Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben çok kullanmıştım ya neyse hayırlısı ile doğsunlar da bu günler geride kalacak inşallah ben her gün bittiğinde seviniyorum

Hergün sıkıntısız geçen güne, şükrederek geçiyor zaman çok şükür bu zamanlara geldik zamanında sağlıklı doğumlar nasıp olur inş 🙏

Bende serklajliyim bugün sulu bir kanamam oldu doktora söyledim progesteron vurdur dedi yarın çağırdı.cok korktum yine erken doğum oluyor diye.yarini iple çekiyorum benim gibi olan varmı acaba.zaten hep yatıyordum.

Kızlar benim gibi serklaj yüzünden sürekli yatan var mı. Sadece lavabo için ayağa kalkıyorum. Ve artık bacak ağrısı çok zorlamaya başladı beni. Gece ağrı yüzünden uyuyamıyorum. Benim gibi yaşayan var mı aranızda. Doktoruma söyledim ama benim için önemli olan kasık ağrısı ve suyun gelmesi diyor pek sallamadı nedense bu konuyu🤦‍♀️
Ben 21. Haftada acil serklaj oldum. Simdi 25. Haftadayim.1 aydir yatiyorum. Bir tek doktor randevular icin evden cikiyordum. Bu haftasonu da 1 er saatliğine disari ciktik esimle. Gittigimiz yerde de oturdum zaten cafede.

Magnezyum kas kramplarini azaltıyor kullanmıyor musunuz?

Ben haftada 2 defa yapıyorum. Birde erken doğumu engellemek için nidicard içiyorum günde 12 tane
Merhaba nıdıcart kac saatte bır alıyorsun bnde alıyorum canım günde 8 kaçıncı haftada başladın kaça kadar devam edeceksın bnde haftada ıkı proluton vuruluyorum benım adet gıbı sancılarım var

Ben 21. Haftada acil serklaj oldum. Simdi 25. Haftadayim.1 aydir yatiyorum. Bir tek doktor randevular icin evden cikiyordum. Bu haftasonu da 1 er saatliğine disari ciktik esimle. Gittigimiz yerde de oturdum zaten cafede.

Magnezyum kas kramplarini azaltıyor kullanmıyor musunuz?

Kullanıyorum fayda etmiyor maalesef. Sende açılma olmuşmuydu peki

Merhaba nıdıcart kac saatte bır alıyorsun bnde alıyorum canım günde 8 kaçıncı haftada başladın kaça kadar devam edeceksın bnde haftada ıkı proluton vuruluyorum benım adet gıbı sancılarım var

4 saatte bir 2şer tane alıyorum. 14. Haftadan beri kullanıyorum bu şekilde. Doğuma kadar devam edeceğim sanırım. Bende haftada bir Proluton yaptırıyorum hergün de progestan dex yapıyorum. Arada benimde adet gibi sancım oluyor ama uzun sürmüyor. Doktorum kasık ağrısı olduğunda yada suyun gelirse bizim için önemli demişti.

4 saatte bir 2şer tane alıyorum. 14. Haftadan beri kullanıyorum bu şekilde. Doğuma kadar devam edeceğim sanırım. Bende haftada bir Proluton yaptırıyorum hergün de progestan dex yapıyorum. Arada benimde adet gibi sancım oluyor ama uzun sürmüyor. Doktorum kasık ağrısı olduğunda yada suyun gelirse bizim için önemli demişti.
Adet sancısını önemsemedi mı bende adet sancısı doğum sancısı olur dıye korkuyordum nıdıcart yan etkı yapıyor mu birde gece nasıl ayarlıyorsun ılac saatlerin kaçtan kaça mesela saatlı yutmak daha mı faydalı

Adet sancısını önemsemedi mı bende adet sancısı doğum sancısı olur dıye korkuyordum nıdıcart yan etkı yapıyor mu birde gece nasıl ayarlıyorsun ılac saatlerin kaçtan kaça mesela saatlı yutmak daha mı faydalı

Hastanede yattığımda verdikleri saati kaydettim ona göre düzenledim sabah 6, 10, 14, 18, 22, 24 saatlerinde alıyorum mesela alarmı kurdum saati saatine içiyorum. Onun adet sancısı yaptığını sanmıyorum. Genelde tansiyon düşüklüğü yapıyordu. Adet sancın sürekli oluyorsa doktorla görüş mutlaka. Ben en ufacık sancım da ağrım da doktoruma bilgi veriyorum hemen gel diyor kontrol ediyor.

Kullanıyorum fayda etmiyor maalesef. Sende açılma olmuşmuydu peki
Bol bol su ic canim. Benim serklaj sonrasi karnimda sertlesmeler ve kasılmalar olmustu eve döndüğümüzde. Cok korkmuştum. O hafta bol bol sıvı yedim. Karin ic basincini düşürmeye çalıştım. Sonra bir rutine girdi.
Bende 3mm tutuyordu ameliyata girdiğimde. Bir de ikiz gebelik benim ayni zamanda 30mm hunilesme vardi. Doktor 32. Haftalara gelsek iyi diye dusunuyor. Hedefimiz su an 28. Hafta. Henuz ben 25. Haftadayim.

Bol bol su ic canim. Benim serklaj sonrasi karnimda sertlesmeler ve kasılmalar olmustu eve döndüğümüzde. Cok korkmuştum. O hafta bol bol sıvı yedim. Karin ic basincini düşürmeye çalıştım. Sonra bir rutine girdi.
Bende 3mm tutuyordu ameliyata girdiğimde. Bir de ikiz gebelik benim ayni zamanda 30mm hunilesme vardi. Doktor 32. Haftalara gelsek iyi diye dusunuyor. Hedefimiz su an 28. Hafta. Henuz ben 25. Haftadayim.

Günde 4-5 lt su içiyorum canım. Çok şükür bir defa kasılmam oldu. Baya düşükmüş uzunluğu doktor iyi toparlamış neyseki. Bizimde hedef 28 umarım 38leridr görürüz

X