Bir arkadaşım geçtiğimiz ay toplu taşımada bir çocukla tanıştı. Hala görüşüyorlar sevgili oldular. Kızın ismi fatma olsun, fatma benimle yaşıt 26 yaşında, istanbul'da çok yüksek puanlı bir liseden mezun, daha sonra tıp fakültesini kazandı. Bu yıl okulunu bitirdi. Çok çalışkan, disiplinli biridir. Bu otobüste tanıştığı çocuk ilkokul mezunu. O 98li, 25 yaşında. İlkokuldan beri çalışıyor ama part time gibi, düzenli bir işte çalıştığı olmamış. Bir işte bir meslekte ustalaşmamış. Ve işin garibi, bu adam bir fiziksel engeli vs yok ama istanbul'da tek başına bir yerden bir yere gidemiyor. Bu kızla bulaşacakları mekana yakın bir yere kadar adamı arkadaşları getirmiş. Buluştukları yer çok merkezi bir yer taksim'de buluştular. Ulaşımı kolay bir yer. Metro var otobüs var nasıl tek gelememiş anlamıyorum. Çocuk ilk başta kendisini ailesine bakan biri olarak anlatmış ama iki üç yıl izmir'de dövmecide yatıp kalkmış, böyle içkili sigaralı rahat bir hayat sürmüş o dönem ailesine bakmamış.
Ben arkadaşımın bu adam ile internetten tanıştığını düşünüyorum. Toplu taşımada tanışıp, bu kadar çabuk sevgili olmaları garip geliyor. Sizce arkadaşım tanışmaları konusunda belki benden çekinip yalan söylemiş olabilir mi?
Bir diğer konu beni bu sevgilisi ile tanıştırmak istedi, ben ciddiye almadım tanışma işini. Ama arkadaşım çok ısrar ediyor, arkadaşımın bu ilişkisi hiç içime sinmiyor bu yüzden tanışasım yok, anlattığı kişiyi hiç içime sindiremedim.
Arkadaşıma kötü bir şey demedim, ön yargılarımı ona yansıtmadım. Yansıtmayı istemiyorum ama arkadaşımın bu ilişkisinde üzülmesini istemiyorum.
Birde çocuk şimdiden ' sen tam evlenilecek kızsın, biz evlenince ben ve kankalarımın eşleriyle hep tatile gideriz, eşim olduğun için gelmek zorundasın' gibi şeyler demiş. Bundan hoşlanmadım.