Beni hikayem biraz uzun ama sizinle paylaşmak istiyorum.1 Gebeliğimde doktora gittiğimde septum um olduğunu öğrendim ve bize 100/80 düşer dedi. Ama hiç bir sorunyaşamadım,normal doktor kontrollrine gittim.25 haftada bebekte sorun olduğunu öğrendik ve 26 haftada gebelik sonlandırıldı.sonra septum ameliyatı oldum.planlayarak 2 defa hamile kalmıştım,herşey yolundaydı.İşime gidiyordum 22 haftada birden tuvalette bebeğin kesesi elime geldi,çok korktum...Acil haftaneye gittim,acıklık varmış.acil serklaj yapıldı,hiç kalkmadım.3 hafta sonra doğum başladı ve durmadı.bebeğim 6 gün küvezde yaşadı ve kaybettik.doktorumuz bize 2 sanşsız olay yaşadığımızı ve halledilmiycek bi problem değil dedi.Yine güvendik...Bu arada 2 septum ameliyatı daha oldum.1 yıl ara verdik ve tekrar 3 hamilelik,12 haftada dikiş atıldı(serklaj) yine ilaçlar,kan sulandırıcı iğne kullandım.işe gitmedim
.doktorum bana heyet raporu verdi ve sürekli evdeydim.kısa yürüyüşler yapabilirsin yormuyacak işler yapabilirsin dedi,bende ole yaptım.nasılsa dikiş atıldı dedim ,güvendimm,ama olmadı...24 haftada kanama ben hastaneye yine ve açıklık var,yine dikiş atıldı rahim ağzına.2 gün sonrada doğum oldu.bu arada ben prof.L.S.önderoğluna gidiyordum.bu konuda uzman diye.Ama doktoru göremiyorum,hergün başka doktor veya öğrenci elindeyim...neyse.Bebeğim 5 hafta küvezde yaşadı,sonra kaybettik.Hergün korkular yaşıyoduk .kendimi kötü hissediyordum benim yüzünden diye.3 gebeliğimde böle sona erdi.
Sonra kendime doktor aramaya başladım.4-5 doktora gittim hepsi olumsuz konuşuyodu çünkü 3 defa serklaj 3-4 defa septum ameliyatı(alttan)rahim ağzını paramparça etmişti...