• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikolojide bunun bir adı var mı?

HandB

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
138
163
18
kızlar merhaba
ben işi bıraktıktan sonra evde vakit geçirmeye başladım. sanırım 1 buçuk aydır evdeyim eşimin izinli günlerinde dışarı çıkıyoruz sadece. arkadaşlarım var eşim çık gez diyor da onlar da çalışıyor diye çıkmıyorum arkadaşlarım bana geliyor molalarında falan. neyse biz ağustosta evlendik. bu pazartesi kimliğimi yeniletmek için randevu aldım. eşimle dışarı çıkarken sıkıntı yok hazırlanıyorum ediyorum herşey spontane gelişiyor ama tek çıkacağım zaman 2 gün öncesinden kafamda o günün gideceğim yolun kuracağım cümlenin her şeyin planını yapıyorum evden çıktıktan sonrası kolay ama çıkana kadar kafamda elli tane ses oluyor bu psikolojik bir şey mi yoksa huy gibi bir şey mi? çalışırken böyle değildim hazırlanır çıkardım evden eşimle çıktığım gibi ama evrak işi vs olunca mı böyle oluyorum acaba? yok gerçi geçen markete gideyim dedim onun da 50 tane planını yaptım kafamda

Herkes evden çıkmadan plan yapar :)

Çalışmaya giderken kimse plan yapmaz yapacağı şey bellidir

Eşiyle cıkarkende düşünmez çünkü beraber karar alınacağını bilir onunla yol alır

Ama kiminle nerde ne konuşacağımızın planını yapmak farklı geldı. Sureklı kendınızı kontrol altında tutma düşünceniz aşırı varsa obsesiflik olur oda çok ilerde bi durum sizin o kadar kötü olacağınızı zannetmiyorum

Herkes evden çıkmadan plan yapar :)

Çalışmaya giderken kimse plan yapmaz yapacağı şey bellidir

Eşiyle cıkarkende düşünmez çünkü beraber karar alınacağını bilir onunla yol alır

Ama kiminle nerde ne konuşacağımızın planını yapmak farklı geldı. Sureklı kendınızı kontrol altında tutma düşünceniz aşırı varsa obsesiflik olur oda çok ilerde bi durum sizin o kadar kötü olacağınızı zannetmiyorum
sadece plan değil ya şöyle olursa ya böyle olursa diye olumlu olumsuz varsayımları da getiriyorum aklıma biraz stres yapıyor bende. hepsi evdeyken oluyor ama evden çıkınca ne plan kalıyor ne bişi doğaçlama tüm işlerimi hallediyorum

Muhtemelen siz iş yerinde herseyı düzenli olsun en iyisini yapayım modundaydınız bian da işi bırakıp evde olmak sizi mükemmeliyetçi kişiliğinizden uzak bıraktı

sadece plan değil ya şöyle olursa ya böyle olursa diye olumlu olumlu varsayımları da getiriyorum aklıma biraz stres yapıyor bende. hepsi evdeyken oluyor ama evden çıkınca ne plan kalıyor ne bişi doğaçlama tüm işlerimi hallediyorum
Yakın arkadaşınız yok galiba telefonda falan gorustugunuz sureklı hani napıyosun iyi sen naptın modunda paylaştığınız. Gelenler iş arkadaşı sınırlı seviyede olduğunuz insanlar gibi.
Kendınızle paylaşıyor kapıdan çıkınca da yapacağınız şeyi bildiğinizden dusunmuyorsunuz .

Yakın arkadaşınız yok galiba telefonda falan gorustugunuz sureklı hani napıyosun iyi sen naptın modunda paylaştığınız. Gelenler iş arkadaşı sınırlı seviyede olduğunuz insanlar gibi.
Kendınızle paylaşıyor kapıdan çıkınca da yapacağınız şeyi bildiğinizden dusunmuyorsunuz .
hayır iş arkadaşım değiller yakın arkadaşım

Evde çok fazla durmanızdan kaynaklı olabilir. Ben yıllarca büyükşehirde yaşadım, çalıştım, her şeyimi kendim yaptım. Şimdi yıllardır Doğu'da bir köydeyiz ve ben tatillerde büyükşehire gidince karşıdan karşıya geçerken bile panik oluyorum. Hep gülerler bu halime 🤭 Trafik adaptasyonumu kaybettim, burada çok fazla insan yok olanların da hepsini tanıyorum, yabancı insanlarla konuşmayı unutuyorum resmen. Ama mesela bir hafta böyle gidiyor, sürekli dışarı çıkınca insanlarla muhatap olunca geçiyor. Evden sürekli yalnız başınıza çıkın. Bir yürüyüş bile olsa çıkın ama. Düzelecektir diye düşünüyorum.

Evde çok fazla durmanızdan kaynaklı olabilir. Ben yıllarca büyükşehirde yaşadım, çalıştım, her şeyimi kendim yaptım. Şimdi yıllardır Doğu'da bir köydeyiz ve ben tatillerde büyükşehire gidince karşıdan karşıya geçerken bile panik oluyorum. Hep gülerler bu halime 🤭 Trafik adaptasyonumu kaybettim, burada çok fazla insan yok olanların da hepsini tanıyorum, yabancı insanlarla konuşmayı unutuyorum resmen. Ama mesela bir hafta böyle gidiyor, sürekli dışarı çıkınca insanlarla muhatap olunca geçiyor. Evden sürekli yalnız başınıza çıkın. Bir yürüyüş bile olsa çıkın ama. Düzelecektir diye düşünüyorum.
tam olarak bu işte ben de tek yürürken ayaklarım birbirine çarpıyor sanırım dediğiniz gibi evde durduğum için öyle oluyor

🤣bütün olumlu bakış açılarımı yok ediyorsunuz ama 🤣 o zaman bi profesyonel kişiye danışın 🤣
yukardaki durum oluyor bende sanırım ya :KK15:

sadece evdeyken böyleyim ama evden çıktıktan sonra hiç bir sıkıntım olmuyor tüm planı unutuyorum herşeyi doğaçlama yapıyorum anksiyete mi bu acaba hiç bilmiyorum
anksiyete hem olumsuzu hem olumluyu sürekli mukayese etmek düşünmek düşünmek düşünmek dipsiz bir kuyu yani genelde olumsuzu düşünmek en kötü ihtimali hep canlandırmak ev güvenlı alanınız

anksiyete hem olumsuzu hem olumluyu sürekli mukayese etmek düşünmek düşünmek düşünmek dipsiz bir kuyu yani genelde olumsuzu düşünmek en kötü ihtimali hep canlandırmak ev güvenlı alanınız
dışarı çıkınca geçiyor ama :(

Fazla evde durup boş kalmaktan bunlar.
Günümüzde anksiyetesi olmayan insan kalmadı nerdeyse ama sizdeki o değil olay yerinden bildiriyorum😂 Daha fazla dışarı çıkın ya da evde yapacak daha fazla şey bulun. Herkes düşünür dışarda ne yapacağını, siz biraz abartmışsınız sadece.

sadece plan değil ya şöyle olursa ya böyle olursa diye olumlu olumsuz varsayımları da getiriyorum aklıma biraz stres yapıyor bende. hepsi evdeyken oluyor ama evden çıkınca ne plan kalıyor ne bişi doğaçlama tüm işlerimi hallediyorum
Aaa bende böyleyim ve siz söyleyince farkettim bende bunu yapıyorum kendi içimde insanlar sanki bşry söylemiş gibi tartışıyorm onlara cevap veriyorm çok saçma gelebilir ama yapıyorum bunu sürkeli acaba bu da mı bir sorun

Back