanmayacak sanki canım çok acıyor kızımı düşündükçe.. sizin yazınızım üzerinden zaman geçmiş gebe kaldınız mı acaba şu an süreç nasıl ilerledi

Evet mutlaka dikiş artırın erken atılan dikiş bebeği tutuyor ama tabiki enfeksiyona da dikkat etmek lazım enfeksiyon kapinca dikiş de fayda etmeyebilir

Herkese merhabalar,
Hepimize çok çok geçmiş olsun,başımız sağolsun diyebiliyorum ancak sizleri o kadar iyi anlıyorum ki taze acısı olan bir anneyim çünkü bende, 1 hafta önce 20+5 haftalıkken kesem patladı ve normal doğumla bebeğimi kaybettim aslında hamilelik öyküm en başından beri şöyle ;
12 Eylül 2022 de ilk bebeğimi hiçbir ağrı sızım yokken sabah saatlerinde kanamamın gelmesiyle kaybettim.
Daha sonra ikinci kez hamile kaldım hamileliğimin başından beri rahim ağzı yetmezliğim olduğu biliniyordu.ilk düşüğümden sonra HSG, rahim kontrolu gibi tüm kontrollerimin hepsi yapildi ve hamileliğimin 13.haftasinda servikal serklaj yapıldı ama doktorum rahim ağzında dikiş atilacak kadar pay bile olmadığını buna rağmen dikiş atıldığını ama riskin her zaman olduğunu söylemişti ben hep istirahat ederek geçirmiştim zaten bu süreci.
O güne geldiğimde 1 gün önce karnımda gaz sancısı şeklinde sıkıntım oluştu ama ağrım sızım yoktu ertesi günü de öyle ta ki gece bi anda gaz sancısı,karın baskısı artana kadar evden çıkamayacak hatta lavabodan çıkamayacak duruma geldim ve ambulans çağırdık fakat ambulans gelene kadar benim kesem patladı ve bebeğimin ayakları çıktı bende gördüm eşimde, sonrasında ambulans gelene kadar yere yattım ve bekledik asla ıkınmamı istemediler bebek ters geldiği için o süreçte ıkınmamak ıkınmaktan bence daha zor.Sonrası da bildiğiniz gibi direkt acil doğumhane normal doğumla plasentayi da çıkardım kürtaj yapildiktan sonra serklajin dikişlerini aldılar üzerinden 1 hafta geçti ama hiç geçmeyecek bi acı gibi sadece sizlerden benim gibi bu durumu yaşayanlardan bilmek istediğim birşey var kanamam 15 gün sürer demişti doktorum sizlerde nasıl oldu bir de ilişkiyi 2 ay sonra önerdi doktorum sizlerde nasıldı ? İnsan kendisi gibi ayni şeyleri yaşayan kişilerle muhabbet ettiğinde acı yerini biraz olsun teselliye bırakıyor sanki yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kaçıncı haftada doğum yaptınız dikişi attıktan ne kadar süre sonra doğum oldu

Başınız sağolsun, serklaj dikişlerinize rağmen bebeğinizin ayakları nasıl çıktı dikişin bir etkisi olmadı mı

Kaçıncı haftada doğum yaptınız dikişi attıktan ne kadar süre sonra doğum oldu
20+5 te kesem patladı ve saniyeler içinde doğum gerçekleşti.Bebek dikişi patlatmasa bile yandan yırtıp çıkabilir demişti doktorum öyle de oldu o nedenle normal doğumdan çok daha fazla hızlı gerçekleşiyor hadise.

Başınız sağolsun, serklaj dikişlerinize rağmen bebeğinizin ayakları nasıl çıktı dikişin bir etkisi olmadı mı
13.haftada da dikislerim atılmıştı serklaj olduktan 1 bucuk ay sonra bebeğimi kaybettim

Sağolun, serklaj dikişi atılsa bile doktorumuz yandan yirtabilir bu risk her zaman vardır demişti maalesef söylediği gibi de oldu doğumdan sonra serklaj dikislerim alındı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…