- 27 Ocak 2011
- 1.557
- 38
- Konu Sahibi hidennisko
- #42.701
özel hastaneye değil muayenehanesine giderseniz sigorta size bu 180 civarı olan limiti uygular eğer Dr 300 TL ise sigorta size 180 TL nin %80 ninı öder siz aradaki yüzde 20 artı 180 TL nın üstündeki rakamı cebinizden ödersiniz tabi bunlar genel olarak böyle Sigorta'nın özelliğine göre değişebilir ayrıca özel sağlık sigortaları için verdiğim genel rakamlar...
Regrete canım ufak bir yanlışlık var sanırım..Allianz da özel muayeneye gidersen %60 ını karşılıyor...Yani 300 tl muayene ücreti diyelim..Bunun 180 tl si sigortaya ait..geri kalan kısmı bize..
Birde arkadaşım..Bir şey sorayım..Aynı zamanda metalede sorum..
Şimdi biliyorsun ben Allianz yatarak+ayaktan yaptırdım..ve sigortanın ilk yılındayız..Ve hamile kaldım..Muhtemelen serklajımda bu ilk yıla denk gelecek..Bize 2.yılda çok sürprim uygularlarmı?Birde ben serklaj olacağımı kesin olarak biliyordum..Ama sigortanın bundan haberi yok.Doktorun sigorta kağıdına ne yazması lazım..Olayların aniden geliştiği gibi yazması gerekmezmi..Yoksa ikinci hamileliğimde serklaj kapsam dışı kalır değilmi?
Metalcim sen iki kere doğum yaptın..Senin ilkinde serklajın yoktu diye hatırlıyorum gerçi..Ne yazdı arda bey sigorta kağıdına?
Canım Allianz'ın tek tip sigortası yok yatarak doğumlu olarak ordan kaynaklanan farklar olabilir anlaşmalı kurum harici %60 öder yazıyor poliçede ama özel muayenede zaten üst limit olduğu için %60 bile geçebilir (Allianzın sitesinde anlaşmalı özel muayyane ve hastaneler var anlaşmalı özele gidildiğinde az ödeniyor)poliçeyi ilk yıl kullandığında poliçeye ödediğin tutara bakıyorlar sonra kullanımına onun üzerinden sürprim uyguluyorlar onu limiti var ve poliçede yazıyor kullanmadığında da hasarsıZlık indirimi yapıyorlar ama o iş biraz sıkıntılı benim 3 .yılını Ocak da yenilediğin Allianz yatarak doğumlu sigortam var ilk yaptırdığım yıl 950 TL gibi yaptırdım 3 yıldır hiç kullanmadım her sene artan bir hasarsıZlık indirimim olmasına rağmen bu yıl 1650 gibi birşeye yeniledim çünkü Allianz önce o yıl sigortaya gelen tüm zamları yapıyor sonra kazandığım indirimleri uyguluyor zam indirim den fazla olduğu için ben hersene daha fazla ödüyorum ( ama yinede şanslıyım çünkü bu sigorta yaklaşık 2 sene önce acayip zamlandı şuan yeni başlayan bir kişi istanbul için söylüyorum 30 yaş civarıysa 2500 TL gibi birşey ödüyor bu Amerikan hastanesi hariç fiyat eğer illa Amerikan dahil olsun dersen 1000 TL gibi daha zamlanıyor ben Amerikan hastanesini dahil etmedim..Neyse toparlayacak olursak sigortayı ilk yaptırdığın yıl hamile kaldın diyelim yenileme gelmeden Serklaj yaptırdım 2.yıl bu kullanımından kaynaklı mutlaka zam gelir ama dediğim gibi sigortaya ödediğin para ya bakıp sonra kullanımına bakıyorlar belli bir tutara kadar zam yok onu aşarsan zamlanıyor poliçede o tutarlar yazıyor ...sigorta yaptığın her kullanımı hasar olarak görüyor ..bu anlamda yapıkredi sigorta daha iyi yatarak kullanım üzerinden sürprim uygulamıyor ama o da yakında değişir çünkü Allianz yapıkredi sigortayı geçen hafta satın aldı )) belli bir süre sonra ikiside birbirine benzer çünkü aynı şirket oldular ama tam bu işlerin bitmesi 1 yılı bulur