• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog ve psikolojik danışman farkı..

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.195
53
31
Herkese merhaba
Bi yerden randevu aldım fakat daha sonra farkettim ki randevu aldığım kişi psikoloji eğitimi almamış. Psikolojik danışmanlık eğitimi almış ve psikoterapi eğitimleri almış. Randevum akşam 6da. Sizce gitmeli miyim iptal mi etmeliyim

Biri psikoloji mezunu diğeri psikolojik danışmanlık ve rehberlik. Biri fen edebiyat fakültesi çıkışlı diğeri eğitim fakültesi. İkisi de doktor değil. Çok büyük bir farkları yok. İstediğiniz terapiyse sorun olmayacaktır.

Psikoterapi egitimi aldiysa farkı sorun olmaz diye düşünüyorum biri psikolojik danismanlik ve rehberlik bölümü daha cok rehber öğretmen / pedagog olmak isteyenlerin okudugu bir bölüm. Terapi egitimi aldiysa isin uzmanidir.

Oğlumu götürdüğümü kiside psikolojik danışmandi ama psikolog olmasi icin gerekli eğitimleri almış suanda da doktora yapıyordu. Fakülte farkli var birisi psikoloji diğeri rehberlik ve psikolojik danışmanlık okuyor. Ikiside ayni

Lisans eğitiminden daha çok sonraki aldığı eğitimler daha önemli . Klinikte yüksek yapmış mi ? Sizin ihtiyacınıza yönelik alanlarda eğitim almış mi nerden almış ? Bunlara bakın derim.

Daha öncede bununla ilgili bir konu açılmıştı ordada yazmıştım.lutfen ama lütfen mezuniyetini sorun diplomasını görün gittiginizde çünkü bir haftalık üçer beşer bin lirqlik sertifikalarla ortada dolanan çok kişi var biride benim eski ayrıldığım adam olamadikti . kendisi iki yillik elektrik mezunu olup psikoterapist aile uzmanı ilişki koçu yaşam koçu eğitim uzmanı cv hazırlama uzmanı kariyer koçu ....diye instagraminda facebookunda görev tanımları yaparak online eğitim veriyordu en son.aman dikkatli olun

Üniversite son zamanda her ikisinden de destek aldım, psikologtan hiçbir kazancım olmadı, sadece konuşturup beni rahatlattı ve herkese söylediği şeyleri bana da söyledi. Ona danışacağıma arkadaşlarıma danışsaydım boşa zaman harcamazdım, daha sonra psikolojik danışmana başvurdum, inanılmaz memnun kaldım. İçime ayna tuttu diyebilirim, buz dağının görünmeyen kısımlarını bana soru sorarak gösterdi. Bana hiçbir öneride bulunmadı. Sadece soru sorarak ve benim kendi problemlerimi kendim aydınlatmamı sağlayarak çoğu şeyimi değiştirdi.

Alanım değil, dolayısıyla pek bilgim yok ama bence aynı değil. Öyle olsa neden ayrı bölümler olsun? Astoria Astoria psikologdu galiba, yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Terapi aldiginiz kisinin psikoloji mezunu olup klinik psikoloji yuksek lisansi yapmis olmasi cok onemli. PDR mezunlari klinik psikoloji yuksek lisansi yapabiliyor mu bilmiyorum ama yaptiysa psikoterapi yapma yetkisi vardir saniyorum ki.

bir ara psikiyatriste gitmiştim, çok çok iyi biriydi alanında, şuan en büyük üniversitelerden birinin bölüm başkanı zaten. İki seanstan sonra ilaçlık bir işimiz yok terapiyle devam edeceğiz, bu noktadan sonra psikologla ilerleyelim istersen seansları daha uyguna gelir, ihtiyacınıda karşılar deyip klinik psikolog birine yönlendirmişti. Mezuniyeti psikolojiydi, şimdi de psikoloji mezunu doktorasınıda yapmış bir uzmandan yardım alıyorum çok faydasını görüyorum.

Herkese merhaba
Bi yerden randevu aldım fakat daha sonra farkettim ki randevu aldığım kişi psikoloji eğitimi almamış. Psikolojik danışmanlık eğitimi almış ve psikoterapi eğitimleri almış. Randevum akşam 6da. Sizce gitmeli miyim iptal mi etmeliyim
Psikolojik danışman PDR mezunudur, ruh sağlığı alanında yetkindir. (Tabi ki kendini geliştirme, yetkinlik, beklentileri karşılama gibi şeyleri dışarda tutarak genel anlamı).
Lisans eğitiminde 36 kredi psikolojik danışma teknikleri,. kuramları uygulamalari ile psikolojik danışma yeterliliğine sahiptir. (Sanırım psikoloji mezunları daha az kredi alıyor)
Klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapabilirler.
Algı olarak psikolojik danışmayi (terapiyi) sadece psikologlar yapar gibi duruyor ama ikisi de yetkindir.
Burada önemli olan sizin beklentileriniz, kişinin yetkinligi, kullandığı teknikler vs

Okullarda rehberlik öğretmenleri var, belki biliyorsunuzdur, onların mezun olduğu bölüm reh. ve psik. danışmanlık işte.

Psikolojik danışman PDR mezunudur, ruh sağlığı alanında yetkindir. (Tabi ki kendini geliştirme, yetkinlik, beklentileri karşılama gibi şeyleri dışarda tutarak genel anlamı).
Lisans eğitiminde 36 kredi psikolojik danışma teknikleri,. kuramları uygulamalari ile psikolojik danışma yeterliliğine sahiptir. (Sanırım psikoloji mezunları daha az kredi alıyor)
Klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapabilirler.
Algı olarak psikolojik danışmayi (terapiyi) sadece psikologlar yapar gibi duruyor ama ikisi de yetkindir.
Burada önemli olan sizin beklentileriniz, kişinin yetkinligi, kullandığı teknikler vs
Randevuyu iptal etmek istediğimde tamam hocam sorun yok dedi. Bilemedim hocam diye hitap etmesi uygun mu ? Biraz düşüneyim dedim

Randevuyu iptal etmek istediğimde tamam hocam sorun yok dedi. Bilemedim hocam diye hitap etmesi uygun mu ? Biraz düşüneyim dedim
Alanında yetkinliği, kendini geliştirmesi,.sizin frekansinizin tutması farklı konular, hocam diye hitap etmesinden ben bir sonuç çıkarmam on görüşmeyi de bilmiyorum ama sizi rahatsız etmiş o ayrı konu
Ben diyorum ki sahtecilik yapmıyor aldığı eğitim yeterli

Pdr mezunları yüksek lisans yaparak terapi yapabiliyor. Ama eğer aklınıza tam yatmayacak ve içten içe rahatsız olarak gidecekseniz iptal edin. Ne kadar iyi olursa olsun kendinizi veremeyeceksiniz belli ki

Terapi aldiginiz kisinin psikoloji mezunu olup klinik psikoloji yuksek lisansi yapmis olmasi cok onemli. PDR mezunlari klinik psikoloji yuksek lisansi yapabiliyor mu bilmiyorum ama yaptiysa psikoterapi yapma yetkisi vardir saniyorum ki.
Yapabiliyoruz PDR mezunlari da klinik yapıp unvan alabiliyor

Ben kendim için terapist seçerken psikoterapi enstitusunden eğitim almış olmasi artı kazandiyor. Çoğu yüksek lisansin da içi boş maalesef üzücü ama gerçek . Alınan eğitimin kalitesi de çok önemli 1 yildir herkes online eğitimler alıyor ve içi çok boş sonra gidip biosuna yaziyor . Aynı eğitim bile olsa nerden aldığı aşırı önemli .

Back
X