6 aylık bir bebeği hissetmemen imkansız yani imkansız mümkün değil imkansız yaniHerkese merhaba yaşadığım bazı psikolojik sorunları anlatıp çözüm öneriniz varsa dinlemek istiyorum..
Ben 19 yaşındayım 6 ay önce tam ilişkide sayılmayacak bir şey yaşadım ve kendimi gebe olduguma inandırdım 6. adetimi oldum şuan bu süreçte burda çoğunuzla konuştum belki konularıma denk gelen olmuştur her ne kadar böyle bişeyin olmayacağını söyleseniz de psikolojik olarak ben kendimi ikna edemiyorum burda ne okuduysam aksamına o belirtiyi yaşadım.
Sanırım 6 aydır bu bitmeyen korku endişelilik hali bende anksiyete veya okb gibi bişey yaptı burda gördüğüm bir kaç konuda psikosomatik rahatsızlık vardı psikolojik şeylerini vücuda yansıma hali sanırım.
Bu 6 ayda karnımda tekmeler de hissettim iştahım da açıldı karnım şişti indi herşey oldu diyebilirim şuan güncel halime bakılırsa hamile değilim gibi duruyor karnım düz yani ama bazen çok şiş gibime geliyor bu süreçte 3-4 kilo verdim bunları yazarken bile kendimi ikna edememe durumumu görüyorsunuz. Olduğum adetleri söylemiyorum bile hepsi olması gerektiği gibiydi.
Yani danışmak istediğim ben bu ruh halinden nasıl çıkabilirim nasıl ikna olabilirim tedavi mi görmem gerekiyor inanın dışarıda hamile kadınları yeni doğmuş bebekleri görünce içim ürperiyor kendimi çok kötü hissediyorum ve kendime acıyorum nasıl aşabilirim sizce..
Bana hak verdiğinize göre en azından kendinizden haberiniz var.Bu çok önemli bazı hastalar kendilerinde sorun olduğunu görmüyor.Uzun süre takintilariniz devam ediyor ve adet olmaniza rağmen gözünüzle gormenize rağmen ikna olmuyorsunuz.Bence ilaç artı psikolojik destek almanız gerektiğini düşünüyorum.tabi doktor değilim ama bende de sizin kadar olmasada çünkü baya uçlarda gibi sisinki ne yazık ki obsesif kompulsif hastasıydim tedavi edilmezse daha çok artiyor ben kendi kendime hallederim diye düşünüyordum ama olmuyor.gerçekten doğru diyorsunuz gidemesem bile online psikologla bilgisayar üzerinden tedavi görsem görüntülü falan oluyor ya iyi gelir mi sizce
ablacım teşekkür ederim allah bağışlasın cocuklarını , karnımda hissettiğim kıpırtılar bagırsak hareketi öyleyse çok düşündüğüm için hissediyorum vücudumun her yerinde ara ara seyirmeler oluyor gerçi sırtım bacaklarım kollarım son zamanlarda olmaya başladı karnım da öyle nabız atışı gibi oluyor her yerim psikolojik herşey6 aylık bir bebeği hissetmemen imkansız yani imkansız mümkün değil imkansız yaninasıl ikna olacam demesimi kalmış 6 aylık hamile birisini hiç görmedinmi karnın burnunda olurdu,bebeğin kafasını fln,dönüşünü vs. hissderdin,hiç bebeğin olmadığı için aradaki farklı bilmiyor olabilirsin ama ben bir anne olarak söyleyeyim,göğüslerin büyür,karnın çıkar 3 beden büyür belkide 4 beden,bebek hareket eder,sağa sola yatarken dönemezsin vs. ama ben olayın ne kaynaklı olduğunu çözdüm sen kesin internetten gebeykende adet olunur gibi şeyler okudun,yok 5 aylıkken öğrenmiş yok efendim hastaneye gitmiş doğum sancısıymışta adet olduğu için anlamamış,öyle bişey yok,kanaması olanlar ya hamilelikte farkında olmadan risk yaşayanlar yada gebeliğin ilk ayında hafif bir kanamaki o da çok az olur bu kadar,hamileyken adet olamayız çünki kadınlarda bulunan yumurta döllenmiştir ve artık döllendiği için çatlayamaz çatlayamadığı içinde kanama olmaz yani bu yüzden hamileyken olan kanama adet değildir bu bilimsel değişmez bir gerçek,6 aydır düzenli her ay adet oluyorsun yani hamile değilsin,daha ne yazmaliki rahat ol lütfen takıntı yapmışsın inan bana
Elbette kendimden haberim var dediğim gibi beynim ve vücudum savaş halinde sanki kontrol edemiyorum ikisinide öyle bir boyut ki göğsüm ağrıyor ya kanserim ya hamileyim diyorum o noktadayım tam olarak yazdıklarınıza göre kendi başıma halletmem mümkün değil yardım almak son çarem sanırımBana hak verdiğinize göre en azından kendinizden haberiniz var.Bu çok önemli bazı hastalar kendilerinde sorun olduğunu görmüyor.Uzun süre takintilariniz devam ediyor ve adet olmaniza rağmen gözünüzle gormenize rağmen ikna olmuyorsunuz.Bence ilaç artı psikolojik destek almanız gerektiğini düşünüyorum.tabi doktor değilim ama bende de sizin kadar olmasada çünkü baya uçlarda gibi sisinki ne yazık ki obsesif kompulsif hastasıydim tedavi edilmezse daha çok artiyor ben kendi kendime hallederim diye düşünüyordum ama olmuyor.
Gidebilsem belki ikna olurdum olumsuz bişey söyler korkusuna gidemedim zaten..Hamile olmadıgınız kesin zaten de doktor der anlatirsa ikna olursunuz belki diye dedim
baskı derken aile yapımı kastediyorsanız katı bir aile ve evet cogunlukla baskı hissediyorum o mu beni tetikliyor sizcekadın doğum değil senin işin direk psikiyatri bana göre üzerinde çok baskı falan mı var ?
evet aile yapını kastetmiştim doğru düşünmüşüm o zaman psikolojik bence sorunun asıl yardım edecek kişi psikiyatribaskı derken aile yapımı kastediyorsanız katı bir aile ve evet cogunlukla baskı hissediyorum o mu beni tetikliyor sizce
anlıyorum inşallah gidebilirim doktora teşekkür ederimevet aile yapını kastetmiştim doğru düşünmüşüm o zaman psikolojik bence sorunun asıl yardım edecek kişi psikiyatri
Profilden karnin 6 aylik hamile gibi sis mi? Bi gebelik testi daha yap. Bi de mutlaka psikiyatiye git. Cunku 3 ay sonra dogurmayinca baska biseye takilman kesin gibiSanırım son çarem o olucak 3 ay daha bu korkuyla yaşamak istemediğim için açtım aslında kendimi nasıl kandırabilirim
Hiç vakit kaybetmeden bir uzmana görün tatlım. Yaşın çok küçük çok erken böyle şeyler için, bir uzmana görün ve gençliğinin baharındasın hayatını yaşa güzellikHerkese merhaba yaşadığım bazı psikolojik sorunları anlatıp çözüm öneriniz varsa dinlemek istiyorum..
Ben 19 yaşındayım 6 ay önce tam ilişkide sayılmayacak bir şey yaşadım ve kendimi gebe olduguma inandırdım 6. adetimi oldum şuan bu süreçte burda çoğunuzla konuştum belki konularıma denk gelen olmuştur her ne kadar böyle bişeyin olmayacağını söyleseniz de psikolojik olarak ben kendimi ikna edemiyorum burda ne okuduysam aksamına o belirtiyi yaşadım.
Sanırım 6 aydır bu bitmeyen korku endişelilik hali bende anksiyete veya okb gibi bişey yaptı burda gördüğüm bir kaç konuda psikosomatik rahatsızlık vardı psikolojik şeylerini vücuda yansıma hali sanırım.
Bu 6 ayda karnımda tekmeler de hissettim iştahım da açıldı karnım şişti indi herşey oldu diyebilirim şuan güncel halime bakılırsa hamile değilim gibi duruyor karnım düz yani ama bazen çok şiş gibime geliyor bu süreçte 3-4 kilo verdim bunları yazarken bile kendimi ikna edememe durumumu görüyorsunuz. Olduğum adetleri söylemiyorum bile hepsi olması gerektiği gibiydi.
Yani danışmak istediğim ben bu ruh halinden nasıl çıkabilirim nasıl ikna olabilirim tedavi mi görmem gerekiyor inanın dışarıda hamile kadınları yeni doğmuş bebekleri görünce içim ürperiyor kendimi çok kötü hissediyorum ve kendime acıyorum nasıl aşabilirim sizce..
hayır kendimi bunun psikolojik olabilecegine inandırdım bir süre ve karnımın şişliği indi gibi ama tabi bazen incelerken gözüme çok şiş geliyorProfilden karnin 6 aylik hamile gibi sis mi? Bi gebelik testi daha yap. Bi de mutlaka psikiyatiye git. Cunku 3 ay sonra dogurmayinca baska biseye takilman kesin gibi
haklısınız çok teşekkür ederimHiç vakit kaybetmeden bir uzmana görün tatlım. Yaşın çok küçük çok erken böyle şeyler için, bir uzmana görün ve gençliğinin baharındasın hayatını yaşa güzellik
Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz, yaşadığınız sorunun psikolojik olduğunun bilincindesiniz. Önemli olan bunun farkında olmanız, bir adım daha atıp psikolojik destek almalısınız. Çabuk toparlanacağınızı düşünüyorumHerkese merhaba yaşadığım bazı psikolojik sorunları anlatıp çözüm öneriniz varsa dinlemek istiyorum..
Cidden psikolojik yardım almanız gerekiyor.korkudan baygınlık geçiricektim neden bana bunu dedi yoksa hissetti mi ya da duruşumdan mı belli diye adetimi tam gününde oldum anca öyle biraz ferahladım durumumun ciddiyetini düşünün ..
inşallah dediğin gibi olur ablacım çok istiyorum bendeKendinizi çok güzel ifade etmişsiniz, yaşadığınız sorunun psikolojik olduğunun bilincindesiniz. Önemli olan bunun farkında olmanız, bir adım daha atıp psikolojik destek almalısınız. Çabuk toparlanacağınızı düşünüyorum
teşekkür ederim abla şundan kurtulayım başka bişey istemiyorumcanım psikiyatriye gitmen lazım takıntı yapmışsın. geçmiş olsun
farkındayım ne yazık ki..Cidden psikolojik yardım almanız gerekiyor.
hayır yanlış anladınız bedelini ağır ödüyorum derken bilinçsizce belki de tam ilişki olmadıgı halde korunmama gibi bir hata oldugunu düşündüğüm için söyledim yani benim cinselliğe bakış açım dar degil ailem katı ancak benim karakterim onlarla çok uyuşmuyor sert değilim o konularda tamamen endişe panik hali beni bu noktaya getirdi sizlerin yazdıklarıyla bugğn kendimi daha iyi hissettim ve karnımdaki kıpırtılar geçti gibi geliyorBence asıl sorun yaşadığınız cinsel deneyimi “bedeli ödenmesi gereken bir hata” olarak görüyor olmanız. Sizin için de bu bedel hamile kalmak. Katı bir ailede büyümüşsünüz. Muhtemelen aşırı baskıdan kaynaklı cinsellikle ilgili bilinç altında fazlaca olumsuz yargılara sahipsiniz. Sevgilinizle yaşadığınız deneyimin cezalandırılması gereken bir şey olduğunu fikrinin zihninin köşesinde bir yerlere yerleşmiş olduğunu düşünüyorum. Bence sorun gebelik kaygınız değil; cinselliğe bakış açınız ve benlik algınız. Mutlaka profesyonel bir destek almanız gerektiği kanaatindeyim.
bugün eski pantolonlarımı giydim normalde sıkardı beli baya bu olaylardan önce ama bugün tam oldu yani 6 ayda böyle olmazdı sonucta3 ay daha sabret. Hayalinde doğurunca rahatlarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?