Psikolojim Normal Değil...!!!

Evet SGK şikayatleri baya geç sonuçlanıyor belkide bunu düşünerek söyledi ama imadan kastınız nedir bilemem

Erkeklerin kafasını anlamak zor babanız ne dediyse artık ya kafasına taktı yada zoruna giden bir şey söyledi ama sizinle tartıştığına göre ikinci seçenek daha baskın duruyor sende uzatma diyerek konuyu önemsememiş algısı yaratmışsınız ayrıca babanla olan konuda annesiyle konuşacak değil ya elbette seninle konuşacak sonuçta evlenen sensin ama tartışmanız bence saçma. Bitirmek istiyorsan kestirip atın ama seviyorsanızda naz niyaz yapmayı bırakıp yüz yüze konuşup anlaşıp kimseden yardım beklemeden savaşmaya başlayın.
6 ay ayrıl barış devam etti.En son gene üzdü dayanamadım bitsin dedim.Barismak istiyor gibi ama tavrındanda dönmüyor bende onun tavrından rahatsızım ve bitirdim.

Kusura bakma ben sadece erkeğe yüklenmicem baştan diyeyim.
Güvenip düğün dernek yapmadan nikah niye yapıyorsunuz? Tamam olmamış boşanma vs biter gider. Çocuk yoksa nafaka olayını asla doğru bulmuyorum,kalkıp 20-30 yılını vermediyse.
Ayrıca evlenicem diye işi bırakmıştım ne güzel demek çalışmayı sevmediğini hissettiriyor ama kimse kimseye bakmak zorunda değil.Maddi durum iyidir, çocuk vs olmuştur zamanla ortak karar olur çalışmaz kadın o onun insiyatifi ama daha evlenmeden hop evlenicem kocam baksın olmaz.O istese de olmamalı.

Ayrıca hayatına kimsenin müdahale etmemesini isteyip amca,yengeye kadar borç al yine de düğün yap demek saçmalık.
Evlenecek yaşa gelen iki yetişkin iyi kötü kendi birikimiyle yapacak.
Maddi olarak güçleri yoksa ya düğün yapmayacak ya evlenmeyecek birikim yapacak.Kimse kimseye düğün dernek yapmak zorunda değil,elinde varsa destek olmak isterse olur, istemezse de kimse kızıp küsemez.

Kusura bakma bende eşimde gelirimiz gayet iyi ailelerimizin durumu yoktu düğün yapsak borç harç binecekti sırtımıza.
Gittik nikah yaptık,aile yemeği+arkadaşlarla kutlama oldu da bitti maşallah. Analarımız ufak çaplı ayılıp bayıldı ama dinlemedik.
Onun yerine sıfır borçsuz evlendik,gezdik tozduk ev araba birikim derken herşeyi fazlasıyla yaptık,İyiki öyle yapmışız.

Çalışmayıp 2-3 yıl beklemeyi istemeyip birde herşeyi dört dörtlük beklemişsiniz, yoktan anlamayıp borç için direten biriyle ben evlenmezdim.İşsiz kalıp yokluğa düşseniz ne olacaktı?

Hayattaki herkesten beklenti içinde olmayı bırakmalısın,sen ne yaptın mesela bu kadar beklenti içindeyken ?
Kendi ayakların üstünde zor işte olsa duracaksın, koyacaksın kenara düzgün biri çıkınca da el ele verip yapacaksınız.
Olayları kendimize göre yontup değerlendiremeyiz.
Hanfendi biz başta düğüne anlastik ? Benim çevremde herkes düğünü olana erkek tarafına yardım eder.Ben böyle gördüm.Ben çalışmayı seviyorum fakat mobbing'e ugruyordum.Yasamayan bilemez.

6 ay ayrıl barış devam etti.En son gene üzdü dayanamadım bitsin dedim.Barismak istiyor gibi ama tavrındanda dönmüyor bende onun tavrından rahatsızım ve bitirdim.
6 ay ayrıl barış mı olur ya kaç problem var ki bu kadar sürede çözemediğiniz? Ama anlattıklarında kendinle baban sütten çıkma ak kaşık gibi duruyorsunuz. Konunun iç yüzünü sizden başkası bilemez ama kendinizi eleştiriden kaçırdığınız intibası oluştu birazda eşinizin neye kızdığını haklı mı haksız mı olduğunu düşünün. Bir adam kayınbabasıyla tartıştı diye de eşiyle kavga etmez ki

Hanfendi biz başta düğüne anlastik ? Benim çevremde herkes düğünü olana erkek tarafına yardım eder.Ben böyle gördüm.Ben çalışmayı seviyorum fakat mobbing'e ugruyordum.Yasamayan bilemez.
İş hayatı böyledir güzelim kolay değildir artık herkes yaşıyor o mobingi. Senin çevrende vardır yardım ederler onda yoktur etmezler. Zaten kimsenin de öyle bir zorunluluğu yoktur farklı çevre farklı hayatlar farklı kültürler kapiş

İş hayatı böyledir güzelim kolay değildir artık herkes yaşıyor o mobingi. Senin çevrende vardır yardım ederler onda yoktur etmezler. Zaten kimsenin de öyle bir zorunluluğu yoktur farklı çevre farklı hayatlar farklı kültürler kapiş
Öyleymiş.Zaten kültür farklılıkları vardı.Birde benim eşimde isteme huyu yok.Tamamen yardım etmeyecek insanlarda değildi ailesi.

Öyleymiş.Zaten kültür farklılıkları vardı.Birde benim eşimde isteme huyu yok.Tamamen yardım etmeyecek insanlarda değildi ailesi.
Ya güzelim sen bu adamı hiç görmeden mi evlendin? Hiç konuşmadın mı ailesiyle tanışmadınız mı? Yardım etmeyecek insanlar değil diyorsun ama eşya konusu açıyorsun 6 ay ayrıl barış yaşınız mı küçük yoksa ben mi birşey kaçırdım?

Depresyonunuzun negatifligi tüm yorumlarınıza yansımış. Sessiz ılımlı mağrur gibi yazıyorsunuz ama yaptığınız planlar başınıza dolanmış olan bu.
Düğünüm olmuyor diye boşanıyorsun tebrikler gözün aydın 👏🏻 Bu ilişki artık dikiş tutmaz bu koca da sana dönmez. Sen de önüne bak kestirip at salla gitsin. Sana acı bir şey daha söyleyeyim senden sonraki kıza bu adam düğün yapacak sadece sana yapmıyor maalesef yeterince sevmemiş…

Ya güzelim sen bu adamı hiç görmeden mi evlendin? Hiç konuşmadın mı ailesiyle tanışmadınız mı? Yardım etmeyecek insanlar değil diyorsun ama eşya konusu açıyorsun 6 ay ayrıl barış yaşınız mı küçük yoksa ben mi birşey kaçırdım?
Benim hatam su ben sadece.esimi tanıdım.Hep duygusal anlamda konuştuk.Ne zaman aileler tanıştı.İs ciddiye.bindi.Kultur çıktı önümüze

Ah poncigim ya yorumlarda denk geliyorduk ama bu kadar sıkıntılar yaşadığını düşünmemiştim hiç. Bı çok aksilik üst üste yaşanmış bunalmakta çok haklısın. Anne figürü çok önemli hayatından çıkınca eşinin hayatına dahil olması ona ekstra bı naglanmana sebep olmuş hemde ilgiliymis bu işi daha da kolay kılmış.

Nikahı baya erken yapmışsınız. Keşke işten çıksan bile başka bı ise baksaydin tamamen hayatını ona göre sekillendirmissin şimdi sil baştan baslamakta zor oluyor ama imkansız değil elbet.

Göz yumup devam etseydin aynı evin için belki daha kötü olacaktiniz belki bebeğin olacaktı bebek için susmak zorunda kalacaktın ya da yine olmayacaktı bilemiyoruz. kari-koca iliskisine dışarıdan müdahale her zaman zarar veriyor. Hem ailenle de problem yaşamışlar ailene karşı da mahcubiyet olusturmuslardir.

Her şerde bir hayır vardır. Bazen içimizin dogumasi için canımızın yanması gerekiyor sanırım ama hayatta her zorluk geçiyor inan ki. Umarım bundan sonrasında güzel kapılar açılır sana 🌸

Yaşamadığımızı nerden biliyorsun?
15 yaşından beri çalışıyorum,gerek kamu gerek özel olsun.
Sadece sizin çevreniz değil bu memleketteki herkesin çevresi öyle olsun şunu erkek tarafı bunu kız tarafı olsun der.
Sonra kaynanam,kaynım,eltim derken kavga gürültü çıkar.
Aile üyeleriyle sorun çıkmasın istiyorsan evet kendi bütçenize göre yapacaksınız.
Ana babasını da geçtim hani amca dayıya kadar beklentiye girilmez.
Sonrasında lafta olur,borç içinde yüzmekten kavga gürültü de çıkar.

Yaşamadığımızı nerden biliyorsun?
15 yaşından beri çalışıyorum,gerek kamu gerek özel olsun.
Sadece sizin çevreniz değil bu memleketteki herkesin çevresi öyle olsun şunu erkek tarafı bunu kız tarafı olsun der.
Sonra kaynanam,kaynım,eltim derken kavga gürültü çıkar.
Aile üyeleriyle sorun çıkmasın istiyorsan evet kendi bütçenize göre yapacaksınız.
Ana babasını da geçtim hani amca dayıya kadar beklentiye girilmez.
Sonrasında lafta olur,borç içinde yüzmekten kavga gürültü de çıkar.
Açıkçası eşimi çok seviyordum güveniyordum olan isyerimdeki problemlerden bahsediyorsun evlenelim dedi.Oldu bitti.

Açıkçası eşimi çok seviyordum güveniyordum olan isyerimdeki problemlerden bahsediyorsun evlenelim dedi.Oldu bitti.
Bak onu da haklı bulmuyorum,yanlış bir evlilik yapmışsın.O haklı tamamen demiyorum.
Kırılmanı istemem söylediklerim ilerideki ilişkin ve hayatın için öneri mahiyetinde değerlendirmeni isterim.
Kendi değerini kendin bilmez ve beklentilere kapılırsan çok üzülürsün.
Umarım bundan sonra hayatın güzel olur.

Bir yandan ayrıldım.Bir yandan evden çıkmak istemiyorum.Gun doğmadan uyuyamıyorum aylardır uykusuz bırakıyorum eziyet ediyorum kendime gene uyuyamıyorum.Telefondan nefret ediyorum.Elimden atamıyorum.2 saat sonra iş görüşmem var.İse girsem rahatlicam diyorum.Bir yandan kader diyorum.Evlenip işi bıraktım diye sevinmiştim.Simdi tekrar işe girmeye çalışıyorum.

Son 6 7 aydır evde durmaktan nefret ediyordum.Simdi cikasim yok.Sanki insanlar bana neden düğünü iptal ettin diye soracakmis gibi geliyor.Gelinligimi diktirmistim giyemeden parasını ödedim.Ayakkabim tacım herseyim hazırdı.Son 3 4 senedir ben bunalimdayim kimse farketmiyor.

Ne oldu nuranka dugun neden iptal oldu? Siz zaten evlenmemis miydiniz? Ayrildiniz mi?

2019 senesinin sonlarinda başka erkek arkadaşim vardı.Ailem istemedi tanışmaya gelmişlerdi.Hemen 2 3 ay içinde nişanlandı.Arkadasim araştırmış bana dediki o kızı sevmiş o kızı unutmak için seninle evlenmek istemis seni de sevmiş geri barismislar.Ben aşk acısı çekmedim.O kadar aşık değildim fazla kopamiyordum ondan ihanete uğradığımi düşündüm.Daha sonra kurs iş birad toparlandım.Pandemi girdi.Tabi gene çevremde begeniliyorum.4 5 tane talibim çıktı.Belki daha fazla.Bakimli değilim kiloluyum fiziğim güzel kızım yaşımdan genç gosteriyordum.İsyerinde müdürüm var sızofren gibi bana taktı.Surekli iki sene mobbing uyguladı.Pes etmedim.2021 de annemi aniden kaybettim.3 ay sonra eşimle tanıştım.1 sene sonra nişanlandık. Eşimi deli gibi seviyorum ama evleneceğine mutlu değildim annemin olmayışı gibi.İsyerimde nisanlaninca baskı daha çok artti. Eşimde dediki nasıl olsa evleneceğiz nikahimiz erken olsun dedi.Kabul ettim.Dugunumuzden 8 ay önce nikah yaptık.6 aydır yaşadıklarım mahvetti beni.
Nuranka bunu daha once de yazdin. Bakimli degilim, kiloluyum, fizigim guzel. Ne demek ayol bu 😐

Nuranka bunu daha once de yazdin. Bakimli degilim, kiloluyum, fizigim guzel. Ne demek ayol bu 😐
100 üzeri kilosu olan birinin fiziği nasıl güzel olabiliyor? Kilo vücuda orantılı dağılsa ve boyu uzun olsa bile pek mümkün değil sanki. Bir de yaşından genç göstermesi var. Kilolu insanlarda tam tersi oluyor genelde. 🤔

Bence işe girmeden psikolojik destek alın. Çünkü iş hayatı zor. Her kafadan ses çıkıyor. Ben zamanında doktoragitmediğime çok pişman oldum

X