Rahatlığım

Çocuğum yok ama ben bebek ve çocuklara karşı aşırı hassasım eşinizden beter biri olduğuma eminim ama inanın böyle olmak güzel değil böyle olmak istemezdim. Görüyoruz hepimiz çöp toplayan çocuklar sağlıklıyken benim baktığım, bizlerin baktığı çocuklar cam açılsa hasta oluyor çünkü aşırı korumacı yetiştiriyoruz. Ben asla çok rahat olun demiyorum ama yapabiliyorken çok üste düşmeye gerek yok inanın çok korumacı,pimpirikli, akla gelebilecek daha nasıl özellik varsa öyle olan bir kadın olarak söylüyorum.
 
Vitamin vakitli değil tabiki ama biz kendimize bir zaman belirledik rutin olması adına ama nedense asla o vakitte vitamin aklıma gelmiyor
Odalar arası ısı farkı yok denecek kadar az. Zaten Antalya'da yaşıyoruz dışarısı bile 20 derece bu mevsimde. Antibiyotik vb ilaçlar için tabiki de bu rahatlıkta olmam söz konusu olmaz o çok başka bişey.
 
genel olarak ben de rahatım. Giydirme konusunda ya da ne bileyim kızım belli başlı tehlikeli şeyler hariç evde herşeyle oynar tepinir durur falan. ama ilaç konusu hiç aksatmam. Siz de o konu hariç rahat olabilirsiniz bence bana normal geldiniz.
 
E kızmak yerine bu unuttuklarinizi eşiniz yapsin. Olabilir çünkü daha yeni annesiniz dört dörtlük olması imkansiz
 
bana gayet doğru geld, bebek de olsa, böyle aman soğuk ollmasın aman şu olmasın bu olmasın derken çocuk bağışıkllık sistemi 0 şekilde gelişiyor, evden az biraz dışarı çıkınca da hemen hasta oluyor. Çocuğa dikkat edillir tabi ama aşırısı da iyi değil bana kalırsa.
 
Geçen gün eşime dedim, gece çocuğu emzirirken hiç üstüne ince bir şey örtmüyorum. İnşallah terleyip soğumaz diye zaten emzirirken çocuğu soyun diyen uzmanlar bile varken niye örtelim değil mi? benim de evimde sadece salon ve yatak odamda petek açık. Ara holde de petek yok zaten. Bu iki odanın kapısı açık oluyor. Zıbın + tulum ya da alt üst takım giydiriyorum sadece. Bir ara havalar iyi gibiydi çorapları falan da çıkardım, eldiven şapka zaten kullanmıyoruz kiiii banyodan çıkınca da bu böyle. Eşim de çocukla ilgili şeylerde benim kurallarıma göre ilerler, ben yeter diyorsam ona göre de yeterlidir. O yüzden bana eşiniz abartı geldi, siz değil.

Ama gelelim ilaç konusuna; kendim vitaminlerimi almayı genellikle unutuyorum ama kızımın d vitaminini her gün düzenli veriyorum, vermeliyiz. Biz kendi kararımızla alıp almayabiliriz ama çocuklarla ilgili böyle bir şey olduğunda bu benlm için sorumsuzluk/dikkatsizliktir. Söz konusu sağlık, lütfen bu konuda dikkatli olun. Eşiniz diğer konuda ne kadar abartıysa, bu konuda da o kadar haklı
 
Soğuk konusunda bir şey olmaz ama d vitaminini siz unutuyorsanız bu görevi eşinize verin. Sabah işe gitmeden versin.
 
Yoo o anne ya onun yapması lazım anne ufacık birşey unutsa kötü anne baba kirli bezi çöpe atsa mükemmel baba oluyor

Yorumun doğruluğuna diyecek laf yok

Ted&Talks'ta hamile bir kadın konuşuyordu. "Kötü bir anne olmak için şu kadarcık (.)) bir şey yapmak yeterli. Mükemmel bir baba olmak içinde şu kadarcık (.) bir şey yapmanız yeterli. Doktor kontrolüne kocam benimle beraber geldiği için herkes waouw ne harika bir babasın diyor. Ben arkada kan verirken o koltukta oturup candy crush oynadığı için harika bir baba. Bilin bakalım başka kimin o kontrolde mecbur bulunması gerekiyor ve takdir almıyor."
Kadının mimikleri falan.. Güldürmüştü beni.

Babaların sorumluluğu göz ardı edilip "yardımları" bir lütuf gibi sunulmamalı.
Ekip çalışması eleştirerek değil eksik yönler desteklenerek, gerektiğinde yönlendirerek yapılmalı.
 

Dunyanin her yerinde ayni sanirsam.. en basit ebeveynlik gorevini yapinca bile sahane, super baba oluyorsun ama bir tık bir şeylere yetişemesen kötü, yetersiz anne oluyorsun.

 
Benim de aklıma Twitter'da gördüğüm bir söz geldi.
Bir baba gece ağlayan bebeğine uyanıp ninniler söylüyor,bebeğinin altını değiştirip banyosunu yaptırıyor, sakinleşsin diye saatlerce kucağına gezdiriyorsa eşine yardım etmiyordur. Babalık yapıyordur.
 

Aynen katılıyorum. Annenin her zaman onlarca kat fazlasını yaptığını gözardı etme eğilimdeyiz.

Sağduyulu babaların (ve toplum bireylerinin) çoğalması dileği ile
 
Ilac takibi konusunda ben de daha ozenli olmanizi isterim ama mesela on gunde bir unutmussaniz olabilir insanlik hali ama ozeninizi bu konuya yoneltmelisiniz. Odadan odaya gecerken hasta olmasi imkansiz cunku insani soguk degil bakteri virus hasta eder. Soguk en fazla bagisikligi bir parca dusurur ki siz sokaga cikarmiyorsunuz, odadan odaya geciyorsunuz. Ben de bir kere bile cocuguma yelek giydirmedigim uyandiginda. Terlemisse hemen ustunu degistiriverdim o kadar. Kucaginizda da usumez. Emmek bebek icin bisiklet surmek gibi bir sey. Baya efor hsrciyorlar. Bir de aksam uykusuna gecerken bir uyku tulumu alin bitsin battaniye tantanasi. Yakinda donmeye baslayinca zaten cogu bebek battaniyeyle dovus tutuyor. En iyisini anne bilir kismi kismen dogru ama tamamen degil. Anne de bir insan ve hatadan arinmis varlik degil. Hatanin da boyutu var. Esiniz cok konusup caninizi sikacsgina acsin hastalik nedir neden olur onu arastirip ogrensin. Kendisinin disaridan getirecegi virus emin olun odadan odaya gecmekten daha hizli hasta edebilir bebegi.
 
Vitamin vakitli değil tabiki ama biz kendimize bir zaman belirledik rutin olması adına ama nedense asla o vakitte vitamin aklıma gelmiyor
D vitamini eksikliği çocuklarda raşitizm hastalığına sebep olabilir. Bence biraz araştırın bu kadar rehavete kapılıp vermemezlik yapmazsiniz . Rahatlıkta iyi birseydir ama fazlası zarar. Çocuğun ensesine bakın soğuksa üşüyor demektir . Çocuk usuyunce zaten hissedersiniz. Ayrıca YouTube da Dr. Osman Gönülal var bakın çocuk bakımı konusunda her türlü şeyi anlatıyor. Unutmaniz da normal babası kızmak yerine gelince versin yalan söylemeyin birbirinize destek olun . Sadece çocuk umursamaz olunacak birşey değil . Kan ilacı ve d vitaminini ihmal etmeyin .
 
Bazı konularda hastalık ,ilaç gibi hassas olunmalı ama diğer konularda fazla sakınan göze çöp batar...
Annesiniz sonuçta nerde nasıl yapılacağını en iyi siz bilirsiniz. :)
 
Ben sizde bir tuhaflık görmedim. İlaç verme işini eşin devralsin o daha dikkatli olabilecekse eğer.
 
çocuğum için bunu nasıl aşacağım yada aşmalı mıyım bilmiyorum
Bunu aşmalısınız bunu bilin ayrıca kendi kendinize mi aşabilirsiniz bilemedim bu konuda bir uzmana danışın bu süreç ilerler mi çocuğun bakımı konusunda vitaminlerini ihmal ettim diye bir şey yok bu konuda yalan söylemeniz ise çok daha büyük bir sorun mutlaka bir uzmana danışın ihmal ilerler mi diye
 
Yay burcu musunuz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…