• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologa giden var mı aranızda?

Arkadaşlar geçilebilecek en zor süreçlerden birinden geçiyorum. Delirmeme ramak kaldı çok zor dayanıyorum.

Yardım almak istiyorum ancak nereden alınır devlet hastanelerinden yardım alabilir miyim etkili olur mu? Veya özel hastanelerde ilgili bölümlerden? Yoksa direkt özel bürosunu mu önerirsiniz?

Seanslarınız ne sıklıkta, bir de direkt anlatacak mıyım nasıl gireceğim konulara? Her şey anlatılabilir mi? Nasıl ilerliyor süreç biraz yardımcı olur musunuz? Kendimi telkin ede ede buraya kadar geldim ama ses yükseltmeyi bilmeyen ben artık en ufak şeyde bağırır oldum. Hayatımdaki insanlar tek şansım şu an onları da kaybetmek istemiyorum. Onların bir suçu yok ama onlardan çıkarıyorum. Üzüntüden tetikleyen tansiyonum, şekerim ve ağrılı döküntülerimi, boynumda oluşan kitleleri falan takmıyorum bile kafaya. Kötü bir şey çıkarsa bir de onunla uğraşmayayım diye.
Psikolog seçimi nasıl olur, şu ruh halinden kurtulayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben psikiyatriste gittim.

Bana en cok ne anlatmak istedin, buraya seni getiren sebep neydi, yanlis gittiğini dusundugun, düzelsin istediğin neydi gibi sorularla basladik. Akisina gore gitti. Seans aralığına doktor karar verdi.

Doktorumu tavsiye ile degil bana yakin semtte doktor ararken yani google da buldum. Sitesinde videolari vardi onlari izledim. Anlar mi beni, ben onu dinlemek ister miyim en cok buna baktim.
Dogru secimdi. 1 yil destek aldim. Ise yaradi.

Ihmal etmeyin, sizde mutlaka gidin.

Psikoloji okuyan biri olarak diyebilirim ki psikologdan psikoloğa değişir aldığın yarar,gittiğin psikoloğun yeterliliğine bağlı bi de senin problemini yaşayan insanlarla daha önceden çalışıp çalışmamasına. Eğer gittiğinde kendini rahatlamış hissedeceksen devam et eğer Yok ben bu psikologdan hiç bişey anlamadım diyosan kestirip atma başka psikologlara da git yeterli bi psikolog gerçekten yararlı olabilir şunu Da unutma ki her şey sen de bitiyor.

Ben her hafta gidiyordum, yaz olduğu için ara vermiştim. Yakında tekrar başlayacağım. Benimki özel ve çok iyi bir psikolog.

Devleti önermiyorum ben de. O kadar uyduruk dinliyor ki, devlet ve özeldeki doktor farkı gibi düşün işte. Eğer durumun varsa özele git. Tabi bazı devletlerdeki psikologlar da iyi olabilir ama sınırlı.

Özele cok pahali oldugu icin gidemedim.
Ucretsiz psikologlar var
Belediyenin belli merkezlerinde
10seans gittim.
Ama verimli degildi
Yani ben verim alamadim.
Sadece dinleyerek gecti tüm seans
Tamamen stajyer tabirli biri vardi karsimda.
Bana güven vermedi.
Ben sadece anlattim o sadece dinledi
Hani bir yöntem yada daha rahatlatici cevaplar alabilecegim biri yoktu karsimda.

Maddi imkaniniz varsa özele gidin.
Seans seans ucret istiyolar.
Onlar neden psikologa geldigini,cocuklugunu vs soruyolar.

Sen anlattikca devami geliyo zaten

Evet bende bazen dipteyim bazen çok mutluyum ümitli yim dün mesela dünyanın en mutsuz insaniydim ama bugün daha umitliyim beyinde bitiyo işte is Allah şifa versin canim hersey yoluna girer inşallah ne yapmak istiyosun peki hayallerin ne?
Bu neden oluyo acaba?
Tamamen bilinc altiylami alakali.

Ortada hic bisi yokken bir gun gunun en bedbaht insaniymisim gibi oluyorum
Boyle herkes hersey uzerime geliyo sanki
Hic bisi zevk vermiyo
Yine ertesi gun yada baska bir gun sanki ogun ki ben ben degilim
Gayet hersey normal ilerliyo daha umutlu daha neseli oluyorum.

Enerjiylemi alakali,bilinc altimi,depresyonmu anlayamiyorum.

Bu neden oluyo acaba?
Tamamen bilinc altiylami alakali.

Ortada hic bisi yokken bir gun gunun en bedbaht insaniymisim gibi oluyorum
Boyle herkes hersey uzerime geliyo sanki
Hic bisi zevk vermiyo
Yine ertesi gun yada baska bir gun sanki ogun ki ben ben degilim
Gayet hersey normal ilerliyo daha umutlu daha neseli oluyorum.

Enerjiylemi alakali,bilinc altimi,depresyonmu anlayamiyorum.
Manik depresif belirtileri

Manik depresif belirtileri
Bende panik atak var
2yil antidepresan kullandim
5yildi(dr kontrolunde biraktim) kullanmiyorum.

Yani hayatim suan o dönemlere gore iyi durumda.
Daha huzurluyum aslinda.

Ama ne oluyo bana anlamiyorum
O gun sanki dunya basima yikiliyo hani Allah affetsin ölsem gitsem diyorum.
Okadar kendimi mutsuz hissediyorum.
Ama baska gün enerjim tavan isimi yapiyorum disari cikiyorum falan.

Bi arastirim manik depresifi neler yapabilrim yada yapmaliyim.
Tesekkur ederim.

Ben psikiyatriste gittim.

Bana en cok ne anlatmak istedin, buraya seni getiren sebep neydi, yanlis gittiğini dusundugun, düzelsin istediğin neydi gibi sorularla basladik. Akisina gore gitti. Seans aralığına doktor karar verdi.

Doktorumu tavsiye ile degil bana yakin semtte doktor ararken yani google da buldum. Sitesinde videolari vardi onlari izledim. Anlar mi beni, ben onu dinlemek ister miyim en cok buna baktim.
Dogru secimdi. 1 yil destek aldim. Ise yaradi.

Ihmal etmeyin, sizde mutlaka gidin.

Psikoloji okuyan biri olarak diyebilirim ki psikologdan psikoloğa değişir aldığın yarar,gittiğin psikoloğun yeterliliğine bağlı bi de senin problemini yaşayan insanlarla daha önceden çalışıp çalışmamasına. Eğer gittiğinde kendini rahatlamış hissedeceksen devam et eğer Yok ben bu psikologdan hiç bişey anlamadım diyosan kestirip atma başka psikologlara da git yeterli bi psikolog gerçekten yararlı olabilir şunu Da unutma ki her şey sen de bitiyor.

Ben her hafta gidiyordum, yaz olduğu için ara vermiştim. Yakında tekrar başlayacağım. Benimki özel ve çok iyi bir psikolog.

Devleti önermiyorum ben de. O kadar uyduruk dinliyor ki, devlet ve özeldeki doktor farkı gibi düşün işte. Eğer durumun varsa özele git. Tabi bazı devletlerdeki psikologlar da iyi olabilir ama sınırlı.

Bende psikoloğa gitmek istiyorum ama psikiyatrist'in delirmesinden korkuyorum. :KK51:

Özele cok pahali oldugu icin gidemedim.
Ucretsiz psikologlar var
Belediyenin belli merkezlerinde
10seans gittim.
Ama verimli degildi
Yani ben verim alamadim.
Sadece dinleyerek gecti tüm seans
Tamamen stajyer tabirli biri vardi karsimda.
Bana güven vermedi.
Ben sadece anlattim o sadece dinledi
Hani bir yöntem yada daha rahatlatici cevaplar alabilecegim biri yoktu karsimda.

Maddi imkaniniz varsa özele gidin.
Seans seans ucret istiyolar.
Onlar neden psikologa geldigini,cocuklugunu vs soruyolar.

Sen anlattikca devami geliyo zaten

Umarım istediğim faydayı görürüm. Delirmemek istiyorum herkese bağırmaktan sıkıldım. Kimse benim triplerimi çekmek zorunda değil. Ama bu konuyu açtıktan sonra bile erkek arkadaşıma ve kuzenime telefonda bağırdım boş boş neden arıyorsunuz söylediğiniz hiçbir şey benim derdime derman olmuyor anlattıklarınız boş boş şeyler bana ne sizin anlattıklarınızdan vesaire diye. Elimde olmuyor.

Bu zamanda zaten herkesin bi psikoloğa gitmeye ihtiyacı var da biz farkında değiliz, günlük hayatın stresi yeter yahu.
Ben birkaç seans özele gitmiştim (kaygı bozukluğuna bağlı panik atak, bilişsel çarpıtmalar vs için). Her psikolog da kaliteli olmuyor zaten danışma ücretleri çok yüksek (benimki 150 tl/50 dk idi anadoluda bi şehir). Ben internette yorumlardan araştırarak bulmuştum. Faydasını gördüm ama bir süreden sonra insan kendi kendinin doktoru olmalı ömür boyu psikoloğa gidip ilaç mı kullanacağız sonuçta.
Şu anda hayatımda psikoloğa gittiğim dönemdekinden daha fazla stres kaynağı var ama hamdolsun başa çıkıyorum, kendimi iyi hissediyorum mutlu huzurluyum.
Umarım sahtekar olmayan işinin ehli bir psikolog bulursunuz. Böyle bir terapist zaten size balık tutmayı öğreteceğinden bir süre sonra kendiliğinizden mutlu olmayı ve rahatlamayı öğreneceksiniz.

Bu zamanda zaten herkesin bi psikoloğa gitmeye ihtiyacı var da biz farkında değiliz, günlük hayatın stresi yeter yahu.
Ben birkaç seans özele gitmiştim (kaygı bozukluğuna bağlı panik atak, bilişsel çarpıtmalar vs için). Her psikolog da kaliteli olmuyor zaten danışma ücretleri çok yüksek (benimki 150 tl/50 dk idi anadoluda bi şehir). Ben internette yorumlardan araştırarak bulmuştum. Faydasını gördüm ama bir süreden sonra insan kendi kendinin doktoru olmalı ömür boyu psikoloğa gidip ilaç mı kullanacağız sonuçta.
Şu anda hayatımda psikoloğa gittiğim dönemdekinden daha fazla stres kaynağı var ama hamdolsun başa çıkıyorum, kendimi iyi hissediyorum mutlu huzurluyum.
Umarım sahtekar olmayan işinin ehli bir psikolog bulursunuz. Böyle bir terapist zaten size balık tutmayı öğreteceğinden bir süre sonra kendiliğinizden mutlu olmayı ve rahatlamayı öğreneceksiniz.

Umarım, ben de neleri atlattım zamanında ama ilk kez böyle bir dönemdeyim çok tecrübesizim şu an içinde bulunduğum hal ile ilgili. Belki faydası olur da hayatımdaki insanları kırmam.

Umarım istediğim faydayı görürüm. Delirmemek istiyorum herkese bağırmaktan sıkıldım. Kimse benim triplerimi çekmek zorunda değil. Ama bu konuyu açtıktan sonra bile erkek arkadaşıma ve kuzenime telefonda bağırdım boş boş neden arıyorsunuz söylediğiniz hiçbir şey benim derdime derman olmuyor anlattıklarınız boş boş şeyler bana ne sizin anlattıklarınızdan vesaire diye. Elimde olmuyor.
Çünkü tanıdığımız insanlara derdimizi açtığımızda bizi telkin etmeye çalışıyorlar bize gerçekleri göstermiyorlar psikologda size gerçeği göstermeyecek size şundan dolayı şöyle demeyecek sizin bulmanıza yardımcı olacak hiç tanımadığın biriyle bişeyleri paylaşmak bile insanı rahatlatıyor insanın kendi sorularını cevaplamasını sağlıyor

Malesef gitmedim. Umarim diger arkadaslar yardimci olabilirler bu konuda. Ben devlete gittigimde daha agzimi açıp iki kelime söylediğimde hayatini akışına birak takma tarzinda bir cevap alip sonra yazdigi ilac yuzunden hic sivilce cikmayan yuzumde koca koca sivilceler cikmis bir insan olarak sadece bunu soyleyebildim.
Aynen kafana takma shir degistir uzaklaş yapabilsem sende ne işim var

Çünkü tanıdığımız insanlara derdimizi açtığımızda bizi telkin etmeye çalışıyorlar bize gerçekleri göstermiyorlar psikologda size gerçeği göstermeyecek size şundan dolayı şöyle demeyecek sizin bulmanıza yardımcı olacak hiç tanımadığın biriyle bişeyleri paylaşmak bile insanı rahatlatıyor insanın kendi sorularını cevaplamasını sağlıyor
Haklısınız. Salı gününe gitmeyi planlıyorum erteleyecek vaktim de yok zaten. Yardımlarınız için teşekkürler.

Banada al randevu beraber gidelim :KK61:
Bu ara baş edemiyorum artık

Linaaaa kuzum ne oldu ya :(
Gel birlikte gidelim bıktım :(

Ben de 3sene önce okuduğum şehirde gittim bi 3ay kadar falan.
Psikoloğu internetten arayarak buldum hakkındaki yorumları okudum yaptığı çalışmaları falan.
Sonra mail attım biraz konuştuk görüşmeye gittim şansıma iyi biri çıktı.
Siz de googledan araştırın bulundugunuz şehirde.
Gerekirse ilk görüşmeye para vermeyin bi 15dk falan rica edin içiniz ısınırsa gidersiniz.
Yalnız ücretler pahalı malesef ben o zaman 90tl ödemiştim 45dk seans.
Şu an bİ 150falandır belki 200.
Haftada bir gidiyordum.
İlk başlarda bana kötü geldi psikolog bunun normal olduğunu bazı şeylerle yüzleştiğimi falan söyledi.
Sonra sonra rahatladım kendimi tanıdım.
Tabi ki her şeye pat diye çözüm bulmuyor ya da şunu yap gibi tavsiye de vermiyor.
Sizi bazı şeylerle yüzleştiriyor kendi ağzınızla aa eevet ben bunu yapmamalıydım filan diyorsunuz mesela.

Arkadaşlar geçilebilecek en zor süreçlerden birinden geçiyorum. Delirmeme ramak kaldı çok zor dayanıyorum.

Yardım almak istiyorum ancak nereden alınır devlet hastanelerinden yardım alabilir miyim etkili olur mu? Veya özel hastanelerde ilgili bölümlerden? Yoksa direkt özel bürosunu mu önerirsiniz?

Seanslarınız ne sıklıkta, bir de direkt anlatacak mıyım nasıl gireceğim konulara? Her şey anlatılabilir mi? Nasıl ilerliyor süreç biraz yardımcı olur musunuz? Kendimi telkin ede ede buraya kadar geldim ama ses yükseltmeyi bilmeyen ben artık en ufak şeyde bağırır oldum. Hayatımdaki insanlar tek şansım şu an onları da kaybetmek istemiyorum. Onların bir suçu yok ama onlardan çıkarıyorum. Üzüntüden tetikleyen tansiyonum, şekerim ve ağrılı döküntülerimi, boynumda oluşan kitleleri falan takmıyorum bile kafaya. Kötü bir şey çıkarsa bir de onunla uğraşmayayım diye.
Psikolog seçimi nasıl olur, şu ruh halinden kurtulayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
devlete bi kere gitme gafletinde bulundum. öğrenciydim o zamanlar tabi. yıllar sonra başka bi sebeple gittim. çok sinirliydim birikim olmuştu ve en ufak bişeyde öfkem minik kurtlar gibi içimi kemiriyordu sanki. bikaç seans gittim, güzel yöntemler öğrendim kendi iç dünyama ve asıl soruna yönelmeye başladığımızda biraz maddi zorluk biraz yüzleşmeye hazır olmadığımdan gitmeyi bıraktım. psikoloğa gitmek güzel ve gerekli ama her konuda olduğu gibi bu konuda da işini severek yapanı, hakkıyla yapanı bulmak Lazım. aksi çok farklı sıkıntılara neden olabilir.

Back