Onceden aldatilan bi insan tabi ki aldatilma korkusu yasar. Sana hak veriyorum ama sunu da soyleyeyim sevgiline surekli aldatilmayla ilgili sorular sorma, yorumlar yapma. Bu seni kendine guvensiz biri olarak gosterir.Peki siz olgun birine benziyorsunuz..
Size bişey sorucam..
Sevgilim olduğu için aramızdaki yaşantı bi evliyle aynı değil..
Erkek arkadaşım daha önce kimseyle birliktelik yaşamamış..
Sevgilileri hep kısa sürmüş benden önceki 4.5 ay falan daha düzgün düzenli olarak benimle bi ilişkisi var yani ilk defa..
Benimde hemen hemen aynı ama 1,5 yıllık bi ilişkim oldu ciddi..
falan yani bu konu benim daha tecrübe mi desek ne desek anlatmak istediğimi anlamışsınızdır işte..
Başlarda hatta aramızda 2 yaş olmasına rağmen büyük olan taraf bendim sanki..
Hareketleri bana çocukça gelirdi..
Şimdi iyi düzeldi..
O zamanlar arkadaş çevresinin etkisiylede öyle davranıyordu çocukça.
Bense önceden duygusal açıdan 2 kez aldatıldım önceki ilişkilerimde.
Bunun korkusu sürüyor hala..
Aldatılmak bende bi travma yarattı yani..
Neyse erkek arkadaşıma döneyim.
O bi kere bana biri hakkında konuşurken demişti ki;
- O çocuk o kızı aldatamaz anca bakarak yapıcağını yapar o kadarla sınırlı kalır.
-Neden dedim
- Çünkü önceden kimseyle beraber olmadıysa o açtır ama gitmeye korkusu vardır. Kendini yontamamış o gözlerine bile sahip çıkamıyor ama gidemez çünkü ilk olucağı için bilmez duyduğu gördüğünü bilir anca o yüzden gidemez demişti..
ben sonralarında baya sonra
- Senin çevren iyi değil ya farklı fikirleri öne sürerlerse sen onlara uyar mısın gider misin bi yerlere dedim
- Hayır gitmem ben aldatmam dedi..
Ailevi bi durum olmuş.
- O anda neler yaşandığını biliyorum bunu sana yaşatmam gibisinden konuşmuştu
Böyle bi durum var..
Siz yorumlar mısınız?
Yaşı 22 onunda şuan
ben etkilenmiyorum.
Zira yaşım 35 nerede ise seninkinin iki katı.
Yaşanmışlıklarım; deneyimim fazla.
Karşındakinden ne beklenir; ne beklenmez daha iyi tartabiliyorum; yahut hangi davranışlarım hatalı bilebiliyorum
Bir de hani bir söz vardır "korkunun ecele faydası yok". aldatılırsam onu da o zaman düşünürüm; şimdiden karalar bağlayıp; adamı sıkıntıyla boğup; onu beğenme; o hesabını kapat; yanına bayan çalışan alma; gece eve geç gelme; erkek arkadaşların ile takılma vs vs baskı yaparsam sonu daha kötü olur bunu da öğrendim.
Önce kendine güven; sonra da karşıdakine. Hatalarını gözlemle tabii ki körü körüne herkes ile her şeyi yaşama ama hatalar da yapabileceğini ve bunların da seni sen yapan katkılar olacağını unutma
Onceden aldatilan bi insan tabi ki aldatilma korkusu yasar. Sana hak veriyorum ama sunu da soyleyeyim sevgiline surekli aldatilmayla ilgili sorular sorma, yorumlar yapma. Bu seni kendine guvensiz biri olarak gosterir.
Sevgilin sana durustce ben sana boyle bisey yasatmam demis, sana kalan ona guvenmek. At icindeki korkulari, rahat ol.
Burdaki aldatılma konularından çok etkileniyorum ya.
3-3,5 yıllık ilişkim var ve çok korkuyorum...
Ben kimseye gözüm kapalı güvenemiyorum..
Sizde de oluyor mu ?
Yaşım 20
korkunun faydası yok..
Haftasonu ailemin yanina yazliga geldim ve 3 hafta ayri kalacagiz esimle.
arada laf dokundurmalar oluyor nasil yalniz birakiyorsun diye.
beni aldatma ihtimali oldugunu dusunsem zaten bu evliligi surduremem ki. Ustelik yapacak adam her turlu yapar, sebepleri her zaman bahanedir.
kisacasi guveniyorsan olay bitmistir, aklina bile gelmez. guvenmiyorsan zaten o iliskiyi devam ettirmemelisin.
Öyle tabii
Ben kimseye tamamen güvenemem ki.
Tamam yapmaz diyorum ama o kuşku hep var o şüphe hep var
Burda kimi eşler konu açıyor ya ailemin yanına gittim şuraya gittim falan diyor sonra arama geçmişinden bazı siteler görüyor huzursuz oluyor sizde bu durum var mı ?
Hayir yok, gerci laptopumu yanimda getirdim evde bilgisayar da yok ama olsaydi da ben yokken bakacak adam ben varken de bakar.
surekli acabalarla yasayamam ben... bir sure sonra kuskular askimi tuketir.
Benim sevgilim benim kocam yapmaz demeyeceksin
gizli gizli takip edeceksin
en ufak hatasında dersini vereceksin
başka yapacak hiç birşey yok
Peki siz olgun birine benziyorsunuz..
Size bişey sorucam..
Sevgilim olduğu için aramızdaki yaşantı bi evliyle aynı değil..
Erkek arkadaşım daha önce kimseyle birliktelik yaşamamış..
Sevgilileri hep kısa sürmüş benden önceki 4.5 ay falan daha düzgün düzenli olarak benimle bi ilişkisi var yani ilk defa..
Benimde hemen hemen aynı ama 1,5 yıllık bi ilişkim oldu ciddi..
falan yani bu konu benim daha tecrübe mi desek ne desek anlatmak istediğimi anlamışsınızdır işte..
Başlarda hatta aramızda 2 yaş olmasına rağmen büyük olan taraf bendim sanki..
Hareketleri bana çocukça gelirdi..
Şimdi iyi düzeldi..
O zamanlar arkadaş çevresinin etkisiylede öyle davranıyordu çocukça.
Bense önceden duygusal açıdan 2 kez aldatıldım önceki ilişkilerimde.
Bunun korkusu sürüyor hala..
Aldatılmak bende bi travma yarattı yani..
Neyse erkek arkadaşıma döneyim.
O bi kere bana biri hakkında konuşurken demişti ki;
- O çocuk o kızı aldatamaz anca bakarak yapıcağını yapar o kadarla sınırlı kalır.
-Neden dedim
- Çünkü önceden kimseyle beraber olmadıysa o açtır ama gitmeye korkusu vardır. Kendini yontamamış o gözlerine bile sahip çıkamıyor ama gidemez çünkü ilk olucağı için bilmez duyduğu gördüğünü bilir anca o yüzden gidemez demişti..
ben sonralarında baya sonra
- Senin çevren iyi değil ya farklı fikirleri öne sürerlerse sen onlara uyar mısın gider misin bi yerlere dedim
- Hayır gitmem ben aldatmam dedi..
Ailevi bi durum olmuş.
- O anda neler yaşandığını biliyorum bunu sana yaşatmam gibisinden konuşmuştu
Böyle bi durum var..
Siz yorumlar mısınız?
Yaşı 22 onunda şuan
gözün kapalı güvenme kimseye zaten.ama her erkek de aynı değil hepsine aynı muameleyi yapmana gerek yokBurdaki aldatılma konularından çok etkileniyorum ya.
3-3,5 yıllık ilişkim var ve çok korkuyorum...
Ben kimseye gözüm kapalı güvenemiyorum..
Sizde de oluyor mu ?
Yaşım 20
Hergün haberlerde yüzlerce haber duyuyoruz trafik kazalarıyla alakalı onları herkes izliyor ama kimse trafiğe çıkmamazlık etmiyor aşkta bunun gibi dünyada ne kadar çok insan var herkesin yaşanmışlıkları farklı yaşayacakları farklı içinizi serin tutun her şey olacağına varıyor burda okuduğumuz konular o insanların hayatlarından sadece minik bir kesit daha önce neler yaşadıklarını ya da yaşayacaklarını bilemeyiz o yüzden benim de başıma gelirse diye düşünürseniz işin içimden çıkamazsınız zaten akışına bırakın
bu yazdığını gördüm ben de bir şeyler yazmak istedim.
öncelikle şuan bile yaşın daha genç ki ilişkiye 17 yaşında başlamışsınız. o da muhtemelen 19 du. yani ilk ilişkisinin 19 yaşında olması çok anormal bir durum değil. sen demişsin ya benim bundan önce ciddi bir ilişkim oldu diye. 17 yaşından önce nasıl ciddi bir ilişki olur bilemiyorum. o yaşlarda aldatılma yaşadıysan da takma derim. o yaşta çoğu kişi eğlence peşinde oluyor kimse birine bağlanıyım demiyor ki.
aldatma karakter aynı zamanda da irade meselesidir. şu kişi aldatır bu aldatmaz denemez. daha yaşınız çok genç. o da sen de çevreleriniz de daha çok değişecek. neler yaşanır bilinmez. şimdiden şüphelerle içinizi karartmayın.
ha burayı okudukça ben de ilişkiler konusunda karamsar oluyorum. şuan erkek arkadaşım yok ama gelecekteki erkek arkadaşım hakkında şüphe duyucam neredeyse. o yüzden seni anlıyorum. senin durumun karşı tarafla alakalı değil. o kadar çok aldatan var ki işte insanı bu duruma düşürüyorlar. ama buna kafayı takarak güzel günlerini mahvetmemelisin.
Buraya üye oldugum ben ile suanki ben aynı hic etkilenmedim aldatilma konularindan vs. Okuyup ,yorumlayıp geciyorum unutuyorum
Ben surekli ya aldatirsa diye korkmuyorum ama sonsuz guvende duymuyorum hernekadar bir yanlisini gormesemde ..
gözün kapalı güvenme kimseye zaten.ama her erkek de aynı değil hepsine aynı muameleyi yapmana gerek yok
Herkes farklı. .
Adam var adamcık var..
İlişkine haksızlık etme. .
Çok haklısınız :)
Ciddi dediğim laylay lom denir ya öyle değildik başlarda sonra olanlar oldu..
Takmamaya çalışıcam :)
Aynen işte o şüphe rahatsız etmiyor mu?
Oda aynısını söylüyor
Çalışıcam :)
Rahatsiz etmiyor cunku kafamin icinde donup durann bir dusunce degil ha kiskanc miyim evet ama durup durup ya aldatsa diye korkmuyorum