• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı kısalığı lütfen cvp verin

Neden kullanma dedi doktor çok merak ettim ?? Valla bi zararı var mi bilmiyorum ama doktoruma güveniyorum. Tüp bebek falan yapan doktor. Yani bu tarz durumlarla devamlı karşılaşan bi doktor. Doktor güven verdiği için biraz da içim rahat. Inşallah sonuna kadar gidebiliriz.
Canim valla bende anlamadim neden böyle söylediğini. Kendi normal kontrole gittiğim doktorum kullan demişti ama bu perinatolojideki Hayır sadece iğne kullan dedi. Perşembe kendi doktoruma gidecem bidaha soracam bakalım ne diyecek. Insallah sonuna kadar gidecez cnm bol bol dua etmek lazım. Rabbim yardımcımız olsun.

Bide bebeğinin gelişimi nasıl gidiyo yani haftası ile uyumlu mu kilosu falan nasıl
Canim cok sukur gelişimi iyi. Sat a göre daha önden gitmem lazım ama geç döllenme oldu benimki. Doktorun dediğine göre gelişimi iyi ama rahim kaldirmiyor dedi bebek büyüdükçe baskı yapıyor dedi. Bide benimki ters duruyo sürekli vajinamin üstünde hissediyorum ayaklarını o da beni korkutuyor.

Rahimin kaldırmamasini nasıl anlıyorsunuz cnm? Birde ters demissin nasıl pozisyonda olmasi lazım bebegin şuanda?
Canim doktor usg de bakınca söylüyor makat duruşu diye. Bide ben tam vajinanin ustunde hissediyorum hareketlerini o da bana çok baskı yapıyor. Doktor dedi bebek büyüyüp agirlastikca rahim onu kaldiramiyor dedi.

Makat duruşu suan normal degilmi?doğum pozisyonu için erken diye düşünüyorum. Bazen bende aşsada hissediyorum hareketlerini.bazen yukarda.bebek büyüdükçe rahim taşımada zorlanıyorsa bizim işimiz daha mı zor yani

Makat duruşu suan normal degilmi?doğum pozisyonu için erken diye düşünüyorum. Bazen bende aşsada hissediyorum hareketlerini.bazen yukarda.bebek büyüdükçe rahim taşımada zorlanıyorsa bizim işimiz daha mı zor yani
Canim duruşu normal zaten ama baskı yapıyor işte bana. Evet bebeğin büyümesi daha zor agirlastikca rahim ağırlığı kaldiramayabiliyor malesef.

O yüzden yatıp rahime yapılan baskıyı azaltıyoruz. Makat pozisyon suan sorun degil benim ki gecen ultrasonra oyle bi pozisyondaydi ki kafasida ayaklari da aşağı da poposu yukaridaydi küçük sipanin. Benim ki 29+2 de 1300 gramdi. Doktor normal dedi ama bilmiyorum artık. O sürekli hareket eder şimdi. Sen bol bol uzan. Bide doktor neden progestani kullanma dedi onu öğren bence yada diğer doktoruna gidip danış çünkü o erken doğumu engelleme de etkin ilaçlardan birisi.

Evet erkencianne ye katılıyorum.progestan dünya çapında bir ilaç.ve cevremde sorunu olan kim varsa gebelikde progestan kullanıyor.benmle aynı şehirde yaşamayan bir-çok kişi bile.mesela istanbuldaki akrabam aynı benm gibi 2.5 cm di ve 19 haftalıkken öğrendi suan 35 haftalık ve benimle aynı ılaclari kullanıyor.progestan bizim gibilerin can damarı bence.sorunlu bir gebelik yasadigim icin okadar araştırmacı oldumki kadin dogum uzmanı olabilirim..

O yüzden yatıp rahime yapılan baskıyı azaltıyoruz. Makat pozisyon suan sorun degil benim ki gecen ultrasonra oyle bi pozisyondaydi ki kafasida ayaklari da aşağı da poposu yukaridaydi küçük sipanin. Benim ki 29+2 de 1300 gramdi. Doktor normal dedi ama bilmiyorum artık. O sürekli hareket eder şimdi. Sen bol bol uzan. Bide doktor neden progestani kullanma dedi onu öğren bence yada diğer doktoruna gidip danış çünkü o erken doğumu engelleme de etkin ilaçlardan birisi.
Aynen cnm uzanmak lazım sürekli. Ben küçük bir ilde yaşıyorum tayin nedeniyle imkanlar çokta iyi değil açıkçası. Perinatolojideki doktor ayrı bir şehirdeki Ünv hastanesindeki doktor bana kullanma demişti progestan i ama kendi doktorum muhakkak kullan demişti. Perşembe randevum var gidecem kendi doktoruma soracam.

Evet erkencianne ye katılıyorum.progestan dünya çapında bir ilaç.ve cevremde sorunu olan kim varsa gebelikde progestan kullanıyor.benmle aynı şehirde yaşamayan bir-çok kişi bile.mesela istanbuldaki akrabam aynı benm gibi 2.5 cm di ve 19 haftalıkken öğrendi suan 35 haftalık ve benimle aynı ılaclari kullanıyor.progestan bizim gibilerin can damarı bence.sorunlu bir gebelik yasadigim icin okadar araştırmacı oldumki kadin dogum uzmanı olabilirim..
Bende kullanayim o zaman cnm. Evde 200 mg lik olanı var kendi doktorum vajinal olarak kullan demişti. Kafamı perinatolojideki doktor karıştırdı açıkçası o bana kullanma demişti. Maşallah akrabaniz iyi dayanmış inşallah bize de nasip olur o Haftalara gelebilmek.

Isallh cnm üstelikte benim gibi 24 saat yatmıyordu.yemegini falan yapıyor du.daha yeni yeni ağırlaşmış.kendi doktoruna neden ulasmiyorsun.ara veya vatsabdan yaz.

Isallh cnm üstelikte benim gibi 24 saat yatmıyordu.yemegini falan yapıyor du.daha yeni yeni ağırlaşmış.kendi doktoruna neden ulasmiyorsun.ara veya vatsabdan yaz.
Maşallah darısı bizim başımıza da inşallah cnm. Doktorumu aradım kullan diyo sen progestan i da yatmadan önce. Bugün basliyacam tekrardan kullanmaya. Zaten öncesinde kullanıyordum son 1 hafta olmuştu bırakalı. Sende haftalik iğne oluyor musun bu arada primolut

Evet cnm proluton depot die ir iğne kullanıyorum haftada 1. Ve rahim ağzı için indicard kullanıyorum artı olarak.buda çok etkili bir ilaç.aslinda tansiyon ilacı ama bunun içinde kullanılıyor.dojtoru aramakla iyi yapmışsın.cunki bu durumda progestani kullanmamak mantıklı değil.

Dikişsiz geldi bu vakte kadar.acil bir durum olsaydı yani acilma gibi dikiş atacaktı doktoru ama sukur olmadı.doktoru riski atlattın demiş.yani bu saatten sonra dogursada sorun olmaz..isallh

Evet cnm proluton depot die ir iğne kullanıyorum haftada 1. Ve rahim ağzı için indicard kullanıyorum artı olarak.buda çok etkili bir ilaç.aslinda tansiyon ilacı ama bunun içinde kullanılıyor.dojtoru aramakla iyi yapmışsın.cunki bu durumda progestani kullanmamak mantıklı değil.
Aynen cnm bende aynı iğneden kullanıyorum. Ismini yanlış yazmışım :) inşallah bizde 34 lu haftaları görürüz :)

Cnm bisi sorcam sana doktor ciğer geliştirici iğne verdi demissinya...bebegin cigeri için verdi dimi bu iğneyi...birde progestani içme diyen doktormu verdi onu.

Back
X