- Konu Sahibi bostandaki_patlican
Merhaba,5 yıllık evliyim obsesif bipolar, aynı zamanda zeka geriliği olan ve malesef dul bir kayınvalideyle altlı üstü dairelerde yaşıyoruz. İlk başlarda alışmak çok zor olsa da alıştım sayılır. Kayınvalidem temizlik hastalığı olduğunu söylüyor fakat tam zıttı dağınık ve malesef aşırı derecede pis, bunu kötülemek için söylemiyorum tuvaletten sonra temiz olduğunu söyleyip ellerini suyun altına tutuyor ama sabunlamıyor bile kokuyu tahmin bile edemezsiniz. tuvaleti ve banyoyu kullandığı gibi bırakıyor, yatağında yemek yiyor ve her yeri yemek kırıntısı yapıyor. toplama ve temizleme alışkanlığı yok. İş yapabilecek gücü var ama canım istemiyor deyip çekiliyor. Yememiz içmemiz bir olduğundan yemekleri ben yapıyorum, o yapmayı teklif ediyor ama temizliğe dikkat etmediği için buna izin vermiyoruz. Bu yüzden çocuk olayından çok korkuyorum, nasıl olacak diye endişelerim var. sürekli tepemizde, bir yere gidemiyoruz, hep onunla ilgilenelim istiyor, küsüyor. Bana kötü davranmıyor tabiri caizse kaynanalık yapmıyor ama annesiymişim gibi davranıyor, hep nazını çekeyim istiyor. Dışarıdan kimseye hiç bir şey söyleyemiyorum ama çok bunaldım çoğu zaman ağlama krizleri geçiriyorum. İlgilenebilecek Başka kimsemiz yok. Bir ara yardım aldım ama işe yaramadı, eşimle ilgili problemim yok ama ondan ötürü bazen onu bile gözüm görmüyor, istemeden soğuk davranıyorum, tartışıyoruz.
Çevremde hiç buna benzer problem yaşayan olmadığı için kimse anlamıyor, eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar misali eğer bu tür kimselerle birlikte yaşayan arkadaşlar varsa burada paylaşımda bulunmak istiyorum tecrübelerinden. ben de elimden geldiğince yaşadığım tecrübeleri paylaşabilirim.
Çevremde hiç buna benzer problem yaşayan olmadığı için kimse anlamıyor, eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar misali eğer bu tür kimselerle birlikte yaşayan arkadaşlar varsa burada paylaşımda bulunmak istiyorum tecrübelerinden. ben de elimden geldiğince yaşadığım tecrübeleri paylaşabilirim.