Psikolojik siddet..

Dus, bende hayal edemiyorum ama boylelerinin cocuklariyla sinaniyor genelde muhtemelen potansiyeli olan bir cocugu bile aptal eder.
Allah kolaylık versin ben de tus çalışıyorum sinav kardeşi sayiliriz :)

akli basinda bi insansın, en doğru karari verebilirsin kendin ve geleceğin hakkinda. Hic bir zaman geç değil, 20 yıllık evlilik bile bitiyor üstüne yeni hayatlar kurulabiliyor. Yani bu adamdan neden ayrilmiyorum sorusunun cevabı " çünkü 4 sene, çünkü nişanlandık" falan olmasin. Ayrica tek sorun hırs degil sanki, seni de denetliyor kontrol ediyor, fark ettin mi? Yetersiz gördüğü için seni çalıştırmak konusunu bile üstüne görev edinmiş. Hep böyle mi, mudahaleci midir?

Afakanlar bastı beni okurken, sen nasıl dayanıyorsun?
Gecenin bu saati kendimi sokağa atasım geldi...
Kaç kurtar kendini, bu ne, ne okudum ben, nasıl, neden, nasıl?
Ayarlarımı kaybettim pffffff

29, bilgisayar muhendisi
Kendisine layik gordugu es adayi olabilmek icin doktor olmali, uzmanligi kazanmali, aylik su kadar gelire sahip olmalisin, bu adam bu kriterlere uymazsan da sevecek mi seni? Sen onun bu hallerine ragmen sevip mutlu olacagina inaniyo musun?

Tesekkur ederim :)) Gecmisi dusunmuyorum artik cunku asirii derece de sogudum. Idare etmekte zorlaniyorum. Daha once bu yonunu farketmemistim cunku beni kontrol edecegi bir durum olusmamisti galiba ondan, notlarimi falan sorardi maximum beni duzgunce desteklerdi. Belki sinav olmasa cocugumuz oldugunda farkederdim bu asiriligini... Bir insani tanimak icin 4 sene yetmemesi uzucu.. Belki pandemide evde oturmaktan artik bana sardigini bile dusunuyorum suan evden calisiyor ise gitseydi bu kadar abartmazdi belki...

Bu kadar baskıdan sonra insanın bir patlama noktası olur. Olmadı mı sizde? Olsun bence. Höyt haddini bil deyin. Biz okurken bunaldık da.

Şu klasik sonu hepiniz bilirsiniz:
Doktor+doktor+evlilik = boşanma + erkek olanın yelloz sekreterle 2. evliliği
,kimse seni azarlayamaz önce bunu anlat adama sonra gerisi gelir

Karakterini tam tanımadan evlenmek için acele etmeyin.
Senin iyiliğini düşünüyorum adı altında yaptıkları sıkıntılı görünüyor.

Sen ne düşünüyorsun?
Sanki bu ne ki der gibisin canım ya.
Ilerisi icin mutsuz olacagimi dusunuyorum. Onunla evlenirsem bir noktada ayrilcagimiz kesin hayat yeterince zor neden hayatimi daha da zorlastiran biriyle birlestireyim. Ama etrafimdaki evliliklere bakiyorum cidden mutlu olanlar karisini el ustunde tutanlar bir elin parmagini gecmez belkide benim etrafimda iyi ornekler yok.Herkes sinir harbinde herkes birbirine katlanmaya calisiyor erkekler genelde baskici kadinlar alttan alan taraf en iyisi evlenmemek galiba O bir elin parmagini gecmeyecek tipleri de bulmak oldukca zor

Bu kadar baskıdan sonra insanın bir patlama noktası olur. Olmadı mı sizde? Olsun bence. Höyt haddini bil deyin. Biz okurken bunaldık
Kac kere hemde patladim ama adam vazgecmiyor, o an susuyor bir saat sonra yine basliyor gidecek kapim olsa bir saniye durmayacagim ailem baska sehirde fakat birkac aya isim bitiyor burada o zamana kadar bir seyler degismezse gidecegim...

Kendisine layik gordugu es adayi olabilmek icin doktor olmali, uzmanligi kazanmali, aylik su kadar gelire sahip olmalisin, bu adam bu kriterlere uymazsan da sevecek mi seni? Sen onun bu hallerine ragmen sevip mutlu olacagina inaniyo musun?
herhalde asil olay kazanamazsam olur bosar beni, malesef onunla mutlu olacagima dair inancim kalmadi.

Bencede narsist hatta yuzune de soylerim hep kendisinin.. evlilik konusunu aklimdan cikmiyor zaten..
O zaman sakın yakma kendini. Narsistik biriyle 3 senemi geçirdim hala izleri tam gitmedi. Bu manyakların olayı seni yerin dibine sokup kendisini yüceltmek üzerine kurulu.

Hatta bir arkadaşım da bi tip bir adamla evliydi, şu an hala boşanmak için yırtınıyor. 2 sene oldu ayrılalı ama adamdan kurtulamiyor. Adam da üniversiteden arkadaşım. Hiç bilmezdim mesela öyle biri olduğunu. Her zaman egoist, ukala, insanlara üstten bakan bir tavrı vardi ama kizi hastanelik edecek kadar dövmesi, sürekli aldatması, maddi açıdan kullanmasi, ettiği küfürler ben tanıdığım halde duyunca şok oldum.

Senin yerinde olsam bu şekilde okuluma adapte olamadığımi bahane göstererek, evlilik sürecine kadar evleri ayirmak istediğimi söylerim. Okulu bitirmeni cok istediği icin belki ikna olur. Onunla dip dibe kaldıkça asla derslerine ve kendine adapte olamazsın. Gunden gune eleştirilerin dozunu artırıp, seni aşağılayarak öz güvenini azaltacak ve seni kendisine bağımlı hale getirecek. Yaptığı şeylerin yanlış olduğunu bile bile onsuz ayakta kalmayacağını hissedeceksin. O yüzden yol yakınken önlemini al lütfen

Bu sadece hırs değil maalesef. Nişanlınız narsistik davranıyor, dümdüz psikolojik şiddet uyguluyor. Ayrıca empati kurabilme yeteneği de görmedim anlattıklarınızda. Kariyeriniz hakkında yorum yaparken bile odak noktası kendisi. Bu çok problemli bir şey, bence evlilik kararınızı tekrar düşünün. Bu konuyu da oturup konuşun nişanlınızla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…