Pskolojim bozukve ikinci bebegimiz yolda

Merhaba kizlar kisaca kendimi anlatiyim.
25 yasindayim 5 senelik evliyim, 1 kizimvar 3 yasinda 2ciye yeni hamile
Oldugumu ogrendim sukurler olsunn:))

Gelelim derdime, kizlar herseyden okadar cok korkuyorumki, yani herseyin en kotusu bana cocuguma esime aileme olucakmis gibi, eskidende vardi ama son zamanlar cok artti. Cocugumu resmen kimseye birakamiyorum kizkardesim yikamak istese aklima bin turlu sey geliyor ya duserse kayarsa kafasini carparsa. Gecen internette cok su yutan eve gelince vefat eden 10 yasindaki cocugun haberini okudum yuzdurmekten korkuyorum kucucuk havuz var bahcede icinde oynatmaya korkuyorum. Herseyin en kotusu aklimda ve suan cok yorgunum cunku cocugumu kimseye guvenmiyorum, delirmek uzereyim rahat olmak istiyorum lutfen yardim edin.
kaygı bozukluğu nuz var demekki (anksiyete bozukluğu) , yıllardır bu korkularla yaşıyorum, ilaç kullanıyorum ama çok şükür hamileliğimde nüksetmemişti. bu konuyla ilgili topikler var , merak etmeyin yalnız değilsiniz, biz arada yazıyoruz ordada :) sinizrlerinizi güçlendirecek şeyler yiyin, kan, demir,vitamin, magnezyum mutlaka alın hamilesiniz çok çabuk değerleriniz düşer, bunlar olumlu yönde faydalı olur.

Aşırı kontrollü anne davranışı çocuğa zarar.
Özgüven sahibi olamaz böyle çocuklar.
Yardım al. Yazık bebeklere. Çok yazık.
Nasıl yetişecekler kim bilir ya =((
Bir de bu halde tekrar çocuk doğuruyorsun.
Daha kaygı bozukluğu denen şeyden bile haberin yok ya. Nerede yaşıyorsun sen?? Oooff... Akıllara zarar ya. 25 yaşında 5 yıllık evli kişiden fazla şey beklememek lazım zaten. Çocukken çocuk doğurmayı bilmişsin ama dünyadan haberin yok.

neden bu kadar acımasız yorumlar yapılıyor...

Çok basit yarın şehrinizdeki bi psikologtan randevu alın ve izlemeniz gereken yolu göstersin.Internette arastırma falan yapmayın, faydasından cok zararı var.Tecrübeyle sabittir.Ayrıca bir can daha tasıyorsunuz onuda düşünmelisiniz.Hadi hemen bi psikolog numarası bulun.

Bunu en kisa surede asmaya gayret edin, olmuyorsa vakit kaybetmeden İYİ bir uzmandan yardim alin.Boyle yaparak hem hayati zorlastiriyor,hemde kizinizinda kaygili bir birey olarak yetismesine sebep oluyorsunuz.

S.a arkadaşım, sende psikolojik bir sorun olan Kaygı bozukluğu Başlamış, bu önce sana sonra senşn etrafındaki sevdiklerine zarar verir ve yalnız kalırsın, düşünsene kardeşin, annen bir süre sonra senin çocuğuna bakmaktan çekinecekler aman düşürür müyüz, Boğaz'ında birşey mi kalacak vs die senin endişelerin Yüzünden . Acil psikolojik destek al canım..unutma bize bebişlerimizi veren Allah bizden daha çok onları önemsiyor ve asıl sahibi o.dilediği gibi tecelli eder bizler en iyi şekilde bakmak ve korumakla yükümlüyüz ama kaderi değiştiremeyiz.korudukça daha kötüsü Başımıza gelir .gerekli ölçüde olması gerekir.Allaha emanet

Gelelim derdime, kizlar herseyden okadar cok korkuyorumki, yani herseyin en kotusu bana cocuguma esime aileme olucakmis gibi, eskidende vardi ama son zamanlar cok artti. Cocugumu resmen kimseye birakamiyorum kizkardesim yikamak istese aklima bin turlu sey geliyor ya duserse kayarsa kafasini carparsa. Gecen internette cok su yutan eve gelince vefat eden 10 yasindaki cocugun haberini okudum yuzdurmekten korkuyorum kucucuk havuz var bahcede icinde oynatmaya korkuyorum. Herseyin en kotusu aklimda ve suan cok yorgunum cunku cocugumu kimseye guvenmiyorum, delirmek uzereyim rahat olmak istiyorum lutfen yardim edin.

Yaww arkadaş şakamısın nesin? Resmen paranoya yapıyosun, önemli bir rahatsızlığın var ve ilerliyor demekki. Bir doktora gitmek bu kadar mı zor ya....

bendede benzer durum var hep sevdiklerimn başın akötü bişey gelecekmiş gibi korkuyrum kaygı bozuklugu denildi bana ilaç kullandım 1 ay bıraktım birara düzeldim ara ara çok yogunlaşıyor ara ara geçiyor 2 düşüğüm var şimdi hamile kalmaya korkuyorum aynı şeyler yaşamaktan korktugum için kötü bir olay yaşamışsan yakın zamanda oda tetikliyor budurumu allah yardımcın olsun bir uzmandan yardım almalısın

bence tedavi ol canım sen de panik atak olabilir böyle devam edersen çocuğunun öz güvenini yok edersino_O:KK51:

Cok tsklr bekliyorum cnm

kusura bakmayın biraz geç oldu sözümü unuttum :KK43:
sonra aklıma geldi...
yaygın anksiyete bozukluğu tamda sizin tarif ettiğiniz gibi birşey,
herşeyden korkmak herşeyin en kötüsünü düşünmek kalabalık yerlerde strese girmek...
bu hastalık genelde güvensizlikten kaynaklanıyor ve daha önce yaşadığınız travmalar etken olabiliyor yani herşeyi kontrol altında tutmak isteyip güvende hissedebilmek için genelde OKB (takıntılı durum iki de bir ütü fişini ocağı kontrol etmek temizlik takıntısı) eşlik ediyor.
tedavisi var ilaçla ve bilişsel davranışçı terapi ama hamilesiniz terapiyi tercih edin imkanınız varsa...
zaman zaman alevlenir özellikle mevsim geçişleri ve hormonal değişiklikler neticesinde...
haaaa sadece gebelikten dolayı da olabilir belkide hiçbişeyiniz yok hormonlarınız sizi yanıltıyor ki umarım öyledir....
bu YAB 6 aydan uzun sürer benim yıllardır var mesela..
birde ibrahim saraçoğlunun kürleri var çok işe yarıyor ama gebesiniz araştırın...
umarım yardımcı olabildim
:KK37:

X