rahat olmak, takmamak, umursamamak...bunlari yapabilen bi akil versin

Valla herkes akışına bırak diyor da kimse nasıl yapılacağını söylemiyor. :) Kocanın ailesini hayatının merkezinden çek, bir aile hepsi bu. Standart ilişkilerin olsun yeter. Seni anlıyorum kocan, onun ailesi senin onları gördüğün gibi görsün istiyorsun ama oğulları ile olan ilişkilerine bak misal. Muhtemelen ona da aşırı ilgi sevgi göstermiyorlardır. Eh demek ki yapılarında yok, oğullarına yapmadıkları naifliği sana nasıl yaparlar. Bilmiyorlar ki. Kabullen, çeşit çeşit insan var. Onlar da böyle. Valla millette ne kayınvalideler var, stabil durumunun kıymetini bil. Hayaller Paris, gerçekler Eminönü diyor ve noktalıyorum. :)

Ben çok rahat bi insanımdir, hayata bakışım böyle fani dünya hiç bi şeyi kendimi üzecek kadar kıymetli görmüyorum.
Önce herkes size ne kadar değer veriyorsa siz de onlara o kadar değer vererek başlayın.
İnsanların ufacık şeyleri buyutmesi bana çok saçma gelir. Yapamiyorsaniz sinirinizi bozan bişey olduğunda bir yıl sonra o olayı hatırlayacak misiniz hatirlamayacak misiniz bunu düşünün. Büyük ihtimalle hatirlamayacaksiniz o zaman üzerinde takılı kalmayın size yazık.

Varsa çözüm bende istiyorum. .
Sorumsuz, Gamsız olmak istiyorum. .

Ben de genel olarak umursamaz rahat bir insanım.
Kişilik meselesi mi bilemiyorum. Çünkü küçüklüğümden beri böyleyim.Ve gerçekten en güzeli bu.

"Benim size ve sizin muhabbetinize ihtiyacım yok." düşüncesini ilke edinmek.
Kendini aşırı sevmek.
Diğerlerine "siz kimsiniz ki ben sizi takacağım" bakışı atmak ve yarım ağızla gülümsemek.

Başlarda rol yaparsınız, sonra normalleştirirsiniz.

Biraz fazla kötümseriz her genc Kızın hayalidir gelin oldugu evde SAYGI sevgi gormek bunu hissetirdiklerine göre onlarda da sıkıntı var bence ben de deger görmüyorum esimin ailesinin evinde hatta bana kv yemiycem tokum dediğimde yersen ye yemezsen yeme bile dedi o da yetmedi dugun olacağı gun ailem sehir disından gelmişti onların yanında yemezsen yeme dedi vs vs vs uzar gider bunlar

Süper bayıldım

Reactions: K_G
Ben de takıntılı biriyim normalde canımı olur olmaz şeylere günlerce takarım ama güzel bir huyum var. Aynı kişi tarafından aynı olaylara karşı üzülmemek için kendimce çözümler üretirim.
Yani ilkinde o kadar üzülür ve düşünürüm ki bir çözüm bulurum :)

En sevmediğim şey ayni sorun üzerine ağlamak çözüm adına bir şey yapmamaktir çünkü.

Senin durumunda ne yapardım hemen orneklendireyim.

Onlar konusurlerken o kim anne tanıyor muyum? Ne zaman olmuştu düğüne geldiler mi gibi sorularla araya girebilirsin.

Belki senin merak duymadığını düşünüp gerek duymuyorlardir. Onları böyle uyandirabilirsin.

Sonra misafir konusunda bana ne kadar özenilir bakarım ben de kendimi kisisine göre şekillendiririm mesela..

Böylece hayal kırıklıklarin azalır en azından.

Bana da şu hayatta kendinde ne olmasını isterdin diye sorsalar..kesinlikle umursamaz olmak derdim..inanılmaz imreniyorum öyle olabilen insanlara..bu en derinlerde hem kendini sevme hem özgüven meselesi..derinlerde diyorum yalnız bilinçaltından bahsediyorum şimdi insanlar çıkıpta ben özgüvenliyim bla bla yapmasın :)

Ha bu demek değildir her umursamaz insan özgüvenli ve kendini seviyor tam tersi duygularını hissedemeyen,duyguları bloke yaşayan insanlarda umursamaz olabiliyor bu tabiki iyi olan kısım değil..sosyopatlar mesela

Tam olarak dislamak olarak adlandiramam degil de ama bende kvlere gittigimde aksam otirurken esim ailesiyle sohbet ederken ben bahsettikleri kisileri tanimadigim icin daralirim.. canim babam (kp) bana laf atar gerci surekli ben sikilmayim diye ama tabi bi yere kadar bende bi sure sonra herkese iyi geceler deyip yatarim :)))) zaten erken yattigimi bilirler onlarin gece oturma performanslarina uyamayacagimida bilirler.. ama ben icim rahat kasitli degil,sizde kasitli yapiliyor ise poblem tabi..

Ben de umursamaz takmaz yapıdayim...mesela canımın istemedigi çoğu şeyi yapmam, görüşmek istemedigimle görüşmem , kendimi hiçbir şeye mecbur hissetmem. Öyle fedakarlik filan yapmam.vb.cocuklarim hariç tabi.
Karakter yapısı galiba bu.
Kendimi değerli bulurum öyle dış kapının mandali tiplere kızmam uzulmem alınmam.
Eşimin ailesinin eskiye yönelik konuşmaları bizde de olur ama benim dikkatimi çeker dinlerim...sorarım o kim bu kim o niye öyle yaptı vb.
Bazı arkadaşlar ne şekilde düşündüklerini yazmış. ..ben de mesela sinirlenecegim ya...diyorum ki ya şimdi şu kişiye sinirleninip beyninde yaktığın nöronlara değer mi.

valla şimdi şöyle birşey var
yazdıklarınız takıntılılık rahat olamam kafaya takma geçen seneye kadar fazlasıyla mevcuttu bende
işte geçen senede üniversiteyi kazandım bambaşka bir dünyaya kucak açtım
oradaki insanların çirkefliklerini gördükten sonra ve insanları tanıdıktan sonra afedersiniz ama insanları hayatı totoma takmamaya başladım
çokta tın
kimse benden değerli değil hiç kimse
ailem annem babam miniş kardeşlerim yeterli
insanların söyledikleri düşündükleri,varsayımları sorunları zerre umrumda değil
açıkçası çokta .... :)

Ben!!!
Hiç mi hiç takmam hiç kimseyi.
Bazen benim kayınvalidemler de hiç tanımadığım kişiler hakkında derin muhabbete giriyorlar, ben elimde telefon KK okuyorum.
Bunun ilacı başka hem de çok başka.
Maalesef beynimde o kadar sorun var ki onların beni muhabbete katmamasını,evimize gelecek misafir ikramlarını ya da dünyevi olan herhangi bir derdi düşünecek durumda değilim.
Allah'ım dert verip derman aratmasın inşallah.
Insan çok büyük sorunlarla uğraşınca geri kalanları görmüyor bile.

Bende hiç birşeyi takmıyorum umursamıyorum dahada doğrusu birşeyleri kafama takmaya çok üşeniyorum amann elalemin manyaklıklarıylamı uğraşacam diyorum beni üzmeye çalışmaya çalışanda kendi sinir oluyor oralı olmadığımdan çenesini yorduğunuyla kalıyor hiç takılmıyorum neden bunu dedı nıye bunu bana yaptı kim naparsa kendine yapar ben hiç kimsenin kalbini kırmayamda bu bana yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…