- 5 Şubat 2018
- 39
- 22
- 28
-
- Konu Sahibi gulnisayik
Tekrardan hamile kaldınız mı? Bende 1 hafta önce 20 haftalık bebeğimi kaybettimArkadaşlar merhaba. Benim ilk gebeliğimde 23. haftamda 4 cm açıklığım oldu serklaj yapıldı ama dikiş tutmadı 8 cm açıklığım oldu 23+2 de 8.5 cm ile bebek ters olduğu için sezaryene girdim. 27 gün yaşadı öldü. Doktor rahim ağzı yetmezliğin var dedi. Aslında gebelik süecin zaten riskliydi biraz. Hem aşırı stresli bir dönemden geçiyordum üstğne dişlerim dişetlerim çok kötü oldu o yüzden amokşavin 1000 mg kuşlandım bir hafta. Bittiği gibi başladı sancım açılmam oldu. Acaba doğuma sevep olmuş mudur? Şmdi tekrar gebelik düşünüyorum ama korkuyorum biraz. Bemim gibi olup ikinci gebeliğinde dikiş olmadan vaktinde ve sağlıklı doğum yapan var mı? Biraz korkuyprum
Bende 2 hafta önce 19+5 günlük bebeğimi suyumi gelmesinden dolayı kaybettim kasılma ve ağrı hissetmedim ama 2 gün sonunda suyu bitmişti engfeksiyon riskine karşı suni sancı ile ile doğum yaptım hamilelik sonlandırıldı siz neden dolayı kaybettinizTekrardan hamile kaldınız mı? Bende 1 hafta önce 20 haftalık bebeğimi kaybettim
Enfeksiyon veya Rahim ağzı yetmezliği diyorlar sizde de rahim ağzı yetmezliği olabilir 3. Gebelikte dikiş önerdiler mi?Bende 2 hafta önce 19+5 günlük bebeğimi suyumi gelmesinden dolayı kaybettim kasılma ve ağrı hissetmedim ama 2 gün sonunda suyu bitmişti engfeksiyon riskine karşı suni sancı ile ile doğum yaptım hamilelik sonlandırıldı siz neden dolayı kaybettiniz
Birde haftalarımız çok yakınmış kanamam hafif olsada devam ediyor kanamanız kaç gün sürdü sizin? Bende suni sancıyla normal doğum yaptım yaşamayacağını bildiğin evladını normal doğum ile doğurmak o kadar zordu ki Allah kimseye yaşatmasınBende 2 hafta önce 19+5 günlük bebeğimi suyumi gelmesinden dolayı kaybettim kasılma ve ağrı hissetmedim ama 2 gün sonunda suyu bitmişti engfeksiyon riskine karşı suni sancı ile ile doğum yaptım hamilelik sonlandırıldı siz neden dolayı kaybettiniz
Evet doktorum bidahaki gebeliğinde dikiş yapılabilir dedi bana şu nedenden dolayi diye hicbirsey demediler her kontrolde hiçbir sıkıntı gözükmüyordu her nedenden olabilir dediler ancak benim hep kanamam oluyordu sürekli acile gidiyorduk bakıp bazen 1 gece yatıp eve gönderiyorlardi hiçbir soylemedilerEnfeksiyon veya Rahim ağzı yetmezliği diyorlar sizde de rahim ağzı yetmezliği olabilir 3. Gebelikte dikiş önerdiler mi?
Benimde kanamam azaldı ama devam ediyor 40 güne kadar devam etmesinin normal olduğunu söyledi doktor, evet o an hem sancı ağrısı hem kalbinde hissetiğin acı o kadar kötüydü ki herşeyin bı anda olması Allah birdaha yaşatmasin kimseye de yaşatmasin inşallahBirde haftalarımız çok yakınmış kanamam hafif olsada devam ediyor kanamanız kaç gün sürdü sizin? Bende suni sancıyla normal doğum yaptım yaşamayacağını bildiğin evladını normal doğum ile doğurmak o kadar zordu ki Allah kimseye yaşatmasın
Birde doktor tekrar hamile kalma süresi ile ilgili birşey dedi mi size?Enfeksiyon veya Rahim ağzı yetmezliği diyorlar sizde de rahim ağzı yetmezliği olabilir 3. Gebelikte dikiş önerdiler mi?
Benim kanamam vs yoktu bir gün önce hastaneye gitmiştim hiçbir şey dememişti doktor 1 günde nasıl bu kadar açılma olup doğum başladı ben anlamadım hep acaba bir gün önce doktordan kaynaklı bir ihmal mi oldu diye düşünüyorum zamanı geri alamıyorum kızım cennetlikmiş diye avutuyorum kendimiEvet doktorum bidahaki gebeliğinde dikiş yapılabilir dedi bana şu nedenden dolayi diye hicbirsey demediler her kontrolde hiçbir sıkıntı gözükmüyordu her nedenden olabilir dediler ancak benim hep kanamam oluyordu sürekli acile gidiyorduk bakıp bazen 1 gece yatıp eve gönderiyorlardi hiçbir soylemediler
Evet 2 ay sonra kalabilirsin ama ilk regl olduğunda gel dedi hem muayene edecek hemde enfeksiyon olmasın tekrardan diye bir ilaç verecekmiş gebelik öncesiBirde doktor tekrar hamile kalma süresi ile ilgili birşey dedi mi size?
Benim kanamam vs yoktu bir gün önce hastaneye gitmiştim hiçbir şey dememişti doktor 1 günde nasıl bu kadar açılma olup doğum başladı ben anlamadım hep acaba bir gün önce doktordan kaynaklı bir ihmal mi oldu diye düşünüyorum zamanı geri alamıyorum kızım cennetlikmiş diye avutuyorum kendie
Evet insanın aklına herşey geliyor acaba mi diye ama ben o kadar acile gittim hep farklı doktorlar gördü kimsede bir sikinti var demedi testleri yapıp muayene edip gönderdiler o zaman bir sıkıntı yoktu belkide bilemiyoruz maalesef olmasi gereken böyleymiş demekten ve dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor. Benimde erkekti bebeğim her gittiğimde hep keyfi yerinde baya hareketli bebeğin diyorlardiBenim kanamam vs yoktu bir gün önce hastaneye gitmiştim hiçbir şey dememişti doktor 1 günde nasıl bu kadar açılma olup doğum başladı ben anlamadım hep acaba bir gün önce doktordan kaynaklı bir ihmal mi oldu diye düşünüyorum zamanı geri alamıyorum kızım cennetlikmiş diye avutuyorum kendimi
Bende farklı doktora gideceğim inşallah en kısa zamanda hayırlısı ile isteyen herkese nasip olurEvet 2 ay sonra kalabilirsin ama ilk regl olduğunda gel dedi hem muayene edecek hemde enfeksiyon olmasın tekrardan diye bir ilaç verecekmiş gebelik öncesi
Perinatoloji uzmanına gitmenizi öneririm riskli gebeliklerle ilgileniyorlar bende doktorumu değiştirdim, hakkımızda hayırlısı olsun sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız inşallahBende farklı doktora gideceğim inşallah en kısa zamanda hayırlısı ile isteyen herkese nasip olur
Bende 29 kasımda suni sancıyla normal doğum ile doğurdum 20 haftalık bebeğimi… O kadar hayal hepsi uçup gitti. Gerçekten o kadar zor ki çok geçmiş olsunBirde haftalarımız çok yakınmış kanamam hafif olsada devam ediyor kanamanız kaç gün sürdü sizin? Bende suni sancıyla normal doğum yaptım yaşamayacağını bildiğin evladını normal doğum ile doğurmak o kadar zordu ki Allah kimseye yaşatmasın
Bende sizin gibi ihmal mi ben mi ters hareket yaptım şöyle mi böyle mi diye o kadar suçladım sorguladımki kendimiBenim kanamam vs yoktu bir gün önce hastaneye gitmiştim hiçbir şey dememişti doktor 1 günde nasıl bu kadar açılma olup doğum başladı ben anlamadım hep acaba bir gün önce doktordan kaynaklı bir ihmal mi oldu diye düşünüyorum zamanı geri alamıyorum kızım cennetlikmiş diye avutuyorum kendimi
Dikiş atma ve alındıktan sonrası nasıl geçti sizin için? Sürekli yattınız mıHepinize çok geçmiş ve olsun. Allah kucağınızı doldursun inşallah.
Ben geçen sene 21 haftalık bebeğimi kaybettim. Bu sene yine hamile kaldım. 14. Haftada dikiş atıldı ve 38. Haftada sağlıkla doğum yaptım. Bazı doktorlar iki erken doğumdan sonra atıyormuş ama bence beklenmesine gerek yok. Muhakkak perinotoloji doktoruna gidin.
Evet katılıyorum. Doktorum alttan muayene bile edip ölçüm almadı. Ben bu dikişi ne olursa olsun atıcam dedi.Dikiş atma ve alındıktan sonrası nasıl geçti sizin için? Sürekli yattınız mı
Bencede tekrar beklenmesine gerek yok atanı bulana kadar dolaşırım gerekirse,o acıyı yaşamak zor
Sancılarım gitti demişsiniz neden onlar sancı vermediler,yapıcak bir şey kalmayınca hap olarak suni sancı verdiler bana. Çok geçmiş olsun bende 6 gün kaldım. Tekrar hamile kalmak nasip olursa dikişten sonra doktor yatma desede büyük ölçüde yatarım. İzmirdeyim inşallah sizin gibi sağlıklı kucağımıza almak nasip olur,sağlıkla büyüsün miniğinizEvet katılıyorum. Doktorum alttan muayene bile edip ölçüm almadı. Ben bu dikişi ne olursa olsun atıcam dedi.
Benim erken doğumdan 4 gün önce servikal uzunluğum 5 cmdi ve hiç açıklık yoktu. 4 gün sonra 6 cm açıklıkla gittim hastaneye. Suyum geldi ve suyum gelince sancılarım geri gittiği için doğum 63 saat sürdü. Çok yüksek enfeksiyon oldum. 12 gün hastanede yattım.
Bu sefer serklaj olunca ilk bir hafta sürekli yattım. Saat başı kalkıp evin içinde dolaştım. Doktorum o kadar yatmana gerek yok dedi. Sonra oturarak yatarak devam ettim. Ufak ev işleri yaptım. 22. Haftayı geçince de parka kadar, markete kadar yürüdüm. Dikiş de 38+0’da sancıyla hastaneye gittiğimde, acil sezeryana alındığımda alındı. Normal doğum yapacaksanız 37’de alıyorlar.
Hangi şehirdesiniz? Benim doktorum çapa’nın eski anabilim dalı başkanı. Bu gibi doktorlara gitmenizi tavsiye ederim. Geçen sene istanbul dışındaydım. Lekelenmem olunca normal bi doktora gittim, başıma bunlar geldi. Ama şimdi doğan çocuğumun rızkıymış demek dünyaya gelmek diyorum.
Suni sancı da verdiler paket paket serumlarla. En son rahim ağzına bir ilaç koydular. Ondan 12 saat sonra falan gerçekleşti doğum.Sancılarım gitti demişsiniz neden onlar sancı vermediler,yapıcak bir şey kalmayınca hap olarak suni sancı verdiler bana. Çok geçmiş olsun bende 6 gün kaldım. Tekrar hamile kalmak nasip olursa dikişten sonra doktor yatma desede büyük ölçüde yatarım. İzmirdeyim inşallah sizin gibi sağlıklı kucağımıza almak nasip olur,sağlıkla büyüsün miniğiniz