psikoloji okuyanların iş imkanları ??

nurause

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2013
24
0
6
İstanbul
kızlar psikoloji istiyorum fakat tam olarak iş imkanlarını bilmiyorum. iş çok geniş diyolar psikologlar için biraz bilgi verebilr misiniz ? devlette veya özelde hangi pozisyonlarda ortalama maaşları ne kadar olur ?

Ben de psikoloji istiyordum zamanında çok araştırmıştım aklımda kalanları söyleyeyim,ben kazanamamıştım umarım sen kazanırsın =)

Devlette psikolog olabilirsin
2 yıl yüksek lisans yaparsan kendi yerini açabilirsin (yüksek lisans yapmazsan bir psikiyatristle birlikte açabilirsin)
Özel şirketlerde insan kaynakları gibi bölümlerde çalışabilirsin
Dersanelerde rehber öğretmeni olabilirsin (genelde sosyoloji mezunları çalıştırırlar)

Kendini geliştirmenle birlikte maaşını katlayabileceğin,okuması zevkli bir bölüm diye düşünüyorum.Bu yazdıklarım dediğim gibi zamanında psikoloji istediğim için araştırıp aklımda kalanlar şeylerdi bu yüzden bilen birine (okuyan olabilir) danışmanda fayda var.

TMcilerin şu psikoloji aşkını asla anlayamadim. Benim puanım Psikolojiye yetiyordu yazmadim mesela.. elimi nereye atsam herkes psikoloji okuyor. Benim mezun olan arkadaslarimin abartsiz 15 20 tanesi devlet ya da ozellerde psikoloji okuyor. Bu kadar mezun nasil is bulur emin degilim. Bu benim görüşüm ki ben hukukada sempatiyle yaklasamam. Okumak isterdim ama herkes hukukcu ya da psikoloji okuyor. Yani kendini gelistirmeye bagli ama ben biraz zirveyi ve riski seven bir insanimdir o bolumlerde zirveye cikamam diye seçmedim. Hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…