Psikolojik baskı yüzünden ilişkiye girememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aileni fazla takma bence, senin mutluluğunu dusunseler böyle şeyler söylemezler evlilik düşündüğün kişiden eminsen kimseyi sallama bu şekilde seni kokutmalarina da izin verme. Mutlu bir hayatın olur umarım. :)

Benimde ailem öyle hatta geçen babam biri için “hemen adamın altına mı yatmış ne basit” dedi. İçimden kendi kızına bak dedim :) bende senin gibi korkuyordum çok zorlandım ama esnek çıktı hiç kan gelmedi anladım ki çok boş bir şeymiş :) emin ol dayanılmayacak gibi değil. Evlendiğinde senden çarşaf isterlerse asla izin verme!!

Benimde ailem öyle hatta geçen babam biri için “hemen adamın altına mı yatmış ne basit” dedi. İçimden kendi kızına bak dedim :) bende senin gibi korkuyordum çok zorlandım ama esnek çıktı hiç kan gelmedi anladım ki çok boş bir şeymiş :) emin ol dayanılmayacak gibi değil. Evlendiğinde senden çarşaf isterlerse asla izin verme!!
Asla izin vermem demek ailesi benim gibi olan da varmış

Gerçek olduğuna inanmakta zorlanıyorum. Belki ben inanmak istemiyorum.
Ailem derken kimi kastediyorsunuz yani size cinsellik için evleniyorsun, cinsellik çok kötü bir şey, düşkünlüğünden evleniyorsun diyen kim tam olarak?

Gerçek olduğuna inanmakta zorlanıyorum. Belki ben inanmak istemiyorum.
Ailem derken kimi kastediyorsunuz yani size cinsellik için evleniyorsun, cinsellik çok kötü bir şey, düşkünlüğünden evleniyorsun diyen kim tam olarak?
Annem ve teyzem. Bunun sebebi de beni yıldırmak evlilikten soğutmak çünkü annem babam ayrı ve annem benden geçiniyor. Ama işin tuhaf kısmı teyzem kendi kızına da böyle konuşuyor.

Annem ve teyzem. Bunun sebebi de beni yıldırmak evlilikten soğutmak çünkü annem babam ayrı ve annem benden geçiniyor. Ama işin tuhaf kısmı teyzem kendi kızına da böyle konuşuyor.
Evlilik güzel olmasa bu kadar çok insan evlenir miydi acaba?cinsellik güzel bir şey olmasa insanlar sevişip, zevk alıp burda olayın azligindan yakinmak için "kocam isteksiz "konuları açarlar mıydı acaba?
Cinsellik çok zevkli bir şey,sevdiğin adamla evli olarak bunu yaşayacaksın...çok da doğal bir süreç ama olaydan zevk alman için psikikolojini rahatlatman lazım. Sürekli şunu düşün "milyonlarca çift bunu yasiyor ve çok doğal bir olay ".
Evlenince annenle de araya mesafe koy ayda 1 git gör yeter.

Evlilik güzel olmasa bu kadar çok insan evlenir miydi acaba?cinsellik güzel bir şey olmasa insanlar sevişip, zevk alıp burda olayın azligindan yakinmak için "kocam isteksiz "konuları açarlar mıydı acaba?
Cinsellik çok zevkli bir şey,sevdiğin adamla evli olarak bunu yaşayacaksın...çok da doğal bir süreç ama olaydan zevk alman için psikikolojini rahatlatman lazım. Sürekli şunu düşün "milyonlarca çift bunu yasiyor ve çok doğal bir olay ".
Evlenince annenle de araya mesafe koy ayda 1 git gör yeter.
Böyle düşünmeye yoğunlaşıyorum ayrıca ayda 1 görme konusunda hemfikirim.😌

Okuduğuma inanamadım. Öncelikle ikinci el diye bir tabir kullanılacaksa (ki çok iğrenç) boşanmış biri için kullanılabilir, sen ilk evliliğini yapacaksın. Ayrıca sevdiğin adama dokunmak çok özel bir şey, birbirinin bedenini dokunarak tanımak, omzuna uzanıp teninin sıcaklığını hissetmek, ne körü ne de iğrenç aksine inanılmaz bir huzur kaynağı. Bu kaygılar seni vajinismusa götürür aşman şart, buradaki cinsellik bölümünü oku, kadın masturbasyonunu araştır, öğren, dene; senin için çok zor gibi hissettim ama nişanlınla küçük şeyler yaşa, öpüş mesela erkek bedeni öcü değil o da seninki gibi bir beden.
İlk gece de işkence odası değil, kolay oluyor diyemem ama öyle içini falan deşmeyecek kimse, sakin ol, o da yavaş ilerlesin, canının yandığı yerde durun bekleyin öyle devam edin, belki hiç acın olmayacak. Biz eşimle düğün öncesi epeyce ileri girmiştik tam anlamıyla birlikte olmasak da ve ben kendimi hiç de kirlenmiş falan hissetmedim çünkü o benim evleneceğim adamdı ve biz sevgiyi paylaşıyorduk 😊
Bir de lütfen korunma yöntemlerini iyice araştır ve kendine uygun olanı seç bu korkular ve tereddütlerle ilk aydan hamile kalırsan cinselliği asla tam olarak anlayıp yaşayamazsın.

Okuduğuma inanamadım. Öncelikle ikinci el diye bir tabir kullanılacaksa (ki çok iğrenç) boşanmış biri için kullanılabilir, sen ilk evliliğini yapacaksın. Ayrıca sevdiğin adama dokunmak çok özel bir şey, birbirinin bedenini dokunarak tanımak, omzuna uzanıp teninin sıcaklığını hissetmek, ne körü ne de iğrenç aksine inanılmaz bir huzur kaynağı. Bu kaygılar seni vajinismusa götürür aşman şart, buradaki cinsellik bölümünü oku, kadın masturbasyonunu araştır, öğren, dene; senin için çok zor gibi hissettim ama nişanlınla küçük şeyler yaşa, öpüş mesela erkek bedeni öcü değil o da seninki gibi bir beden.
İlk gece de işkence odası değil, kolay oluyor diyemem ama öyle içini falan deşmeyecek kimse, sakin ol, o da yavaş ilerlesin, canının yandığı yerde durun bekleyin öyle devam edin, belki hiç acın olmayacak. Biz eşimle düğün öncesi epeyce ileri girmiştik tam anlamıyla birlikte olmasak da ve ben kendimi hiç de kirlenmiş falan hissetmedim çünkü o benim evleneceğim adamdı ve biz sevgiyi paylaşıyorduk 😊
Bir de lütfen korunma yöntemlerini iyice araştır ve kendine uygun olanı seç bu korkular ve tereddütlerle ilk aydan hamile kalırsan cinselliği asla tam olarak anlayıp yaşayamazsın.
Kendimi tatmin edebiliyorum nişanlıma da yanaşabiliyorum ☺️ ama işte beni korkutan ilişkiye girecek olmak. Üstelik kafama öyle bir yerleşmiş ki resmen kızlığımdan önce ve sonra hayatım değişecek sanıyorum

Kendimi tatmin edebiliyorum nişanlıma da yanaşabiliyorum ☺️ ama işte beni korkutan ilişkiye girecek olmak. Üstelik kafama öyle bir yerleşmiş ki resmen kızlığımdan önce ve sonra hayatım değişecek sanıyorum
Cinselliği olduğu kadar yaşıyor olman güzel 😜
Boş endişeler, sadece etrafından biraz utanıyor insan herkes o gece ne olduğunu bildiği için hepsi o kadar. Düğün ertesi o meymenetsiz insanları görme ve ilk gece hakkında konuşma mümkünse. Sevdiğin adamla rahatça uyumak ve özgürce oynaşabilmek 😅😊 dışında değişen hiçbir şey olmuyor. Ev sorumluluğunu saymazsak 😂

Cinselliği olduğu kadar yaşıyor olman güzel 😜
Boş endişeler, sadece etrafından biraz utanıyor insan herkes o gece ne olduğunu bildiği için hepsi o kadar. Düğün ertesi o meymenetsiz insanları görme ve ilk gece hakkında konuşma mümkünse. Sevdiğin adamla rahatça uyumak ve özgürce oynaşabilmek 😅😊 dışında değişen hiçbir şey olmuyor. Ev sorumluluğunu saymazsak 😂
E çok güzel 😃

Ailenin ciddi ciddi sıkıntılar var psikologa gitmesi gerekenler asıl onlar. Kendisi evlenmiş her gece kocasının koynundan çıkmayanlar cinsellik için evleniyorsun ayağı çekiyor. İnsan evlenmeden de cinsellik yaşar sadece cinsellik için evlenecek insan var mıdır bilmiyorum. Tamamen saçmalıkları beynine sokuyorlar. Cinsellik can acıtan seni değersiz hissettiren bir şey değil. Aksine kendini tanımak, kadın olduğunu, doğurgan olduğunu hissettiren özel bir şey. Sende yaşayınca zaten hiçbir şeyin ailenin dediği gibi olmadığını göreceksin. Bana ailem bunları söylese çok net söylüyorum arama duvarları örer elimden geldiğince mesafeli olurum. Çünkü bu tutumları senin psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor

Evet kendileri evli,hatta evlenmeden önce cinsellik yaşamış şimdi kini bana mı anlamıyorum. Anne tarafımın tamamı bu şekilde konuşuyor...
Sen boyle giderse vajinismus olursun hıc ılıskı ye giremezsin o zmn dersin akilsiz kafam bosa kafaya takmısım ne kadar bos ve onemsız bırsey lutfen bunu dusun meyin insanların cocugu olmuyor insanlar mutsuz hayat zor mesela Baska bsıy dusunun bu sizinki psikolojik bozukluk tamamen bos yere uzulme

Teşekkür ederim çok destek oldunuz moralimi düzelttiniz 🙏herşey gönlünüzce olsun çok mutlu olun inşallah
Arkadaşlar gerekli desteği vermiş sanırım canım . Ama keyfini hiç bozma evliliğin ve hayatın bir parçası cinsellik. Ben hiç hissetmedim mesela ilk gece çok kolay oldu . Ne güzel ki nişanlın da sana destek. Sil at kafandan o at gözlüklü düşünceleri. Emin ol kendini daha da iyi hissedeceksin sonrasında

Merhaba, bu soruyu sorabilmek adına üye oldum. Nişanlıyım yakında evleneceğim. Ailen çok baskıcı olduğu için cinselliğe çok karşılar. Bi kız sevgilisinin ailesiyle tanışmışsa bile o kız için en kötü yakıştırmaları yaparlar. Yakında evleniyorum ve kızlık ailem için çok önemli😔 hiç cinsellik yaşamadım ama zamanında yaşamamam için çok kötü tecrübeler anlattılar istedikleri gibi de oldu gözüm çok korkuyor. Evli bile olsam çok acı çekeceğime inanıyorum. İlişkiye girmekten çok utanıyorum herkes gözümden anlayacakmış bir kıymetim kalmayacakmış gibi. Kendimi çok kötü hissediyorum ve cesaretim yok bu konuda çok kırılgan oldum 😔 lütfen yardımcı olun ilişkiye girersem eşim bile olsa kendimi pislikmiş gibi hissetmekten alıkoyamıyorum. Ailem " evlenince ikinci el olacaksın eskiyeceksin cinsellik için evleniyosun cinsellik çok güzel bişey değil boş yere evleniyosun düşkünlüğünden evleniyosun" diyor.😔 Evlendikten sonra ailemle görüşmeyi düşünmüyorum. Bu psikolojiden nasıl çıkabilirim?
Ailenizin düşüncesi. Çok yanlış ve sizi de korkutan onlar sanırım evlenmenizi istemiyor o yuzden o şekilde konuşuyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X