Yeni fark ettim topiğinizi ve bire bir sayfalari okudum .Ben bu konularla çok ilgiliyim .Malesef kendimde rahatsiz olduğum icin hep kendimi tanima adina sürekli araştirma yapiyorum .
Birde cevremde herkes dedikodu dizisi izliyor sirf onlarla konuşa bilmek icin bende izliyorum .
Filmleri hangi kaynaktan buluyorsunuz nerden izleye bilirim?
Bu hafta nihayet Müslüm filmine gittim.
Müslüm Gürses'in hayatı gerçekten çok zor geçmiş. Ardı ardına travmatik olaylar yaşamış.
Film boyunca travmanın anılarından kurtulamaması ve travmayı hatırlatan durumlardan kaçınmaya çalışması travma sonrası stres bozukluğunu düşündürdü başta.
Fakat Ahmet Kural-Sıla olayı gündeme gelince filmi yeniden gözden geçirdim.
Müslüm Gürses'in çocukluğu aile içi şiddetle dolu. Ki bu aile içi şiddet hayatındaki o korkunç travmalardan birine yol açmış. Fakat görüyoruz ki kendisi de sevdiği kadına şiddet uygulamış. Nasıl yani ya?
Çevremde de gözlediğim bir durum bu, ailesinde şiddet gören birinin sonra kendi ailesinde de bunu yaşatması yani.
Benim bir türlü anlayamadığım bir durum. Hayatının ilk yıllarında yaşıyorsun bunu, çok korkuyorsun, acı çekiyorsun vesaire vesaire. Fakat yetişkin bir insan olduğunda da aynı hisleri sevdiklerine yaşatıyorsun. Neden? Anlam veremiyorum.
Psikolojik çözümlemelerin olduğu,terapi tadında filmler var mı bildiğinizAstoria
Dizi olarak In Treatment var. Bir psikoterapistin hastalarıyla olan seanslarını içeriyor her bir bölüm. Onu önerebilirim. Filmlerde genelde terapi sahneleri çok kısa tutuluyor ama güzel sahneleri olan birkaç tane önerebilirim.
Jimmy P. (2013)
A Dangerous Method (2011): Çok iyi sahneler yok ama Freud ve Jung ilişkisini anlayabilmek açısından fena değil.
Mad to be Normal (2017)
Çok teşekkür ederim.İlk fırsatta bakacağım.
bu konu tam benlik, içerikler tam benlik, nasıl bu zamana kadar keşfedememişim.
sayfalarda pek dikkat etmedim ama Orphan/Evdeki Düşman filmini izledin mi canım?Astoria
Canım korku filmi değil :)) evlatlık alınan 9 yaşındaki bir kızın evlatlık alındığı aileye girmesiyle başlayan olayları anlatıyor.İzlemedim maalesef, korku filmleri ile aram pek iyi değildir. :)
Canım korku filmi değil :)) evlatlık alınan 9 yaşındaki bir kızın evlatlık alındığı aileye girmesiyle başlayan olayları anlatıyor.
Sonu o kadar şaşırtıcı ki, tam senlik bir konuya dönüşüyor. İzleyince ne demek istediğimi anlayacaksın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?