• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologa gitmeden önce yapılacaklar

Sonya Blade

Sıradan ölümlüleriz...
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
618
289
103
34
Merhaba arkadaşlar, seansa gitmeden önce neler anlatacağınızı planlıyor musunuz?Ben yeni başladım biraz tecrübesizim yani nerden başlayacağımı neler anlatacağımı bilmiyorum.Travmalarım , kaygılarım falan var.Somut bir olay yok ama iyi de hissetmiyorum .Kendimi nasıl daha iyi ifade edebilirim acaba . Teşekkür ederim

Gitmeden önce nasıl bi konuşma yapıcağını veya neler anlatıcağını düşünme, çünkü aklına gelmeyecek şeyleri bile bir anda anlatmaya başlıyorsun. Doktorun sana yön verecektir..
Tabi durum doktordan doktora farklılık da gösterebilir..
Eğer planlı bi şekilde ne konuşucağını belirleyip gidersen ezber yapmışsın gibi olur, o zaman da doktorun cevapları tatmin edemeyebilir.
Şimdiden geçmiş olsun ☺️

Öncelikle geçmiş olsun, psikologun çalıştığı ekole göre değişmekle birlikte bilişsel davranışçı da psikolog 2 seans arası ödev verebilir, mesela o ödevi yaparsın, o konuda hazırlıklı olursun, not alırsın vb. EMDR çalışıyorsanız seansda anıyı işlemlemeye başlamışsınızdır, bazen 2 seans arası farkındalıkları not edip seansda konuşabilirsiniz. Seans öncesi ve sonrası sakin sessiz bir ortamda vakit geçirmen, kendini dinlemen çok önemli. Sürece terapistin yön verecektir

Back