- Konu Sahibi 3MELEKANNESI
Merhabalar.Bende bebek düşündüğüm zamanlar adet gecikmesi olduğu ama gebeliğin oluşmadığı Şubat 2010 tarihinde doktora gittim.Yapılan hormon testinde prolaktin yüksek bulundu ve dostinex kullandım.Adet gecikmesinin sebebi de buymuş.Prolaktin ilaçla düştü.Ankaraya Hakan Yaralıya gittiğimde beni muayene etti ve gebelik için engel bir durumun olmadığını söyledi.Prolaktini sorduğumda hiç önemsemedi.Buradan çıktığında hamburger bile yesen bu hormon yükselir.Gün içersinde düşüp yükselen bir hormondur dedi ve ben de prolaktin takibini bıraktım.Acaba yükseldimi adet olmama engel olur mu diye düşünmedim.Hatta 2010 Eylül ayında adet dönemim 2 hafta gecikti ben prolaktin yükselmiştir diye test bile yapmadım ama o ay hamile olduğumu öğrendim.Prolaktinim de ölçülmüştü yine yüksekti ama gebelik de olduğu için gebelikte prolaktin takibi yapmıyoruz dediler.Hamile kalmaya engel prolaktin değil stres.Prolaktinin yükselmesine sebeb de stres.Stres yapmamaya çalışın hem prolaktinin düştüğünü hem de hamile kaldığınızı göreceksiniz.Haziran ayında doğum yaptım.Allah hepinize nasip etsin bebişlerinizi kucaklarınıza almayı.