Evliliğimi sorguluyorum bi akıl verin..

bence görümcelerinizi kafaya bile takmayın, gelmek istemeyen gelmez, çağırmamalarına da bozulmayı bırakın
emin olun içlerine daha çok girseniz daha çok problem yaşarsınız, eşiniz de böyleyken
tatil konusunda diğer yorumlara katılıyorum. ben rezervasyon yaptırıyorum, çocuğumla gideceğim. gelmek istersen söyle deyip tepkisine bakın. ve bence gelmek istemiyorsa da gerçekten gidin bir yerlere. bu hayata mutsuz olmaya gelmedik

Merhaba arkadaşlar biraz fazla yazdim galiba cok sikintiliyim icimi döktüm okuyup akil verirseniz sevinirim. ben 4yillik evliyim. 1.5yasinda bi çocuğum var. Esimin memleketinde yaşıyorum. Esimde bende devlet memuruyuz. Severek evlendim. Ama insan bi ortami paylasmadan anlasilmazmis ya benim ki o hesap. Eşim ailesine cok düşkün.5 ablasi var ve en küçük tek erkek. Herseyi soruyor sürekli onlara danisiyor ve herşeyin icindeler. Ayaklarının üstünde durmuyor sanki. Bende burda yanlızım tabiki beni çok benimsemelerini beklemiyorum. Ama bı doğumgünü oluyor resimlerden görüyorum diyorlar onun teyzesi rahatsızdı o yuzden cagirmadik gibi sacma sapan bahaneler ki teyzem yanımda bile degildi işin kötüsü eşim inanıyor buna. Ne bileyim hep beraber toplaniyorlar beni arıyor evde olduğunu bilseydik çağırdık ama arayıp musaitsen gel demiyorlar ve esim art niyetli olsalar bulustuklarini söylemezler deyip sen abartiyosun diye suclu ben oluyorum.Beni gün yapacaz deyip dahil ettiler her ay gün parası toplanacak gruba yazıyorum kime verilecek hesap numarası verin diye bana diyorlarki biz eşinden aldık. Zoruma gidiyor beni güne dahil edip niye esimden istiyorsunuz. Esim diyor ki bizi bir görüyorlar senden istemeye çekiniyorlar böyle sacma bisey duydunuz mu? O zaman beni dahil etmeyin resmen beni hiçe sayıyorlar. Haklı bile olsam ne yapalım gidip kavga mi edeyim diyor.Ramazanda iftara cagirdim sadece bir görümcem geldi kalabalik olmasin diye gelmemis digerleri .Uc gun bile geçmeden hepsi toplanmis bizde gittik bi baktik herkes orda bana gelince bahaneleri hazir. Cani istedikleri gibi .Hepsi bi yere kadar onemsiz ama ben yanlızım bunaldım konusacak kimsem yok. Esim dolasmaz gezmez ama arkadaşlarıyla görüşür. Ben çıkalım desem yorgunum bilmem ne deyip atlatir. Ablalari her yaz tatillere giderler biz ev bekleriz ve hep bi bahanesi var. Aslinda sıkıldım bunaldım ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli yorgun sanki yaşı ilerlemiş gibi.Ben sıkıldım desem ne yapayim bul bi ortam yap kendine diyor ben ondan daha çok istiyorum ama olmadi. arkadaslarim hep tayinciydi 2 yili dolan gitti. Bende tayin isteyelim desem eşim aile beni evlatlıktan siler diyor. O kadar bağımlı ki onlar böyle düşünür deyip beni bunalttı. Ne yapsam ne etsem ben böyleyim deyip kaçıyor. Bi gün demez bende çocuğumu alayim parka götüreyim diye sürekli benle çocuk takılıyoruz. Zoruma gidiyor ben onun için bu fedakarlığı yapip 4yil burada yasadiysam o da benim icin bazi fedakarlik yapsın ama yok hep benden bekleniyor. Herhalde niye burdayim sorguluyorum..onla

5 abla ve 1 erkek kardeş mi? Hep böyle biriyle evlenmekten korkmuştumdur. 2 dayım var ikisininde 4-5 tane baldızı var. Durum aynen şöyle. O baldızlar her şeyi yönetiyor. Avukat gibiler. Herseyi birbirlerine paylaşıp danışıp yapıyorlar. Dayılarımı parmağında oynatıyorlar el birliğiyle. Eşinizin durumu da aynen bu. İnşallah bir arkadaş çevresi edinirsiniz başka türlü bu kadar çok görümce ile baş etmeniz zor... Eşinizin de bir an önce gözündeki perde aralanır insallah.. Aileniz hangi şehirde yakın mısınız?
Onla konuştunuz mu hiç

Merhaba arkadaşlar biraz fazla yazdim galiba cok sikintiliyim icimi döktüm okuyup akil verirseniz sevinirim. ben 4yillik evliyim. 1.5yasinda bi çocuğum var. Esimin memleketinde yaşıyorum. Esimde bende devlet memuruyuz. Severek evlendim. Ama insan bi ortami paylasmadan anlasilmazmis ya benim ki o hesap. Eşim ailesine cok düşkün.5 ablasi var ve en küçük tek erkek. Herseyi soruyor sürekli onlara danisiyor ve herşeyin icindeler. Ayaklarının üstünde durmuyor sanki. Bende burda yanlızım tabiki beni çok benimsemelerini beklemiyorum. Ama bı doğumgünü oluyor resimlerden görüyorum diyorlar onun teyzesi rahatsızdı o yuzden cagirmadik gibi sacma sapan bahaneler ki teyzem yanımda bile degildi işin kötüsü eşim inanıyor buna. Ne bileyim hep beraber toplaniyorlar beni arıyor evde olduğunu bilseydik çağırdık ama arayıp musaitsen gel demiyorlar ve esim art niyetli olsalar bulustuklarini söylemezler deyip sen abartiyosun diye suclu ben oluyorum.Beni gün yapacaz deyip dahil ettiler her ay gün parası toplanacak gruba yazıyorum kime verilecek hesap numarası verin diye bana diyorlarki biz eşinden aldık. Zoruma gidiyor beni güne dahil edip niye esimden istiyorsunuz. Esim diyor ki bizi bir görüyorlar senden istemeye çekiniyorlar böyle sacma bisey duydunuz mu? O zaman beni dahil etmeyin resmen beni hiçe sayıyorlar. Haklı bile olsam ne yapalım gidip kavga mi edeyim diyor.Ramazanda iftara cagirdim sadece bir görümcem geldi kalabalik olmasin diye gelmemis digerleri .Uc gun bile geçmeden hepsi toplanmis bizde gittik bi baktik herkes orda bana gelince bahaneleri hazir. Cani istedikleri gibi .Hepsi bi yere kadar onemsiz ama ben yanlızım bunaldım konusacak kimsem yok. Esim dolasmaz gezmez ama arkadaşlarıyla görüşür. Ben çıkalım desem yorgunum bilmem ne deyip atlatir. Ablalari her yaz tatillere giderler biz ev bekleriz ve hep bi bahanesi var. Aslinda sıkıldım bunaldım ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli yorgun sanki yaşı ilerlemiş gibi.Ben sıkıldım desem ne yapayim bul bi ortam yap kendine diyor ben ondan daha çok istiyorum ama olmadi. arkadaslarim hep tayinciydi 2 yili dolan gitti. Bende tayin isteyelim desem eşim aile beni evlatlıktan siler diyor. O kadar bağımlı ki onlar böyle düşünür deyip beni bunalttı. Ne yapsam ne etsem ben böyleyim deyip kaçıyor. Bi gün demez bende çocuğumu alayim parka götüreyim diye sürekli benle çocuk takılıyoruz. Zoruma gidiyor ben onun için bu fedakarlığı yapip 4yil burada yasadiysam o da benim icin bazi fedakarlik yapsın ama yok hep benden bekleniyor. Herhalde niye burdayim sorguluyorum..
Gorumcelerınızın tatıle gıtmesınden size ne?Ne guzel ıste hıfıp gelmıolar mutlu ol.Kimseyle cok samımı olmaya gelmıo bende gerekmedıkce gıtmıorum gelınımıze.Oda bana kusuyorçok gıtmıyorum diye.Açıkcası çok gıdıncedelaf etmesınden korkuyorum.

Ayrıca eşin tatıle gıtmıosa al çocuklarını sen gıt .Memurdun paranda var .En guzelı mesafe .Akıllı kadınlarmış .Mesafe candır .Süreklı gelıolar demesındense çok az gelıolar demesı daha ıyı .Mıç mıç sevmıorum zaten .Ablalarımda sevmez.Gidincede bırımız yenek bırımız tatlı bırımız tuzlu yapar bulasıgına kadar dızer gelırız.Kımsenın lafı sozu gecmesın bızlere.

Gorumcelerınızın tatıle gıtmesınden size ne?Ne guzel ıste hıfıp gelmıolar mutlu ol.Kimseyle cok samımı olmaya gelmıo bende gerekmedıkce gıtmıorum gelınımıze.Oda bana kusuyorçok gıtmıyorum diye.Açıkcası çok gıdıncedelaf etmesınden korkuyorum.
ben onların tatiline bişey demiyorum. sadece etrafındaki herkes gidiyor bunu görüyor ama biz gitmiyoruz demek istiyorum.

bence görümcelerinizi kafaya bile takmayın, gelmek istemeyen gelmez, çağırmamalarına da bozulmayı bırakın
emin olun içlerine daha çok girseniz daha çok problem yaşarsınız, eşiniz de böyleyken
tatil konusunda diğer yorumlara katılıyorum. ben rezervasyon yaptırıyorum, çocuğumla gideceğim. gelmek istersen söyle deyip tepkisine bakın. ve bence gelmek istemiyorsa da gerçekten gidin bir yerlere. bu hayata mutsuz olmaya gelmedik
ben gelip gitme konusuna çok takılmıyorum. eşim sürekli bağımlı gibi ona anlatmak için dedim. sürekli tek başımayım evlilik bu değil bence? durumun iyi çok şükür al eşini çocugunu gez toz dimi amaaa yokk olmaz hep bir bahane gittiğin yerdede seni sık boğaz eder hadi gidelim yok yoruldum yok bilmem ne çocuk gibi mızmız. valla bunaldım onu demek istedim.

Neden kendinize saygınız yok bir insanın kendine saygı duyması ne demek biliyor musunuz ? Anlatayım
Sizin evinize gelmemek istememis olabilirler gercekte, gelmek istemeyen insanları getirtmeye calısmak, buna takılmak, büyütmek sizi istemeyene sizin kendinizi zorla istetmeye calısmanız kendinize saygınız olmadıgını gösteriyor! Simdi bunun tam tersi kendinize saygı duyan bir kadın olup esiniz ve eviniz ile mutlu olup, kapı dışındaki herseyi/ herkesi kapı dışında bırakın. Nedeni nasılı nicini önemsiz sonuc kapı dısındadır herkes
haklısınız. kendime saygım var ben etrafımın yaptıklarına karşı eşimi anlatmak için dedim. Evdede eşimi anlatmak istedim yani. gelmesin gitmesin kafan rahat ama eşim onlara bağımlı gibi arada olan bana oluyor.

Merhaba arkadaşlar biraz fazla yazdim galiba cok sikintiliyim icimi döktüm okuyup akil verirseniz sevinirim. ben 4yillik evliyim. 1.5yasinda bi çocuğum var. Esimin memleketinde yaşıyorum. Esimde bende devlet memuruyuz. Severek evlendim. Ama insan bi ortami paylasmadan anlasilmazmis ya benim ki o hesap. Eşim ailesine cok düşkün.5 ablasi var ve en küçük tek erkek. Herseyi soruyor sürekli onlara danisiyor ve herşeyin icindeler. Ayaklarının üstünde durmuyor sanki. Bende burda yanlızım tabiki beni çok benimsemelerini beklemiyorum. Ama bı doğumgünü oluyor resimlerden görüyorum diyorlar onun teyzesi rahatsızdı o yuzden cagirmadik gibi sacma sapan bahaneler ki teyzem yanımda bile degildi işin kötüsü eşim inanıyor buna. Ne bileyim hep beraber toplaniyorlar beni arıyor evde olduğunu bilseydik çağırdık ama arayıp musaitsen gel demiyorlar ve esim art niyetli olsalar bulustuklarini söylemezler deyip sen abartiyosun diye suclu ben oluyorum.Beni gün yapacaz deyip dahil ettiler her ay gün parası toplanacak gruba yazıyorum kime verilecek hesap numarası verin diye bana diyorlarki biz eşinden aldık. Zoruma gidiyor beni güne dahil edip niye esimden istiyorsunuz. Esim diyor ki bizi bir görüyorlar senden istemeye çekiniyorlar böyle sacma bisey duydunuz mu? O zaman beni dahil etmeyin resmen beni hiçe sayıyorlar. Haklı bile olsam ne yapalım gidip kavga mi edeyim diyor.Ramazanda iftara cagirdim sadece bir görümcem geldi kalabalik olmasin diye gelmemis digerleri .Uc gun bile geçmeden hepsi toplanmis bizde gittik bi baktik herkes orda bana gelince bahaneleri hazir. Cani istedikleri gibi .Hepsi bi yere kadar onemsiz ama ben yanlızım bunaldım konusacak kimsem yok. Esim dolasmaz gezmez ama arkadaşlarıyla görüşür. Ben çıkalım desem yorgunum bilmem ne deyip atlatir. Ablalari her yaz tatillere giderler biz ev bekleriz ve hep bi bahanesi var. Aslinda sıkıldım bunaldım ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli yorgun sanki yaşı ilerlemiş gibi.Ben sıkıldım desem ne yapayim bul bi ortam yap kendine diyor ben ondan daha çok istiyorum ama olmadi. arkadaslarim hep tayinciydi 2 yili dolan gitti. Bende tayin isteyelim desem eşim aile beni evlatlıktan siler diyor. O kadar bağımlı ki onlar böyle düşünür deyip beni bunalttı. Ne yapsam ne etsem ben böyleyim deyip kaçıyor. Bi gün demez bende çocuğumu alayim parka götüreyim diye sürekli benle çocuk takılıyoruz. Zoruma gidiyor ben onun için bu fedakarlığı yapip 4yil burada yasadiysam o da benim icin bazi fedakarlik yapsın ama yok hep benden bekleniyor. Herhalde niye burdayim sorguluyorum..
Sana bir şey diyeyim mi sana bulaşmadıkları daha iyi.
Böyle şeylerin ortası çok nadir olur. Ya çok vıcık vıcık olmak isterler ya uzak durmak.
Aksi olsaydı daha mutsuz olurdun inan.
Bence arkadaşın olmadığı için bu şekilde hissediyorsun.
Hayat yavaş yavaş normalde döndüğünde bir kursa yazıl al bebişini.
Ortam bulursun illaki biraz girişken olmak lazım.
Kurs kursu arkadaş arkadaşlığı açar ortam yaparsın bile.

Eş konusuna gelince ben insanların çok değişeceğine inanmıyorum.
Eşin böyle bir adam ve bu şekilde kabul etmelisin ya da etmemelisin

Arkadaşlar haklısınız ama eşim zorluyor beni onlara gitmeye. Diyor ki sen az çağırıyorsun o yüzden aranızda soğukluk var diyor. Çağırdım gelmediler diyorum iyiki bi kere o olay oldu hep aynı şeyi öne atma diyor. Aynı sehirdeyiz ve umursamamak olmuyor malesef. Eşimle birlikte yapmak istiyorum herseyi ama malesef. O zaman niye bu sehirdeyim ki..
O zaman siz de ust uste suyuju cikarana kadar cagirin bakalim esiniz gelmediklerinde ne bahane bulacak. Ama bi sey diyeyim mi siz agzinizla kusta tutsaniz hep onlar hakli olacaklar. Malesef adam adil degil, aileci. Takmayin artık. Esiniz de yok cagirmadin ondan soguklar falan derse he he evet ondan deyin gecin. Esinizi de takmayin bence ki takilacak biri de degil anlasilan. Evlenmeseymis madem. Kacan kovalanır. Uzak durun. Esiniz icin de ailesinicin de bu gecerli.

haklısınız. kendime saygım var ben etrafımın yaptıklarına karşı eşimi anlatmak için dedim. Evdede eşimi anlatmak istedim yani. gelmesin gitmesin kafan rahat ama eşim onlara bağımlı gibi arada olan bana oluyor.
İnsanlar değisime hep karsı cıkar motivenizi kırmasın bu bakın önce kendiniz sonra esiniz .. cağırdınız gelmedi mi bir daha çağırmayın, esinize askımmm ben her fırsatta cağırıyorummm diyin.. senin ablan benim ablam diyin bu kadar söze kanıyorlar zaten

Eş konusuna gelince ben insanların çok değişeceğine inanmıyorum.
Eşin böyle bir adam ve bu şekilde kabul etmelisin ya da etmemelisin
aslında sorun şu belki de ben çabaladıkça bakıyorum ki eşimin keyfi yerinde. ben arkadaş arıyorum ben yanlızlık çekiyorum ben kırılıyorum. eşimin ailesi yanında arkadaşları yanında ortamı bildiği yer eşi ve çocugu yanında düzeni değişmedi ortamı bozulmadı. ama ben sürekli bi çabalama halindeyim. eşimin bu halimi görüp daha fazla ilgili olması gerekirken ben böyle bi insandım halada aynıyım demesi beni kıran yada çıkmaza sokan

O zaman siz de ust uste suyuju cikarana kadar cagirin bakalim esiniz gelmediklerinde ne bahane bulacak. Ama bi sey diyeyim mi siz agzinizla kusta tutsaniz hep onlar hakli olacaklar. Malesef adam adil degil, aileci. Takmayin artık. Esiniz de yok cagirmadin ondan soguklar falan derse he he evet ondan deyin gecin. Esinizi de takmayin bence ki takilacak biri de degil anlasilan. Evlenmeseymis madem. Kacan kovalanır. Uzak durun. Esiniz icin de ailesinicin de bu gecerli.
evet çok haklısınız. ailem orada torunları için can atarken ben buradaa yapayanlız bekliyoruz. oğlumla ben tekiz sanki. zoruma giden şeylerden biride bu.

Sana bir şey diyeyim mi sana bulaşmadıkları daha iyi.
Böyle şeylerin ortası çok nadir olur. Ya çok vıcık vıcık olmak isterler ya uzak durmak.
Aksi olsaydı daha mutsuz olurdun inan.
Bence arkadaşın olmadığı için bu şekilde hissediyorsun.
Hayat yavaş yavaş normalde döndüğünde bir kursa yazıl al bebişini.
Ortam bulursun illaki biraz girişken olmak lazım.
Kurs kursu arkadaş arkadaşlığı açar ortam yaparsın bile.
şöyle aslında kursa mesaide olduğum için gidemem. diğer zamanlarda bakıcı olmadığı için çocugumu bırakamam.

aslında sorun şu belki de ben çabaladıkça bakıyorum ki eşimin keyfi yerinde. ben arkadaş arıyorum ben yanlızlık çekiyorum ben kırılıyorum. eşimin ailesi yanında arkadaşları yanında ortamı bildiği yer eşi ve çocugu yanında düzeni değişmedi ortamı bozulmadı. ama ben sürekli bi çabalama halindeyim. eşimin bu halimi görüp daha fazla ilgili olması gerekirken ben böyle bi insandım halada aynıyım demesi beni kıran yada çıkmaza sokan
Çok iyi anlıyorum haklısınız da. Ama insanlar maalesef değişmiyor.
En başından gitmeseydiniz belki bir şekilde olabilirdi.
Ama şuanda nasıl olsa ordasınız diye eşiniz rahat davranıyor.
Çok haklısınız.
Evlilik döneminde bizde yaşadık bunu.
O kendi memleketine gelmemi istedi ben istemedim.
Ya gelirsin ya da yürümez dedim geldi.
Şimdi olsa her yere giderim onunla ama o fedakarlığı gördüğüm için.
Belki bir evlilik terapisi iyi gelebilir

şöyle aslında kursa mesaide olduğum için gidemem. diğer zamanlarda bakıcı olmadığı için çocugumu bırakamam.
Çocuğu bırakmayın zaten.
Valla yapan insanlar yapıyor nasıl yapıyorsa.
Her yere bebekleriyle gidiyorlar kurslara gezilere.
Ama işte normal bir dönemde değiliz maalesef.
Şu pandemi biraz iyileşme gösterse

evet çok haklısınız. ailem orada torunları için can atarken ben buradaa yapayanlız bekliyoruz. oğlumla ben tekiz sanki. zoruma giden şeylerden biride bu.
Madem esiniz tatile gitmiyor. Beklemeyin onu. Alin cocugunuzu gidin ailenizin yanina. O da otursun bayildigi ablalariyla. Biraz yalniz kalsin belki anlar degerinizi.

Siz o ailenin içindesiniz artık. Kocanizin gittiği her yere otomatik olarak davetli sayılırsınız. Davet beklemeden her yere gidin kocanizla. Belki de ortada gerçekten bir sorun yoktur sizden cekiniyolardir. Ama ben zaten sorun olmasa da kocam kadar yanlarında bulunmaya istekli olmazdım. Partnerimle kızkardeşi arkadaş gibiler. Kendilerine özel bazı anları oluyor benim de kardeşim var anlayabiliyorum. O kardeşine yoneldiginde ben de kendi ilgi alanlarıma kendi aileme yoneliyorum. Size somut bi kötülük yapılmadığı sürece kendinizi uzmeyin

Çok iyi anlıyorum haklısınız da. Ama insanlar maalesef değişmiyor.
En başından gitmeseydiniz belki bir şekilde olabilirdi.
Ama şuanda nasıl olsa ordasınız diye eşiniz rahat davranıyor.
Çok haklısınız.
Evlilik döneminde bizde yaşadık bunu.
O kendi memleketine gelmemi istedi ben istemedim.
Ya gelirsin ya da yürümez dedim geldi.
Şimdi olsa her yere giderim onunla ama o fedakarlığı gördüğüm için.
Belki bir evlilik terapisi iyi gelebilir
bi psikiyatriste gittik. adam dedi yaşınız çok genç gezin tozun eğlenin. bi hafta plan yapın oraya giden atıyorum bigün kahvaltıya gidin gezin dedi. eşim bu seferde pandemiyi bahane etti. ama yapmıyorrrr

X