• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologa giden var mı aranızda?

Peski psikologdan ogrendigin birkac seyi paylasirmisin.. Birkackez gittim hicbirsey ogretmediler .Sin gittigim psikiyatristen kitap onerisi istedim depresyona faydasi olacak. Hatali alanlarimiz isimli kitabi onerdi.Onu okuyacam ihmal ettim.
Öncelikle psikologla güven ilişkisi kurmak çok önemli, faydası olmadığını düşünüyorsan o kişiyle devam etmemek lazım. Zaten sihirli değnek gibi yardımı dokunmuyor, sana dışarıdan bir ayna tutuyor, yapman gerekeni yine kendin yapıyorsun. Ben kendi kendimi tedavi ettim desem yanlış olmaz. Duygularımı ve kaygılarımı kontrol edemiyordum psikolog bunları kontrol etme yöntemlerini öğretti. Stres kaynağından nasıl uzak duracağım, kendi kendimi nasıl telkin edeceğim, kafamdaki bilişsel çarpıtmaları nasıl tespit edip yok edeceğim (bu kısmı çok çok önemli çünkü hayatımızı kafamızdaki düşüncelere göre yaşıyoruz ama farkında bile değiliz) gibi şeyler.

Şimdi olsa terapiye falan gitmem mesela, bunları yapmayı öğrendim artık. Ki çoğu insan hayatın akışında burnu sürte sürte bir şekilde öğreniyor bunları :) bi kere de psikiyatra gitmiştim, çok ağır nöbetler geçiriyordum uyumamaktan yememekten ve afedersiniz safra kusmaktan bedenim iflas edecekti. İlaç verin uyutun bişey yapın bana deyip duruyordum. O doktor bana demişti ki, sen şu an sahildeki sivri kenarlı bir taşsın, hayat boyunca sular seni ileri geri çarpa çarpa yuvarlak bir taş haline geleceksin. Şimdi rüzgarla oradan oraya sallanıyorsun ama hayat sana rüzgara karşı dik bir ağaç olmayı öğretecek merak etme demişti. Sonra da bana rapor yazmıştı iyice dinleneyim diye :) Kulakları çınlasın hala unutmam o yaşlı doktorun o sözlerini.

ben gitmim ya benim dr iyi değildi yada ben fazla şey bekledim....çar çar çar konuştuyuyor arada saatine bakıyor..sen tam kendine göre sökülecekken..hop saat doldu..haftaya anlatıklarının muhasebesini yap..neden..niçin ..niye sorgula gibisinden şeyler söyleyip .ver parayı git....ben o para ile en lüsk yerde yemek yer,kahvemi içerim şifa olur bana dedim ve bıraktım :))))))

İnanır mısınız ben de o kafadaydım :)) Hatta bir güzel tatil yaptım, yedim içtim gezdim falan ama yok kalıcı bir çözüm değil eve gelince yine aynı. Bu sefer beceremedim :) Daha dün alışverişteydim az önce kuaförden döndüm ama hepsini görev bilinciyle yapıyorum keyif almıyorum.

Ben düzenli gittim bi sene panik atak hastasıyım ve çok faydalı oldu emdr terapisi aldım.araştırp iyi bi psikolog bulman lazım Bursadaysan doktorumu öneririm

bende gitmek istiyorum ya. ama özele gidemem o kadar param yok. hem de o kadar parayı oraya verene kadar kendimi başka şekilde mutlu edebilirim diye düşünüyorum.:KK48:

devlette psikolog olduğunu bilmiyordum. psikiyatriye gitsem kesin dinlemeden etmede antidepresan verin. bende antidepresan kullanmak istemiyorum.

detaylı bir kan testi ve vitamin yaptırmak istiyorum aslında öncelikle. aşırı bir yorgunluk mutsuzluk ve depresif bir hal var üzerimde. sürekli değil ama çoğunlukla diyelim. belki vitamin eksikliğinden böyle oluyordur diyorum.

aslında kendimdeki temel sorunların farkındayım. çözümleri de biliyorum ama radikal kararlar almam lazım. radikal kararları da önümüzdeki 1 yıl içinde alamam. o süre içinde psikolog falan lazım sanırım bana :işsiz:

Mutlaka tahlillerinizi yaptırın, benim özel durumlarım olduğu için hedeflerimden de uzaktayım. Sizin imkanınız varsa bu seneyi lütfen güzel değerlendirin :)
Benim de çok param yok açıkçası ama olmuyor mecburen o para verilecek.

özel kliniği olan bir psikiyatriste gidiyorum, seans aralıklarına o karar veriyor, bazen haftaya yine gel diyor, bazen 1 ay sonra görüşelim dediği oluyor. psikologa lohusa depresyonum için gitmiştim ama psikiyatriste yönlendirmişti o yüzden psikolog deneyimim yok.

Teşekkür ederim size de.

Ben düzenli gittim bi sene panik atak hastasıyım ve çok faydalı oldu emdr terapisi aldım.araştırp iyi bi psikolog bulman lazım Bursadaysan doktorumu öneririm

Maalesef değilim ama cevabınız için teşekkür ederim. Panik atakla birlikte yaşama deneyiminizde de kolaylıklar dilerim.

Öncelikle psikologla güven ilişkisi kurmak çok önemli, faydası olmadığını düşünüyorsan o kişiyle devam etmemek lazım. Zaten sihirli değnek gibi yardımı dokunmuyor, sana dışarıdan bir ayna tutuyor, yapman gerekeni yine kendin yapıyorsun. Ben kendi kendimi tedavi ettim desem yanlış olmaz. Duygularımı ve kaygılarımı kontrol edemiyordum psikolog bunları kontrol etme yöntemlerini öğretti. Stres kaynağından nasıl uzak duracağım, kendi kendimi nasıl telkin edeceğim, kafamdaki bilişsel çarpıtmaları nasıl tespit edip yok edeceğim (bu kısmı çok çok önemli çünkü hayatımızı kafamızdaki düşüncelere göre yaşıyoruz ama farkında bile değiliz) gibi şeyler.

Şimdi olsa terapiye falan gitmem mesela, bunları yapmayı öğrendim artık. Ki çoğu insan hayatın akışında burnu sürte sürte bir şekilde öğreniyor bunları :) bi kere de psikiyatra gitmiştim, çok ağır nöbetler geçiriyordum uyumamaktan yememekten ve afedersiniz safra kusmaktan bedenim iflas edecekti. İlaç verin uyutun bişey yapın bana deyip duruyordum. O doktor bana demişti ki, sen şu an sahildeki sivri kenarlı bir taşsın, hayat boyunca sular seni ileri geri çarpa çarpa yuvarlak bir taş haline geleceksin. Şimdi rüzgarla oradan oraya sallanıyorsun ama hayat sana rüzgara karşı dik bir ağaç olmayı öğretecek merak etme demişti. Sonra da bana rapor yazmıştı iyice dinleneyim diye :) Kulakları çınlasın hala unutmam o yaşlı doktorun o sözlerini.
Cok tsk ederim.Ben bikac kez birkac farkli kisiye gittim.Bir suru para doktum.Gerci biri psikolog ikisi 45 dk dinleyen psikoterapide verebilen psikiyatristti..Hicbirsey soylemediler.Anlattirdilar dinlediler.onbes gun sonra yine cagirdilar yine bir suru para.Ozel oldugu halde son derece amator ve kalitesizlerdi.Kk daki bu isin egitimini almamis kadinlar daha iyi oyle diyeyim.Kitap onerisini dahi kendim istedim.Ama kitap saglam gibi..
BIr de stres unsurlari degismedikce yapacak cok sey yok.Mesala bir mola yaparsin seyahat alisveris giyim dost sohbeti bunlar iyi gelir..
Para tuzagi otekisi..KIDIM KIDIM VERIYORLAR BILGIYI..Bir suru para bir kidim bilgi icin..
Baska bilgi varsa herkesten bekleriz.

Son düzenleme:
Gittim devlette hiç dinlemiyor. 5 dk anca konustuk. Ilac yazdi yolladi. Ustelik ankara hacettepede. En iyi en övülen yerdi. 5 kuruş etmezz.. iyice delirtti beni. Hap map verdi. Sonra intihar etttim ama ölmedim burdayim iste.

Gittim devlette hiç dinlemiyor. 5 dk anca konustuk. Ilac yazdi yolladi. Ustelik ankara hacettepede. En iyi en övülen yerdi. 5 kuruş etmezz.. iyice delirtti beni. Hap map verdi. Sonra intihar etttim ama ölmedim burdayim iste.

Aman bir daha kalkışmayın hayat güzel, hayat güzel olduğu için tutunabilmek için bu kadar çaba işte.
Bir de durumlar müsait olunca psikolog deneyin, onlar ilaç yazmaz.

Aman bir daha kalkışmayın hayat güzel, hayat güzel olduğu için tutunabilmek için bu kadar çaba işte.
Bir de durumlar müsait olunca psikolog deneyin, onlar ilaç yazmaz.
Yok canimm gecti o gunlerrr :)
Simdi dünya tatlısı bi melegim var çok sevdigim bi kocam var (Allaha sükür)
:) :) hepsi bekarligimda olan dertlerdi geciren Rabbime sukurler olsun canim. Insallah sende hemencecik atlatirsin ben sadece devletin iyi olmadigini soyleyeyim dedim :)

Cok tsk ederim.Ben bikac kez birkac farkli kisiye gittim.Bir suru para doktum.Gerci biri psikolog ikisi 45 dk dinleyen psikoterapide verebilen psikiyatristti..Hicbirsey soylemediler.Anlattirdilar dinlediler.onbes gun sonra yine cagirdilar yine bir suru para.Ozel oldugu halde son derece amator ve kalitesizlerdi.Kk daki bu isin egitimini almamis kadinlar daha iyi oyle diyeyim.Kitap onerisini dahi kendim istedim.Ama kitap saglam gibi..
BIr de stres unsurlari degismedikce yapacak cok sey yok.Mesala bir mola yaparsin seyahat alisveris giyim dost sohbeti bunlar iyi gelir..
Para tuzagi otekisi..KIDIM KIDIM VERIYORLAR BILGIYI..Bir suru para bir kidim bilgi icin..
Baska bilgi varsa herkesten bekleriz.
Kesinlikle doğru, stres unsurunu tam anlamıyla yok etmek her zaman mümkün olmuyor, sadece baş etme becerisi geliştiriyor insan. İç dinamikleri iyileştirsen de çevresel faktörler kontrolümüz dışında.
David burns-iyi hissetmek de iyi bir kitaptır, ben çok faydasını gördüm sıkça da tavsiye ediyorum.

Yok canimm gecti o gunlerrr :)
Simdi dünya tatlısı bi melegim var çok sevdigim bi kocam var (Allaha sükür)
:) :) hepsi bekarligimda olan dertlerdi geciren Rabbime sukurler olsun canim. Insallah sende hemencecik atlatirsin ben sadece devletin iyi olmadigini soyleyeyim dedim :)

Çok sevindim ve teşekkür ederim. Hep mutlu olun.

İmkanınız yoksa devleti bir deneyin. Ben memnun kalmıştım belki size de iyi birileri denkgelir.

İmkanları zorlayıp özel denemek durumundayım çünkü randevu çok sıkıntılı. Benim acil yardıma ihtiyacım var onlar kim bilir ne zamana randevu verebilecekler.
İlginiz için teşekkür ederim.

İmkanları zorlayıp özel denemek durumundayım çünkü randevu çok sıkıntılı. Benim acil yardıma ihtiyacım var onlar kim bilir ne zamana randevu verebilecekler.
İlginiz için teşekkür ederim.
En kısa zamanda fayda görürsünüz umarım . İhtiyaç duyduğunun farkına varıp o kapıya gitmek, yolu yarılamak anlamına geliyor emin olun. Şimdiden geçmiş olsun :KK66:

Back