• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik siddet

Kendinizi gördüğünüz şeyle yaşadığınız hayat çok çelişkili. Hadi aşık oldunuz beraber olalım yeter diye evlendiniz ve üniversiteyi bıraktınız. Eee iki çocuk neden? Daha da 25 yaşındasınız dogurganliginizin geçmesine çok çok var. Yani anlamadım ben sizi.

Hayatin akisinda bazen kendimizi kaybede biliyoruz heleki yasimizda kucukse :) ne yazikki...

Bence eşinin fikrini sorma, direkt git okula kayıt ol. Çok taviz vermişsin kararlarının arkasında durursan geri adım atar eminim

Aynen onu yapacaktim . Ama bugun oyle buyuk bir kiyamet koptu ki. Su an yataklar ayrildi. Ayrilik konusmasi gibi brisey yapildi. Herkes kendine farkli bir plan cizdi. Şoklar icerisindeyim.. cesaretim biraz kirilmadi desem yalan olur . Hayal kirikligi yasiyorum

Ben hep esime gore risk teskil ettigi zamanlarda hamile kaldim. Asla onu suclamam kendi ahmakligim( dogum kontrol diye birsey var sonucta) elbette ne kdr su an vazgecilmezim olsalarda cocuklarim isteyerek ve planlayarak olmadi ikiside. Ilk oglumda yeni terdi almistim. Ilk defa bir produksiyonda calisan eleman sef tarafindan secilip yardimciai yapilmisti. Egitimim ve yabanci dilim oldugundan. Sefim beni okutacakti. Bolum ayarlanmisti falan . Bana ev hanimligi , es olmak, ayni anda calismak kucuk yasimda zor geldi. Sefin bakici gibi arkasini topluyordum arabasinin bakima ihtiyaci olunca kostiruyordum , uzak bir yerden paket alinacaksa gidiyordum, farkli ulkelerden musteriler gelimce karsiliyordum yani oldrda kaliteli bir isim.yoktu. somra hamile kaldim oh bee dedim cocugumun arkasindan kosusutirum ( iste mantikli dusunememe hali )
Sonra omer efe dogdu kendini toparladi ben calisayim ya dedim. Cunku her kurusun heraabini yapiyordu esim. Haftalik alisverislerin hesabini soruyordu, cok sıkıyordu beni. Ben calismak isteyince yine buyuk bir kavga kriz ani olsutu. Sonra bize yenilik omerede kardes lazim dedik boyle iste. Ya biyle yazincada insan ne bileyim. Hic zeka piriltisi yokmus gibi bende de . B3n kendime acidim. Fakat yasim.kucuktu gercekten ve ben bu adami cok sevip guveniyordum. Degisik bir kafa yapim var galiba ..
Ben hep esime gore risk teskil ettigi zamanlarda hamile kaldim. Asla onu suclamam kendi ahmakligim( dogum kontrol diye birsey var sonucta) elbette ne kdr su an vazgecilmezim olsalarda cocuklarim isteyerek ve planlayarak olmadi ikiside. Ilk oglumda yeni terdi almistim. Ilk defa bir produksiyonda calisan eleman sef tarafindan secilip yardimciai yapilmisti. Egitimim ve yabanci dilim oldugundan. Sefim beni okutacakti. Bolum ayarlanmisti falan . Bana ev hanimligi , es olmak, ayni anda calismak kucuk yasimda zor geldi. Sefin bakici gibi arkasini topluyordum arabasinin bakima ihtiyaci olunca kostiruyordum , uzak bir yerden paket alinacaksa gidiyordum, farkli ulkelerden musteriler gelimce karsiliyordum yani oldrda kaliteli bir isim.yoktu. somra hamile kaldim oh bee dedim cocugumun arkasindan kosusutirum ( iste mantikli dusunememe hali )
Sonra omer efe dogdu kendini toparladi ben calisayim ya dedim. Cunku her kurusun heraabini yapiyordu esim. Haftalik alisverislerin hesabini soruyordu, cok sıkıyordu beni. Ben calismak isteyince yine buyuk bir kavga kriz ani olsutu. Sonra bize yenilik omerede kardes lazim dedik boyle iste. Ya biyle yazincada insan ne bileyim. Hic zeka piriltisi yokmus gibi bende de . B3n kendime acidim. Fakat yasim.kucuktu gercekten ve ben bu adami cok sevip guveniyordum. Degisik bir kafa yapim var galiba ..
Anladım. Artık geriye dönük plan yapamayacağınıza göre önünüze bakın. Buraya bu konuyu açtığınıza göre de aydınlanma yasamissiniz ve psikolojik şiddetin farkindasiniz. Kendinize yönelik planlarınızi esiniz istemiyor diye değiştirmeyin. Terapi psikolog ile cozmeye calisin. En önemlisi manipulasyona karsi dikkatli olun. Bu asamadan sonra din vs gibi konularda algi operasyonu yapabilir. Çocuklarınız var, mutlu anne olun ki çocuklarınız da mutlu olsun..

Anladım. Artık geriye dönük plan yapamayacağınıza göre önünüze bakın. Buraya bu konuyu açtığınıza göre de aydınlanma yasamissiniz ve psikolojik şiddetin farkindasiniz. Kendinize yönelik planlarınızi esiniz istemiyor diye değiştirmeyin. Terapi psikolog ile cozmeye calisin. En önemlisi manipulasyona karsi dikkatli olun. Bu asamadan sonra din vs gibi konularda algi operasyonu yapabilir. Çocuklarınız var, mutlu anne olun ki çocuklarınız da mutlu olsun..
Tesekkur ederim desteginiz icin. Sozlerinizi dikkate alacagim

Aynen onu yapacaktim . Ama bugun oyle buyuk bir kiyamet koptu ki. Su an yataklar ayrildi. Ayrilik konusmasi gibi brisey yapildi. Herkes kendine farkli bir plan cizdi. Şoklar icerisindeyim.. cesaretim biraz kirilmadi desem yalan olur . Hayal kirikligi yasiyorum
Blöf yapıyo olabilir mi, siz daha iyi tanırsınız ciddi mi bölf mü

İkinci bebeğiniz doğalı iki sene olmamıştır. O kadar da fark yok yani şimdiki yaşınız

Beni suclayacaksaniz suclayin ,yasayan benim zatende . Insan dunku aklini begenmiyor yeri geliyor veya bir sey yasayip aydinlanip dank ediyor. Sizde haklisiniz tabi ne diyeyim simdi. Vallah guldurdunuz :)

Blöf yapıyo olabilir mi, siz daha iyi tanırsınız ciddi mi bölf mü
Cozemedim ki adami . Gozu karadir yaparmi yapar. Yaomayadabilir ama. Dedigim fibi hicbir fikrim yok. Kendisi kapali kutu gibidir.

Iyi oldugumuz zamam cok iyi kotu oldugumuzdada cok kotuyuz. Ortamiz yok. Hakda yemeyim adamda kendi capinda beni mutlu etmeye calisiyor. Mesela bisiklet aldik gecenlerde cocuklarla beraber bisiklet suruyoruz . Benim.istegimdi. boyle seyleri yapiyor ama sanki bana bir alan veriyor ; al bu alan icinde ozgurce kos dolas sinirini asma dermis givi.

Bir arkadaşım liseyi bitirdikten sonra Almanya ya evlendi. Kızın azmine hayranım kv, elti görümce ve koca gibi gerekli gereksiz tüm insanlari aştı. Temizlik işi yapıp harçlık çıkarttı. Dil öğrendi, şu anda doktora yapıyor. İki çocuğu var küçük olan iki yaşında büyük okula gidiyor. Şu an da memur oldu. O yapabildiyse siz hayli hayli yaparsınız. Ona da eşi sorun çıkarttı ve o inat etti. Onun azmine ve kendine güvenine hayranım.

Okumak istiyorsanız okuyun eşinizin engel olmaya hakkı yok.

Merhaba arkadaslar. Siz zeki bayanlarin fikirlerine ve goruslerine ihtiyacim var. Esimle bes yil once deli divane asik bir sekilde evlendik. Ama nasil ask. Ben almanyada o turkiyede. Allem ettik kullem ettik evlendik tum olmazlara ragmen. Ben universite hayatimi yarida biraktim ( evlendikten sonra devam ederim kafasi ve esimin evrdigi soz ile) o ailesini birakti yanima almanyaya geldi. Su an 25 yasindayim iki erkek evladim var ( allah hepimizin evladini bagislasin)
esim tabi dilini ve kulturunu bilmedigi bir ulkeye geldi. Fakat kendisi cok azimli ve zeki( belkide gereginden fazla zeki) bir adam oldugundan gelir gelmez ehliyeti ,dil sinavi, isi falan hepsini bir amda halletti. Beni hic zorlamadi bu konularda , gelir gelmez ingilizce yarim almanca ile bürokratik islerini halletti.
Ben ilk zamanlar calistim ( esimi getirebilmek icin bir firmanin produksiyonunda calisiyordum, aliskin oldugum luks hayatin disinda) hamile kalinca biraktim.isi.
Neyse on bilgileri gecersek; esim BANA surekli yetersiz oldugumu hissettiriyor. Iyi bir ev kaidni degilmisim cunku evimiz surwkli daginikmis . Iki kucuk erkek cocugumuz var buyugu 3 yasinda. Hergun isten geldiginde sicak iki cesit yemegi olur, kiyafetleri hep temiz dolabindadir.
Iyi bir anne degilmisim; oteriter olmam lazimmis.
Cok fazla ilgi isteyen biriymisim.
Ben bes senedir ertledigim universite hayatimi ailemi aksatmamak icin disardan okuyup bitirmek istedim. Buyuk oglum.bir kac ay sonra krese gidecek ,zamanimda olur diye. Kendim ocin borsey yapmak istedim.
Kiyamet koptu evde. Butcemiz yokmus onun icin ( ki var,hayli hayli hemde) hem ev almak isteyip hem beni okutamazmis( kendi bilezigimi bozdurur okuturumuda kabul etmiyor, mamevi olarak ona cocuklara bak dermisim o cok stresliymis, bakamazmis) .
Bayanlar.. ben ne istedigim kisi olabildim nede onun istedigi kisiye donusebildim. O evine hizmetci cocuklarina bakici istiyor. Ben ise hayalleirm.var diyorum , ama bunlari sizi ohmal etmeden yaomak istiyorum diyorum. Anlamiyor. Nasil anlamiyor bende anlamiyorum.
Diyorumki bes yildir senin almanca kursun , senin isin gucun, adaptasyonun artik yoruldum. Hicbirseyi begendiremiyorum sana artik sadece kendime ait olan bir alan istiyorum.
Isi birakacakmis beyefendi oda cok mutsuzmus. Koyune ailesine besbin euro gonderip babasinin ustune olan daireyi alacakmis( tapu falan asla olmayacak) icini yaptoracakmis daorenin sonra...
Ben hicbirzaman kendisini sadece cpcuklarina evine ve esine adayan bir kadin olmak istemedim. Kendi potansiyelimi cok daha ustun gordum. Ailem benim.icin cok kiymeti ama benligimde cok onemli. Ben mutsuzken onlarinda isine yaramam cunku... hadi bana hayrina birseyler deyin. Ben haksizmiyim ? Eisme gore okursam ailemiz dagilacak.. o suan buna hazir degilmis

merhaba

okumanizi kesinlikle destekliyorum ancak bu simdi olmak zorunda mi? almanyada anaokulu 4 yasinda başlıyor galiba, kucugu de okula verip, cocuk defterini kapatip, egitim hayatiniza baslamayi dusunmez misiniz? hem o zaman esinizin soyleyebilecegi bir sey de olamaz.

Merhaba arkadaslar. Siz zeki bayanlarin fikirlerine ve goruslerine ihtiyacim var. Esimle bes yil once deli divane asik bir sekilde evlendik. Ama nasil ask. Ben almanyada o turkiyede. Allem ettik kullem ettik evlendik tum olmazlara ragmen. Ben universite hayatimi yarida biraktim ( evlendikten sonra devam ederim kafasi ve esimin evrdigi soz ile) o ailesini birakti yanima almanyaya geldi. Su an 25 yasindayim iki erkek evladim var ( allah hepimizin evladini bagislasin)
esim tabi dilini ve kulturunu bilmedigi bir ulkeye geldi. Fakat kendisi cok azimli ve zeki( belkide gereginden fazla zeki) bir adam oldugundan gelir gelmez ehliyeti ,dil sinavi, isi falan hepsini bir amda halletti. Beni hic zorlamadi bu konularda , gelir gelmez ingilizce yarim almanca ile bürokratik islerini halletti.
Ben ilk zamanlar calistim ( esimi getirebilmek icin bir firmanin produksiyonunda calisiyordum, aliskin oldugum luks hayatin disinda) hamile kalinca biraktim.isi.
Neyse on bilgileri gecersek; esim BANA surekli yetersiz oldugumu hissettiriyor. Iyi bir ev kaidni degilmisim cunku evimiz surwkli daginikmis . Iki kucuk erkek cocugumuz var buyugu 3 yasinda. Hergun isten geldiginde sicak iki cesit yemegi olur, kiyafetleri hep temiz dolabindadir.
Iyi bir anne degilmisim; oteriter olmam lazimmis.
Cok fazla ilgi isteyen biriymisim.
Ben bes senedir ertledigim universite hayatimi ailemi aksatmamak icin disardan okuyup bitirmek istedim. Buyuk oglum.bir kac ay sonra krese gidecek ,zamanimda olur diye. Kendim ocin borsey yapmak istedim.
Kiyamet koptu evde. Butcemiz yokmus onun icin ( ki var,hayli hayli hemde) hem ev almak isteyip hem beni okutamazmis( kendi bilezigimi bozdurur okuturumuda kabul etmiyor, mamevi olarak ona cocuklara bak dermisim o cok stresliymis, bakamazmis) .
Bayanlar.. ben ne istedigim kisi olabildim nede onun istedigi kisiye donusebildim. O evine hizmetci cocuklarina bakici istiyor. Ben ise hayalleirm.var diyorum , ama bunlari sizi ohmal etmeden yaomak istiyorum diyorum. Anlamiyor. Nasil anlamiyor bende anlamiyorum.
Diyorumki bes yildir senin almanca kursun , senin isin gucun, adaptasyonun artik yoruldum. Hicbirseyi begendiremiyorum sana artik sadece kendime ait olan bir alan istiyorum.
Isi birakacakmis beyefendi oda cok mutsuzmus. Koyune ailesine besbin euro gonderip babasinin ustune olan daireyi alacakmis( tapu falan asla olmayacak) icini yaptoracakmis daorenin sonra...
Ben hicbirzaman kendisini sadece cpcuklarina evine ve esine adayan bir kadin olmak istemedim. Kendi potansiyelimi cok daha ustun gordum. Ailem benim.icin cok kiymeti ama benligimde cok onemli. Ben mutsuzken onlarinda isine yaramam cunku... hadi bana hayrina birseyler deyin. Ben haksizmiyim ? Eisme gore okursam ailemiz dagilacak.. o suan buna hazir degilmis
İlk hatan kendini hep ertelemiş olman evlendikten sonra eşimin uyum süresi falan demeyecek egitimini devam ettirecektin zaman kaybetmeyecektin 2. Hata canım madem gelecek için planların var bu kadar da isteklisin neden çocuk yaptın hemde 2 tane herşeyi halledip öyle yapsan olurdu yaşın daha genç sonuçta hata 3 hala hata yapıyor ve kararlı durmuyorsun eşinin karşısına geçip ben böyle bir gelecek istiyorum kimsede engel olamaz diyecek ve istedigini alıcaksın eger sana destek olmuyorsa koca olmasının hiçbir önemi de yoktur durum gayet net.. Son olarak evet evlilik hiçbir şeye engel degil fakat bunu sadece sen degil karşındaki insan da etkiliyor anlayışlı olsa engel olunmaz seninki kendini üstün görmek isteyen, gelişmemiş bir seviyede olan klasik Türk erkeği.

Bence eşin blöf yapıyor. Sen geri adım atma, bana saygı göstermiyorsan yokum edasını sürdür, o zaman bir süre sonra ayağına gelecektir. Önce bir idrak etsin başına gelecekleri.

Bence hatayı burda yapmışsınız. Keşke önce okulunuzu bitirip bir işte bir süre çalışıp sonra evlilik kararı alsaydiniz.
Hem bu ara da (eşinizle) sevgili kalmaya devam eder, biraz daha tanımaya çalışırdınız.

Arada ulke farki olunca vede cok muhafazakar bir ailede yetisince sevgili kalma opsiyonumuz pek yoktu. Universite kayit tarihi 31.07 ye kdr devam ediyormus. Biraz bekleyip gözlem yapmaya karar verdim. Ortalik biraz yatissin , onunda dusunmeye ve benim kararliligimi gormeye zamani olsun.

Birde sozleri aklima geliyor. "Senin aklin hep disarda" "okumayi dusunmekten evine konsantre olamiyorsun" bunlar ne demek ya..kisa bir sure once abim esinden ayrildi . Kadin gunde 12 saat calisiyordu bir pastanede, evi ile ilgilenmeyip kendine baska bir sevgili yapmisti... anladigim kdri ile bu durumdsn etkilendi.
Okudugum zaman onu begenmem baska bir adam bulurum diye korkuyor?dusuncesi cok absurd yani ama ailemize iyi gelmeyecek , dagilacagiz demesinin baska anlamini gormuyorum

merhaba

okumanizi kesinlikle destekliyorum ancak bu simdi olmak zorunda mi? almanyada anaokulu 4 yasinda başlıyor galiba, kucugu de okula verip, cocuk defterini kapatip, egitim hayatiniza baslamayi dusunmez misiniz? hem o zaman esinizin soyleyebilecegi bir sey de olamaz.
Evet sizin soylediginiz opsiyonuda esim sunuyor ama o her zorlugu astiktan sonra yeni bir zorluk cikariyor karsima. Ilk buyuk iglym krese baslasindi. O basladi/ baslayacak. Kycuk oglumda baslamasi gerekiyir. E sonra belki ev alacaz evin derdi kredisi.. gerci ona onun gibi bir adamla artik bir borcun altina girmek istemedigimi soyledim . Baya tum kozlari doktuk yanj

Bence şunu bir düşünün önce bu evlilik size çocuklarınız dışında hangi anlamda iyi geliyor. Eşiniz sanki sürekli sizi aşağı çekmeye çalışıyor gibi. Yerinizde olsam eşimle konuşur ve artık kendi gelişimim için bir şeyler yapmak istediğimi açıkça belirtirdim. Sonuçta siz onun için eğitiminizi yarıda bırakmışsınız, işinizden çıkmak zorunda kalmışsınız. Fedakarlıksa fedakarlıklarını yerine getirmişsiniz. O sizin için ne fedakarlık yapmış peki? Eğitiminize devam etmenin bir lütuf gibi eşinizden yalvar yakar istenmesini bile çok saçma buluyorum ben aslında. Asıl onun size destek olması lazım.

Ben sizin kendi kişilik yapınızı sağlıklı değerlendiremediğinizi düşünüyorum.
Eşiniz sizi manipüle edip tamamen kendi kafasındaki kadına dönüştürmek istiyor.
Siz de bu zamana kadar buna izin vermişsiniz.
Düşündüğünüz gibi güçlü ve kendi kararlarını verebilen bir kadınsanız bunu kendinize ve eşinize ispat etmenin tam zamanı.

Bu işin arası/ortası kalmamış artık ikiniz de restleşmişsiniz, bundan sonrası güç savaşı.
Kimin gücü kime yeterse.

Ben eşinizde, sizin sayenizde Almanya'ya gelmiş olmasının oluşturduğu komplekse görüştüğü sohbet gruplarının ve abinizin eşiyle yaşananların yansımasının da eklendiğini ve adamın adeta panik halinde davrandığını düşünüyorum.

Yerinizde olsam 'ya çift terapisine gider ve sorunlarımızı çözeriz ya da bu evlilik biter' diyerek son kozumu oynardım.
Eşinizin boşanalım diyerek blöf yapıp sizi sindirmeye çalıştığını düşünüyorum.
Eğitim hakkı engellenemez.
Hele de bunu hayatı paylaştığınız biri yaparsa, telafisi çok zor durumlar yaşanır.
İyi düşünün, nasıl başarırsınız bilmiyorum ama eğitim hakkınızdan sırf kocanız öyle istiyor diye vazgeçmeyin.
Bunu yaparsanız ilerde başka baskılarla karşılaşacağınızı garanti ederim.

Back
X