• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikiyatriye gittim ve olanlar ...

Yok yok korkma. Okb , depresyon, anksiyete vs için de kullanılıyor bu ilaç. İlacın etkisi hemen görülmüyor haberin olsun. Düzenli şekilde kullanmalısın. Doktor kontrolü olmadan bırakmak olmaz. Psikiyatrist çok ilgisiz davranmış. Yan etki olarak başlangıçta mide bulantısı, ağızda kuruluk olabiliyor ama zamanla bünye alışınca geçiyor. Bence psikoterapi de almalısın. Gittiğin hastanede psikiyatrist odasının yanında psikolog yok muydu? Psikologa yönlendirme yapsalar iyi olurdu. Bir dahaki gidişinde sor mutlaka. Eğer memnun kalmazsan doktoru değiştir.
Evet psikolog eşiğinde de devam edebiliriz dedi doktor .iştahsızlık yapar ama 2 haftaya geçer dedi

Tamam hocam ben bir başlayayım sonrasına bakarız dedim.
Bu ilaç kaygını azaltmada yardımcı olur, zihninde serotonin (mutluluk hormonu) salgılanır. Ama tabi tek başına ilaç yeterli olmaz. Hayata bakış açısı, negatif düşünceler, yaşam şekli de değişmeli. Yani en başta senin kendini motive etmen , iyi hissetmek için çabalaman ve iyi olacağına inanman lazım.

Bu ilaçlar kaygını azaltmada yardımcı olur, zihninde serotonin (mutluluk hormonu) salgılanır. Ama tabi tek başına ilaç yeterli olmaz. Hayata bakış açısı, negatif düşünceler, yaşam şekli de değişmeli. Yani en başta senin kendini motive etmen , iyi hissetmek için çabalaman ve iyi olacağına inanman lazım.
Evet öyle yapacağım. Psikoyatriye gidince ailem de iyi davranıyorlar. O gün bak ben delirdim daha da delirtmeyin beni dedi.🤣

Merhaba . Psikiyatriye gittim . Yazdığım her şeyi anlattım.2 dk sürmedi zaten
İlaç ismi yazmak yasak mı bilmiyorum ama Zedprex ilaci yazdı. Hiç umduğum gibi olmadı ben daha farklı hayal etmiştim. Bu ilacı kullanan var mı sorabilir miyim?
İkinci bir doktora görünmen iyi olabilir . Benim ilk gittiğim doktor pek zaman ayırmamıştı ikinci gittiğim doktor çok ilgilenip ilaç yazıp haftaya tekrar gel demişti

Hayir ya . Baktım ilaca sizofreni falan diyor iyice kafayı siyırmayalim. Kullanmaya korktum
A ilacı şu hastalık içindir B ilacı şu hastalık içindir diye kesin bir şey yok. İlaçlar farklı farklı hastalıklar için kullanılabilir. Bir tanesinde A ilacını huzursuz bacak için kullanırken, bir başkasında a ilacı depresyon için kullanılabilir. Eğer uzun uzun dinlenmek istiyorsanız ya özelde bir psikiyatriste gideceksiniz ya da özelde bir psikoloğa gideceksiniz. Ayrıca psikiyatristlerin çoğunun terapi eğitimleri yok, terapi yapmıyorlar. Sizin istediğiniz kısım terapiye giriyor. Psikiyatristler tanı koyar ve hastalık üzerine çalışır. Mesela kendinize çok mutsuz hissediyorsunuz, hiçbir şey yapmaya gücünüz yok, öz bakımınızı aksatıyorsunuz vs vs. Tanı olarak depresyon der, ilacını yazar geçer. Bu tanıyı koyması için size uzun uzun dinlemesine gerek yok. Son altı ay içerisinde öz bakımınızı aksatı aksatmadığınıza bakar, moral düzeyinize bakar vb. Bazı belli başlı kriterler var. Onları sorgulaması yeterli. Bu sorgulamayı 1 dk içerisinde de yapabilir. Devlet hastanesinde hasta yükü çok ağır, MHRS randevuları çifter çifter veriliyor. Atıyorum saat 10:00,00 hastası varken, 1 saniye sonrasına başka hasta koyuyorlar 10:00,01 olarak. İki hastada teknik olarak 10 hastası. Mhrs üzerinde siz açıp baktığınızda misal 10 hasta görebilirsiniz ama aslında 40 hasta oluyo böylelikte.

İkinci bir doktora görünmen iyi olabilir . Benim ilk gittiğim doktor pek zaman ayırmamıştı ikinci gittiğim doktor çok ilgilenip ilaç yazıp haftaya tekrar gel demişti
Yok ya uğramam artık bide uzak gidip gelmek zor . 2 tane otobuse aktarmali gidip geliyorum insan yoruluyor . Bunu içeyim sonrasına bakarim

Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama Cerrahpasada psikiyatr servisi başarılı diye biliyorum. Öyle görüşmeler iki dakika falan sürmüyor. İsterseniz üstüne makul bir miktar verip profa da randevu alabiliyorsunuz. Bu benim arkadaşımdan yaşadığım tecrübe. Ilk randevusunda uzun soluklu görüşüp tekrar çağrılmıştı kontrole. Sürekli böyle mi bilmiyorum tabi. Yani özele gidemem diyorsanız hastaneleri araştırıp yeniden bir doktora randevu alın derin. Ayrıca terapi istiyorsanız da psikolog randevusu da almalısınız.

Ben de doğum sonrası depresyonu nedeniyle psikiyatriye gittim. Özel hastane olduğu için sanırım, bayağı ben anlattım o dinledi. Bana dediği B12 vitamini al. Hayal kırıklığına uğramıştım ben de. Demek ki bir şeyimiz yokmuş, biz büyütmüşüz 😂

Ben de doğum sonrası depresyonu nedeniyle psikiyatriye gittim. Özel hastane olduğu için sanırım, bayağı ben anlattım o dinledi. Bana dediği B12 vitamini al. Hayal kırıklığına uğramıştım ben de. Demek ki bir şeyimiz yokmuş, biz büyütmüşüz 😂
Özel hastane de böyle davranıyorsa vah bizim halimize. Vitamin eksikliği de depresyona sebep olabilir bu doğru ama tek sebebi bu gibi konuşması tuhaf olmuş.

Babam yeni tasindigim sehirde eski hayatimi ozluyorum diye psikolojik sıkıntılarim olduguna karar verip zorla psikiyatriste gondermisti.
Adama arkadaşlarımı ozluyorum dedim diye 8 dklik gorusme sonrasi antidepresan dayamıştı bana ahshdh

Back
X