• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim gittikçe kötüye gidiyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sevdiqimsin

nefret ediyorum senden hayat
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
153
11
318
Selam arkadaslar, cok uzgun bir haldeyim ve cok caresizim nasil baslayacagimida bilmiyorum

acil bana akil fikir verin yoksa aklima delice fikirler geliyor :KK43::KK61:

Nerden baslasamki ? Dertlerimin sonu yok annem babam ayri annemin ve abimin psikolojik sorunlari var ve onlara bakan benim. Inanin benim en buyuk sorunum desteksiz olmam cok uzgunum.. Bugun son damlaydi ve bir iki saat once sinir krizi gecirdim ben sabirli insanim ama abim beni okadar sinirlendirdiki resmen bogmak istedim onu ve dayanamadim tum biriktigim seyleri soyledim bagirdim cagirdim bogazim agriyor hala.. Bir anlik birseydi masaya vurdum o ofkemi bir sekilde atmaya calistim:KK61:

Durum soyle: abimin bir takim psikolojik sorunlari var evi ayri ama hergun bize gelir laf atar bana ve anneme cok kotu laflar kullanir pisirilen yemekleri begenmez gelir kirlertir ortayi vs. hicbir faydasi yok bir ekmek bile almaz ustunede zarar veriyor bize :KK61::KK61:

Anneminde psikolojik sorunlari var ve ona ben bakiyorum, ama okadar sabirli insandimki o sabrim artik bitti bu hayata dayanamiyorum babam beni hep kucuk dusurur baskalarinin yaninda.. Annemden bosanmis ama hala gelip karisir bize bizi begenmedi hicbir zaman.. Hic bana destek vermedi afferim kizim demedi.. kisacasi hem anne hemde baba sevgisini hic alamadim hayatimdaki yaptigim her seyi tek basina yaptim.. evin ihtiyaclarini ben aliyorum.. evi ben temizliyorum hesap kitap isleri ben yapiyorum.. yemek pisirmek vesaire.

Babam hic birgun gelip sormadi kizim alisveris lazimmi diye.. hic arayip sormaz ama ara sira gelir evimize gelirkende bizi bol bol kucuk dusurup bizim kalbimizi kirip gider..

Evlilik konularina gelincede bize kizar karsi cikar bana sorun der. Bir gun bile yanimizda degilken neden evlilige gelince babammis gibi davraniyor?

Inanin artik dayanmiyorum her gun agliyorum hic bir destek yok herseyi tek basina yapiyorum bazen kafayi alip gitmek istiyorum cok uzaklara sirf bu sorunlardan kurtulmak icin ama sonra annemi dusunuyorum.. cok uzulur diye yapamiyorum kendimi engellemeye calisiyorum :KK61::KK61::KK61:

Is bulmaya calisiyorum okulu yeni bitirdim ama is bulamiyorum babamda ikide bir beni kucuk dusuruyor bak bu okudu sen okumuyorsun tembelsin falan diye.. (universite falan kast ediyor) herkese bu uyanik degil cok saf kontagi yok insanlarla der.. Hic beni begenmedi diplomami alirken hic sevinmedi guzel soz etmedi cok kirginim hayata.. Ben nezaman mutlu olacagim nezaman yuzum gulecek diye hayata isyan ediyorum artik...

Her gece agliyorum gozlerim hep sismis sekilde ama hickimsenin umrunda degil:KK61::KK61:
Destek vermediki bir gun belki ozaman okumus olurdum ama kafam okadar doluki okula konsantre olamiyorum :KK61:
Kusura bakmayin uzadi ama cok doluyum....

Allah rizasi icin bana akil fikir verin yoksa sonum iyi degil ..

Simdiden tesekkurler

Son düzenleme:
Annen icin birsey diyenem ana o babani şöyle kapıdan kovmakla işe baslayabilirsin işe aynen bize anlattigin gibi anlatip bir daha seni görmek istemiyoruz diyebilirsin abinlede ya haddini bil yada sanada kapiyi kapatirim diyip ayar cekersen inan dertlerin yari yariya azalacaktir sonrasi iş sosyalleşme anneyi iyi bir psikyatra götürme vs gibi sıralayabiliriz

abini şımartmışsınız. canı istedigi gibi davranıyor, sonra da psikolojim bozuk diye bahane üretiyor inanmayın. almayın eve, gelmesin ne hali varsa görsün bi süre de belki aklı başına gelir adam olur. gitsin begenecegi yemekleri yesin nerde istiyorsa. ama senin söylemenle olmaz bu herhalde :KK43:

mecbur bir süre sabredeceksin, sabrederken de lafını esirgeme. 3 olur 5 olur neyse de sürekli oluyorsa sen de söyle lafını.

abini şımartmışsınız. canı istedigi gibi davranıyor, sonra da psikolojim bozuk diye bahane üretiyor inanmayın. almayın eve, gelmesin ne hali varsa görsün bi süre de belki aklı başına gelir adam olur. gitsin begenecegi yemekleri yesin nerde istiyorsa. ama senin söylemenle olmaz bu herhalde :KK43:

mecbur bir süre sabredeceksin, sabrederken de lafını esirgeme. 3 olur 5 olur neyse de sürekli oluyorsa sen de söyle lafını.

evet malesef oyle ama ben kac kez dedim gelme diye ama yinede geliyor annemde kapiyi aciyor bir sure sonra :(

Annenin psikolojik sorunları derken?
Ne gibi sorunlar?
Ve evin gelirini kim sağlıyor, sen mi?

Annem depresyonda gecmeyen bir depresyon yillardir tedavi oluyor ama bir illerleme yok
hayir annem devletten maas aliyor
Abin senin zor durumunu anlayabilecek bir bünyeye sahipse biraz dertleşmeyi dene, içinde bulunduğun durumun ne kadar zor olduğunu anlayabilir belki. Madden olmasa da manevi bir destek ihtimali olabilir senin için.
Baktın anlamıyor yahut anlayabilecek bir kapasite değil, abini de babanı da çıkarın hayatınızdan. Sadece annenin derdi yıpratmaz seni böylece. Yaşını yazmamışsın ama küçük olduğunu tahmin ediyorum, zor bir yükü sırtlamak zorunda kalmışsın, Allah yardımcın olsun.
Sabrın sonu selamet, senin tek yapman gereken annene ve kendine mukayyet olmak. Kendini toparlamaya odaklan ve hayatının ilerisi için adımlar at. Güzel olan hiçbir şey kolay olmaz, zorlanırsın ama güzel bir de meslek edinirsen herşey geçmişte kalır.
Umarım herşey hayırlı ve güzel olur senin için.

Babana bir mektup yaz.
Ve icinden gecen tummm kirginliklari yaz...
Belki,ama belki utanir.

Abin senin zor durumunu anlayabilecek bir bünyeye sahipse biraz dertleşmeyi dene, içinde bulunduğun durumun ne kadar zor olduğunu anlayabilir belki. Madden olmasa da manevi bir destek ihtimali olabilir senin için.
Baktın anlamıyor yahut anlayabilecek bir kapasite değil, abini de babanı da çıkarın hayatınızdan. Sadece annenin derdi yıpratmaz seni böylece. Yaşını yazmamışsın ama küçük olduğunu tahmin ediyorum, zor bir yükü sırtlamak zorunda kalmışsın, Allah yardımcın olsun.
Sabrın sonu selamet, senin tek yapman gereken annene ve kendine mukayyet olmak. Kendini toparlamaya odaklan ve hayatının ilerisi için adımlar at. Güzel olan hiçbir şey kolay olmaz, zorlanırsın ama güzel bir de meslek edinirsen herşey geçmişte kalır.
Umarım herşey hayırlı ve güzel olur senin için.

Okadar cok dertlestimki kizarak soyledim tatli dille soyledim hemde cok kez.. ama hep ayni kaldi ona dedimki bize laf atma kavga etme anneyle baska birsey istemiyorum dedim ama hala devam ediyor laflari gercekten kalp kirici.. :( Allah razi olsun yorumunuz icin insallah Allah yardimci olur hepimize...

sanirim gozyaslarim hic dinmeyecek ve ben hep boyle yalniz kalacagim :KK61::KK61:
saatlerdir agliyorum bir turlu dinmedi gozyaslarim.. :KK61: Allahim yalvariyorum bana guzel gunleri gormeyi nasip et

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back