- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.821
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
Başka ülkelerde kültür farklıdır. Okullar, müfredat, senden beklenenler,... Yani sen mi buna uyum sağlayamayıp bu kişiyle ters gittin, yoksa bu kişi gerçekten dediğin gibi sana takık mı gerçekten anlayamadım.
Ben Abd'de yaşıyorum. Bilmiyorum orada mısın ama...Buranın okulları da, hocaları da, yöntemleri de, kısacası tüm kültürü Türkiye'dekinden farklıdır. Sen kafana göre bir şey yapamazsın. Kuralı, nizamı neyse öyle yapmak zorundasın. Disiplin içinde. Yoksa başarılı olamazsın. Bu sadece misal. Sen böylesin demiyorum. Dediğim gibi, sen Türk okul kültürünü oraya taşıdın ve bu insanlara uyamadığın için mi böylesin, yoksa o kişi mi gıcık, anlayamadım.
Yapacağın şey danışmanınla/hocanla konuşmak, ve hatta anlaşamadığın kişiyle de konuşmak. Senden beklenen ne, sen ne yapıyorsun, bu kişinin niye tersine düşmüşsün, bunları açığa çıkarman gerekiyor. Belki de bir şeyleri gerçekten yanlış yapıyorsun. Bunları hemen bulup çözmen gerekiyor, yoksa okulu bitiremezsin. Yurtdışında öyle Türkiye'deki gibi uzata uzata okul bitirme yok. Başarılı olamazsan kalıyorsun, devamlı başarısızlıkla da atıyorlar programdan.
Sanırım şu konuda bir yanlış anlaşılma olmuş.
Ben zaten danışman hocamın söylediklerini dinliyorum ve onu takip ediyorum. Biz hocamla 4 senelik bir plan yaptık ve ilk dönem için planımız benim teknik öğrenmem ve çalışacağım konu hakkında kendimi geliştirmem. Bu kişi ise bunu kabul etmiyor, hocayı da dinlememem gerektiğini, bir yerlerden başlamam gerektiğini ve bana bir şey öğretmek zorunda olmadığını söylüyor. Hoca bana beni eğitmesi için ona biraz baskı yaptığını söylemişti sanırım o da bunun hıncını benden çıkarıyor.