• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik siddet

Katiliyorum, beni baski altina almaya,yonetmeye calisiyor. Ama karakter olarak ben dominantim ( aslinda) her konuda fikrini hurce dile getirebilen, kimseden onay gormese bile herkesin fikri kendine deyip kenara gecebilen.. bilmiyorum su an esim degisik bir kafa yasiyor. Burda dini sohbetlere gitti, kadinlar calisamaz , calisirsa kafalari karisir. Allah emretmemis , iste soyle kotu boyle kotu. Din ilede geldigindne briseyde diyemiyorum.. harama helal diyemem elbet ama herkeste bir kendine baksin yani.
Din öyle bir şey demiyor. Kafasından element uydurmasın.
Din kadın ve erkeğin daima üretmesini, kazanmasını ister.
Vay arkadaş nerede yobaz, geri kafalı, kendine güvenmeyen, ata erkil erkek varsa hepsi dini istismar ediyor.

Bence şunu bir düşünün önce bu evlilik size çocuklarınız dışında hangi anlamda iyi geliyor. Eşiniz sanki sürekli sizi aşağı çekmeye çalışıyor gibi. Yerinizde olsam eşimle konuşur ve artık kendi gelişimim için bir şeyler yapmak istediğimi açıkça belirtirdim. Sonuçta siz onun için eğitiminizi yarıda bırakmışsınız, işinizden çıkmak zorunda kalmışsınız. Fedakarlıksa fedakarlıklarını yerine getirmişsiniz. O sizin için ne fedakarlık yapmış peki? Eğitiminize devam etmenin bir lütuf gibi eşinizden yalvar yakar istenmesini bile çok saçma buluyorum ben aslında. Asıl onun size destek olması lazım.
Ona kalsa benim yaptigim fedakarlik degil :) o ailesini birakmis, o ortamindan ayrilmis,dilini bilmedigi bir ulkede kotu sartlarda calisiyormus. Cok farkli pencerelerdne bakiyoruz . Az once ciftterapisi icin bir psikologdan termin rica ettim. Bakalim naail olacak

Ona kalsa benim yaptigim fedakarlik degil :) o ailesini birakmis, o ortamindan ayrilmis,dilini bilmedigi bir ulkede kotu sartlarda calisiyormus. Cok farkli pencerelerdne bakiyoruz . Az once ciftterapisi icin bir psikologdan termin rica ettim. Bakalim naail olacak
Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım eşiniz biraz olsun mantıklı düşünmeye başlayabilir. İsteklerinizde çok uç, ilginç bir şey yok çünkü. Çocuklara bak ben bi dünya turuna çıkayım en büyük hayalim demiyorsunuz.

Yaşınız daha çok genç lütfen eğitiminize devam edin.Kendisi istediğinde köyden ev alabiliyorsa sizde vazgeçmeyin ileride çok pişman olursunuz

Dogru soze ne denir.. fakat gercekten gozum asktan baska birsey gormuyordu. Farkli hayal etmistim. Hayallerimi onunla gerceklestirirm diye dusunmustum. Bana gore evlilik cunku kisitlayan brisey degil birlikten kuvvet digar mantigi ile ilerleyen bir kurum(du) . Zaman icinde ikimizde cok degistik. Ikimizde buyuduk

Kendiniz icin hayal ettiginiz hayat ile yaşadığınız gayat arasinda daglar kadar fark var.
Hayallerinizle hic uyusmayan henuz 25 yasinizdayken sahip olduğunuz iki kucuk cocuk var.
Esiniz bugün boyle olmamistir. Siz de siranizi bekleyeceginize esiniz oraya adapte olmaya çalışırken okulunuzu bitirip, ise başlamis olmalıydınız
Hatta bana gore siralama once egitim sonra evlilik, birlikte düzlüğe çıktıktan sonra cocuk.
Sondan başlayıp basa donmeye çalışıyorsunuz ama esinizle zor..

Bundan sonra ki hayatınızın dönüm noktasindasınız.
Eğer eşinizin dediği olursa bir daha bu eşiği geçemez onun sözünden çıkamazsınız.
Kararlı olun, eğitim gibi bir hakkı elinizden alamaz eşiniz.

İkinci çocukta onun baskısıyla olmuş sanırım. Ya eşinizin sözünden çıkmayacaksiniz yada ne olursa olsun isteğinizin arkasında duracaksiniz. Orta yolu yok şuan ki durumunuzun.

Konunu okuyunca çok üzüldüm. O kadar naif yazıyorsun ki sana kızamıyorum bile..

Eşini gözünde bu kadar büyütme. Adam sayende Avrupa'ya kapat atmış, bir yerlere gelmiş ve seni dibe çekiyor. Ne hakla!

Azıcık vicdan sahibi olsaydı, 2-3 sene bekleyelim de kız okulunu bitirsin öyle evlenelim derdi zaten. Muhtemelen gözün açılır da bu fırsatı kaybederim diye korktu.

Bakın insanlar 20 yıllık eşlerinden bile hayal kırıklığına uğruyorlar... hayatın ne göstereceği bilinmez. Kötü bişey olmasa bile 40- 50 ye geldiğinizde sizin geriye dönüp bakınca bir sürü pişmanlığınız, keşkeleriniz olmamalı...

Hayatınızın tüp iplerini bir adama vermeyin. Sizi yetiştiren, onca emek veren anne babanız, okumayacaksın, çalışmayacaksın, 3 çocuk doğurup evden çıkmayacaksın diye dayatmalarda bulunsa göz yumar mıydınız? Elin oğlu geliyor, siz ona hizmet ediyor ve sizin hayatınıza kendi başına yön çizmesine sessiz kalıyorsunuz... Değiyor mu?

Belki de ben hiç evlenmediğim için Koca denilen varlık ne kıymetli şey anlamıyorumdur. İnsan kendi benliğinden bile vazgeçebiliyor demek.

Bu arada yasim kucuktu diyip durmuşsunuz.
Kendinizi kandırmayın hic..
Iyi bir insan olduğunuzu dusunuyorum. Sizi boyle kirmak da istemem ama bahanr eifnmeyin kendinize artik diye yazacagim,
Almanya dan Turkiye ye kendinize sevgili bulup, evlenecek kadar buyumusseniz, yaşınız kucuk falan degildir.
Evlenneye gelince her seye akliniz eriyorken, calismaya okumaya gelince, erken evlendim, yasim.kucuktu hayatimi elime alamadim bahane.
Akilli kadinsiniz, basarili da olacak birisiniz, kendi ifadenizle dominantim diyorsunuz, pisirik biri olmadiginiz sonucuna varıyorum.
5 yillik kocanizi tanıyor olmalısınız.
Bulun bir yolunu daha fazla ertelemeyin hayatinizi.
Baska bahane yaratmayın kendinize.

Ben eski konunuzdan biraz mesajlarınızı okudum. Sizin eşinizden bir farkınız yok ki? Sırf annesi çalışmak istiyor diye çocuğuma anneannesi bakacak demişsiniz. Ne demek bu ? Bir sürü kadının çocuğa anneannesi bile bakamıyor, bu bile lüks. Çalışan kadın köledir demişsiniz. Eşinizle zihniyetiniz aynı bence , çok zorlamayın teslim olun. 2018 de bunları yazıp üstüne 2. çocuğu yapmışsınız. 2020 de böyle düşünüyorsunuz. 3. çocuğu yaparsanız fikriniz değişir, bence öyle yapın.

Ben eski konunuzdan biraz mesajlarınızı okudum. Sizin eşinizden bir farkınız yok ki? Sırf annesi çalışmak istiyor diye çocuğuma anneannesi bakacak demişsiniz. Ne demek bu ? Bir sürü kadının çocuğa anneannesi bile bakamıyor, bu bile lüks. Çalışan kadın köledir demişsiniz. Eşinizle zihniyetiniz aynı bence , çok zorlamayın teslim olun. 2018 de bunları yazıp üstüne 2. çocuğu yapmışsınız. 2020 de böyle düşünüyorsunuz. 3. çocuğu yaparsanız fikriniz değişir, bence öyle yapın.

Hanimefendi neye bukdr kizdiniz anlamadim ama yazilarimi dogru okusaydiniz anlardiniz , orda yazdiklarimin hepsi icimde yasadigim catismalardi,ki eminim bir cok annede bu tarz sucluluk duygularini hisseder , toplum tarafindna hissettirilir. Niye negatif bir yorum yazma gereksimi duyar ki insan yapici olmak varken. Belki sasiracaksiniz ama univeristeye kayit oldum. Esimlede anlastik. Kolay olmadi ama oldu . Demekki neymis,onyargi pek iyi birsey dgeilmis. Yinede sgaolun kafa yormussunuz,zahmet edip gecmisi arastirmissiniz

Tebrikler yeni kaydınız için. İnşallah azimle bitirirsiniz.
Peki evlenince üniversiteyi neden bırakmıştınız? Aileniz size bu konudaki yanlıştan döndürmeye çalıştı mı?

Sen onun şartlarına göre kendini biçimlendirmişsin hep o da alışmış kabuğunu yırt ve okulu bitir. Hem kendi özgüvenin ve refahın için hem de seni sayıp gitmenden korkması için.

Erkekler hayır yapamazsın dediğin şeyleri yapıp güçlü durduğunda geri adım atmayı bırak bir de seni tebrik edip senin başarılarının ekmeğini yiyorlar. Çok garip ve sorunlu yaratıklar çünkü. Onların lafına göre yaşayacsğım dersen toprağın altına girmen lazım

Yanlış kişiyle evlenmişsiniz. Aşk sandığınız şey bu aslında. Köprüyü geçene kadar size he demiş. Tonla paranız da olsa sizin okumanızı istemeyecek. Anlamayacak sizi. Derdi para olmaması çocuklar vs değil.. onlar işin bahanesi.

Kendine çok yüklenmişsin zaten o yüzden o kısıma birşey yazmayacağım ama eşin çok nankör hadi yumuşatayım vefasız bir insanmış. Senin sayende yurtdışına kapak atıp kendini geliştirmiş şimdi seni kısıtlıyor ayrılama diyede iki bebeyi kitlemiş. Dini alet edip kadını kısıtlayanlar genelde aldatıyor kişi kendinden bilir hesabı dışarıda seninde öylr yapacağını sanıyor.

Sızın ondan ustun olmanızı ıstemıyor bu erkeklerın bırcogunda var. Okuluna devam et bence o adamın ayrılası varsa ıllakı bı sebepten ayrılır zaten ayrılası yoksa boyle bı sebepten ayrılmazblof yapıordur sızı korkutup gerı cekmek ıcın. Her ne olursa olsun ben olsam devam ederdım. Her bosanan ınsanın cocugu var evet ıllakı cocuklar etkılenıyordur anneler kıyamıyor cocuklarına ama atkatılmayacak sey degıl dunyanın sonu degıl bırazda babalar dusunsun o cocukları. Sımdı sen devam etmezsen ılerde bırgun bu adam yıne bı sebep bulur yıne ayrılmak ıster ozman cok pısman olursun onun ıcın hayatının en onemlı seyınden vazgectıgın ıcın. Bıde zaten evlılık bu degıl senınle ılgılı bıseye karısma hakkı yok onane senın okulundan evlendı dıye bukadarına soz hakkı tanıma

Siz kendi hayatinizi evlendiginizde esinizin ellerine teslim etmissiniz.iki cocukla cok da rahat okuyup universitenizi bitirebilirdiniz.
Hala durumdan bence cokda şikayetci degilsiniz cunkü cocukları öne sürmeye baslamissiniz.
Farkındaysaniz esinizin size maddi bir yarari yok siz onu almanyaya getirerek en buyuk maddi yardimi yapmissiniz zaten.turkiyeden almanyaya giden erkeklerin cok da aşkına sevgisine guvenmeyin sonucta cogu diyeyim almanyaya gidebilmrk icin bin takla atiyor.
E siz okuyup kendinizi gelistirip kisacasi gözünüz acilirsa esinizi terkedersiniz o da bunu biliyor.sizi cantada keklik gormus e tabiki kim olsa birakmak istemez hem cocugunu dogur hem evde isini yap utusunu yap yemegini yap ve o agir laflarla katlan..boylesini kim bulabilmiski kaybetmek istesin.
Kendi hayatindan esi icin vazgecen kadinlari maalesef dogru bulmuyorum..kadın güclu olmali ve guclu durmali bana gore..Allah size kolaylik versin.

Çocugu yapmis cunku cocuk parasi diye bir durum var almanyada adam hem cocugum olsun hem para gelsin hemde esim bendrn ayrilamasin demis cunku almanyada isci olabilmenin bazi sartlari var kisacasi siradan bir Türk erkeginin almanyaya gidis ve kalma mucadelesini okudum yazdiklarinizda..

Katiliyorum, beni baski altina almaya,yonetmeye calisiyor. Ama karakter olarak ben dominantim ( aslinda) her konuda fikrini hurce dile getirebilen, kimseden onay gormese bile herkesin fikri kendine deyip kenara gecebilen.. bilmiyorum su an esim degisik bir kafa yasiyor. Burda dini sohbetlere gitti, kadinlar calisamaz , calisirsa kafalari karisir. Allah emretmemis , iste soyle kotu boyle kotu. Din ilede geldigindne briseyde diyemiyorum.. harama helal diyemem elbet ama herkeste bir kendine baksin yani.

Bu erkeklerde dinin işine gelen tarafını alıyor, önümüze koyuyor. Ona kalırsa dinen siz çocuklara bakmak zorunda değilsiniz, ki yine eşiniz her şeye yardım etmek zorunda. İslama göre çocukların eğitiminden ve bakımından baba ve anne eşit sorumlu . Erkek kadını bu konuda zorlayamaz, ev işi de yapmak zorunda değilsiniz hatta çocukları emzirmek zorunda bile değilsiniz ki bu durumda yine erkek süt anne bulmak zorunda. Bu erkekler ancak tek ayete dayanıp sürekli kadını aşağılıyorlar.aeap kültürünü dinimiz diye dayatmaya çalışıyorlar hiç gerçekten açıp bakan yok. Kusura bakmayın ama en tehlikeli grupta şu an kocanız. Bu tipler genelde aşırılığa kaçıyor ve hayatı size zindan ediyor. Hazır çok büyük bir psikolojik deformasyona uğramadan yollarınızı ayırın derim ben, yarın köye yerleşmek gibi Bi hata yaparsanız sizi istediği yöne çeker, bir süre sonra da başınızı alıp gidemeyecek bir psikoloji içinde orada çakılı kalırsınız. Ailenizin maddi manevi desteği de var. Çocuklara bi bakıcı tutar okulunuza devam eder, Hayatınızı yaşarsınız.

Back
X