- 23 Ocak 2016
- 33.053
- 49.466
- 598
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Verdiği ilacı kullanmalısın şuan sadece terapi ile atlatacak kadar hafif durmuyorRedepra verdi bana,uyku için.
Ama kullanamam uykumda kusarım boğulurum veya bir anda mide bulantısıyla uyanır hazırlıksız yakalanırım diye korkarım.
Zaten bir kere sabahın 5’inde sebepsiz yere uyanmıştım bir süre sonra karnım hafif ağrımıştı tuvalete gitmiştim.Onun bile korkusu yetti bana artık sabah 5’ten önce uyumamaya çalışıyorum.
Sıfır şaka.
Eğer o psikiyatriste annen yanında diye rahat anlatamadıysan yeniden git vereceği ilaçları mutlaka kullan bu durumda iken sadece terapi ile ilerlemek zor açıkçası ben de yaşadım çünkü ilaç bir nevi koltuk değneği görevi görüyor terapi alabilirsen al alamazsan da uzmanların videolarını izle you tubedan Beyhan Budak tavsiye ederimÖyle mi dersiniz ? Ne yapmalıyım peki ?
Teşekkür ederim mutlaka bakacağımEğer o psikiyatriste annen yanında diye rahat anlatamadıysan yeniden git vereceği ilaçları mutlaka kullan bu durumda iken sadece terapi ile ilerlemek zor açıkçası ben de yaşadım çünkü ilaç bir nevi koltuk değneği görevi görüyor terapi alabilirsen al alamazsan da uzmanların videolarını izle you tubedan Beyhan Budak tavsiye ederim
Ama içemiyorum korkuyorum,hem doktor da sadece kriz anlarında al dedi.Sonra krizler bazen erken saatlere de çekilmeye ve daha uzun sürmeye başladı.Verdiği ilacı kullanmalısın şuan sadece terapi ile atlatacak kadar hafif durmuyor
O yazdığın ilaç kriz anlarında kullanılan ilaç değil ki tedavi edici ilaç o r ile başlayandı dimi yukarıda yazmışsın unuttum r ile başlayan bikaç tane varAma içemiyorum korkuyorum,hem doktor da sadece kriz anlarında al dedi.Sonra krizler bazen erken saatlere de çekilmeye ve daha uzun sürmeye başladı.
Evet yukarıda yazdım,doktor kriz anlarında al dedi ama.O yazdığın ilaç kriz anlarında kullanılan ilaç değil ki tedavi edici ilaç o r ile başlayandı dimi yukarıda yazmışsın unuttum r ile başlayan bikaç tane var
Başka ilaç yazmadı mı o ilaç evet çok uyku yapan bir ilaçEvet yukarıda yazdım,doktor kriz anlarında al dedi ama.
Uyku yapıcıymış,içtikten 1 saat falan sonra mışıl mışıl uyutuyormuş.
Yazmadı,ayrıca rahat anlatamadığım için çok iyi anlamadı da galiba beniBaşka ilaç yazmadı mı o ilaç evet çok uyku yapan bir ilaç
Peki bu ilacın yan etkileri var mıdır rahatlıkla içebilir miyim ?Başka ilaç yazmadı mı o ilaç evet çok uyku yapan bir ilaç
Mutlaka yüz yüze bir uzmanla görüşüp fobilerinize çözüm bulmanız lazım, çift maske ve toplu taşımaya bineceğiniz için siperlik takın, yanınıza da 1-2 saatte bir değiştireceğiniz kadar maske alın, çantanıza da ıslak mendille dezenfektan atın gidin doktora.Redepra verdi bana,uyku için.
Ama kullanamam uykumda kusarım boğulurum veya bir anda mide bulantısıyla uyanır hazırlıksız yakalanırım diye korkarım.
Zaten bir kere sabahın 5’inde sebepsiz yere uyanmıştım bir süre sonra karnım hafif ağrımıştı tuvalete gitmiştim.Onun bile korkusu yetti bana artık sabah 5’ten önce uyumamaya çalışıyorum.
Sıfır şaka.
Ayyy bu fobi ile hamile kaldığını hayal edemiyorumBiliyorum daha ciddi bir şey beklediniz.Üzgünüm.Ama lütfen okumaya devam edin.Bence buna değer.
Bende kusma fobisi var,öyle rezil bir fobi ki bu,anksiyete okb depresyon yeme bozukluğu panik atak germafobi hatta agorafobi...Her gün yeni bir mental sorun ekliyor yaşamınıza.
Annem bende bir haller olduğunu anladı ve tanıdık bir psikiyatriste götürdü.Ben konuşurken o da odadan çıkmadı hiç rahat anlatamadım.Psikiyatrist uyku için bir ilaç yazıp yolladı max 15 dk durduk içeride.
Uyku için verdiği ilacı da uykuda midem bulanırsa ve ilaç etkisiyle uyanamayıp uykuda kusarsam veya boğulursam diye düşünüp içmedim hiç.Ve kusma korkusu sebebiyle olan panik ataklarım iyice arttı.
Annem fobimi az çok biliyor ama ciddiye almıyor,aksine sürekli balık tavuk gibi tüketmekte çok zorlandığım gıdaları pişiriyor.Bunlar daha yapılmadan önce bile strese giriyorum ben.Hem korona hem de beni anlamamasından dolayı tekrar psikiyatriste de gidemiyorum.Online terapi almak istiyorum,bilgisi ve önerisi olan varsa yazsın lütfen.
Bu fobi hayatımı mahvediyor,derslerimi,tüm aktivitelerimi aksatıyor.Seyahate çıkmaktan,hatta bazen sokağa çıkmaktan bile çok korkuyorum.Kusma eylemini çok rahat yapabilen insanlara özeniyorum.Ya da kusmayı en fazla biraz karın ağrılı ishal gibi görenlere.
Ne yaşadım,neden bundan bu kadar korkuyorum bilmiyorum ama kendimi bildim bileli kusmaktan korkarım.Ama artık fobim iyice ilerleyip tavan yaptı.Sürekli yeni önlemler geliştiriyorum.Paranoyak oldum dizanteri kolera norovirüs vs kaparım diye korkuyorum evde.
Bugün de sabah peynir yedim,6 saat sonra balık yedim hamsi.Deniz kıyısı olan yerde değiliz balık çok çok taze değildir.Ondan da 3 saat kadar sonra Nutella ve ekmek yedim.Acaba bir şey olur mu diye yine korktum ama iyiydim,şimdi midemden sesler geliyor gaz çıkarıyorum,bulantım yok ama psikolojik olarak berbat bir haldeyim 1-2 kere öğürdüm.Bu gece yine uyumayacağım galiba.Zaten çoğu gece geç uyuyorum çünkü fobi geceleri azıtıp bana atak geçirttiriyor.
Bu fobi beni içten tüketiyor,inanın göründüğü kadar basit değil.Böyle yaşanmıyor.Tek istediğim şey mental ve fiziksel sağlık.Artık ölmek de istemiyorum yaşamak da.Ama bu fobi beni gerçekten intiharın eşiğine getirdi.Yetmezmiş gibi annemler zorla yemek yediriyor.Diş fırçalamaktan banyoda ağzımı çalkalamaktan bile korkuyorum şebeke suyu kullanıyoruz acaba mikrop var mıdır iyi klorlanmış mıdır diye.
Ne yapmalıyım ben,benzer şeyler yaşayıp da iyileşen ya da kusmanın kötü olmadığını bana iddia edebilecek biri var mı ? Online psikiyatrist önerebilecek var mı bari ?
Oh be yazmak iyi geldi.Umarım birileri okur da daha da iyi olur.
Benim çok daha hafif fobim olmasına rağmen kustuktan sonra kriz geçirip iki üç gün kendime gelemiyorum. Mental sorunları yaşamayan birinin anlaması çok zor. Özellikle konu sahibi için travmatik olabilir. Terapi sürecinde belli bir yol katedildikten sonra tabii ki korkunun üzerine gitmek iyi gelebilir ama bu durumda faydası olacağını sanmıyorum.benzer konularına da yazdım
kusmalısın
bu korkunun önemsiz olduğunu fark etmek için kusmalısın, çünkü kafanda daha da büyütüyorsun
mesela çocuklar iğne olacağı zaman "aman acımayacak" derler
çocuk böyle dediklerine göre acıyacak der ağlar ve kendini kasar aslında bir birim acıyacakken 10 birim acır
ama hiç fikri olmadan iğne olursa bir birim acır ve geçer gider
sen de kusmayı kafanda büyüttün kussan basit olduğunu fark edeceksin
Çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim dedikleriniziMutlaka yüz yüze bir uzmanla görüşüp fobilerinize çözüm bulmanız lazım, çift maske ve toplu taşımaya bineceğiniz için siperlik takın, yanınıza da 1-2 saatte bir değiştireceğiniz kadar maske alın, çantanıza da ıslak mendille dezenfektan atın gidin doktora.
Niloyatospikk 'e katılıyorum, netten hastalık araştırmayın, zaten fobileri olan birisiniz, nette okuyacağınız her belirtiyi bende de var diyerek yaşama riskiniz yüksek, tavuk ve balığı zehirlenip kusmaktan korktuğunuz için yemek istemiyorsunuz sanırım, bir arkadaşımın annesi de mantar yemekten korkuyor, çok eskiden mantardan zehirlenmiş, o yüzden asla mantar yemez, bir kere dışarıda yediği bir yemeğin içinde mantar var sanmış, psikolojik olarak zehirlenmenin tüm belirtilerini göstermiş, gerçekten zehirlendiğini sanıp hastaneye kaldırmışlar, aslında yediği yemekte mantar yokmuş.
Kusma fobinize uzman desteği yanısıra sizde çözümler üretmeye çalışın, mesela sırt üstü yatmazsanız ciğerinize kaçmaz, karın ağrısı olduğunda yüzü koyun yatmak iyi geliyor ve ayakları sıcak tutmak.
Kendinize telkinlerde de bulunabilirsiniz, kusmanızı gerektiren bir şey olmadığını, rahatlamanız gerektiğini söyleyin kendinize, paniklerseniz derin derin nefesler alıp verin, iyi ve sağlıklı olduğunuzu tekrar edin.
Mesela güzelce duş alın, bir Melisa veya papatya çayı için, sakinleştirici relax müzikler var 1-2 saatlik videolar şeklinde onları dinleyin, özellikle gece yatmadan evvel duş+bitki çayı+relax müzik üçlüsünü yaparsanız faydasını göreceksiniz, gece duş almak hem yorgunluğu alıyor, hem gevşemenizi sağlıyor, bitki çayı stresinizi alır, sakinleştirir ve uyumanıza katkı sağlar özellikle Melisa ve Papatya çayını tavsiye ederim, relax müzik de kafanızı dağıtmanıza, sakinleşmenize yardımcı olur, uzandığınız yerde sakin müzikler dinlerken kapatın gözünüzü, sadece müziğe odaklanın, bir süre sonra uykunuz gelmeye başlar.
Uzman yardımı şart ama siz de fobinizden kurtulmak için çabalamalısınız.
Geçmiş olsun.
Nasıl yapabilirim bunu ?benzer konularına da yazdım
kusmalısın
bu korkunun önemsiz olduğunu fark etmek için kusmalısın, çünkü kafanda daha da büyütüyorsun
mesela çocuklar iğne olacağı zaman "aman acımayacak" derler
çocuk böyle dediklerine göre acıyacak der ağlar ve kendini kasar aslında bir birim acıyacakken 10 birim acır
ama hiç fikri olmadan iğne olursa bir birim acır ve geçer gider
sen de kusmayı kafanda büyüttün kussan basit olduğunu fark edeceksin
Nasıl yapabilirim bunu ?
Ama sadece 1 kere olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?