Prolaktini Yüksek Olup Hamile Kalan Arkadaşlar. Lütfen Bakarmısınız?

Merhabalar.Bende bebek düşündüğüm zamanlar adet gecikmesi olduğu ama gebeliğin oluşmadığı Şubat 2010 tarihinde doktora gittim.Yapılan hormon testinde prolaktin yüksek bulundu ve dostinex kullandım.Adet gecikmesinin sebebi de buymuş.Prolaktin ilaçla düştü.Ankaraya Hakan Yaralıya gittiğimde beni muayene etti ve gebelik için engel bir durumun olmadığını söyledi.Prolaktini sorduğumda hiç önemsemedi.Buradan çıktığında hamburger bile yesen bu hormon yükselir.Gün içersinde düşüp yükselen bir hormondur dedi ve ben de prolaktin takibini bıraktım.Acaba yükseldimi adet olmama engel olur mu diye düşünmedim.Hatta 2010 Eylül ayında adet dönemim 2 hafta gecikti ben prolaktin yükselmiştir diye test bile yapmadım ama o ay hamile olduğumu öğrendim.Prolaktinim de ölçülmüştü yine yüksekti ama gebelik de olduğu için gebelikte prolaktin takibi yapmıyoruz dediler.Hamile kalmaya engel prolaktin değil stres.Prolaktinin yükselmesine sebeb de stres.Stres yapmamaya çalışın hem prolaktinin düştüğünü hem de hamile kaldığınızı göreceksiniz.Haziran ayında doğum yaptım.Allah hepinize nasip etsin bebişlerinizi kucaklarınıza almayı.

mrb.benim de prolaktinim 72 çıkt.dr eşmden de spermiogramistedi yaptırdık sonuç normal bir problem yokmuş ilaç verdi onu kullnmaya başlicam pazartesi hyrlı olur inş.

prolaktinim 80 çıktı. LH 0, FSH 0,98.. Rahim çok ince:KK43:((( Beyin mr ı istedi doktor. çektirdim yarın sonuçlarını alıcam.
Neyden korkacağımı bilmiyorum, hipofiz tümöründen mi yoksa kısırlıktan mı???:18:

merhaba arkadaslar benim de 46 cikti prolaktin gogsumde kitle var dr onemli degil dedi ama yuksek prolaktinden kaynaklaniyor tedavi olmam gerekiyormu adetlerim duzenli

Selam arkadaşlar.. benim adetlerimde hep düzensizdi çok oluyordum 10 günde 15 günde oluyordum polikistik over sendromuymuş o yüzdende gebe kalamıyormuşum 10 aylık evliyim glukofen ve parlodel kullanıyorum şu an 2.aydayım ama gebelik olmadı ilk kullanmaya başladığım zaman benimde çok yan atkilerim oldu gözlerim görmüyo artık sandım başım dönüyodu miğdem bulanıyodu ama düzenli kullanınca haftasında geciyo yan etkileri biran öönce bende düzelsin gebe kalim istiyorum hayırlıısı Allah herkezin gönlüne göre versin :-)

ben aranıza yeni katıldım bu siteyi hep takip ediyorum sonunda üye olmaya karar verdim.. ben 1 buçuk yıllık evliyim 24 yaşındayım 1 buçuk yıldır korunmuyoruz.. bir sene sonra doktora gitmeye karar verdik ve prolaktinin yüksek olduğunu öğrendim.. hipofiz emarı çektirdik temiz çıktı çok şükür.. ama parlodel kullandım 3 ay ve 30 olan prolaktinim 77 ye çıktı 3 ayın sonunda.. şu anda dostinex kullandım 2 tablet yarım yarım 1 hafta arayla içiyorsun.. umudumu kesmeli miyim bilmiyorum hiç stres olmayacak hayatında diyor doktorum.. öyle birşey mümkün mü kii ... bal tarçın çörekotu karışımını deniyorum bu ay ama açıkçası hiç umudum yok :KK43: çevremdeki arkadaşlarımın bebişleri oldu ve her geçen gün yeni bir hamilelik haberi duyuyorum bende onlara katılmak istiyorum Allah yardımcımız olsun.. isteyen herkese versin inşallah

ben aranıza yeni katıldım bu siteyi hep takip ediyorum sonunda üye olmaya karar verdim.. ben 1 buçuk yıllık evliyim 24 yaşındayım 1 buçuk yıldır korunmuyoruz.. bir sene sonra doktora gitmeye karar verdik ve prolaktinin yüksek olduğunu öğrendim.. hipofiz emarı çektirdik temiz çıktı çok şükür.. ama parlodel kullandım 3 ay ve 30 olan prolaktinim 77 ye çıktı 3 ayın sonunda.. şu anda dostinex kullandım 2 tablet yarım yarım 1 hafta arayla içiyorsun.. umudumu kesmeli miyim bilmiyorum hiç stres olmayacak hayatında diyor doktorum.. öyle birşey mümkün mü kii ... bal tarçın çörekotu karışımını deniyorum bu ay ama açıkçası hiç umudum yok :KK43: çevremdeki arkadaşlarımın bebişleri oldu ve her geçen gün yeni bir hamilelik haberi duyuyorum bende onlara katılmak istiyorum Allah yardımcımız olsun.. isteyen herkese versin inşallah

cnm yüce allahım herkesin yardımcısı olsun emin ol seninle aynı duyguları paylaşıyorum. 16 aylık evliyim 1 yıldır olmuyorbizimde yaışm 22 erkn biliyorum ama olmayınca endişeye kapılıyo insan benim de prolkatinim 72 çıkmıştı dostinexle 1 ayda düştü. yükselmemesi için devem ediyorum şuan.stresin çok önemi var açıkçası yenemiyorum hep o benden bir adım önde oluyo.ama rabbimim bildiği vardır elbet umudumuzu kaybetmeyelim ve rabbimden gelen herşeye şükredelim inş. olur bizde bebişlerimizi kucağımıza alırızz..

benimde prolaktinim43 çıktı doktor bana dostinex verdi adetin 3. günü tahlilyaptırıcam hayırlısı inşallah düşmüştür..

merhaba arkadaşlar. geçen yıl yaptırdığım hormon testlerimde prolaktinim 34 çıktı diğer hormonlarım normal sınırlar. ama dr. prolaktinin biraz yüksek fakat önemli değil dedi.üstüne bile gitmedi hiç bilgi bile vermedi. açıkçası okudum yorumlara göre yüksek gibi,
arkadaşlar sizce ne yapmalıyım.bitkisel bişeyler yapmalıyımım.?:26:

[sub][/sub]
salı günü prolaktinimin yüksek olduğunu bildiğimden beri burada yazılanları okuyorum,adetimin 3. Günü yaptırdım testleri ve o gün sonuçları doktorumla görüştüm biraz yüksek olduğunu ve adetlerimi sordu tekrar düzenlimi diye adetlerim çok düzenli hiç gecikme vs. Olmuyor tam saydığım günde geliyor diye söyledim sadece geçtiğimiz ay 2 gün gecikti ama o ayda çok üzülmüştüm sanırım ondan gecikti birde ben kan aldırırkende çok korkuyorum kendimi çok sıkıyorum sanırım hepsi stresten oluyor ve benimde arkadaşlarımın hepsinin bebeği oldu benimde artık olsun istiyorum diye düşünüp üzülüyorum 2.5 yıllık evliyim ve biz 6-7 aydır korunmuyoruz.önümüzdeki ayda tahlil tekrarını istedi doktorum inşallah ilaç tedavisine gerek kalmadan talil düşük çıkar birde bugün hayıt tohumu suyunu içmeye başladım işe yararmı bilemiyorum hayırlısıyla inşallah bebişlerimiz gelir :KK49:

Bende size kendi hikayemi yazayım hatta hipofiz ve prolaktinle ilgili her sayfaya yazayım ben 14 yaşında hipofiz bezi tümörü olduğumu öğrendim 24 yaşındayim hic adet olmadım. Olmuyorum da dostinex kullandim yıllarca artik o ilacı görünce midem bulanıyor on yıl önce başladığımda prolaktin 1877 cikmisti. Simdi ise 400 den asagi inmiyor . Evli değilim bekarım. Bir kaç yıldır göğsümden süt geliyo. Simdi tümörün göze zarar vermesinden korkuyorum ki bazı göz sorunlarım başladı. Adet olmadığım icin kirli kan vücutdan çıkmadıgı icin sanırım pek cok hastalık geçiriyorum. Herseyden önemlisi çocuğum olmaz diye korkuyorum sevdiğim adama bunu nasil yaparım diyorum. Bu hastalığın bana verdiği zararlar onu da cok uzuyor artik sağlıklı olmak istiyorum . İki senedir hic doktora gitmiyorum çünkü bıktım zaten ameliyat diyecekler kesin ama ameliyatın sonraki zamanlar da sıkıntısı olur mu ki

Bende size kendi hikayemi yazayım hatta hipofiz ve prolaktinle ilgili her sayfaya yazayım ben 14 yaşında hipofiz bezi tümörü olduğumu öğrendim 24 yaşındayim hic adet olmadım. Olmuyorum da dostinex kullandim yıllarca artik o ilacı görünce midem bulanıyor on yıl önce başladığımda prolaktin 1877 cikmisti. Simdi ise 400 den asagi inmiyor . Evli değilim bekarım. Bir kaç yıldır göğsümden süt geliyo. Simdi tümörün göze zarar vermesinden korkuyorum ki bazı göz sorunlarım başladı. Adet olmadığım icin kirli kan vücutdan çıkmadıgı icin sanırım pek cok hastalık geçiriyorum. Herseyden önemlisi çocuğum olmaz diye korkuyorum sevdiğim adama bunu nasil yaparım diyorum. Bu hastalığın bana verdiği zararlar onu da cok uzuyor artik sağlıklı olmak istiyorum . İki senedir hic doktora gitmiyorum çünkü bıktım zaten ameliyat diyecekler kesin ama ameliyatın sonraki zamanlar da sıkıntısı olur mu ki

canım Allah acil şifalar versin.. lütfen doktora gitmeyi ihmal etme. ameliyat gerekiyorsa da ol. sen elinden geleni yap,takdir Allahın.

kızlar gecen ay prl 30 çıktı dr dostinex verdi zamanında olan adetim gelmiyor bilginiz var mı,acaba kist felan mı yaptı bende ilaç geçen ay giitiğimde dr rahim temiz demişti oluşmuş olabilir mi kitle.

kızlar gecen ay prl 30 çıktı dr dostinex verdi zamanında olan adetim gelmiyor bilginiz var mı,acaba kist felan mı yaptı bende ilaç geçen ay giitiğimde dr rahim temiz demişti oluşmuş olabilir mi kitle.

kızlar bilginiz yok mu ya gebelik testi yaptım evde negatif çıktı biri bişey desin.

Bizde deli gibi bebek istiyoruz prolaktinim yuksek cikti parlodel kullanmaya basladm gecen ay umitliydim icten icten esime her nekadar umitlenme olmaz desemde ama olmadi:KK43:

selam arkadaşlar. bende de hipofiz adenomu var. yaklaşık 4 yıl kadar önce öğrendim. prolaktin 450 lerdeydi. adetlerim 3 ayda bir oluyordu bazen. göğüslerimden süt geliyordu. sonra dostinex kullandım 2 yıl kadar. prolaktin düşünce bıraktım. sonra yine yükselmeye başladı ama kullanmadım, göğüslerimden süt geliyordu hala ama ben geçtiğimiz kasım ayında hamile kaldım. şimdi gebeliğimin 14. haftasındayım. doktor hamile kalmamın mucize olduğunu ve diğer kadınlara göre düşük riskimin çok daha fazla olduğunu söyledi. ama mucize gerçekleşti işte 3 ayı geçtik ve bebeğim düşmedi. yani hamile kalamıycaksınız diye bişey yok. Allah isterse herşey olur. Allah herkese nasip etsin.

Merhaba,
Herkese acil şifalar diliyorum,Allah herkezin gönlüne göre sağlıklı bir evlat versin ve prolaktin derdinden kurtulalım.Benim prolaktin seviyem tesadüf eseri öğrendim 35lerdeydi ve ilaç kullandım düştü.Şimdi tekrar yükselmesin diye haftada bir parlodel alıyorum bir süreliğine yalnız bende kabızlık oldu ilaçtan olduğunu düşünüyorum.Parlodel kullanıp kabızlık şikayeti olan varmı aranızda.

arkadaşlar beimde prolaktinim yüksek 1.5 yıldır bebek üistiyoruz ama olmuyor tabiki insan strese de giriyor dostinex kullanıyorum bende 1 ay oldu ilaca başlayalı 4 ay kullanıcam umarım gebe kalabilirim Allah hepimizin gönlüne göre versinnn :KK43:(

benim prolaktin de önceki ay ölçtürdüğümde 87,5 çıkmıştı, doktor dostinex verdi ama ben ilaca karşı olduğum için içmedim bekleyip görelim düşüyor mu çıkıyor mu dedim. geçen ay ölçtürdüm 40,5 çıktı ilaçsız yarı yarıya düşmüş ve bugün tekrar ölçtürdüm 33,1 e düşmüş yine ilaçsız:) hala da ilaç içmeyi düşünmüyorum. neden çıkmış, şimdi neden düşüyor hiç anlamadım.....

X