Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları MİTRAL KAPAK HASTALARI YARDIMCI OLUN

Doktorun önemsememesi gibi bir durum olabilir mi? Allah aşkına kendi kendinize kurmayın, Google dan bişeyler araştırmayi da bırakın. Eğer doktorunuz sizi tatmin etmediyse başka bir uzmandan destek alin.
Doktora inanmayıp internette ki her şeye inanıp üstüne gelip burada konu açmak yerine başka bir doktora gitse rahat edecek ama yok…

İşte bende onu kafaya takmıyordum artık da bebim kafa
Hiiiiiiç kafana takma
Bende de varmış
Geçen sene öğrendim
Kardiyoloji doktoru dedi ki sokaktan geçenlerin yarısında vardır. O kadar önemsemedi yani
Senede bir kontrole gel yeter dedi
Hiiiiiiç kafana takma
Bende de varmış
Geçen sene öğrendim
Kardiyoloji doktoru dedi ki sokaktan geçenlerin yarısında vardır. O kadar önemsemedi yani
Senede bir kontrole gel yeter dedi
Hiiiiiiç kafana takma
Bende de varmış
Geçen sene öğrendim
Senede bir kontrole gel yete

Sizin sag kalp basinciniz yuksekse bile bunun sebebi mitral yetmezliginiz, demek istedigim onun ilerledigi durumda pulmoner hipertansiyon gelisir. Uzun bir surec bu, kontrol altinda kalacaksiniz ki o yonde bir degisim gorurlerse direkt sebebi kapak degisimiyle ortadan kaldirabilirler yani.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için bende bu yönde düşünmek istiyorum. Ama hiç mitral yetmezlik olan insanlardan duymadım sağ kalpte basınç olduğunu bir iki kişiden normal bir durum olduğunu duysaydım içim rahatlayacaktı çünkü benim üzüldüğüm mitral yetmezlik değil dediğim gibi pulmonerden çok korkuyorum

Doktora inanmayıp internette ki her şeye inanıp üstüne gelip burada konu açmak yerine başka bir doktora gitse rahat edecek ama yok…
Başka bir doktora gideceğim zaten şuan haftasonundayız randevu pazartesiden önce gidemeyeceğim için belki aynı durumu yaşayıpta pulmoner hipertansiyona sahip olmayan birkaç kişinin deneyimini duyarım diye açtım bu başlığı bende çok mutlu değilim bu şekilde evhamlı olmaktan ama elimde de değil yani o kadar aklım var merak etmeyin doktor muayenesiyle buradaki yorumları bir tutmamayı biliyorum.

Eşimde var mitral kapak yetmezliği hafif düzeyde
Ama 8 sene falan oldu tespit edileli
Check up sırasında tesadüfen öğrenmişti
Hayatında bir soruna yol açmadı
Sigarayı geçen sene bıraktı o zamana kadar içiyordu da
2-3 kere kardiyologa gitti bu sene de gitti efor testi vs yapıldı hiçbir sorun görünmüyor
Bu kadar ciddiye alınacak bir durum olduğunu düşünmemiştik biz
Mitral yetmezlik çok önemli bir sağlık sorunu değil zaten sağ kalpte basıncın artması akıla pulmoner hipertansiyonu getiriyor bende mitral yetmezliği kafaya takmıyorum

Merhaba hanımlar daha öncede bahsetmiştim hafif derecede mitral kapak yetmezliğim var 25 yaşındayım 2 sene önce doktorun sadece lafın arasında ufak bi kaçak var ama önemsiz demesiyle öğrendim ve başka kardiyoloğa gidip emin oldum ama bilenler bilir doktorlar bunu pek önemsemiyor zaten. Ben dün yine öyle bir kontrol için kardiyolojiye gittim belirttim böyle bir durumum olduğunu kan da vermiştim bakılsın diye herşey normal fakat kansızlık varmış ferritin baya bir düşük doktor kansızlık var dedi çarpıntın ondan olur dedi ilaç başladık demir ilacı ama benim moralimi bozan şey dün ultrasonla kalbime bakarken evet hafif mitral kapak yetmezliği var dedi (bu değil) sağ kalp basıncını yüksek görüyorum biraz dedi daha önce söylediler mi hayır dedim. Zatürre geçirdin mi sigara kullanıyor musun covid geçirdin mi dedi hepsine hayır dedim. Daha sonra odadan çıkmadan tekrar doktora sordum yani ben kafama takıyorum mitral yetmezliğide bide basınç falan dediniz dedim enfeksiyondanda olur gibi birşey dedi ama internetten baktığımda pulmoner hipertansiyon çıkıyor dünden beri moralim çok bozuk yani mitral kapak yetmezliği bu hastalığı tetikleyebiliyormuş e bendede var zaten yetmezlik Allahım çok korkuyorum şuan bunları yazarken ağlıyorum o kadar moralim bozukki senede 1 kontrole gel dedi sadece çok kafaya takıyorum diyince öyle olsa 3 ayda bir gel derdim falan dedi ama ben şuan kendimde pulmoner hipertansiyon olduğunu düşünüyorum 2 tane çocuğum var yaşım genç ve bu hastalık için 3 sene hayat biçiyorlar kesin tedavisi yok yazıyor çok kötüyüm lütfen yardımcı olun lütfen çok üzgünüm
Öncelikle geçmiş olsun rabbim hepimize şifa versin. Geçen sene renkli dopler cekildi hiçbir şey yoktu. Dün dedim bir kontrole gideyim ultrasonda bakıp sol mitral kapakta hafif çökme var deyince korkudan elim ayağım titredi. İlaç falan yazmadı senelik kontrole geleceksin dedi. Internetten saatlerce bakip bir çok insanda olduğunu ögrenip bir nebze rahatlasam da farklı yazilar görüp iyice panik oldum. Bir kaç gündür çarpintim var ayrica troidlerim de yavastı. Bir ay ilaç kullandım troidim normal cıkınca doktor bir iki ay dinlendirelim dedi ilaci kesti. Şimdi geri yukseldi ondan mi yoksa bu mitral çökmeden mi bilemedim çarpintim var. Sizin durumunuz nasıl?

Benimde kalp deligim bebeklikten kapanmamis ve hafif mitral,tribüsküt kapak yetersizligi de var. Senede bir kontrole gidiyorum. Stresli oldugum zamanlarda çarpıntım oluyor. İçinize sinmemis özele gidin isterseniz cok gecmis olsun

X