Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar bisey sorcam ya ben asiri sinirli oldum bazen otrup sinirden aglayasim geliyo gebelikte ne iyi gelirki ilaclardanmi oldu nedennoldu bazen aksamlarda bu sinir uyutmuyo🥺🥺

Kizlar bisey sorcam ya ben asiri sinirli oldum bazen otrup sinirden aglayasim geliyo gebelikte ne iyi gelirki ilaclardanmi oldu nedennoldu bazen aksamlarda bu sinir uyutmuyo🥺🥺
Canim hamilelikte yattigimiz için daha sınırlı oluyoruz bunuda geçtim canım stres sıkıntılı bir hamilelik olunca üst üste geliyor herşey beni kızımda buhranlar basıyordu artık hergunmu ağlarsın hergun ağlardım canım ama hergun artık son 6 hafta falan artık doktor bana pasiflora sakinleştirici vermişti ondan içiyordum doktora dedim bu bana yetmiyor kafaya devir gitsin derdi bana espri yapardı😌😌😌😂😂

Aynen canim gebeligim suresince cok stresler yasadim ilaclar filanda sinirimi bozdi ve su aralar esimle surekli kavqa edyorum ufacik bisey oyle bir sorun oluyoki bana sakinlestrici verirmi bilniyorum hic
Canim hamilelikte yattigimiz için daha sınırlı oluyoruz bunuda geçtim canım stres sıkıntılı bir hamilelik olunca üst üste geliyor herşey beni kızımda buhranlar basıyordu artık hergunmu ağlarsın hergun ağlardım canım ama hergun artık son 6 hafta falan artık doktor bana pasiflora sakinleştirici vermişti ondan içiyordum doktora dedim bu bana yetmiyor kafaya devir gitsin derdi bana espri yapardı😌😌😌😂😂

Masallah cnm en cok korkum 28 e kadar benım en tehlıkelı zamanlar sen neler kullandın ılac olarak pekı
Merhaba canım yazdıkların dikkatimi çekti çok eskilere gidemedim ama
Ben de ikiz gebeyim be 20. Haftalardan beri serklajlıyım hep senin gibi 28 i göreyim geçeyim diyordum doktorumda kızardı daha yüksekmdua etsene diye :)
Geldim çattım 28lere
Yeni hedefim 32 :) gerisi allah kerim 🙏🏻
Umudumuzu kaybetmeyelim 💐

Aynen canim gebeligim suresince cok stresler yasadim ilaclar filanda sinirimi bozdi ve su aralar esimle surekli kavqa edyorum ufacik bisey oyle bir sorun oluyoki bana sakinlestrici verirmi bilniyorum hic
Canim ilaç verirmi bilmem ama eşinle tartışman çok normal hatta lohusalık ve sonrasında bile sürebiliyor çünkü onlar içinde zor bir dönem her iki tarafta birbirini idare etmeli sen kendini sakın tut elbet doğumdan sonra geçecek bugünler canım

Canımm ağrıların kaçıncı hafta başlamıştı, yarın büyük gün bir avazda geçsin bitsin inşallah 🙏💛 haberlerini bekliyoruz
Hamile kaldigimi ogrendigim gun nerdeyse 🙊 21 de adet sancisi gbi oluyodu ara ara sonra dikis falan acilip yenilenince dogmasin diye agri oldukca endol 25 mg fitil aldim oyle erteledim dogumu en ufak agri yasamamam gerekiyordu cunku 30 da endolude alamadim ayagim azcik insn hemen sancilaniyodum 33 de bi basladim yurumeye smdide agri olsada devami gelmiyor

Esim yazik suyuma gidiyo iste kalbimi kirmamaya calsyo aslinda boyle degildim cok sakin biriyim ama cok kotu oldum.su aralar deminde doktorun biri moralimi bozdu bu rahim agziyla erken dogum kacinilmaz dikisini soke bilirler falan filan ya Rabbim istedikden sobra 40da gorurum Rabbim.erken dogum nasip edersede napim elden ne gelir boynum.kildan incedr doktorumda tum sinirini esimin uzerine doktim😔

Canim ilaç verirmi bilmem ama eşinle tartışman çok normal hatta lohusalık ve sonrasında bile sürebiliyor çünkü onlar içinde zor bir dönem her iki tarafta birbirini idare etmeli sen kendini sakın tut elbet doğumdan sonra geçecek bugünler canım

Esim yazik suyuma gidiyo iste kalbimi kirmamaya calsyo aslinda boyle degildim cok sakin biriyim ama cok kotu oldum.su aralar deminde doktorun biri moralimi bozdu bu rahim agziyla erken dogum kacinilmaz dikisini soke bilirler falan filan ya Rabbim istedikden sobra 40da gorurum Rabbim.erken dogum nasip edersede napim elden ne gelir boynum.kildan incedr doktorumda tum sinirini esimin uzerine doktim😔
Sana 34 u de zor görürsün dediler desinler Allah bilir en güzelini canim takma bile ben inanıyorum 36 yi bitireceksin insallah bu arada hastanedemisin simdi

Sana 34 u de zor görürsün dediler desinler Allah bilir en güzelini canim takma bile ben inanıyorum 36 yi bitireceksin insallah bu arada hastanedemisin simdi

Ne haldeymis yani rahimagzi canım

Hamile kaldigimi ogrendigim gun nerdeyse 🙊 21 de adet sancisi gbi oluyodu ara ara sonra dikis falan acilip yenilenince dogmasin diye agri oldukca endol 25 mg fitil aldim oyle erteledim dogumu en ufak agri yasamamam gerekiyordu cunku 30 da endolude alamadim ayagim azcik insn hemen sancilaniyodum 33 de bi basladim yurumeye smdide agri olsada devami gelmiyor
Canim sanada hayırlı doğumlar diliyorum rabbim tamamına erdirsin bir avazda kurtarsin dualarında bizleri unutma seni seviyoruz Allah'ın izniyle yarın bebisinle senin güzel haberlerini bekliyoruz

Merhaba canım yazdıkların dikkatimi çekti çok eskilere gidemedim ama
Ben de ikiz gebeyim be 20. Haftalardan beri serklajlıyım hep senin gibi 28 i göreyim geçeyim diyordum doktorumda kızardı daha yüksekmdua etsene diye :)
Geldim çattım 28lere
Yeni hedefim 32 :) gerisi allah kerim 🙏🏻
Umudumuzu kaybetmeyelim 💐
Ay cnm sagol yazdıgın ıcın bugunlere gelmek ıcın neler yaptın ve ne ılavlatı kullanıyorsun banad yazarmısın pekı umut ol banada

Sen moralini yuksek tut gunler su gibi akiyor bi hafta dedigimiz nedir ki sen suyu bol iç ve istirat et kalkma ☺ben simdi geriye gidip dusunmeye calisiyorumda beyin tutulmasi yasiyorum ne yollardan gecip nasil direnmisim diye ama yarin hepsini unutturcak bi guzellik gelecek ömrüme insallah toparlaninca hemen yazicam🤲
Su gibi aksın geçsin doğumunuz sağlıkla kucaklayın evladınızı❤️ Allah yardımcınız olsun 🤲🏻

Ay cnm sagol yazdıgın ıcın bugunlere gelmek ıcın neler yaptın ve ne ılavlatı kullanıyorsun banad yazarmısın pekı umut ol banada
Öncelikle sürekli yatıyorum wc harici hiç kalkmıyorum, yemeğimi bile yatakta yiyorum gerçekten çok sıkıcı haftalar geçirdim.
İlk gebelik başi rahmim 37 milimdi Doktorlar hep iyi diyordu bi gece agrım oldu yüreyemeyecek kadar çok hemde doktora gittim bir gecede açılmam Olmuş 8 ml kalmiş tamamen açilmaya ertesi gün hemen ameliyata girdim 31 ml ile ameliyattan çıktım 8 haftadır hep yatıyorum
Şu an uzunluk 17 ml stabil
Ama doktorlarım her ihtimale karsı bu hafta ciğer geliştirici iğneye başlatti
Bebeğin birinin kafası dikişe sıfır noktasına dayalı bu arada :KK43:

Magosit
Ferro demir hapı
D vitamini damla
Decavit
Progesteron vajinal günde 2
Proluton 5 günde bir iğne kullanıyorum ve heppppppp yatıyorum.
Kalan 17 ml artık nereye kadar götürürse

Kadın doğumcum belli olmaz her an bebekler gelebilir dedi

Perinatologum dikişler bi 3 hafta daha götürür Kalan yer sağlam dedi

Bakıcaz artık :)

Sen de metanetli ol
Ben 28 lerden 32 ye çıktım
Sen de yÜkselt çıtanı 💐💐💐

X