Pskolojim bozukve ikinci bebegimiz yolda

Annesibebisleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
424
306
33
Merhaba kizlar kisaca kendimi anlatiyim.
25 yasindayim 5 senelik evliyim, 1 kizimvar 3 yasinda 2ciye yeni hamile
Oldugumu ogrendim sukurler olsunn:))

Gelelim derdime, kizlar herseyden okadar cok korkuyorumki, yani herseyin en kotusu bana cocuguma esime aileme olucakmis gibi, eskidende vardi ama son zamanlar cok artti. Cocugumu resmen kimseye birakamiyorum kizkardesim yikamak istese aklima bin turlu sey geliyor ya duserse kayarsa kafasini carparsa. Gecen internette cok su yutan eve gelince vefat eden 10 yasindaki cocugun haberini okudum yuzdurmekten korkuyorum kucucuk havuz var bahcede icinde oynatmaya korkuyorum. Herseyin en kotusu aklimda ve suan cok yorgunum cunku cocugumu kimseye guvenmiyorum, delirmek uzereyim rahat olmak istiyorum lutfen yardim edin.

kaygı durum bozukluğu yaşıyorsunuz büyük ihtimal, buna sebep olacak bişey yaşadınız mı öncesinde? 2. çocuğunuz doğduğunda kızınıza eskisi gibi vakit ayıramadığınız zaman daha da endişelenirsiniz bir uzmandan yardım almak en iyisi galiba

bir kere kendinle savaşıp bunun üstesinden gelirsen gerisi gelir ama zaten zor olan ilki.şahsen benim çocuğum olsa bende kimseye bırakmam.aklım kalır.annem hariç.anneme gözümü kırpmadan bırakırım.aklım kalmaz.sonuçta beni büyüten kadın.sende en güvendiğin insana bırak bebeğini.1-2 saat yakınlarda dolaş gel.belki yavaş yavaş aşarsın.ve haber okumayı bırak.

Canim kaygi durum bozuklugu tam olarak ne? Ilk defa duyuyorum.
Evet bende bundan korkuyorum suan tek cocukla boyleysem Allah korusun iki cocukla ne hale gelirim

Evet ama eskiden anneme birakirdim mesela 1 gece bende dinlenirdim ama suan yapamiyorum yani aklim kaliyor diyorum ya mesela banyo yaptiricaklar en basiti banyoda duser kafasini carpar kayar diye kimseye yaptirmiyorum bu durumda da asla dinlenemiyorum

Yaygın Anksiyete Bozukluğu (YAB) olan kişilerde ise “sürekli, aşırı ve durumla uygun olmayan bir endişe durumu” söz konusudur. Aşırı endişe, kişinin günlük yaşamını olumsuz yönde etkiler ve hatta olağan yaşam etkinliklerini sürdürmesini engeller. Bu kişiler her durumda olası en kötü sonucu düşünürler, herşey kendi denetimlerinin dışındadır, iyi bir olasılık ya da geriye dönüş mümkün değildir. YAB’da aşırı endişe ve kaygı genellikle sağlık, aile, para ya da iş gibi konularla ilgilidir. Denetlenemez nitelikte olan endişe hali en az altı ay boyunca hemen hergün vardır ve gün boyunca sürer.

internetten hemen bunu buldum, bir araştır istersen

Cok tskler cnm baska bunu yasiyanlar yokmu? Yardimci olabilicek
Bu durumu yasamanizin muhtemelen bir sebebi var. Tetikleyen olay neydi de siz boyle anksiyetelere kapildiniz?
Asiri korumaci annenin yetistirdigi cocuklar ileride cok buyuk problemlerle karsilasiyorlar. Cocugunuzu dusunerek bu kaygilarinizdan kurtulmalisiniz.

Yaygin anksiyete bozuklugu bu psikiyatra gitmeniz lazim gebe olmadan once gidip ilacli tedavi olsaydiniz iyiydi keske ertelemeseydiniz su an psikoterapi ile belki yol kat edilebilir. Ihmal etmeyin dogumla birlikte cocuk icin sikinti yaratacak duygu durumu bozukluklari yasayabilirsiniz

biri beni çağırmışşş..YAB yaygın anksyete bozukluğu hastasıyım sizin birden mi çıkı ortaya???birden çıktıysa geçiçi bir durum olabilir

cok zor allah yardımcın olsun bende o derece olmasada her seyin kötüsünü düsünme becerim vardır gerçekten psikoloji bozucu

Dusunuyorum ama bilmiyorumki, yani ne yasamis olabilirim diye herzaman vardi bende bu durum ama bebegim olduktan sonra cogaldi ve simdi okadar cogaldiki yani yukarda yazdigim seyleri dusunuyorum sureklii

biri beni çağırmışşş..YAB yaygın anksyete bozukluğu hastasıyım sizin birden mi çıkı ortaya???birden çıktıysa geçiçi bir durum olabilir

Yaa gecmis olsun peki nasil anladiniz ve nasil tedavi oldunuz?
Herzaman azicik vardi ama suan en kotu durumdayim galiba korkularim cok artti

Çocuğunuzu bir yere bırakma fikrinden vazgeçin önce, başkasına yıkatma fikrinden de...belkide kendinizi şartlandırdınız ve bu yüzden de beyniniz kötü senaryolar üretiyor. Benimde 11 aylık oğlum var ve şuan hamileyim. Eşimin mesleğinden dolayı yalnız yaşıyorum...Bunca ay hiç kimseye bırakmadım ve eğer bırakmayı düşünseydim aynı sizinkisi gibi senaryolar gelirdi aklıma. Bu her annede olağan birşey sanırım. Kendinizi psikolojik rahatsız gibi görmeyin. İkinci çocuk olunca belki deneyimlerden daha sakin bir anne oluruz. Allah yardımcın olsun...

Yaa gecmis olsun peki nasil anladiniz ve nasil tedavi oldunuz?
Herzaman azicik vardi ama suan en kotu durumdayim galiba korkularim cok artti
şimdi bebeğim ağlıyor sonra ayrıntılı yazmayı isterim zira oda uzmanlık alanım malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…