-
- Konu Sahibi Sentinus17
çok geçmiş olsun bu durumu bir çok kadın yaşıyor bende yaşayanlardan oldum hemde en acısını dr hatası yüzünden şimdi 6.ameliyatımı olacağım başımdan geçen bu süreçte şunu öğrendim gerçekten bu işi iyi bilen inandığınız güvendiğiniz doktora kendinizi emanet etmeniz gerisi de allah kalmış bi durum.dr çok önemli doğru doktoru bulmak da biraz zor o da şans işi sağolsun benim dr um alanında hem iyisi hemde gerçekten insan gibi insan .ben bu yola 2 yıldır onunla inanarak devam ediyorum .inş yüce rabbim beni de istesyen tüm kadınları da evlat sahibi yapsınBende hikayemi anlatmak istiyorum.
ağır pco hastası olduğum söylendi. zaten öncesinde tüp bebek ile 3 transfer yapılmıştı ikisi tuttu ama düştü. ilki ağır travmalı canlı kürtaj ile sonlandı. herşeyi anlattım tamam diyerek bu yıl nisan ayında aşılama yapıldı. ama umutlanmak istemedim tutar tutmaz yine hüsran kalbim kaldırmazdı. Rabbim yüzümü güldürdü ikiz olacaktı.12. hafta da detaylı ultrasona girdim herşey yolunda çiçeklerim çok iyiler. Kızlarım olacaktı. günler günleri kovaladı. kabız olmayan ben çok sert dışkılama başladım ve o gün kasılmalarım başladı ölüyorum sandım kalkamıyorum yürüyemiyorum. Evde yalnızdım. Eşim geldi hemen evimize yakın Medipol Mega ya geçtik. açılmam vardı ve rahim ağzım 2.1 cm olmuştu. O şok ile üniversite hastanesine de gidelim dedik. saatlerce bekletildim Çam ve sakura hastanesinde ve hiçbirşeyin yok yalan söylemişler dediler. Ama acıdan duramıyorum. Erişken acile git onlar baksın dediler. Gİttim çok acı gece 03:00 e kadar bekledim söylenen muhtemelen organlarınız enfeksiyn kaptı. siz şimdi eve gidin iki parol alın sabah ultrason çeken doktorumuz olacak gelin.(Nefret ediyorum iş bilmezlerden) Sabahı zor ettim valiz hazırladım eşime medipole gidelim ne olacaksa olsun dedim. İyiki gitmişim o gün serklaj ameliyatı oldum herşeyi anlattılar. Başak Hanım yaptı ameliyatı. Ama bitmedi bu kadar ile kalmadı. hiç kalkmadım hunileşme vardı iğne yapılıyordu fitil alıyordum ama durmuyordu. Medikal tedavi için hastaneye yatmamım elzem olduğunu söylediler. Ama medipol'de sadece bir hafta yatabildik. Daha sonrasında Rami hastanesine geçtik. zor ama güzel gidiyordu günler. Ama kızlarım erken doğmak için serklaja vuruyorlardı. 11 Eylülde suyum gelmeye başladı. Çok değildi ama sızıyordu. Çiçeklerim çok küçüktü. Doktorum tam teşekküllü bir hastaneye gitmem gerektiğini ısrarla söyledi. Sonra Cerrahpaşa ile konuşuldu. Ambulans ile sevk edildim. açılmam 5 cm olmuştu ağrı sızı hiçbir şey yok. Kızlarım sağlıklı hiçbirşeyleri yok. Ama doğum başladı. Damardan ciğer geliştirici yaptılar çiçeklerim bir umut yaşarsa diye. Gece sezeryana alındım. Sadece sağlıkla yaşasınlar istedim. Ama ameliyatta hiçbirşey yolunda gitmedi. Kızlarım çiçeklerim dünyaya sağlıklı doğmuşlardı. Asyam 31 cm 565 gr doğmuştu. Ecem 30 cm 545 gr. Ecemin plasentası bana yapışmış. Hiç kimse o güne kadar görmedi bunu. Rahmimi almamak için çok uğraşmışlar. Cerrahpaşa Öğretim üyesi Didem hanım çok uğraşmış. 5 ssat süren ameliyatın ve kalp masajlarının sonunda ameliyat bitmiş. çiçeklerim ecem 4 saat asyam 2 gün yaşadı. hafızamda ne yüzleri nede kokuları var bebeklerimin. Ben duruma ne alışabildim nede unutabilirim. şimdi elimde kalan çiçeklerimin toprağını koklamak sarılmak.
Anladım canım hersey iyi gönlünce olsunEvet canım
Amin canım hepimizin gönlünce olsun inşallahAnladım canım hersey iyi gönlünce olsun
canım okudum yaşadıklarını çok üzüldüm . Rabbim kolaylık versin ferahlık versin hayatlarımızaçok geçmiş olsun bu durumu bir çok kadın yaşıyor bende yaşayanlardan oldum hemde en acısını dr hatası yüzünden şimdi 6.ameliyatımı olacağım başımdan geçen bu süreçte şunu öğrendim gerçekten bu işi iyi bilen inandığınız güvendiğiniz doktora kendinizi emanet etmeniz gerisi de allah kalmış bi durum.dr çok önemli doğru doktoru bulmak da biraz zor o da şans işi sağolsun benim dr um alanında hem iyisi hemde gerçekten insan gibi insan .ben bu yola 2 yıldır onunla inanarak devam ediyorum .inş yüce rabbim beni de istesyen tüm kadınları da evlat sahibi yapsın
Ben oldum abdominal serklaj. Ilk gebeligimde normal serklaja rahmen 22.haftada suyum geldi ve bebegi kaybetmistik. Bu sefer bahsettiginiz yontemi deniyoruz. Bahsettigimiz ameliyat icin doktor cok onemli. Benim ameliyatimi 2 docent, 1 prof yapti. Hepsi capanin doktorlari. Cok cok iyi arastirin, daha once bu ameliyati kac kere yapmis mutlaka sorun.amin canım. Rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu.şimdi doktor araştırıyorum kalıcı serklaj ameliyatı için.
Çok geçmiş büyük olsun rabbim sabrını sabrımızı versin iki ay önce 21 haftalık ikizlerimi kaybettim bende her şey yolundayken bebekler bu kadar sağlıklı iken bir anda 20. Haftada rahim ağzı mesafen 18 olmuş dendi her hafta kontrol edilsin dendi üç gün sonra lekelenme ile acile girdiğimde bir parmak açılma nst sancı çıktı dört gün boyunca yatış oldu sancilarim kesilmeye çalışıldı kesilmedi oğlum 15 Eylül'de normal doğum ile doğurdum sekiz gün yaşadı kizim18 Eylül yine normal doğum oldu üç saat yaşadı olan benim yanan ciğerime gece uykularim rüyalarımda kalan çocuklarıma oldu ben başıma gelene kadar böyle bir şey duymamıştımBen oldum abdominal serklaj. Ilk gebeligimde normal serklaja rahmen 22.haftada suyum geldi ve bebegi kaybetmistik. Bu sefer bahsettiginiz yontemi deniyoruz. Bahsettigimiz ameliyat icin doktor cok onemli. Benim ameliyatimi 2 docent, 1 prof yapti. Hepsi capanin doktorlari. Cok cok iyi arastirin, daha once bu ameliyati kac kere yapmis mutlaka sorun.
Merhaba. Bisey sorucakdim. Suyun gelmesi zannedersem rahim agzi kisaligina bağli değil. Ama hatirliyormusunuz acaba suyunuz gelince rahim agzi uzunlugunuz kaç mm.di?Ben oldum abdominal serklaj. Ilk gebeligimde normal serklaja rahmen 22.haftada suyum geldi ve bebegi kaybetmistik. Bu sefer bahsettiginiz yontemi deniyoruz. Bahsettigimiz ameliyat icin doktor cok onemli. Benim ameliyatimi 2 docent, 1 prof yapti. Hepsi capanin doktorlari. Cok cok iyi arastirin, daha once bu ameliyati kac kere yapmis mutlaka sorun.
Ben bu sorunun cevabını 27 haftalık kaybım da çok aradım çünkü sebepsiz kaldı ilkti birden suyum geldi ve doğum oldu KESK’e o an rahim boyum ölçülseydi dedim 8,5 ay boyu sürekli düşündüm gece gündüz çok zor zamanlardı gerçekten sonra Allah büyük diyip doktor kararıyla tekrar denedim rahim ağzına dikişi kendim istedim bşr perinatologa gittim oda dikiş attırmamı önerdi rahim boyum normaldi ama birden kısalıyor dedi ki öyle oldu 16. Hafta da dikiş atıldı ona rağmen açılmam devam etti sürekli yattım sonrasın da iğne ilaç dikiş derken 39. Hafta da doğum yaptım su an kızımı sallıyorum bu soruyu neden sordunuz bilmiyorum ama derdiniz bir sıkıntınız var inş rabbim tez zamanda giderirMerhaba. Bisey sorucakdim. Suyun gelmesi zannedersem rahim agzi kisaligina bağli değil. Ama hatirliyormusunuz acaba suyunuz gelince rahim agzi uzunlugunuz kaç mm.di?
Benim de iki buçuk ay önce ikizlerim ellerimden kayıp gitti her şey yolundaydı sağlıklıydılar ayrıntılı ultrason için gün sayarken 20. Haftamda yanlışlıkla perinatolojiye randevu aldım ve doktor orda rahim ağzı mesafen 18mm olmuş her hafta ölçüm yaltir dedi iki gün sonra leke geldi ve hastahaneye gittim bir şey yok dendi ben demesem bana iki gün önce bunlar dendi diye yollayacaklardi baktılar bir paramak açılma var denildi yatış verildi dört gün sancım kesilmeye çalışıldı ama olmadı 15 Eylül oğlumu doğurdum bir hafta yaşadı 18 Eylül kızım doğdu üç saat yaşadı içim yanıyor sebep ne dediğinde bir şey diyemiyoruz bir daha hamile kaldın mı takip olacak dendi olan yavrularıma oldu Allah bizlere sabır versin çok geçmiş olsunBen bu sorunun cevabını 27 haftalık kaybım da çok aradım çünkü sebepsiz kaldı ilkti birden suyum geldi ve doğum oldu KESK’e o an rahim boyum ölçülseydi dedim 8,5 ay boyu sürekli düşündüm gece gündüz çok zor zamanlardı gerçekten sonra Allah büyük diyip doktor kararıyla tekrar denedim rahim ağzına dikişi kendim istedim bşr perinatologa gittim oda dikiş attırmamı önerdi rahim boyum normaldi ama birden kısalıyor dedi ki öyle oldu 16. Hafta da dikiş atıldı ona rağmen açılmam devam etti sürekli yattım sonrasın da iğne ilaç dikiş derken 39. Hafta da doğum yaptım su an kızımı sallıyorum bu soruyu neden sordunuz bilmiyorum ama derdiniz bir sıkıntınız var inş rabbim tez zamanda giderir
Ecet canim kisalik var malesef. Ve dikis atilacak tekrar hamileligimde. Dikişe ragmen kaybedenleri gorunce uzuluyorum( Allah yavrunu korusunBen bu sorunun cevabını 27 haftalık kaybım da çok aradım çünkü sebepsiz kaldı ilkti birden suyum geldi ve doğum oldu KESK’e o an rahim boyum ölçülseydi dedim 8,5 ay boyu sürekli düşündüm gece gündüz çok zor zamanlardı gerçekten sonra Allah büyük diyip doktor kararıyla tekrar denedim rahim ağzına dikişi kendim istedim bşr perinatologa gittim oda dikiş attırmamı önerdi rahim boyum normaldi ama birden kısalıyor dedi ki öyle oldu 16. Hafta da dikiş atıldı ona rağmen açılmam devam etti sürekli yattım sonrasın da iğne ilaç dikiş derken 39. Hafta da doğum yaptım su an kızımı sallıyorum bu soruyu neden sordunuz bilmiyorum ama derdiniz bir sıkıntınız var inş rabbim tez zamanda giderir
Ben dikişte sorun yasamadım basit bi operasyon Allah herkese şifa versin çok teşekkür ederimEcet canim kisalik var malesef. Ve dikis atilacak tekrar hamileligimde. Dikişe ragmen kaybedenleri gorunce uzuluyorum( Allah yavrunu korusun
Rahim boyunuz kısaymış ikiz olunca da durum daha da zorlaşıyor maalesef üzülmekte haklısınız insan kolay kolay unutamıyor nasip olmayınca olmuyor işte inş tekrar sağlık sıhhatli bebekler nasip eder rabbim size bşr kaç ay sonra iyice kendinizi toparlayıp denersiniz başka çocuğunuz varmı ilkmiydi doğumunuz normal doğum sanırımBenim de iki buçuk ay önce ikizlerim ellerimden kayıp gitti her şey yolundaydı sağlıklıydılar ayrıntılı ultrason için gün sayarken 20. Haftamda yanlışlıkla perinatolojiye randevu aldım ve doktor orda rahim ağzı mesafen 18mm olmuş her hafta ölçüm yaltir dedi iki gün sonra leke geldi ve hastahaneye gittim bir şey yok dendi ben demesem bana iki gün önce bunlar dendi diye yollayacaklardi baktılar bir paramak açılma var denildi yatış verildi dört gün sancım kesilmeye çalışıldı ama olmadı 15 Eylül oğlumu doğurdum bir hafta yaşadı 18 Eylül kızım doğdu üç saat yaşadı içim yanıyor sebep ne dediğinde bir şey diyemiyoruz bir daha hamile kaldın mı takip olacak dendi olan yavrularıma oldu Allah bizlere sabır versin çok geçmiş olsun
İlkti evet normal doğum oldu iki gün araylaRahim
Rahim boyunuz kısaymış ikiz olunca da durum daha da zorlaşıyor maalesef üzülmekte haklısınız insan kolay kolay unutamıyor nasip olmayınca olmuyor işte inş tekrar sağlık sıhhatli bebekler nasip eder rabbim size bşr kaç ay sonra iyice kendinizi toparlayıp denersiniz başka çocuğunuz varmı ilkmiydi doğumunuz normal doğum sanırım
İyi ki normal doğum olmuş ben sezaryen oldum ve en az bşr sene dediler kendinizi toparlayıp tekrar düşünürsünüz inş sabrın sonu selamet Allah sabrımızı artırsın Allah yardımcınız olsun yaşayan bilir bu acıyıİlkti evet normal doğum oldu iki gün arayla
Beş sene miİyi ki normal doğum olmuş ben sezaryen oldum ve en az bşr sene dediler kendinizi toparlayıp tekrar düşünürsünüz inş sabrın sonu selamet Allah sabrımızı artırsın Allah yardımcınız olsun yaşayan bilir bu acıyı
Amin Allah razı olsun size de Allah sabır versin zorİyi ki normal doğum olmuş ben sezaryen oldum ve en az bşr sene dediler kendinizi toparlayıp tekrar düşünürsünüz inş sabrın sonu selamet Allah sabrımızı artırsın Allah yardımcınız olsun yaşayan bilir bu acıyı
Bir seneBeş sene mi
AminAmin Allah razı olsun size de Allah sabır versin zor
Anladım geçmiş olsun inşallahBir sene
Hangi doktora gittiniz acaba?27 haftalık erken doğum yaptım kaybettim üstünden bşr buçuk sene geçti tekrar hamile kaldım sağlıklı bebek dünyaya getirdim ama ne zaman böyle hikaye okusam aynı günü yaşıyorum basın sağolsun inş tez zamanda rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip eder