- 1 Mayıs 2023
- 512
- 805
- 18
- 37
6 aylık bir bebeği hissetmemen imkansız yani imkansız mümkün değil imkansız yaninasıl ikna olacam demesimi kalmış 6 aylık hamile birisini hiç görmedinmi karnın burnunda olurdu,bebeğin kafasını fln,dönüşünü vs. hissderdin,hiç bebeğin olmadığı için aradaki farklı bilmiyor olabilirsin ama ben bir anne olarak söyleyeyim,göğüslerin büyür,karnın çıkar 3 beden büyür belkide 4 beden,bebek hareket eder,sağa sola yatarken dönemezsin vs. ama ben olayın ne kaynaklı olduğunu çözdüm sen kesin internetten gebeykende adet olunur gibi şeyler okudun,yok 5 aylıkken öğrenmiş yok efendim hastaneye gitmiş doğum sancısıymışta adet olduğu için anlamamış,öyle bişey yok,kanaması olanlar ya hamilelikte farkında olmadan risk yaşayanlar yada gebeliğin ilk ayında hafif bir kanamaki o da çok az olur bu kadar,hamileyken adet olamayız çünki kadınlarda bulunan yumurta döllenmiştir ve artık döllendiği için çatlayamaz çatlayamadığı içinde kanama olmaz yani bu yüzden hamileyken olan kanama adet değildir bu bilimsel değişmez bir gerçek,6 aydır düzenli her ay adet oluyorsun yani hamile değilsin,daha ne yazmaliki rahat ol lütfen takıntı yapmışsın inan banaHerkese merhaba yaşadığım bazı psikolojik sorunları anlatıp çözüm öneriniz varsa dinlemek istiyorum..
Ben 19 yaşındayım 6 ay önce tam ilişkide sayılmayacak bir şey yaşadım ve kendimi gebe olduguma inandırdım 6. adetimi oldum şuan bu süreçte burda çoğunuzla konuştum belki konularıma denk gelen olmuştur her ne kadar böyle bişeyin olmayacağını söyleseniz de psikolojik olarak ben kendimi ikna edemiyorum burda ne okuduysam aksamına o belirtiyi yaşadım.
Sanırım 6 aydır bu bitmeyen korku endişelilik hali bende anksiyete veya okb gibi bişey yaptı burda gördüğüm bir kaç konuda psikosomatik rahatsızlık vardı psikolojik şeylerini vücuda yansıma hali sanırım.
Bu 6 ayda karnımda tekmeler de hissettim iştahım da açıldı karnım şişti indi herşey oldu diyebilirim şuan güncel halime bakılırsa hamile değilim gibi duruyor karnım düz yani ama bazen çok şiş gibime geliyor bu süreçte 3-4 kilo verdim bunları yazarken bile kendimi ikna edememe durumumu görüyorsunuz. Olduğum adetleri söylemiyorum bile hepsi olması gerektiği gibiydi.
Yani danışmak istediğim ben bu ruh halinden nasıl çıkabilirim nasıl ikna olabilirim tedavi mi görmem gerekiyor inanın dışarıda hamile kadınları yeni doğmuş bebekleri görünce içim ürperiyor kendimi çok kötü hissediyorum ve kendime acıyorum nasıl aşabilirim sizce..