Kizlar bende enson olcturdugumde prolaktin 71.5 cikti dostineks kullandim iki ay 1.30a dustu ama hala hamile kalamadimekim ayinda 28 inde adet gordum bugun 30u daha tik yok isin garibi agrim sancimda yok bir iki gun daha bekleyip test yapicam kizlar dua edin ins. Bu sefer hamileyimdir.
bende adenoma bağlı hiperprolaktinemi var, 150 lere kadar çıkmıştı değerim. uzun süredir dostinex kullanıyorum, hamilelikte 6 haftaya kadar devam etmemi söylemişti dr, bir zarar vermezmiş bebeğe. sonrasında bırakmıştım. sonra kalp durması sonucu kaybettim bebeği. kürtajdan 2 hafta sonra yine başladım dostinexe...
ilaç kullandığım için herhalde, hamile kalmakta herhangi bir sorun yaşamamıştım. hamilelikte zaten prolaktin yükselir, hamileyken prolaktin ölçtürmene gerek yok demişti endokrin dr um...
stres ile çok çabuk yükselen bir hormon. çok stres yapıyorsanız, ondan da yükselebilir...
not: adenom ve yüksek prolaktine sahip olup bebek sahibi olan tanıdıklarım var. riskleri var ama bebeğe engel bir durum değil. gebelik olmuyorsa, başka konularda problem olabilir...
merhaba arkadaşlar.. bende uzun zamandır hamile kalamıyordum. doktora gidip muayene olayım dedim.. kan idrar testi istedi jinekolog.. maalesef tek prolaktin sorunlu çıktı değer 40 çıktı.. doktor parlodel verdi yan etkisi var diye önce düşük dozdan 2.5 mg dan başlattı 1 kutu içtim.. zaten 7 tane vardı,daha sonra 5mg. çıkarttı onun içindede 28 tane var sanırım. şimdi 15-20 gündür ilaç kullanıyorum.. doktor bu ilacı kullanırken büyük ihtimalle hamile kalırsın dedi.. ama artık hamile kalmak sanki benim için imkansız gibi geliyor.. hiç hamile kalamıyacakmışım gibi geliyor.. hatta sanki bugün adet olucakmışım gibi ağrım var kasıklarımda.. karnım ağrıdığını hissedince hatta yarım saat önce ağladım ağladım ağladım((((((
Kizlar testi yaptim negatif cikti adet olmadigim icin kan testide yaptirdim yine olmadi bu prolaktinle basim belada cok uzuluyorum artik psikolojim bozuluyo artik kaldiramiyorum esimin ailesinin bakislari igneligici konusmalari beni artik yoruyor gormemezlikten gelemiyorum :) allah hepimizin meleklerini kucagimiza almayi nasip etsin ins.
ağlama canım ya...
inşallah bizim de bebeğimiz olacak ben buna inanıyorum..hem senin de çok yüksek değilmiş değerlerin.....
bugun benımde karnım ağrımaya başladı geldım eve ağladım ağladım canım hiç bişey yapmak sıtemıyor öğretmenım çalışmak bıle ısteıp mıyorum.1 s ene 7 aydır bebeğım olmuyor bı problem de yok prolaktın 25 allahım bızede nasıp etsın sağlıklı ve hayırlı evlat
arkadaşlar hepinize gecmis olsun,umarim en kisa surede yoluna girer herseyimiz...
benimde sorunum var bu hormonla,
eylul ayinda adet sonrasi doktora gittim,onumuzdeki aylarda gebelik planladigimizi,oncesinde yapilmasi gereken kontrolleri istedim...
prolaktinim 33sewiyesinde cikti,doktor adetin 2.gunu hormon testi yaptirmami ona gore tedavi uygulayacagini soyledi,
aksilik olcak ya,takip eden 2 ayda adetim kahverengi akinti seklinde oldu birazda ben ihmal ettim gitmedim,bugun gittim tahlile yine akinti seklinde old.halde,bu sefer 108 cikti
yarin saat 4:30da randevum var,içimiçimi yiyor
hakkimizada hayirlisi artik...
merhaba,prolaktin mağduur olanlardanımama sakın korkma ben evlendiğim zaman hep 100 gibi değerlerle dolaşmışım prolaktinle.bebek istediğim zaman tekrar yaptırdım ve yüksek çıktı.dostinex kullandım ve hamile kaldım.(gerçi hamileliklerim devam etmedi maalesef)prolaktin stres hormonu olarakta adlandırılıyor.o yüzden için rahat etsin.ilaç içince düzeliyor ve hamile kalabiliyosun.ben dostinex içerken korunmadım.dostinex hamile kalmaya yardımcı bi ilaç.hamile olduğunu öğrendiğin an ilacı bırakman gerekiyor.havuç,incir,dereotu yeme.eşine söyle hamile kalmak istediğin süre boyunca göğüslerinden uzak dursun Allah ın izniyle herşey güzel olacak...sevgilerimle
oh kurtuldum:)
simdi geldim doktordan,muayeneden de korkulcak bişey yokmuş...
100 üzeri old. için hipofiz emarı istedi cumartesi onu çektiricem hayırlısı artık...
cok tesekkur ederim cnm...çok geçmiş olsun canım.. umarım emar da tertemiz çıkar iyi düşün iyi olsun böyle durumlarda pozitif olmak çok önemli ilaç verdimi doktor
cok tesekkur ederim cnm...
hayir ilac vermedi,once sebebini ogrenelim sonra ona gore bakariz dedi...
pazartesi gosteririm sonucu,umarim sorun olmaz...
ama benim cok sık başim ağrır cok ustune dusmedim simdiye kadar ama emar sonucunda bişey de çıksa şaşırmıcam...
canım Allah ın izniyle hiç bir şey çıkmayacak emar sonucunda.Dua edicem canım senin içinde.Allah yardımcın olsun inşallah :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?