Psikolojim Normal Değil...!!!

Kusura bakma ben sadece erkeğe yüklenmicem baştan diyeyim.
Güvenip düğün dernek yapmadan nikah niye yapıyorsunuz? Tamam olmamış boşanma vs biter gider. Çocuk yoksa nafaka olayını asla doğru bulmuyorum,kalkıp 20-30 yılını vermediyse.
Ayrıca evlenicem diye işi bırakmıştım ne güzel demek çalışmayı sevmediğini hissettiriyor ama kimse kimseye bakmak zorunda değil.Maddi durum iyidir, çocuk vs olmuştur zamanla ortak karar olur çalışmaz kadın o onun insiyatifi ama daha evlenmeden hop evlenicem kocam baksın olmaz.O istese de olmamalı.

Ayrıca hayatına kimsenin müdahale etmemesini isteyip amca,yengeye kadar borç al yine de düğün yap demek saçmalık.
Evlenecek yaşa gelen iki yetişkin iyi kötü kendi birikimiyle yapacak.
Maddi olarak güçleri yoksa ya düğün yapmayacak ya evlenmeyecek birikim yapacak.Kimse kimseye düğün dernek yapmak zorunda değil,elinde varsa destek olmak isterse olur, istemezse de kimse kızıp küsemez.

Kusura bakma bende eşimde gelirimiz gayet iyi ailelerimizin durumu yoktu düğün yapsak borç harç binecekti sırtımıza.
Gittik nikah yaptık,aile yemeği+arkadaşlarla kutlama oldu da bitti maşallah. Analarımız ufak çaplı ayılıp bayıldı ama dinlemedik.
Onun yerine sıfır borçsuz evlendik,gezdik tozduk ev araba birikim derken herşeyi fazlasıyla yaptık,İyiki öyle yapmışız.

Çalışmayıp 2-3 yıl beklemeyi istemeyip birde herşeyi dört dörtlük beklemişsiniz, yoktan anlamayıp borç için direten biriyle ben evlenmezdim.İşsiz kalıp yokluğa düşseniz ne olacaktı?

Hayattaki herkesten beklenti içinde olmayı bırakmalısın,sen ne yaptın mesela bu kadar beklenti içindeyken ?
Kendi ayakların üstünde zor işte olsa duracaksın, koyacaksın kenara düzgün biri çıkınca da el ele verip yapacaksınız.
Olayları kendimize göre yontup değerlendiremeyiz.

Tazminat alayım diye nikah kıyarsan aha beeeeyle kalırsın nuranka.
Neyse ki evlenmiyorsun bu olmamış adamla.
Gitsin yoluna
Hayaller evlenip çalışmamak için 1 ayda çocuk patlatmak, hayatlar baba evinde depresyon.

askerden geldikten sonra ailesi para biriktirir.Dayisi amcası yardım eder.İnanin en basit şeyler bile eşime masraf oldu.
Amca dayı yardım etmek zorunda değil. Ne münasebet.
Daha gelinlik alacak düğün yapacak parası yok ama hemen nikah yapmışsınız çok büyük hata. Annesinin dizinin dibinden ayrılmamış, pasif erkekleri cokmu arıyorsunuz.
Bide burayı okuyormuş işsiz

Taşıma suyla degirmen dönmez nur. Esyalari annesi alsin, dayisi amcasi para versin ama hic kimse biseye karismasin diye bi dunya yok. Mühür kimdeyse Süleyman odur, kimden ne aliyosan hepsi isine karisir. Tüm kk bosan dedi sana zamaninda, olacak iş degildi

Nur ben seni çok seviyorum seni kırdık geçmişte ama şakayla karışık yazdığımız şeylerin sende farkına varmışsın ki ayrılmışşsın. O kaynana zehir ederdi hayatını.. Anasının ağzına bakan maddi bağımsızlığı olmayan biriyle olmazdı. Hele ki bir erkeğin kadınlar kulübüne girip senin mesajlarını okuması ne kadar olgunlaşmamış ince hesap adamı olduğunu gösterir.
İnşallah iş görüşmen iyi geçer. Her şerde bir hayır vardır yılan hikayesine döndü sizin durum barışsan da taviz ister. Senin hayatta 1 baban var onu istemeyen adam aile sana da değer vermez. Bir an önce yeni bir hayat kurmanı mutlu olmanı dilerim

Bende seninle aynı durumdayım insanlardan kaçıyorum kimseyle konuşmak istemiyorum elalemin dediklerini çok takıyorum kafama. İçime kapandim

Bu şekilde yardım ettik biz birimiz tv birimiz çamaşır makinesi orta halli olduğumuz halde..isteyen alır

Bu şekilde yardım ettik biz birimiz tv birimiz çamaşır makinesi orta halli olduğumuz halde..isteyen alır

Destek olmak isteyen tabiiki olur ama olmuyolar diye yakinamazsin ki kimse bisey yapmaya mecbur değil. Hele bu ekonomik kosullarda hic değil.
Nuranin kayınvalidesi esyalari ben aldim, evde de sigara icerim diye direten bi kadindi. Huyu belli yani. Kadin para verdikce karışma hakkini kendinde goruyor. Bu konu ozelinde yaptim yorumumu. Para kabul ediyosa karismalarinida kabul etmis oluyor

Onu birkere demişti.Fazla detaya girmiyorum.Sizde girmeyin olurmu.

İş görüşmem boğaz ağrısı ile geçti.Yarim saat geç gittim.Bogazim ağrıyor diye konuşmaya da utandım.Ama iyi geçti yinede.
İnşallah Allah razı olsun.

Küfür etmeseniz.Ben ona kızgın değilim.Helallesip ayrıldım.Kotulemiyorum bile onu.

Nafaka konusunu ben Aralık ayında açtım.Esim.bana Aralık ayinda hiç beklemediğim anda normal kavga gibi kavga ettiğimizi düşündugumde boşanma dilekçesi gönderdiği için. Şok olmuştum.

Yazdıklarını okudum ancak çok birbirinden kopuk şekilde yazmışsın o yüzden birleştirebildiğim kadarıyla görüş bildiricem.

1 işyerinden tazminat almak için bile olsa yaptığın şey ne etiğe nede evliliğin doğasına uygun... Ama belli ki bu yola başvurmak zorunda kaldığını düşünüyorum. Karşındaki kişide sende birbirinize güvenmişsiniz ki böyle bir şeye kalkışmışsınız

2 adam sana 3 yıl bekle demiş demek ki ailesinin yardım etmeyeceğini veya etse bile başına kakacağını biliyormuş ama anlaşılan sen beklemek istemedin sana da değer vermiş ki beklemiyorsan bay bay dememiş. Sen bu adamla o kadar zaman konuşmadınmı ki şimdi laf etmelerine kızıyorsun?

3 hiç kimse yeğenim evleniyor yardım etmek zorundayım demez yada demek zorunda değil. Yardım bekliyorsan gelen laflarada ya katlanacaksın yada kabul etmeyip ne varsa onunla yetineceksin

4 adı üstünde kaynana illaki ortalık karıştıracak sen evinin kapısını kapatıp çizgini net bir şekilde çizdim mi kocanda anasıda yerini bilecek ama sen anlaşılan bunu da yapamamışsın

5 damat kayınbaba arası aslında iyi olur neden tartıştıklarını bilmediğim için yorum yapamam ama bir insanda aylarca basit bir tartışmayı sürdürmez. Tabi ki basit bir şey değilse durum başka

6 kocan işi gücü bırakıp burada seni takip ediyorsa demek ki aranızda bir güven problemi var. Sen mi kırdın güvenini yoksa kendi özgüvensizliği mi onu bilecek kişi sensin. Özgüven problemi ise yolver gitsin ama sen kırdıysan toparlamakta sana düşer.

7 boşanma davası nafaka olayını pek anlamadım ama bir insanda basit tartışmadanda boşanma davası açmaz eksik birşeyler var. Çocuk yok bir şey yok neyin nafakası?

Madem burayı okuyor kocan gelsin yazsın buraya birde ondan dinleyelim konuyu çünkü senin anlattıklarında çok eksikler var

Son olarak hayat üzülmeye demeyecek kadar kısa bunu bilerek yaşa ve dünyadaki son erkek de kocan değil ama psikolojik destek almalısın güzelim

Eşim şikayet etme SGK ya nasıl olsa evlenicez dedi.Simdi teklif sundum diyor.Hatta sabretseydin gibi imalarda bulundular.Ben bunun bedelini ödedim zaten öyle yüklü miktar tazminatta almadım.
Babam birkere birşey dedi bende uzatma yada babamla tartis dedikçe benimle tartıştı.

Evet SGK şikayatleri baya geç sonuçlanıyor belkide bunu düşünerek söyledi ama imadan kastınız nedir bilemem

Erkeklerin kafasını anlamak zor babanız ne dediyse artık ya kafasına taktı yada zoruna giden bir şey söyledi ama sizinle tartıştığına göre ikinci seçenek daha baskın duruyor sende uzatma diyerek konuyu önemsememiş algısı yaratmışsınız ayrıca babanla olan konuda annesiyle konuşacak değil ya elbette seninle konuşacak sonuçta evlenen sensin ama tartışmanız bence saçma. Bitirmek istiyorsan kestirip atın ama seviyorsanızda naz niyaz yapmayı bırakıp yüz yüze konuşup anlaşıp kimseden yardım beklemeden savaşmaya başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…