• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik siddet..

papatya999

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
122
37
98
Herkese hayirli geceler, erkek arkadasimla 4 senedir beraberiz, nisanliyiz ve yaza evlenecegiz. Ben ogrenciyim, o calisiyor ve hirsli biridir cocuklugundan beri basarili bir egitim hayati olmus ve simdide basarili bir is hayati var. Onumuzdeki sene uzmanlik sinavina girecegim ve kendisinden bu konuda ciddi anlamda baski goruyorum. Surekli kitaplarimin sayfalarini kontrol ediyor o gun az calistigimi dusurse ciddi anlamda kavga ediyoruz, ders calismak disinda yaptigim her turlu isin hesabini soruyor. Haftada birkac gun hasta bakiyorum onun disinda disari markete bile cikmiyorum nerdeyse...Ornegin evde giyecek camasir kalmamis ve yeni yikanmislari asiyorum veya katliyorum, gunluk bulasiklari topluyorum . Kiyameti kopariyor, kavga cikartiyor, beni surekli elestiriyor evde bu isleri yapacak bir yardimcimizda yok bu arada. Bu sinavi kazanman lazim benim sevgilim boyle olamaz basarili olmali ben sende o azmi goremiyorum vs vs diyor... Dun 10 saat hastanede calistim ve eve hasta geldim atesim var halsizim acaba covid mi oldum diye dusunuyorum bana niye erken yatiyorsun cokta kotu gorunmuyorsun , yarin sabah yedi de kalkip derse basla bari diyor. Uzun lafin kisasi bana iyice sarmis durumda ailemin yanina gitmek istiyorum bir sure uzaklasmak icin fakat hastane gorevim var :( Allahin her gunu azar kiyamet artik dayanamiyorum... Ben zaten hayatim boyunca calisan bir insan oldum kendi emegimle iyi okullarda okudum annem babam bir kerecik olsun calis kizim demedi. Bu psikolojik siddetin altinda da sadece benim iyiligimi dusundugunu sanmiyorum. Bana olan bu ofkesini de anlayamiyorum, her gun azarlayip asagilarak beni motive etigini dusunmesinide. Tum bunlari bahane ederek kavga cikardigini dusundum ve benden ayrilmak isteyip istemedigini de sordum. Oyle bir sey yok, seni seviyorum dedi. Ben artik sabrimin son noktasindayim. Artik nasil davranmam gerekiyor bilmiyorum. Onerilerinizi bekliyorum...

okurken içim sıkıldı ya, herkes nişanlın kadar hırslı olmak zorunda değil ki
benim sevgilim başarılı olmalı söylemi çok yanlış bana göre. sonucta benim tek sıfatım "senin sevgilin" olmak değil
bir birey olarak ne zaman çalışıp ne zaman yatacağınızı siz bilirsiniz diye düşünüyorum
ben katlanamazdım şahsen böyle bir baskıya ama siz ne düşünüyorsunuz ne hissediyorsunuz o önemli

Bir insanın üstüne bu kadar gidilmez ki ,siz zaten hem işte çalışıyorsunuz bu zor dönemde hastanede. Asıl destek olması gerek. Siz ne yapmanız gerektiğini bilen bir insansınız anladığım kadarıyla ama resmen sıkboğaz ediyor. Daralmakta haklısınız, ebeveyn gibi kontrol etmek yerine sevgili gibi destek olması gerekir.

Siz ona sormak yerine, kendinizi bu kabustan kurtarıp ayrılmayı düşünmez misiniz?

Sizi sevmiyor, seviyor musun diye sormanız anlamsiz, seven insan böyle davranmaz çünkü. Seviyorsa da okuduğunuz bölümü seviyor, onunla ilgili hayaller kuruyor.

Son düzenleme:
Herkese hayirli geceler, erkek arkadasimla 4 senedir beraberiz, nisanliyiz ve yaza evlenecegiz. Ben ogrenciyim, o calisiyor ve hirsli biridir cocuklugundan beri basarili bir egitim hayati olmus ve simdide basarili bir is hayati var. Onumuzdeki sene uzmanlik sinavina girecegim ve kendisinden bu konuda ciddi anlamda baski goruyorum. Surekli kitaplarimin sayfalarini kontrol ediyor o gun az calistigimi dusurse ciddi anlamda kavga ediyoruz, ders calismak disinda yaptigim her turlu isin hesabini soruyor. Haftada birkac gun hasta bakiyorum onun disinda disari markete bile cikmiyorum nerdeyse...Ornegin evde giyecek camasir kalmamis ve yeni yikanmislari asiyorum veya katliyorum, gunluk bulasiklari topluyorum . Kiyameti kopariyor, kavga cikartiyor, beni surekli elestiriyor evde bu isleri yapacak bir yardimcimizda yok bu arada. Bu sinavi kazanman lazim benim sevgilim boyle olamaz basarili olmali ben sende o azmi goremiyorum vs vs diyor... Dun 10 saat hastanede calistim ve eve hasta geldim atesim var halsizim acaba covid mi oldum diye dusunuyorum bana niye erken yatiyorsun cokta kotu gorunmuyorsun , yarin sabah yedi de kalkip derse basla bari diyor. Uzun lafin kisasi bana iyice sarmis durumda ailemin yanina gitmek istiyorum bir sure uzaklasmak icin fakat hastane gorevim var :KK43: Allahin her gunu azar kiyamet artik dayanamiyorum... Ben zaten hayatim boyunca calisan bir insan oldum kendi emegimle iyi okullarda okudum annem babam bir kerecik olsun calis kizim demedi. Bu psikolojik siddetin altinda da sadece benim iyiligimi dusundugunu sanmiyorum. Bana olan bu ofkesini de anlayamiyorum, her gun azarlayip asagilarak beni motive etigini dusunmesinide. Tum bunlari bahane ederek kavga cikardigini dusundum ve benden ayrilmak isteyip istemedigini de sordum. Oyle bir sey yok, seni seviyorum dedi. Ben artik sabrimin son noktasindayim. Artik nasil davranmam gerekiyor bilmiyorum. Onerilerinizi bekliyorum...
Acaba bu zamana dek ailesini kendisine böyle davrandı ve o da başarıyı böyle bir baskı ile mi başarılabileceğini düşünüyor. Yani kendisine öğretileni mi yapıyor size ?

Siz ona, bu yaptıklarının hiç bir fayda sağlamadığını aksine çalışma motivasyonunu düşürdüğünü belirttiniz mi ? En azından yolunun yanlış olduğunu söylemeniz belki farkındalık yaratır yada en azından siz uyarmış olursunuz.

Oyle bir sey yok, seni seviyorum dedi.

seni değil mesleğini ve gelecekteki kariyerini seviyor.
doktor değil de düz memur falan olsaydın seni sevmeyecekti.
insan sevdiği kişiye böyle davranmaz beklentisi olana davranır.
ömür boyu böyle aşağılanmaya devam edebilecekmisin? çünkü mesleğin yolu uzun bir meslek.

ömür boyu böyle aşağılanmaya devam edebilecekmisin? çünkü mesleğin yolu uzun bir meslek.
Kesinlikle.katiliyorum.siz bir öğretmen yada memur olsaydınız sizi sevmeyecekmis demekki...o kariyerinizi maaşınızı düşünerek sizi tercih etmis

okurken içim sıkıldı ya, herkes nişanlın kadar hırslı olmak zorunda değil ki
benim sevgilim başarılı olmalı söylemi çok yanlış bana göre. sonucta benim tek sıfatım "senin sevgilin" olmak değil
bir birey olarak ne zaman çalışıp ne zaman yatacağınızı siz bilirsiniz diye düşünüyorum
ben katlanamazdım şahsen böyle bir baskıya ama siz ne düşünüyorsunuz ne hissediyorsunuz o önemli
Katlanamiyorum ama suan gidecek kalacak baska yer yok ailem farkli sehirde ve calismak zorundayim. 3 4 ayligina kiralik bir yer bulamam.

Ay darlandım. Okurken daralti bunalti biseyler bastı beni. Bu adamin hırsıyla nasi idare edeceksin, hadi sen sinavi geçtin ettin, ilerde bu adamin çocuklarına yapacagi baskiyi hayal edemiyorum..

Tus a mi gireceksin bu arada?
Dus, bende hayal edemiyorum ama boylelerinin cocuklariyla sinaniyor genelde muhtemelen potansiyeli olan bir cocugu bile aptal eder.

Kesinlikle.katiliyorum.siz bir öğretmen yada memur olsaydınız sizi sevmeyecekmis demekki...o kariyerinizi maaşınızı düşünerek sizi tercih etmis

maaşı değil bence. mesleğinin sıfatı için.. ilişki başlamazdı bile bence konu sahibesi az puanla girilen bir bölüm okusa.
adam fazla hırslı ve yanına da öyle bir kadın istiyor.

Herkese hayirli geceler, erkek arkadasimla 4 senedir beraberiz, nisanliyiz ve yaza evlenecegiz. Ben ogrenciyim, o calisiyor ve hirsli biridir cocuklugundan beri basarili bir egitim hayati olmus ve simdide basarili bir is hayati var. Onumuzdeki sene uzmanlik sinavina girecegim ve kendisinden bu konuda ciddi anlamda baski goruyorum. Surekli kitaplarimin sayfalarini kontrol ediyor o gun az calistigimi dusurse ciddi anlamda kavga ediyoruz, ders calismak disinda yaptigim her turlu isin hesabini soruyor. Haftada birkac gun hasta bakiyorum onun disinda disari markete bile cikmiyorum nerdeyse...Ornegin evde giyecek camasir kalmamis ve yeni yikanmislari asiyorum veya katliyorum, gunluk bulasiklari topluyorum . Kiyameti kopariyor, kavga cikartiyor, beni surekli elestiriyor evde bu isleri yapacak bir yardimcimizda yok bu arada. Bu sinavi kazanman lazim benim sevgilim boyle olamaz basarili olmali ben sende o azmi goremiyorum vs vs diyor... Dun 10 saat hastanede calistim ve eve hasta geldim atesim var halsizim acaba covid mi oldum diye dusunuyorum bana niye erken yatiyorsun cokta kotu gorunmuyorsun , yarin sabah yedi de kalkip derse basla bari diyor. Uzun lafin kisasi bana iyice sarmis durumda ailemin yanina gitmek istiyorum bir sure uzaklasmak icin fakat hastane gorevim var :KK43: Allahin her gunu azar kiyamet artik dayanamiyorum... Ben zaten hayatim boyunca calisan bir insan oldum kendi emegimle iyi okullarda okudum annem babam bir kerecik olsun calis kizim demedi. Bu psikolojik siddetin altinda da sadece benim iyiligimi dusundugunu sanmiyorum. Bana olan bu ofkesini de anlayamiyorum, her gun azarlayip asagilarak beni motive etigini dusunmesinide. Tum bunlari bahane ederek kavga cikardigini dusundum ve benden ayrilmak isteyip istemedigini de sordum. Oyle bir sey yok, seni seviyorum dedi. Ben artik sabrimin son noktasindayim. Artik nasil davranmam gerekiyor bilmiyorum. Onerilerinizi bekliyorum...
Yetiştirilme tarzı öyle galiba aynısını size uyguluyo

Kesinlikle ve adamda narsistik belirtiler var. Doktor biriyle evlenmiş olarak yine kendini yüceltecek çünkü. Bir an evvel kurtulsun bu psikopattan yoksa doktor degil doktorluk olabilir mazallah

Acaba bu zamana dek ailesini kendisine böyle davrandı ve o da başarıyı böyle bir baskı ile mi başarılabileceğini düşünüyor. Yani kendisine öğretileni mi yapıyor size ?

Siz ona, bu yaptıklarının hiç bir fayda sağlamadığını aksine çalışma motivasyonunu düşürdüğünü belirttiniz mi ? En azından yolunun yanlış olduğunu söylemeniz belki farkındalık yaratır yada en azından siz uyarmış olursunuz.
Evet bunlari sakince ayni sekilde soyledim ve bahaneler yarattigimi soyledi calismamak icin... Kendisi okurken ve calisirken hic destek gormemis aileden ve zor kosullarda bir yerlere gelmis cok zenginlerin arasinda burslu okumus. senin imkanin var daha iyisini yapmalisin diye dusunuyor.

Back