Pskolojim bozukve ikinci bebegimiz yolda

Çocuğunuzu bir yere bırakma fikrinden vazgeçin önce, başkasına yıkatma fikrinden de...belkide kendinizi şartlandırdınız ve bu yüzden de beyniniz kötü senaryolar üretiyor. Benimde 11 aylık oğlum var ve şuan hamileyim. Eşimin mesleğinden dolayı yalnız yaşıyorum...Bunca ay hiç kimseye bırakmadım ve eğer bırakmayı düşünseydim aynı sizinkisi gibi senaryolar gelirdi aklıma. Bu her annede olağan birşey sanırım. Kendinizi psikolojik rahatsız gibi görmeyin. İkinci çocuk olunca belki deneyimlerden daha sakin bir anne oluruz. Allah yardımcın olsun...
Amin cnm hepimizin.
Oyle ama suan hamileligim yuzunden annemde kaldigin bi kac gun mesela kiz kardesim abla sen dinle ben yikarim diyor, aslinda onda birsey yok yani mesafe 10 adim belki ama orda bile aklime neler geliyor

Ben oglumu 10 dakikaligina biraksam bile huzursuz olup basina birsey gelmesinden korkardim. Kendimle cok savastim. Olmadi daha kotuye gidiyordum. O yuzfen ilaca basladim.

bizim yapabileceğimiz birşey yok pskolojik yardım almanız gerekli...anksiyete panik bozukluk olabilir bende arkadaşa katılıyorum. aynı sorunlardan bende muzdariptim evham yapıyordum bazen aklıma kötü şeyler geliyordu ister istemez ya şu olursa ya bu olursa diye sonra baktım hayatım zehir oluyor ben kötü olacak diye iyi günlerimi de mahfediyordum ve zaman geçiyordu kafamda bitirdim olacaklar zaten biz istesekte istemesekte olacak kabullenip sakin bir şekilde yaşamaya başladım çok şükür iyiyim arada geliyorlar yine ama gönderiyorum :) biraz rahat olun bütün felaketler sizi bulmaz bazen evreni biz yönlendiririz o yüzden hep pozitif düşünün:)

bizim yapabileceğimiz birşey yok pskolojik yardım almanız gerekli...anksiyete panik bozukluk olabilir bende arkadaşa katılıyorum. aynı sorunlardan bende muzdariptim evham yapıyordum bazen aklıma kötü şeyler geliyordu ister istemez ya şu olursa ya bu olursa diye sonra baktım hayatım zehir oluyor ben kötü olacak diye iyi günlerimi de mahfediyordum ve zaman geçiyordu kafamda bitirdim olacaklar zaten biz istesekte istemesekte olacak kabullenip sakin bir şekilde yaşamaya başladım çok şükür iyiyim arada geliyorlar yine ama gönderiyorum :) biraz rahat olun bütün felaketler sizi bulmaz bazen evreni biz yönlendiririz o yüzden hep pozitif düşünün:)

Evet sizde pskolojik destek aldinizmi? InsAllah bende sizin gibi olabilirim yaziniz cok iyi geldi cok tskler

Evet sizde pskolojik destek aldinizmi? InsAllah bende sizin gibi olabilirim yaziniz cok iyi geldi cok tskler
ben aldım ama hep yarıda bıraktım ilaçlar zihnimi bulandırdı... inan canım ben öyle yaşadım ki eminim üçte birini yaşamamışsındır ama kendi kendime çözmeye çalıştım önce panik atak oldum heran krizler acil servisler falan sonra yerini ağlama nöbetlerine bıraktı oda geçti son olarak sizin gibi evham takıntı olumsuzluklar üzerine kurmaya başladım hayatımı dışarı çıkardım ya bana birşey olursa gibi ozamanlar bekardım evlendim eşime bişi olursa korkuları yani hiç bitmez evhamlar hep yenisi çıkar kendinizi siz durdurun çocugunuz için önce allah sonrada siz zaten harika bir koruyucusunuz elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuz korkmayın kötü düşünceler geldiğinde kovun gitsin başka şeylerle oyalanın hamilesinizde en güzel zamanlarınızın tadını çıkarın allah korur :) sizide ailenizide eğer aşamazsanız kendi içinizde psko destek almanızı öneririm :) sevgiler♥

Amin cnm hepimizin.
Oyle ama suan hamileligim yuzunden annemde kaldigin bi kac gun mesela kiz kardesim abla sen dinle ben yikarim diyor, aslinda onda birsey yok yani mesafe 10 adim belki ama orda bile aklime neler geliyor

Bizim alt katta yaramaz bir çocuk var, şartelimi kapatır, hergün kapı ziline basar falan. Kafamda ki seneryo aynen şu; merdivenden inerken ya oğlumun kafasına bişey atarsa:KK45: yani sözüm ona annelik içgüdüsü, lütfen kendini hasta gibi görme. Beynine ne sinyali gönderirsen ona inanır ve gerçekten hasta olursun. Ben evde yalnız kalıyorum bu sebebten kafamda ki senaryoları bir görsen:KK53:..Bol bol dua ve fazla düşünmemek.:KK66:

Yaa gercektenmi gecmis olsun,
Ben ilac kullanmak istemiyorum zaten hamileyimve tabiki oyle ilac kullanmaktanda korkuyorum

Sakın ilaç kullanma..Kendin başarabilirsin. Birde telkinler var araştır istersen çok işe yarıyor. Benim ablam panik ataktı ve hamil kaldı, o telkinlerle atlattı. İlaç falan kullanmıyor artık.

psikolojik yardım alın anksiyete yaşıyorsunuz. ilerlemeden önlemini alın çok zor bir rahatsızlık. Rabbim şifa versin

burda biz ne desek boş

Uzmana gidin önce; onun ne dediğine bakın

Oğlum 5 yaşında benden başka kimse yıkamadı; bunu teklif dahi etmedi

Etse de reddederdim; kayar düşer diye değil; alışkın olmayacağı için tedirgin olur diye.

Çocuk banyoda a düşer kanepeden de düşer

Bebek doğunca büyük çocuk oyuncakları bebeğin kafasına da atar; daha kötüsünü de yapar

bunlar olursa ne yaparım değil; nasıl bir önlem alırım ve nasıl sakin olup önlerimi düşünmek lazım.

Düşerse düşer; ne zaman doktora götürülür, ne zaman buz konur vs bunlara hakim olursan belki belirsizlik duygusundan uzak olursun

Bizim alt katta yaramaz bir çocuk var, şartelimi kapatır, hergün kapı ziline basar falan. Kafamda ki seneryo aynen şu; merdivenden inerken ya oğlumun kafasına bişey atarsa:KK45: yani sözüm ona annelik içgüdüsü, lütfen kendini hasta gibi görme. Beynine ne sinyali gönderirsen ona inanır ve gerçekten hasta olursun. Ben evde yalnız kalıyorum bu sebebten kafamda ki senaryoları bir görsen:KK53:..Bol bol dua ve fazla düşünmemek.:KK66:

Bende geceleri yanlizim esim yeni isi dolayisiyla geceleri calisiyor belkide ozamandan beri basladi bu durum bilmiyorum.

Merhaba kizlar kisaca kendimi anlatiyim.
25 yasindayim 5 senelik evliyim, 1 kizimvar 3 yasinda 2ciye yeni hamile
Oldugumu ogrendim sukurler olsunn:))

Gelelim derdime, kizlar herseyden okadar cok korkuyorumki, yani herseyin en kotusu bana cocuguma esime aileme olucakmis gibi, eskidende vardi ama son zamanlar cok artti. Cocugumu resmen kimseye birakamiyorum kizkardesim yikamak istese aklima bin turlu sey geliyor ya duserse kayarsa kafasini carparsa. Gecen internette cok su yutan eve gelince vefat eden 10 yasindaki cocugun haberini okudum yuzdurmekten korkuyorum kucucuk havuz var bahcede icinde oynatmaya korkuyorum. Herseyin en kotusu aklimda ve suan cok yorgunum cunku cocugumu kimseye guvenmiyorum, delirmek uzereyim rahat olmak istiyorum lutfen yardim edin.
Manik depresiflik gibi geldi bana bi uzmana görünmemizde fayda var. Hafife aşıp geçer demeyin erken tedavi her sıkıntıda iyidir

Cok tskler cnm
Telkinler ne tam olarak anlamadim

Her sıkıntı için yapılmış telkinler var. Google dan korkuya ilgili telkinler var. Onları bir incele derim. Benim ablama birisi özel olarak yapmıştı bu telkinleri ve gerçekten işine yaradı. Müzik dinliyorsunuz ve sizin duyamayacağınız arka plan telkin şeklinde, direk beyine hükmeden şeyler söyleniyor. Aşağıdaki fikir verebilir sana ve araştırmayı genişletebilirsin.
http://www.mustafacay.com/online-kocluk/bilgiler/korkular/korkular-icin-telkinler.html

öncelikle doktora gidin.
ilaç kullanıp kullanmamanız gerektiğine hekim karar verir, siz ya da bir başkası değil. beyin ilginç bir organdır, geçti sandığınız hastalık birden bire hortlar.
özellikle doğumdan sonra hekim kontrolünde olmayı ihmal etmeyin. bir psikologa gidin o gerekirse sizi psikiyatriye yönlendirir zaten.

Aşırı kontrollü anne davranışı çocuğa zarar.
Özgüven sahibi olamaz böyle çocuklar.
Yardım al. Yazık bebeklere. Çok yazık.
Nasıl yetişecekler kim bilir ya =((
Bir de bu halde tekrar çocuk doğuruyorsun.
Daha kaygı bozukluğu denen şeyden bile haberin yok ya. Nerede yaşıyorsun sen?? Oooff... Akıllara zarar ya. 25 yaşında 5 yıllık evli kişiden fazla şey beklememek lazım zaten. Çocukken çocuk doğurmayı bilmişsin ama dünyadan haberin yok.

X