Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Kuzum sen ayrı bi topik aç bizde ekleyelim istersen o zaman :)) güzel olur ♡

Kuzum sen ayrı bi topik aç bizde ekleyelim istersen o zaman :)) güzel olur ♡
İlla Astoria'nın ayrı topic açmasına gerek yok ki fikir senden çıktı sen aç bence. Şimdi şöyle Astoria yanlış anlamasın da kendisinin ilgi alanına uygun olan filmleri yazıyor burada kendisi sinema bölümü öğrencisi değil :)

Kuzum sen aç o zaman ben şimdi pek ilgilemem diye korkuyorum =/
Yani biri açacak sonra herkes beğendiği filmleri ekleyecek:)

Kuzum sen aç o zaman ben şimdi pek ilgilemem diye korkuyorum =/
Yani biri açacak sonra herkes beğendiği filmleri ekleyecek:)
Yok ya ben film çok izlemiyorum zaten ben de ilgilenemem yani Astoria uğraşmış bir şekilde ben uğraşamam o kadar çünkü filmler çok ilgi alanım değil :)
Bir de illa topic açmaya da gerek yok valla sitelerde en çok beğeni alan en çok izlenen filmler oluyor kategorilerde filan öyle bulabilirsin ama her film de sana hitap etmeyebilir :)

Şimdi evet, ben psikoloji eğitimi aldığım için alana yönelik ilgimden dolayı bu başlığı açtım, hem de diğer izleyenlerle birlikte yorumlamak, bilmediğim filmler varsa onları öğrenmek gibi. Ama en iyi bilimkurguları, en iyi komedileri yazabilecek düzeyde yeterli de görmüyorum kendimi açıkçası. Bu konuda bile "kendimce" önerilerimi yazdım, belki başka bir donanımlı psikolog farklı filmler önerirdi. Ama bu liste genişleyecek tabi, 10 filmle kalmayacak ehehe.

Hayatım bir de benim hazırda listem vardı zaten, öğrencilerin izlemesi, seminerler falan olursa onlarda kullanmak için. İzledikçe böyle kaydediyorum. Buraya da kısa yorumlarla beraber ekledim, çok yormadı beni :)

Tamam kız açarım ama desteklerinizi beklerim ♡ sonucta bende hicbir egitim almadim her turlu izleyip begendigimiz filmleri ekleyecez ♡ tamam mi kızlar ?

The Shining de bence bu türün en iyilerinden biridir. Pek çok defa izlemişimdir.

Aklıma gelen izleyip beğendiklerimi de yazmak isterim. Bu kategoriye uygundur değildir emin değilim ama psikolojik filmler olarak fikir vermek isterim :)

Memento, Guguk Kuşu, Ölümcül oyunlar, Akıl Oyunları, Kimlik, Kelebek Etkisi, Mulholland Çıkmazı, Makinist,23..

Ooo The Shining bence külttür, şizofrenideki paranoyak sanrılardan tut manik depresife, hatta kişilik bozukluklarına kadar pek çok psikopatolojik durum içerir. Ben çok severek izledim ama herkes sevmiyor nedense. Dediğiniz filmlerin hepsi psikopatolojik ögeler içeren filmler, listeye de alınır. :)

The Shining kadar abartılan film yok yalnız Kubrick mok etmiş bence :) güzel olmasının tek nedeni Jack Bey başka numarası yoktu :) yani aslında film iyi ama Kubrick kadar abartılan yönetmen yokmuş ben onu anladım. Lolitayı da mok edip bırakmış :)

Mulholland Drive'ı izliyordum sonra yarım kaldı değişik bir şeydi o da :)

Kelebek etkisi hep üzer beni geçmişe dönmeyi çok istediğim zaman izlemiştim saçma bir istek olduğunu anladım yardımcı oldu :)

Gerçekten sevmeyen var mı o filmi. Aklıma geldikçe yazarım bende o zaman izlediğim bu tarz filmleri :)

Gerçekten sevmeyen var mı o filmi. Aklıma geldikçe yazarım bende o zaman izlediğim bu tarz filmleri :)

Sevmeyen en üstte ektedir. Hemen de geldi yani bu kadar çabuk beklemiyordum.

Ben de demin o filmi sevmeyen var mı diye soruyordum Demek ki varmış.
İnanın takip ettiğim tek yönetmen David Lynch ( Mulholland Çıkmaz ının yönetmeni ) Onun dışında oyuncularla daha çok ilgilenirim. Ben de Jack Nicholson ın gerçekten çok şey kattığını düşünüyorum o filme.

Mullhalland Çıkmazı psikolojik filmler araştırırken karşıma çıkmıştı, izledim baktım hiçbirşey anlamadım ben bu filmden. Biraz araştırdım bakiyim dedim millet birşey anlamışmı Meğerse David'in olayı buymuş. Bakmış kimse bir şey anlamıyor 10 maddelik filmde dikkat edilmesi gereken noktalar yayınlamıştı. Onlara dikkat edip tekrar izleyecektim anlamak için ama izlemeyedim halaa

Sevmeyen en üstte ektedir. Hemen de geldi yani bu kadar çabuk beklemiyordum.
Hayır Kubrick etkisiyle sevmedim abartılan bir yönetmen bence. Kitaptan uyarlama biliyorsunuzdur zaten yazarı King beyamca da beğenmemiş filmi
O kitabı okumadım ama Lolitayı okuyorum hala elimde sürünüyor sürünüyor derken çokzel kitap ben vakit bulamıyorum. Lolitadan yola çıkarsam filmde s.çmıştır Kubrick efendi :)

Benim uykum gelmişti yarım bıraktım devam etmedim
Ya Kubrick abartılıyor biraz ondan filme gıcık oldum. Korku filmi olarak da The Shining'in adı geçer ama korkmaktan ziyade gülmeye başlamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…