- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
- 248
Canim rahim ağzını kaç olctu doktorun? Maşallah bu arada kaç haftalik oldun?Bugün kontrolum vardı yeni geldim.4 boyutlu ultrasyonaa girdim gayet iyi dedi doktor.yatmaya devam dedi.hakkimizda hayrlisi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim rahim ağzını kaç olctu doktorun? Maşallah bu arada kaç haftalik oldun?Bugün kontrolum vardı yeni geldim.4 boyutlu ultrasyonaa girdim gayet iyi dedi doktor.yatmaya devam dedi.hakkimizda hayrlisi.
Bebek kaç haftalik ve kaç kilo olmuş acaba? Bide ölçüm yaptı mı?? Inşallah kontroller hep iyi geçer benimde haftaya perşembe:)Bugün kontrolum vardı yeni geldim.4 boyutlu ultrasyonaa girdim gayet iyi dedi doktor.yatmaya devam dedi.hakkimizda hayrlisi.
Canim iki ölçüm de bugun mu yapıldı? Yani kilo olarak diyorum. Bak mesela ben ilk dogumumu 34 haftalıkken yaptım ama doktor fark etmedi rahim ağzından kaynaklandigini. Şimdi gittiğim doktorum çok iyi mesela dün bana dedi bundan sonra gebelik düşünürsen muhakkak 12.ci haftada serklaj olacak dedi aklında bulunsun dedi. Bol bol dinlen daha haftan benden küçük çok dikkat etmek lazim2.5 cm ölçtü ama benim rahim ağzım kısaymış böleymiş.hatta dedim bugün daha önce rahime bakıldı benim gebelikden önce gayet iyi dedi.bende dedimki neden ozamn söylenmedi önem alınması gerekmezmiydi die.hayr dio.sana dikiş atsam neden atayım dio.bisi olmadan neden yapayım dio.biraz gerildik aslinda bugün doktorla.gerekeni yapıorum dio ilaçlarını ciiosun istiraht edeceksin dio.gerisi allaha kalmis dio.kendine guvenmedigimi düşünüyor.halbuki ben gerekn bir önlem varsa alinsin die diyorum. Oda bi sorun olmadan olmaz dio.ayrica bebeğe doktorum 346 dedi artı eksi 394 dedi.ayrintili ultrasyondada 430 yazıyor.sizce hangisi oluyor.
Aynen risk hafta ilerledikçe artıyor cnm. Benim doktorum dikiş atalım istersen dedi ama riskli dedi. Su kesesi patlayabilir dikiş sırasında dedi. Kilosu cnm iyi bence haftasına göre. 4 boyutlu usg daha fazla gosterirmis diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Benim doktorun usg si de 4 boyutlu 900 gr çıktı dün kilosu bebegimin. Şimdi düşünüyorum normalde daha mı az acaba diye.Bebegin kilosumu..acilma olmadan dikiş yapmak istemiyor.bilmiorum durumumu çok riskli gormuo nedense.surekli yatiorum isde.zaten risk hafta ilerledikçe artio sanirim.
Canım benim 21 haftalikken detaylı ultrasonda 416 gram çıkmıştı senin ki de o doğrudur bence. 27 haftalikken 1150 gramdi. 29 da 1300 gramdi. Benim doktoru nda 4 boyutlu ama ben onun daha fazla ölçüm yapacağını sanmıyorum daha gelişmiş cihaz sonuçta. Bide bak benim doktorun da ilk baktığında serkleraj yapalım dedi ben o zaman korktum çünkü bunu yaparken doğumun başlama riski vardı. Diğer gitmem de açılma devam etmemiş dikişe şimdilik gerek yok dedi böyle devam edelim dedi. Yani doktoruna guvenmelisin yoksa için hiç rahat olmaz. Ben kendimi ona odakladim yani her kontrole ulaşmaya çalışıyorum:)Bebegin kilosumu..acilma olmadan dikiş yapmak istemiyor.bilmiorum durumumu çok riskli gormuo nedense.surekli yatiorum isde.zaten risk hafta ilerledikçe artio sanirim.
Canım benim 21 haftalikken detaylı ultrasonda 416 gram çıkmıştı senin ki de o doğrudur bence. 27 haftalikken 1150 gramdi. 29 da 1300 gramdi. Benim doktoru nda 4 boyutlu ama ben onun daha fazla ölçüm yapacağını sanmıyorum daha gelişmiş cihaz sonuçta. Bide bak benim doktorun da ilk baktığında serkleraj yapalım dedi ben o zaman korktum çünkü bunu yaparken doğumun başlama riski vardı. Diğer gitmem de açılma devam etmemiş dikişe şimdilik gerek yok dedi böyle devam edelim dedi. Yani doktoruna guvenmelisin yoksa için hiç rahat olmaz. Ben kendimi ona odakladim yani her kontrole ulaşmaya çalışıyorum:)Bebegin kilosumu..acilma olmadan dikiş yapmak istemiyor.bilmiorum durumumu çok riskli gormuo nedense.surekli yatiorum isde.zaten risk hafta ilerledikçe artio sanirim.
Canim peki benim merak ettiğim Allah korusun şimdi bizde acilma olursa doktor müdahale edip dikiş atabilecek mi? Bu dikiş ne kadar idare edebilecek bizi? Senin doktorun bahsetti mi bu konudan hiç.Canım benim 21 haftalikken detaylı ultrasonda 416 gram çıkmıştı senin ki de o doğrudur bence. 27 haftalikken 1150 gramdi. 29 da 1300 gramdi. Benim doktoru nda 4 boyutlu ama ben onun daha fazla ölçüm yapacağını sanmıyorum daha gelişmiş cihaz sonuçta. Bide bak benim doktorun da ilk baktığında serkleraj yapalım dedi ben o zaman korktum çünkü bunu yaparken doğumun başlama riski vardı. Diğer gitmem de açılma devam etmemiş dikişe şimdilik gerek yok dedi böyle devam edelim dedi. Yani doktoruna guvenmelisin yoksa için hiç rahat olmaz. Ben kendimi ona odakladim yani her kontrole ulaşmaya çalışıyorum:)
Onu da sordum mesela şimdi yapmıyoruz dikişi ama gebelik ilerledikçe de sorun olur mu dedim. Olmaz yaparız dedi. Riskli tabi risk her zaman var ama yapabiliyorlar. Bide ben çok araştırdım bu dikiş eğer erken zamanda yapılırsa daha koruyucu oluyo gebeligim 14-16 hafta arası falan. Sonradan yapılan dikisin bazen pek etkisi olmuyomus. Yani yapılan araştırmalara baktım dikiş olan kadınlarla yatan kadınlar arasında erken doğum yapan sayısının arasında pek fark yok. Yani bu dikiş erken zamanda daha koruyucu. Ama risk çok yükselirse bir kaç gün dahi anne karnında durması iyidir şeklinde düşünerek bu dikiş atiliyo. Öyle yani. Elimizden geldiğince yatarak istirahat edicez artikCanim peki benim merak ettiğim Allah korusun şimdi bizde acilma olursa doktor müdahale edip dikiş atabilecek mi? Bu dikiş ne kadar idare edebilecek bizi? Senin doktorun bahsetti mi bu konudan hiç.
Anladm cnm. Insallah dikişler hiç gerek kalmaz da 36.ci haftaları görürüz :)Onu da sordum mesela şimdi yapmıyoruz dikişi ama gebelik ilerledikçe de sorun olur mu dedim. Olmaz yaparız dedi. Riskli tabi risk her zaman var ama yapabiliyorlar. Bide ben çok araştırdım bu dikiş eğer erken zamanda yapılırsa daha koruyucu oluyo gebeligim 14-16 hafta arası falan. Sonradan yapılan dikisin bazen pek etkisi olmuyomus. Yani yapılan araştırmalara baktım dikiş olan kadınlarla yatan kadınlar arasında erken doğum yapan sayısının arasında pek fark yok. Yani bu dikiş erken zamanda daha koruyucu. Ama risk çok yükselirse bir kaç gün dahi anne karnında durması iyidir şeklinde düşünerek bu dikiş atiliyo. Öyle yani. Elimizden geldiğince yatarak istirahat edicez artik
Inşallah :)Anladm cnm. Insallah dikişler hiç gerek kalmaz da 36.ci haftaları görürüz :)
Canim valla ben dün doktora özellikle sordum bunu bana şunu söyledi hep yatakta olmak değil de günlük hafif islerini yapabilirsin dedi bana. Bende arada kalkiyorum. Hafif yemeklerimi yapıyorum. Oğlumun altını degistiriyorum mesela yemeğini veriyorum. Oturarak namaz kiliyorum. Buldugum her fırsatta uzaniyorum öyle yani.Erkencianne sen kaç haftaliksin.kizlar istirahat deyince doktorlar ne demek istiyor.surekli yatmkmk yani oturmak olmuyormu.mesela ben odadan odaya geçmeye korkuyorum ama yinede mecbur balkona faln çıkıp hava aliorum.is güç yemek bilmem ne 5 aydır söz konusu bile değil.yattigimiz yerden kalkmamamizmi gerekiyor yoksa.mesela bugün hastanede ordan oraya yurudum durdum ne yapayım.
Canim stres yapma yat dinlen bol bol. Benimde geçen hafta öyleydi sol tarafımdan belime doğru hafif sancılar girip çıkıyordu. 3 gün hastanede yattım nst de bisey çıkmadı. Serum geçti ama benimki. Insallah seninde bişey yoktur kötü şeyler getirme aklına. Bizim durum farklı olduğu için hamilelikte normal olan ağrılar bile bizi korkutabiliyor malesef.Sol tarafımda hafif bir sanci var ara ara yokluk beni bugün.hic geçmedi.ilaclar bile gecirmio nedense.doktor bir şey yok dio.ne zormuş bole.hetseyi kafana takiosun.
Ben celestone yi sabah akşam şeklinde vurundum yani 24 saat beklemedim ben doktorum öyle dedi. 4 kutu iğne yazmıştı 2 kutuyu sabah 2 sini de akşam vurundum.Kızlar bide bu celestone iğneyi yaparken benim dokttorum beni hastaneye yatırıp 24 saat arayla yaptırdı iğneyi. Sizin de iğne yapılırken yatırdı mi yoksa 24 saat geçtikten sonra gidip tekrar hastaneye vuruldunuz mu? Ben haftaya cuma 2 doz daha olacam 24 saat arayla o zaman da Arefe gününe denk geliyor yine yatırır mi acaba diyorum.