• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologa giden var mı aranızda?

Ben de 3sene önce okuduğum şehirde gittim bi 3ay kadar falan.
Psikoloğu internetten arayarak buldum hakkındaki yorumları okudum yaptığı çalışmaları falan.
Sonra mail attım biraz konuştuk görüşmeye gittim şansıma iyi biri çıktı.
Siz de googledan araştırın bulundugunuz şehirde.
Gerekirse ilk görüşmeye para vermeyin bi 15dk falan rica edin içiniz ısınırsa gidersiniz.
Yalnız ücretler pahalı malesef ben o zaman 90tl ödemiştim 45dk seans.
Şu an bİ 150falandır belki 200.
Haftada bir gidiyordum.
İlk başlarda bana kötü geldi psikolog bunun normal olduğunu bazı şeylerle yüzleştiğimi falan söyledi.
Sonra sonra rahatladım kendimi tanıdım.
Tabi ki her şeye pat diye çözüm bulmuyor ya da şunu yap gibi tavsiye de vermiyor.
Sizi bazı şeylerle yüzleştiriyor kendi ağzınızla aa eevet ben bunu yapmamalıydım filan diyorsunuz mesela.

Benim durumum düşündüğümden ağır olabilir bu durumda beni psikiyatriste yönlendirebilir değil mi? Direkt psikiyatristle görüşmek istemiyorum belki de çok faydalı olacak ve gerek kalmayacak.

devlete bi kere gitme gafletinde bulundum. öğrenciydim o zamanlar tabi. yıllar sonra başka bi sebeple gittim. çok sinirliydim birikim olmuştu ve en ufak bişeyde öfkem minik kurtlar gibi içimi kemiriyordu sanki. bikaç seans gittim, güzel yöntemler öğrendim kendi iç dünyama ve asıl soruna yönelmeye başladığımızda biraz maddi zorluk biraz yüzleşmeye hazır olmadığımdan gitmeyi bıraktım. psikoloğa gitmek güzel ve gerekli ama her konuda olduğu gibi bu konuda da işini severek yapanı, hakkıyla yapanı bulmak Lazım. aksi çok farklı sıkıntılara neden olabilir.

Ben en son ortaokulda gitmiştim ergenlikte sinir problemi için, ailem götürmüştü ancak benim gittiğim psikiyatristti. Özele gitmiştik ama Adam benden çok ailemi memnun etmeye odaklıydı o yaşta bunu anlayıp siz beni dinlemiyorsunuz ben sizinle burada olmak istemiyorum deyip çıkmıştım odadan. Umarım hala böyle cesaretliyimdir.

Bu neden oluyo acaba?
Tamamen bilinc altiylami alakali.

Ortada hic bisi yokken bir gun gunun en bedbaht insaniymisim gibi oluyorum
Boyle herkes hersey uzerime geliyo sanki
Hic bisi zevk vermiyo
Yine ertesi gun yada baska bir gun sanki ogun ki ben ben degilim
Gayet hersey normal ilerliyo daha umutlu daha neseli oluyorum.

Enerjiylemi alakali,bilinc altimi,depresyonmu anlayamiyorum.
Aynen öyleyim bende manik depresif demiş arkadaş o nasıl bişey hic bilmiyorum. Ailen çevre var mı?

Benim durumum düşündüğümden ağır olabilir bu durumda beni psikiyatriste yönlendirebilir değil mi? Direkt psikiyatristle görüşmek istemiyorum belki de çok faydalı olacak ve gerek kalmayacak.
Tabi tabi onlar siZi yönlendiriyor hatta seans aralığını da onlar belirliyor.
Mesela zaman geçtikçe 15güne düştü benim seans aralığım.
Ki zaten o psikoloğun da psikiyatriste giden pek çok hastası vardı.
Birbirlerini destekliyorlar yani danışanın durumuna göre.

Tabi tabi onlar siZi yönlendiriyor hatta seans aralığını da onlar belirliyor.
Mesela zaman geçtikçe 15güne düştü benim seans aralığım.
Ki zaten o psikoloğun da psikiyatriste giden pek çok hastası vardı.
Birbirlerini destekliyorlar yani danışanın durumuna göre.
Başlayayım acilen ben de. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sevdiklerimden ayrılmamak, akademisyenlik için şartları zorlamak, yabancı dil öğrenmek başta Arapça ve Rusça olmak üzere. Arapça harfleri tanıyorum aldığım eğitimden dolayı. Okumak kaldı.
Hayalim çok fazla aslında yaşım da genç ama her şey benim elimde değil. Bir bitse şu 2016.
Çok mu kötü geçti bu yıl diycem evet ülkemiz için de çok kötü geçti Allah düşmanlardan korusun ülkemizi en önemlisi de aslında vatan Allah bizi vatansiz bırakmasın inşallah hayallerin de gerçek olur ve yapacağın çok şey var bence bunlara odaklan psikayatriye gerek yok

Çok mu kötü geçti bu yıl diycem evet ülkemiz için de çok kötü geçti Allah düşmanlardan korusun ülkemizi en önemlisi de aslında vatan Allah bizi vatansiz bırakmasın inşallah hayallerin de gerçek olur ve yapacağın çok şey var bence bunlara odaklan psikayatriye gerek yok

Ülkenin durumundan bağımsız değil benim durumlarım da. Hepimizinki öyle. Huzursuz bir ortam işte. Allah kötü düşüncelilere fırsat vermesin helak olsunlar artık. Temiz insanlara bulaşmasınlar.

özel kliniği olan bir psikiyatriste gidiyorum, seans aralıklarına o karar veriyor, bazen haftaya yine gel diyor, bazen 1 ay sonra görüşelim dediği oluyor. psikologa lohusa depresyonum için gitmiştim ama psikiyatriste yönlendirmişti o yüzden psikolog deneyimim yok.

bende gitmek istiyorum ya. ama özele gidemem o kadar param yok. hem de o kadar parayı oraya verene kadar kendimi başka şekilde mutlu edebilirim diye düşünüyorum.:KK48:

devlette psikolog olduğunu bilmiyordum. psikiyatriye gitsem kesin dinlemeden etmede antidepresan verin. bende antidepresan kullanmak istemiyorum.

detaylı bir kan testi ve vitamin yaptırmak istiyorum aslında öncelikle. aşırı bir yorgunluk mutsuzluk ve depresif bir hal var üzerimde. sürekli değil ama çoğunlukla diyelim. belki vitamin eksikliğinden böyle oluyordur diyorum.

aslında kendimdeki temel sorunların farkındayım. çözümleri de biliyorum ama radikal kararlar almam lazım. radikal kararları da önümüzdeki 1 yıl içinde alamam. o süre içinde psikolog falan lazım sanırım bana :işsiz:

ben gitmim ya benim dr iyi değildi yada ben fazla şey bekledim....çar çar çar konuştuyuyor arada saatine bakıyor..sen tam kendine göre sökülecekken..hop saat doldu..haftaya anlatıklarının muhasebesini yap..neden..niçin ..niye sorgula gibisinden şeyler söyleyip .ver parayı git....ben o para ile en lüsk yerde yemek yer,kahvemi içerim şifa olur bana dedim ve bıraktım :))))))

Bu zamanda zaten herkesin bi psikoloğa gitmeye ihtiyacı var da biz farkında değiliz, günlük hayatın stresi yeter yahu.
Ben birkaç seans özele gitmiştim (kaygı bozukluğuna bağlı panik atak, bilişsel çarpıtmalar vs için). Her psikolog da kaliteli olmuyor zaten danışma ücretleri çok yüksek (benimki 150 tl/50 dk idi anadoluda bi şehir). Ben internette yorumlardan araştırarak bulmuştum. Faydasını gördüm ama bir süreden sonra insan kendi kendinin doktoru olmalı ömür boyu psikoloğa gidip ilaç mı kullanacağız sonuçta.
Şu anda hayatımda psikoloğa gittiğim dönemdekinden daha fazla stres kaynağı var ama hamdolsun başa çıkıyorum, kendimi iyi hissediyorum mutlu huzurluyum.
Umarım sahtekar olmayan işinin ehli bir psikolog bulursunuz. Böyle bir terapist zaten size balık tutmayı öğreteceğinden bir süre sonra kendiliğinizden mutlu olmayı ve rahatlamayı öğreneceksiniz.
Peski psikologdan ogrendigin birkac seyi paylasirmisin.. Birkackez gittim hicbirsey ogretmediler .Sin gittigim psikiyatristen kitap onerisi istedim depresyona faydasi olacak. Hatali alanlarimiz isimli kitabi onerdi.Onu okuyacam ihmal ettim.

Kizlar bir de once b12; demir; troid; ve de kimsenin aklina gelmeyen d vit tahlil yaptirin.Dahiliye den veya psikiyatriden.Siz soyleyin akil etmiyorlar d vit ozellikle.

Kizlar bir de once b12; demir; troid; ve de kimsenin aklina gelmeyen d vit tahlil yaptirin.Dahiliye den veya psikiyatriden.Siz soyleyin akil etmiyorlar d vit ozellikle.

Tam bunu diyecektim ki siz yazmışsınız, aynen katılıyorum.

Unutkanlık, uyuklama, yorgunluk vb bazı belirtiler psikolojik olabildigi gibi bazı vitamin değerlerinizle ilgili de olabiliyor.
O yüzden öncelikle tahlillerinizi yaptırın ve bu bilgileri psikiyatrınızla da paylaşın.

Konu sahibi,
Akademisyenlik düşünüyormuşsunuz, universite ile şu an bir baglantınız var mı?
Dışardan alım oluyor mu bilmiyorum ama universitede tanımlı bir durumunuz varsa psikoloji bölümünde bazı araştırmalarda sizin bilgilerinizin (isminiz vb kimlik bilgileri olmadan) kullanılmasına izin vererek özel klinklerden alacagınız destegin bir benzerini oradan alabilirsiniz.
Ücret aralıgı görüştügünüz kişinin egitimine ve bilgi paylasımına göre degisebilir.

Arkadaşlar geçilebilecek en zor süreçlerden birinden geçiyorum. Delirmeme ramak kaldı çok zor dayanıyorum.

Yardım almak istiyorum ancak nereden alınır devlet hastanelerinden yardım alabilir miyim etkili olur mu? Veya özel hastanelerde ilgili bölümlerden? Yoksa direkt özel bürosunu mu önerirsiniz?

Seanslarınız ne sıklıkta, bir de direkt anlatacak mıyım nasıl gireceğim konulara? Her şey anlatılabilir mi? Nasıl ilerliyor süreç biraz yardımcı olur musunuz? Kendimi telkin ede ede buraya kadar geldim ama ses yükseltmeyi bilmeyen ben artık en ufak şeyde bağırır oldum. Hayatımdaki insanlar tek şansım şu an onları da kaybetmek istemiyorum. Onların bir suçu yok ama onlardan çıkarıyorum. Üzüntüden tetikleyen tansiyonum, şekerim ve ağrılı döküntülerimi, boynumda oluşan kitleleri falan takmıyorum bile kafaya. Kötü bir şey çıkarsa bir de onunla uğraşmayayım diye.
Psikolog seçimi nasıl olur, şu ruh halinden kurtulayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben aile bakanliginda kadrolu psikologum. Buyuk sehirlerde aile bakanligi cok etkili olmayabilir, bakanligin ilgilendigi diger alanlar asiri yogun oldugu icin ne yazik ki ben ve meslektaslarim meslegimizi yapamiyoruz. Kucuk sehirdeyseniz sosyal hizmet merkezine gidebilirsiniz. Ya da saglik bakanligina bagli hastanelere gidebilirsiniz. Ama tavsiyem gitmeden once hastanede psikiyatr ve onunla birlikte calisan psikolog ya da sadece psikolog var mi yok mu ogrenmeniz yonunde olur. Saglik bakanliginda psikiyatr ile koordineli calisiyoruz genellikle, aile bakanliginda da dedigim gibi kucuk sehirlerde biraz daha iyi durum. Ama buyuk sehirlerde hiraz husrana ugrama ihtimaliniz yuksek.

Ben aile bakanliginda kadrolu psikologum. Buyuk sehirlerde aile bakanligi cok etkili olmayabilir, bakanligin ilgilendigi diger alanlar asiri yogun oldugu icin ne yazik ki ben ve meslektaslarim meslegimizi yapamiyoruz. Kucuk sehirdeyseniz sosyal hizmet merkezine gidebilirsiniz. Ya da saglik bakanligina bagli hastanelere gidebilirsiniz. Ama tavsiyem gitmeden once hastanede psikiyatr ve onunla birlikte calisan psikolog ya da sadece psikolog var mi yok mu ogrenmeniz yonunde olur. Saglik bakanliginda psikiyatr ile koordineli calisiyoruz genellikle, aile bakanliginda da dedigim gibi kucuk sehirlerde biraz daha iyi durum. Ama buyuk sehirlerde hiraz husrana ugrama ihtimaliniz yuksek.

Teşekkür ederim, en yakın fırsatta özel bir kliniğe gitmeye karar verdim. Tecrübelerimi de paylaşacağım.

Tam bunu diyecektim ki siz yazmışsınız, aynen katılıyorum.

Unutkanlık, uyuklama, yorgunluk vb bazı belirtiler psikolojik olabildigi gibi bazı vitamin değerlerinizle ilgili de olabiliyor.
O yüzden öncelikle tahlillerinizi yaptırın ve bu bilgileri psikiyatrınızla da paylaşın.

Konu sahibi,
Akademisyenlik düşünüyormuşsunuz, universite ile şu an bir baglantınız var mı?
Dışardan alım oluyor mu bilmiyorum ama universitede tanımlı bir durumunuz varsa psikoloji bölümünde bazı araştırmalarda sizin bilgilerinizin (isminiz vb kimlik bilgileri olmadan) kullanılmasına izin vererek özel klinklerden alacagınız destegin bir benzerini oradan alabilirsiniz.
Ücret aralıgı görüştügünüz kişinin egitimine ve bilgi paylasımına göre degisebilir.

Üniversitem şu an yaşadığım şehirden uzakta, o yüzden onu eledim direkt.
Ayrıca b12 mevzuu çok önemli diğerlerini bilemem de şiddetli b12 eksikliği var o daha da yoruyor.

b12 sıkıntılı bende hem de çok ancak doktorların verdiği iğneleri kullanmak istemiyorum çünkü obezite geçmişim de var ve o dönemden kalma travmalarım da var. Yorgun yaşarım ama tekrar kilo alamam. Bunu tercih ediyorum resmen. D vitamini benim de aklıma gelmemişti yaptırayım.

Back