PULMONER HİPERTANSİYON

Tabii dimer testim var solunum testi var akciger grafisi var eko raporum var hepsi mevcut . Simdide ilacli anjiyografi sonucu bekliyorum . Benim daha bu olcum yapilali 20 gun igrendigim ilk gun kosuyolu gogus hastaliklarina randevu aldim ve aslinda bu isin ehli olan tek ilgilenen doktor prof . Cihangir kaymaz ona cok randevu kovaladim ve sukur dun sabab buldum . Allah hepimize sifa versin hepimizi korusun . Evladima bagislasin beni .
Stres yapmayın biliyorum çok zor ama sonuçlar çıkana kadar ben iyiyim diyin sanki bilmiyomuş gibi davranmaya çalışın yanlış ölçülebilen bişeymiş diyorsunuz belki de gerçekten yanlıştır veya çok basit bir nedeni vardır canınızı sıkmayın. Lütfen sonuçtan bizi de haberdar edin ben sizi merak ederim çünkü

Stres yapmayın biliyorum çok zor ama sonuçlar çıkana kadar ben iyiyim diyin sanki bilmiyomuş gibi davranmaya çalışın yanlış ölçülebilen bişeymiş diyorsunuz belki de gerçekten yanlıştır veya çok basit bir nedeni vardır canınızı sıkmayın. Lütfen sonuçtan bizi de haberdar edin ben sizi merak ederim çünkü

İnsallah temiz cikar insallahh . Cunku kucucuk bir kizim var daha 3 yasinda :KK43: ve ben 2 ay once babami kaybettim aniden 57 yasinda birden öldü evde nöbet geçirip. O beni cok sarsti kalbimde sizlama oluyordu oylelikle gittin kardiyolojiye ve orda ogrendim bunu . Psikiyatriye gittim cok ağır anksiyetem varmis ilac baslandi . Hayatimin en zor 2 bucuk ayini yasiyorum . Allahim yardim etsin beni evladima bagislasin . Dua edin insallah temiz cikar da mutlu haber yazarim size

İnsallah temiz cikar insallahh . Cunku kucucuk bir kizim var daha 3 yasinda :KK43: ve ben 2 ay once babami kaybettim aniden 57 yasinda birden öldü evde nöbet geçirip. O beni cok sarsti kalbimde sizlama oluyordu oylelikle gittin kardiyolojiye ve orda ogrendim bunu . Psikiyatriye gittim cok ağır anksiyetem varmis ilac baslandi . Hayatimin en zor 2 bucuk ayini yasiyorum . Allahim yardim etsin beni evladima bagislasin . Dua edin insallah temiz cikar da mutlu haber yazarim size
Tabiki edeceğim Rabbim evladınıza bağışlasın sizi nolur iyi olun kendinizi rahatlatmaya çalışın kapakçıklarınız iyi durumda kalp yetmezliği gelişmemiş kalbinizde kritik bişey yok ciğerleriniz de iyi durumda yani eminim tedavi edilebilir birşeydir. Veyahut yanlış birşeydir. Siz içinizi ferah tutun.

Peki bu anjiyo ya bogazdan eko islemlerinde hastaneye yatış gereklimidir ? Peki sizdeki delik kapandı mı ve basıncınız düştü mü ? Cok gecmis olsun ve allah razi olsun insallah temiz ve tedavi edilir cikar benimde cok sagolun
Tee işlemi aynı gün çıkıyorsun anjiyoya benzeyen işlem kasıktan kateter ile giriliyor o islemde 1 gece kaliyorsun hastanede

Arkadaşlar merhaba aranızda pulmoner hipertansiyon hastalığına sahip olanınız var mı? Geçen gün konu açmıştım sağ kalp basıncım yüksek çıkmıştı ama doktor önemsememişti ben bugün doçent doktora gittim kardiyolojiye pulmoner hipertansiyondan çok korktuğumu söyledim şuanda pulmoner hpertansiyon hastası değilsin 40 sınır dedi ve benim akciğer tansiyonum 30 çıktı senede 1 kontrole gel sağlıklı yaşayacaksın tek bunu söyleyebildi önlem olarak eğer artarsa seneye gittiğimde ilaç başlayacağız dedi. Lütfen yardımcı olun bu sorunu yaşayan var mı kimseyi bulamadım mitral kapak yetmezliğinden kaynaklanmış bu 1.derece dedi doktor. Bilenler yazsın lütfen
Merhaba benim de akciğer basincim 42 çıktı yarın Tee işlemi yapılacak ama benim kalbimde delik var .Tee işlemine göre de delik kapatilacak

Asıl doğru ölçümün anjiyo gibi katater ile kasiktan girip yapıldığında doğru olduğunu söylemişti doktorum. Benimde yüksek 35 çıkmıştı sizin gibi usg de gogus hastaliklari tahlilleri ilaçlı tomografi temiz geldi bu sefer yeniden kardiyolojiye yönlendirildim. Kalpte delik olabileceğinden suphelendiler bogazdan eko yapıldı bu sefer gerçekten delik çıktı başka bir yakınımızda aynı şey oldu bogazdan eko yapildi ama onda delik cikmadi damar yapısından demiş sanırım doktor. Yani yüksek olmasının çok fazla nedeni olabiliyor. Nacizane tavsiyem asıl nedeni bulun ,tedavisi var mı yok mu zamanla daha da yükselip sizin hayatınızı etkiler mi bu soruların cevabını bulana kadar doktora gidin derim inşallah temiz gelir sonuclariniz🙏
Bende takipliydim akciğer basincim 6 ay önce 30 civarındaydı geçen hafta tekrar gittim kontrole 42 çıktı benim kalpte delik var yarın tekrar tee islemine gireceğim oradan çıkacak sonuca göre deliği hangi yöntem ile kapatacagina karar verecek

Bende takipliydim akciğer basincim 6 ay önce 30 civarındaydı geçen hafta tekrar gittim kontrole 42 çıktı benim kalpte delik var yarın tekrar tee islemine gireceğim oradan çıkacak sonuca göre deliği hangi yöntem ile kapatacagina karar verecek
Bende iki yıl önce bir kez tee yaptırdım onda svc tip asd ameliyat şart dedi dr ama korkma artık koltuk altından basit bir işlemle yapılıyor demisti ailevi sebeplerden ameliyat olamadim o zaman tam bu yaz olacaktım ama kazara hamile kaldim bu kezde çok şükür kardiyoloji doktorum izin verdi gebelige 3 aylik hamileyken yukselmemisti basincim aynıydi şimdi 6.ayda yine gidecem inşallah yine aynı çıkar. Sizin kısa sürede çok yükselmiş farklı yerlerde mi ölcturdunuz acaba ondan mı

Bende iki yıl önce bir kez tee yaptırdım onda svc tip asd ameliyat şart dedi dr ama korkma artık koltuk altından basit bir işlemle yapılıyor demisti ailevi sebeplerden ameliyat olamadim o zaman tam bu yaz olacaktım ama kazara hamile kaldim bu kezde çok şükür kardiyoloji doktorum izin verdi gebelige 3 aylik hamileyken yukselmemisti basincim aynıydi şimdi 6.ayda yine gidecem inşallah yine aynı çıkar. Sizin kısa sürede çok yükselmiş farklı yerlerde mi ölcturdunuz acaba ondan mı
Basit bir işlem derken kalp cerrahi ameliyati oluyor sonuçta sonrasında en az bir ay rapor veririz demislerdi. Umarım sizinki anjiyo gibi kolay yoldan kapatmaya uygun cikar 🙏

Yok aynı doktor ölçtü

Basit bir işlem derken kalp cerrahi ameliyati oluyor sonuçta sonrasında en az bir ay rapor veririz demislerdi. Umarım sizinki anjiyo gibi kolay yoldan kapatmaya uygun cikar 🙏
Yarınki tee işleminden sonra belli olacak deliğin tam olarak nerde olduguna bakılacak ona göre karar verilecek Allah'ım yardım etsin

Tabiki edeceğim Rabbim evladınıza bağışlasın sizi nolur iyi olun kendinizi rahatlatmaya çalışın kapakçıklarınız iyi durumda kalp yetmezliği gelişmemiş kalbinizde kritik bişey yok ciğerleriniz de iyi durumda yani eminim tedavi edilebilir birşeydir. Veyahut yanlış birşeydir. Siz içinizi ferah tutun.

Merhaba bu romatizma bildiğimiz bacak agrisi vs olan romatizma mi . Yani o akciger tansiyonunun yukselmesine mi sebebiyet veriyor
Hayır otoimmün hastalık çeşidi. Romatizmal hastalıklardan biri. Romatizmal hastalıklar yağmurlu havalarda bacak ağrısı falan değildir ☺️ sistemi etkileyen kalp ve akciğer hastalıklarına da sebebiyet verebilen hastalıklardır. Buna bakan bölüm de ayrı zaten. Ama doktor değerlendirecektir her aşamayı otoimmun hastalığı olsa kan değerlerinden de çıkabilir CRP değerinize bakıldı mı?