Kusura bakma ben sadece erkeğe yüklenmicem baştan diyeyim.
Güvenip düğün dernek yapmadan nikah niye yapıyorsunuz? Tamam olmamış boşanma vs biter gider. Çocuk yoksa nafaka olayını asla doğru bulmuyorum,kalkıp 20-30 yılını vermediyse.
Ayrıca evlenicem diye işi bırakmıştım ne güzel demek çalışmayı sevmediğini hissettiriyor ama kimse kimseye bakmak zorunda değil.Maddi durum iyidir, çocuk vs olmuştur zamanla ortak karar olur çalışmaz kadın o onun insiyatifi ama daha evlenmeden hop evlenicem kocam baksın olmaz.O istese de olmamalı.
Ayrıca hayatına kimsenin müdahale etmemesini isteyip amca,yengeye kadar borç al yine de düğün yap demek saçmalık.
Evlenecek yaşa gelen iki yetişkin iyi kötü kendi birikimiyle yapacak.
Maddi olarak güçleri yoksa ya düğün yapmayacak ya evlenmeyecek birikim yapacak.Kimse kimseye düğün dernek yapmak zorunda değil,elinde varsa destek olmak isterse olur, istemezse de kimse kızıp küsemez.
Kusura bakma bende eşimde gelirimiz gayet iyi ailelerimizin durumu yoktu düğün yapsak borç harç binecekti sırtımıza.
Gittik nikah yaptık,aile yemeği+arkadaşlarla kutlama oldu da bitti maşallah. Analarımız ufak çaplı ayılıp bayıldı ama dinlemedik.
Onun yerine sıfır borçsuz evlendik,gezdik tozduk ev araba birikim derken herşeyi fazlasıyla yaptık,İyiki öyle yapmışız.
Çalışmayıp 2-3 yıl beklemeyi istemeyip birde herşeyi dört dörtlük beklemişsiniz, yoktan anlamayıp borç için direten biriyle ben evlenmezdim.İşsiz kalıp yokluğa düşseniz ne olacaktı?
Hayattaki herkesten beklenti içinde olmayı bırakmalısın,sen ne yaptın mesela bu kadar beklenti içindeyken ?
Kendi ayakların üstünde zor işte olsa duracaksın, koyacaksın kenara düzgün biri çıkınca da el ele verip yapacaksınız.
Olayları kendimize göre yontup değerlendiremeyiz.