• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı kısalığı lütfen cvp verin

Ferdakman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2017
163
97
48
40
Gebeliginde rahim ağzı ile ilgili sorun yaşayanlar varmi? 19 haftalık gebeyim rahim ağzı 2.5 cm.lutfen bilgisi olanlar cvp versin.

Merhaba öncelikle lütfen panik yapmayın ve mümkün mertebe dinlenin
Doktorunuzun bu konuda size tavsiyesi ve yönlendirmesi oldu mu

Evet sürekli yatıyorum.haftada da bir iğnem var ve nidicard diye bir ilaç kullanıyorum.rahim ağzı normalde kaç cm olmalı?

Evet sürekli yatıyorum.haftada da bir iğnem var ve nidicard diye bir ilaç kullanıyorum.rahim ağzı normalde kaç cm olmalı?
2.5 cm den daha uzun olmalı. Sizinki tam sınırda. Ortalama 8 hafta civarı kısalmasını engelleyebilirseniz bu şekilde herşey sorunsuz ilerler. Kısalmaya devam ederse tahminimce serklaj yapılacaktır. Doktorunuzun dediklerine harfiyen uyun gerekirse hiç kıpırdamadan yatın. Sabır ve dua ile bekleyin. İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamazsınız

Zor bir süreç.benim genelinde rahmim kısaymış.bebek büyüdükçe rahim ağzı dahamı kısalıyor?

Serklaj denen bir dikişle rahim ağzına dikiş konulup
doğum engellenebilir...

Gebeliginde rahim ağzı ile ilgili sorun yaşayanlar varmi? 19 haftalık gebeyim rahim ağzı 2.5 cm.lutfen bilgisi olanlar cvp versin.
Benim de rahim ağzı uzunlugum kısa hatta sizden de kısa haftalardır yatıyorum siz ne durumdasınız ne yaptınız acaba?? Ben 27 haftalikken öğrendim suan 29+6 dayım haftalık iğne ve ilaçlar kullanıyorum ve hiç kalkmadan yatiyorum sadece yemek ve tuvalete kalkıyorum. Ayrıca 2 yaşında da erken doğmuş bir kızım var. Bu işler çok zor ama yatıyorum mecburen

Bende aynen yatıyorum.bazen cok nadir arkadaslara iftara gidiyorum ordada uzaniyorum surekli.21.ci haftadayız şükür.ara ara agri sanci vs olabiliyor fakat çok rahatsz edici değil.sen ne güzel tehlikeyi atlatmaya yaklaşmışsın. Allahım.herkesi bebeğine kavuştursun saglikla ısallh.sizdede ağrılar oluyormu?
Birde kızıniz kac aylık doğmuştu?

Merhaba arkadaşlar bende aynı durumdayım. 26.ci haftamdayim. Serklaj için geç kaldım. Rahim ağzı uzunlugum 16 mm. Doktor ciğer geliştirici iğne verdi. 24 saat arayla oldum+haftalik progesteron iğne oluyorum. 3 gün hastanede yattım ama 20 aylık oğlum var doktordan taburcu olmayı istedim. Size sormak istediğim siz neler yapiyorsunz? Bu süreç nasıl olacak ? Bu durumu yaşayıp serklaj olmadan 34.cu haftaları girebilen var mı? Kafayı yemek üzereyim ya bebegime bişey olursa diye :(

Sürekli yatman gerekiyor..ve bol su içmen.benom doktorum bunu söylüyor hep.bende progestan indicard hap ve proluton igne vurnuyorum haftada bir.allahim nasip ederse sonunu göreceğiz.ama ben sürekli yatıyorum.korkuorum ayağa kalkmaya.bugun kiyafet alayım die çıktım avm de dolastim biraz.fakat suan içim icmi yiyor birşey olur die...aciklik olursa dikişi her haftada atabiliyorlar...tabi 14 cu haftadan sonra atılan dikişler daha riskli imiş.

Sürekli yatman gerekiyor..ve bol su içmen.benom doktorum bunu söylüyor hep.bende progestan indicard hap ve proluton igne vurnuyorum haftada bir.allahim nasip ederse sonunu göreceğiz.ama ben sürekli yatıyorum.korkuorum ayağa kalkmaya.bugun kiyafet alayım die çıktım avm de dolastim biraz.fakat suan içim icmi yiyor birşey olur die...aciklik olursa dikişi her haftada atabiliyorlar...tabi 14 cu haftadan sonra atılan dikişler daha riskli imiş.
Canim yatmaya çalışıyorum ama bebeğim var küçük 20 aylık ister istemez arada kalkiyorum. Sen şu an kaç haftalik sin? Serklaj yapılmadı sana dimi? Doktor bu konuda ne diyo? Sende ağrı sanci vs oluyor mi bide?

21 hastalığım arkadaşım.15 haftalıkken söyledi doktor.dikisi önermedi pek.2.5 cm deyim.agri sanci oluyor tabi yalnız hafif hafif.ilk zamkalar korkuyordum gidiyordum doktora.sonra baktım geçiyor.bu olayın en önemlisi yatmak dolasmicaksin.biraz daha sabret allh izin verirse 32 haftadan sonra tehliken azalır.

21 hastalığım arkadaşım.15 haftalıkken söyledi doktor.dikisi önermedi pek.2.5 cm deyim.agri sanci oluyor tabi yalnız hafif hafif.ilk zamkalar korkuyordum gidiyordum doktora.sonra baktım geçiyor.bu olayın en önemlisi yatmak dolasmicaksin.biraz daha sabret allh izin verirse 32 haftadan sonra tehliken azalır.
Canim keşke sen ameliyat olsaydın. Ben geç kalmasaydim muhakkak olurdum. Bende yatıyorum dinlemiyorum ama ne zaman a kadar gideceğim bunu bilmemek çok zor. Allah im kimseye yasatmasin herkesin evladını bağışlasin. Seninde daha çok erkenmis çok dikkat et hemde çok.

Merhaba arkadaşlar bende aynı durumdayım. 26.ci haftamdayim. Serklaj için geç kaldım. Rahim ağzı uzunlugum 16 mm. Doktor ciğer geliştirici iğne verdi. 24 saat arayla oldum+haftalik progesteron iğne oluyorum. 3 gün hastanede yattım ama 20 aylık oğlum var doktordan taburcu olmayı istedim. Size sormak istediğim siz neler yapiyorsunz? Bu süreç nasıl olacak ? Bu durumu yaşayıp serklaj olmadan 34.cu haftaları girebilen var mı? Kafayı yemek üzereyim ya bebegime bişey olursa diye :KK43:
Canım benimde 22 aylik bi kızım var kayinvalidem ve annem bakiyo ben sürekli yatıyorum. Kızım 35 haftalik doğdu. Ama 33 hafta ile uyumluydu. Şimdi de rahim ağzı kısalığı yüzünden yatıyorum doktor başta serkleraj yapalım dedi bi düşün dedi o ara ılaclari falan kullandım iki hafta sonra kontrole gittiğim de açılma devam etmemiş şimdilik dikiş atmayalım yatmaya devam dedi. Bende yatıyorum öyle. Çok zor hele de çocuk varken daha zor ama bebeğim için mecbur yaticam inşallah bir ay daha dayanır en azından...

Arada kasilmalarim oluyo yatis pozisyonumu degisiyorum yada kalkıp biraz yürüyorum geçiyo şükür. Bide idrara sıkışık kalmamaya dikkat et. Benim o zamanlarda da sancim oldu çünkü nedense. Idrar yolu enfeksiyonuna karşı da mutlaka önlem al oda erken doğumu tetikliyo. Ve mutlak su. En az 2 litre su icicen dedi doktor. 10 dakikadan fazla ayakta dolanma dedi. Ben hiç iftar ziyaretlerine de gidemiyorum tanıdık bile olsa riske atmak istemiyorum. Erken doğumun zorluğunu yaşadım o yüzden korkum daha büyük. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Canım benimde 22 aylik bi kızım var kayinvalidem ve annem bakiyo ben sürekli yatıyorum. Kızım 35 haftalik doğdu. Ama 33 hafta ile uyumluydu. Şimdi de rahim ağzı kısalığı yüzünden yatıyorum doktor başta serkleraj yapalım dedi bi düşün dedi o ara ılaclari falan kullandım iki hafta sonra kontrole gittiğim de açılma devam etmemiş şimdilik dikiş atmayalım yatmaya devam dedi. Bende yatıyorum öyle. Çok zor hele de çocuk varken daha zor ama bebeğim için mecbur yaticam inşallah bir ay daha dayanır en azından...
Inşallah cnm dayanır bebeklerimiz. Sen şu an kaçıncı haftadasin? Ciğer geliştirici iğne oldun mu? Bide senin kaç cm serviks ölçün?

Arada kasilmalarim oluyo yatis pozisyonumu degisiyorum yada kalkıp biraz yürüyorum geçiyo şükür. Bide idrara sıkışık kalmamaya dikkat et. Benim o zamanlarda da sancim oldu çünkü nedense. Idrar yolu enfeksiyonuna karşı da mutlaka önlem al oda erken doğumu tetikliyo. Ve mutlak su. En az 2 litre su icicen dedi doktor. 10 dakikadan fazla ayakta dolanma dedi. Ben hiç iftar ziyaretlerine de gidemiyorum tanıdık bile olsa riske atmak istemiyorum. Erken doğumun zorluğunu yaşadım o yüzden korkum daha büyük. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Canim açıkçası arada bir mecburen insan ayakta kalabiliyor ama sonra hemen uzanıyorum. Çok şu içince de hemen idrara sikisiyorum ondan da insan korkuyor. Sırt üstü uzaninca nefesim kesiliyor yan yatınca da bobregime doğru baskı oluyormus hissi oluyo sonra kasılma yapıyor. Ne yapacağımı bende bilmiyorum. Bu arada sen hangi ilaçları kullanıyorsun?

Canim açıkçası arada bir mecburen insan ayakta kalabiliyor ama sonra hemen uzanıyorum. Çok şu içince de hemen idrara sikisiyorum ondan da insan korkuyor. Sırt üstü uzaninca nefesim kesiliyor yan yatınca da bobregime doğru baskı oluyormus hissi oluyo sonra kasılma yapıyor. Ne yapacağımı bende bilmiyorum. Bu arada sen hangi ilaçları kullanıyorsun?
Bugun tam 30 haftalık oldu canım. Bol su ic tuvalete gidicez mecbur yapacak bişey yok evde klozet olmasina rağmen ben normali kullanıyorum enfeksiyon riskine karşı. 27 haftalikken 1.5 cm dedi doktor. 29 haftalikken 2 cm e yakın gozukuyodu ilaçlar biraz güçlendirmiş. Progestanin vaginal fitil tarzi olanı var onu kullaniyorum. Yaninda Adalat, magnezyum ve kan ilaci kullaniyorum. Insallah biraz daha sabreder minik kizim ve zamaninda dogar

Bugun tam 30 haftalık oldu canım. Bol su ic tuvalete gidicez mecbur yapacak bişey yok evde klozet olmasina rağmen ben normali kullanıyorum enfeksiyon riskine karşı. 27 haftalikken 1.5 cm dedi doktor. 29 haftalikken 2 cm e yakın gozukuyodu ilaçlar biraz güçlendirmiş. Progestanin vaginal fitil tarzi olanı var onu kullaniyorum. Yaninda Adalat, magnezyum ve kan ilaci kullaniyorum. Insallah biraz daha sabreder minik kizim ve zamaninda dogar
Canim inşallah miadina kadar gotururuz bebeklerimizi. Bende magnezyum decavit kan ilacı ve haftalik iğne oluyorum. Perinatolojideki doktor progestani kullanma dedi öncesinde ben kullanıyordum onu vajinal olarak. Inşallah rahim ağzı uzaması na katkı sağlar.

Canim inşallah miadina kadar gotururuz bebeklerimizi. Bende magnezyum decavit kan ilacı ve haftalik iğne oluyorum. Perinatolojideki doktor progestani kullanma dedi öncesinde ben kullanıyordum onu vajinal olarak. Inşallah rahim ağzı uzaması na katkı sağlar.
Neden kullanma dedi doktor çok merak ettim ?? Valla bi zararı var mi bilmiyorum ama doktoruma güveniyorum. Tüp bebek falan yapan doktor. Yani bu tarz durumlarla devamlı karşılaşan bi doktor. Doktor güven verdiği için biraz da içim rahat. Inşallah sonuna kadar gidebiliriz.

Back
X