• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

QEEG Testi /Güne tutunamamak ve Majör Depresyon ...

figenayten

Guru
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
619
1.339
313
Son dört yıldır. kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. ve geçtiğimiz Eylül ayından beri canlı cenaze şeklinde yaşıyorum eğer buna yaşamak denirse. İlaç devam ama sonuç yok. Bugece de mi uyuyacağım diye uyuyor ve yine uyandım allahım bu gün nasıl geçecek diye kalkıyorum. Elbette geçmişe ait çok travmalarım var ama asıl sorun onlar değil artık.. Asıl sorun bugüne tutunamamam ve gelecekte beni bekleyen her türlü olumsuz senaryolar.. Hiçbir istek hiçbir umut ve hiçbir enerji kıpırtısı olmaksızın adına yaşamak denirse yaşadığım günler bunlar. Hep uygun doktor ve doğru ilaç tedavisi almadığıma inandım. İlaçların yanısıra , Bir yıl her hafta terapiye de gittim ve sonuç sıfır.. Terapistin söyleyeceklerini zaten biliyorum ama doğru olanları yapmak için minimum seviyede bir güç bir istek yok.Temmuz'un ilk haftasında neurobilim konusunda uzman ve şimdiden çok güvenerek görüşmeye gideceğim bir hekimden randevu aldım. Doktor anlamında son şansım olacak kendisi öyle inanıyorum şu anda. Aynı gün qeeg denilen bir test yapılmasını istedim. Beyin dalgalarının renkleri ile durumunu ortaya koyan bir testmiş bu. Bunun sonuçlarına göre en doğru ilaçlar verilecektir muhakkak ümidine sarılarak o güne ulaşmayı beklemekten başka hiçbir gayem yok şu anda. Aranızda QEEG TESTİ' yaptıran var mı? Lütfen benim için dua edin. Hayata tutunabilmem , oğlumun güzel günlerini görebilmem için....

Son düzenleme:
Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Rabbim tez zamanda hayırlı şifalar versin. Bahsettiğiniz durumla ilgili hiçbir fikrim Yok. Sadece konunuz üste taşınsın diye yazıyorum/ zor bir durum. bol bol teşbih çekin. Allah'ın Esmalarının belli sırları var. İnternetten kolay ulaşabilirsiniz bu bilgilere. Ferahlatır sizi. Umarım kısa bir sürede toparlanırsınız. Aklıma geldikçe sizin için dua ederim.

Akisa birakin desem cok amator olacak.sorunuzun cevabini bilmiyorum konu ustte kalsin belki bilen vardir.kendimi mutlu etmek icin cabaliyorum ama malesef tikaniyoruz hepimiz sakin olun bitecek

Akisa birakin desem cok amator olacak.sorunuzun cevabini bilmiyorum konu ustte kalsin belki bilen vardir.kendimi mutlu etmek icin cabaliyorum ama malesef tikaniyoruz hepimiz sakin olun bitecek

Yıllardır süren ve artık tıkanmışlık noktasına gelen bu durum çarnaçar bıraktı beni.. Kendimden nefret etmeye başladım. Belki de sıra çevredekileri de kendimden nefret ettirmek ve yapayalım kalmak ama bu çözüm değil bu hastalıkta insanın yanında kendisine çok iyi gelen yakınının olması gerekiyor. Aile anlamında ise yaşlı bir anne ve babam var ve anlamakta çok zorlanıyorlar. Bir doktor değiştirip yeni ilaçlara geçtiğinizde en az üç ay sabırla dayanmanız gerekiyor. İlaçlar işe yaramadı ise sil baştan.. Dayanılır gibi değil..

Çok ama çok sağolun. Çok teşekkür ediyorum. Ya Şafi zikretmeye başlasam mı diyorum.

İnşirah suresi bol bol okuyun
La havle ve la kuvvete illa billa hil aliyyül azim i gücünüzün yettiğince çok çekin
Doktor ve ilaç tedavisi ile doğru yoldasınız ama manevi destek de çok önemli
Sizi bu hale getiren nedir, dertleşmek ister misiniz

içten değil ama dışardan sebeplerle depresyonumsu şeylerle uğraşan biri olarak söylemeliyim ki siz istemezseniz kimse size çare olamaz.

bütün herşeyi ilaçlardan ve doktorlardan beklemeyin.

düzenli spor yapın, kariyerinize odaklanın ve pozitif insanları hayatınızda tutun gerisini eleyin eleyemiyorsanız onlara karşı bencil olun.

Çok geçmiş olsun inşaAllah en kısa sürede toplarsınız kendinizi oğlunuz için bol bol dua edin Rabbime sığının..

Bir hafta kadar önce 23 aylik kizim için EEG testi yaptırdık. Küçük olduğu için uykulu çektirdik yetişkin insanlarda doktor uykulu yada uykusuz isteyebilir. Ağrısız sızısız oldukça kolay ve basit bir test internette EEG testi yazıp orada ki görsellere bakabilirsin canım nasıl birşey olduğuna tekrar geçmiş olsun..

Aslında geleceğe umutla bakmak için enerjim yok demissiniz ama iyileşmek için doktor arayıp , araştırmalar yapıyorsunuz. Yani çok kotu değilsiniz. Zor günler geçirdiniz geçirmeye de devam edeceksiniz ama güçlüsünüz. Bi yerde bu olumsuz duyguları kırıp içinizdeki gücü keşfedin.

Oğlunuz var madem , sırf onun için hayata sarılın . Ona güç olun . Annelik enerjisi nükleer enerjiden bile daha güçlü. Bunu unutmayin

Son dört yıldır. kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. ve geçtiğimiz Eylül ayından beri canlı cenaze şeklinde yaşıyorum eğer buna yaşamak denirse. İlaç devam ama sonuç yok. Bugece de mi uyuyacağım diye uyuyor ve yine uyandım allahım bu gün nasıl geçecek diye kalkıyorum. Elbette geçmişe ait çok travmalarım var ama asıl sorun onlar değil artık.. Asıl sorun bugüne tutunamamam ve gelecekte beni bekleyen her türlü olumsuz senaryolar.. Hiçbir istek hiçbir umut ve hiçbir enerji kıpırtısı olmaksızın adına yaşamak denirse yaşadığım günler bunlar. Hep uygun doktor ve doğru ilaç tedavisi almadığıma inandım. İlaçların yanısıra , Bir yıl her hafta terapiye de gittim ve sonuç sıfır.. Terapistin söyleyeceklerini zaten biliyorum ama doğru olanları yapmak için minimum seviyede bir güç bir istek yok.Temmuz'un ilk haftasında neurobilim konusunda uzman ve şimdiden çok güvenerek görüşmeye gideceğim bir hekimden randevu aldım. Doktor anlamında son şansım olacak kendisi öyle inanıyorum şu anda. Aynı gün qeeg denilen bir test yapılmasını istedim. Beyin dalgalarının renkleri ile durumunu ortaya koyan bir testmiş bu. Bunun sonuçlarına göre en doğru ilaçlar verilecektir muhakkak ümidine sarılarak o güne ulaşmayı beklemekten başka hiçbir gayem yok şu anda. Aranızda QEEG TESTİ' yaptıran var mı? Lütfen benim için dua edin. Hayata tutunabilmem , oğlumun güzel günlerini görebilmem için....
Rabbim yar ve yardimciniz olsun konuyla ilgili bir fikrim yok sadece sifa dilemek istedim belki soylmesi kolay diceksinuz ama birazda bizim elimizde degilmi iyi olmak once Allahin izniyle sonra doktor ve ilaclar sayesinde sonra kendi pozitifliginizle asacaksiniz insallah oglunjzda varmis Allah bagislasin onu dusunerek herseyi olumlu gorun

Yıllardır süren ve artık tıkanmışlık noktasına gelen bu durum çarnaçar bıraktı beni.. Kendimden nefret etmeye başladım. Belki de sıra çevredekileri de kendimden nefret ettirmek ve yapayalım kalmak ama bu çözüm değil bu hastalıkta insanın yanında kendisine çok iyi gelen yakınının olması gerekiyor. Aile anlamında ise yaşlı bir anne ve babam var ve anlamakta çok zorlanıyorlar. Bir doktor değiştirip yeni ilaçlara geçtiğinizde en az üç ay sabırla dayanmanız gerekiyor. İlaçlar işe yaramadı ise sil baştan.. Dayanılır gibi değil..
Merhaba kardeşim .Çok geçmiş olsun.Rabbim kimseyi sağlıkla imtihan etmesin.Çok zor bir hayatım oldu ve bir çocuğun yaşayabileceği çok ağır şeyler yaşadım annem ve babam yüzünden.Çok mutsuzdum benim de elim kolum kalmıyodu.Bir oğlum var ve ona kardeş istedim.Rabbim de bana bir kız nasip etti.Ta ki karnımda kalbinin durduğunu öğrendiğim ana kadar çok mutluydum.Sonrasında süren 4 aylık yoğun bakım süresi ve %90 engelli bir bebek.Dedim Rabbim hiçbirşeymiş yaşadıklarım.Sen sağlıkla imtihan etme.Çok dua ettim ama kızım dayanamadı.Melek oldu.Engelli olacağını öğrendiğim anda çok farklı bir dünyanın kapıları açıldı.Dert ettiğim şeylerin ne kadar boş olduğunu gördüm.Artık sağlık dışında hiçbirşeye üzülmğyorum .Nacizane tavsiyem.Öyle olan aileleri bulun.Onların haline bakın.Yine de öyle şükrediyolar ki.Belki farklı bakabilirsiniz hayata

Allah en kısa sürede şifa versin inşallah.

Ben EEG ve uyku teknisyeniyenim. Tetkik çok kolay ondan yana içiniz rahat olsun. Baş kısmınıza bir takım elektrotlar takılarak beyin dalgalarınız görüntülenecek ve beyin haritanız çıkarılacak. Depresyon ciddi hasar vermiş mi tespiti yapılacak.

İnşallah bu dr sadece umudunuz değil dermanınız da olur. Rabbim yardımcınız olsun.

Sen çabalamazsan kendini deli gibi zorlamazsan düzelmiyor. İlaçları bırakınca başa sarıyor. Kendimi mutlu etmeyi başardım sonunda. Ölümden öte köy yok desturum oldu. Ne korku kaldı ne depresyon ne mutsuzluk. Herkesin yaşadığı gibi yaşıyorum artık, acılarım, kederim, korkularım diğer insanlar boyutunda. Bahsettiğin testi yaptırmadım bu arada. İnancın var diye düşünüyorum yazdığın bir yorumdan, inanç insanı güçlendiriyor. Arkana inancını alınca akıp gidiyorsun. Ateist iken çok kötü haldeydim. Şükürler olsun şimdi çektiğim tövbelerden, ettiğim dualardan, doktorumdan ve ilaç tedavimden sonra düze kavuştum. Umutsuz olma. Sen 4 sene çekmişsin ben daha fazla çektim. Doğru tedavi ve inanç ile aşılmayacak bir şey yok.

canım hergün 500 tane ya METİN zikri yapar mısın ? ağır gelmezse daha çok yap ama en az mutlaka 500 defa ya METİN zikrini yap ve gör:KK200: keşke bizim dilek ağacı gruplarımıza katılsan, derdinden eser kalmaz 3 aya :KK54:

2 sene major depresyon tanisi ile tedavi olmus biri olarak konusmam lazim..
Hayata karsi hicbir istegi olmadan yasamak ne demek biliyorum.. aileme karsi nefes alma borcum varmis gibi hissediyordum. Gunluk aktivitelerimi ancak antidepresanlar esliginde yavas yavas gerceklestirmeye basladim.. 4. Ilac degisiminde uygun ilac bulundu..herhangi bir test yaptirmadim normal prosedurde ne varsa onlari kullandim. Olayin ilac degisiminde oldugunu da dusunmuyorum her ilacta baska bir fonksiyon duzeldi.
Benim sorunum suydu ben hep travma oncesi donemde oldugum gibi neseli bir insan olunca iyilestigimi dusunuyordum eski halime donemedigimde de tedavi iyi gitmiyor gibi geliyordu
Ama oyle degil. Yasadiklarimiz kisiligimize birseyler ekliyor ben neseli olmak yerine daha olgun oldum..sessiz hatta..
Suan ilac tedavisi almiyorum gunluk is kosturmasini herkes kadar yapiyorum.. gelecege dair planlarim var simdi..
Eger siz de eski halinize donene kadar iyilesmediginizi dusunenlerdenseniz hic tedavi almamis depresyon esigine bile girmemis insanlarin da seneler icinde degistigini dusunun. Ilaclar ise yariyor ama zaman gerek.

Psikolojik her sorunun bana çok kolay bir çözümü varmış gibi gelir. Başına gelmediği için söylemesi kolay gibi düşünmeyin bunu. Çok zor dönemlerden geçtim. Asosyalliğe kadar gitti durum. En son ruh sağlığına yatırılacaktım 20 li yaşlarımda. Doktora gittikten sonra bir bankta otururken benden hem fiziken hem ruhen çok daha kötü durumda olan bir teyze görmüştüm. Sonra dedim ki KENDİNE GELİYORSUN HEMENNNN...!! Doktor bana bir sürü antidepresan ilaç yazdı mal gibi oluyordum içince. Ne hayattan ne yediğim içtiğimden keyif almıyordum. Sonra dedim kızım daha 20 yaşındasın başlarım senin hastalığına ilacına ilaçsız bu durumu atlatacaksın. İlaç içiyorum dedim doktora ama hep çöpe attım her gün o dozları çöpe attım. Dışarıda hobiler buldum spora yeniden başladım. Kitap okudum bol bol. Yüzdüm doktor ilaç dozunu yavaş yavaş düşürmeye karar verdi :) o zaman ilacı en başından beri kullanmadığımı söylediğimde kendi bile şaşırdı. Aynaya her baktığımda çok değerli ve çok önemli olduğumu hatırlattım kendimee. Ben olmazsam kimsenin bir anlamı ve değeri yok dedim. Başıma kötü şeyleri getiren insanları içimde affettim (çok iyi geldi) ama hergün yaşadığıma ve hayatımda olan herşeye şükrettim. Kendini sev kendini önemse. Nefret edeceğin biri değilsin. Çok önemli ve değerlisin. Annesin mesela. Bir çok kadının yıllarını harcayıp sahip olamadığı birşeye sahipsin. Ne kadar özel bir kadınsın ki bir oğlun var. O çok şanslı senin gibi bir annesi var. Bizler ne kadar şanslıyız ki bugün sayende burda birlik olabiliyoruz. Herşey senin beyninde canım benim. Kendine kusurlar bulmak yerine kusurlarını kapatacak güzelliklerini keşfet. Aynaya bak kendine şükret. Varkığına şükret. Hayatında olan herşeye kaleme bile şükret. Sen iyi birisin kıymetli ve özelsin. Kendini değerli gördüğün zaman herşeyi atlatırsın inan bana güzel haberlerini buradan okumak istiyorum :KK68:

Back