Prolaktini Yüksek Olup Hamile Kalan Arkadaşlar. Lütfen Bakarmısınız?

prolaktin ile mart ayında göğüslerimdeki acı ile doktora gitmemle tanıştım prolaktin seviyesi 32 idi dostinex ile düşürdük ama 6 aydır bir düşüp bir yükseliyor ve beni psikolojik olarak çok etkiliyor çok sinirli biri oluyorum acaba hamile kalana kadar aralıksız bu hapı kullanmak zorunda mıyız:-(

rabia mrb.burdaymışsın bende sana klomen+iğne+aşılama+tüpbebek..... topicte hoşgeldin yazmıştım ama burda yakaladım seniiiiii

Merhaba arkadaşlar... Ben 11 yıl önce prolaktinoma tanısı ile ameliyat oldum... daha sonra ilaçla tedaviye devam ettim... bebek istediğimde bir kadın doğum uzmanına gittik eşimle... Biz, "çocuğunuz olmaz, zor..." gibi cümleler beklerken drum "hiç bir şey olmaz çocuğun da olur" dedi. sadece "hamile kaldığını anladığında dostinexi bırak" dedi. veee şu an 25 haftalık hamileyim... çok şükür her şey yolunda gidiyor... sadece elinizden geldiğince kendi haline bırakın olayları, stres yapmamaya çalışın... hamilelik istediğiniz dönemde göğüslerinizin çok uyarılmamasına dikkat edin (en azından ben öyle yaptım)...
insan çok büyük korkular yaşıyor ama bazen hayat düşündüğümüz kadar korkunç olmuyor...
ben de çok korkuyordum olmazsa diye o yüzden simdi buraya yazıyorum ki birilerine umut olsun yazdıklarım...
umarım faydası olur...

kızlar merhaba ben de çikolata kiti var ve ameliyatolman gerek dedi doktor ama 3-4ay deneyin dediprolaktin bende 39cıktı yüksekama çok önemli diil dedi ilaçvermedi şimdi ben sasırıyorum acaba bebek isitiyorum die mi vermedi amaprolaktin gebeliğe engel değil. mi ben bidoktora daha gitmeli miyim?

Arkadaşlar,

Prolaktinin yüksek çıkma nedenlerinden biri de tiroid hormonlarının yüksek olması TSH'ınızın yüksek çıkması. Bende de hipotiroidimin 11.9 olması sonucu prolaktinim 65 seviyelerinde. Ben de dostinex kullandım ama dostinex'in etkisi geçici bunu aklınızdan çıkarmayın, en fazla 1-2 ay düşük kalıyor ilaçla. Önemli olan tioridiniz ve özellikle hipotirioidiniz varsa onu düşürmek çünkü prolaktini araştırın yüksek çıkma sebeplerinden en yaygını hipotiroid değerlerinizin yüksek olması. Onun da tedavisi dostinex'ten daha kolay ve etkili. TSH hormonu için doktor kan testi sonucunuza göre ayarlanmış dozda TSH hormon ikame edici ilaç veriyor Levotiron veya Euthyrox gibi. Ancak kafanıza göre asssssla almayın doktor kan testi sonucunuza göre doz ayarlıyor ve 1 ay sonra gel tekrar kan tahlili yapalım ona göre doz ayarlamasını tekrar yapalım diyor ve belli bir oran ayarlanınca 3 ayda bir falan gidiyorsunuz kan tahliline ve doz ayarlatmaya. TSH düşerse prolaktin otomatikman düşüyor zaten. Konuyla ilgili prolaktin sebeplerine bakın....

ya arkadaşlar benim evet tsh yüksekti ,prolaktinde yüksekti tsh 3 yıldır normal ilaçlarımı düzenli alıyorum sabahları.ama prolaktinim düşmüyor yinede.gerçi ben dostinex kullandım ama yine düşmedi.endokron doktoru bu senin yalancı prolaktin dedi.2 endokkrincide öyle dedi.napcam şaşırdım kaldım

ya arkadaşlar benim evet tsh yüksekti ,prolaktinde yüksekti tsh 3 yıldır normal ilaçlarımı düzenli alıyorum sabahları.ama prolaktinim düşmüyor yinede.gerçi ben dostinex kullandım ama yine düşmedi.endokron doktoru bu senin yalancı prolaktin dedi.2 endokkrincide öyle dedi.napcam şaşırdım kaldım

Merhaba sementa,

Geçmiş olsun, yani söylediğin yalancı prolaktin çok ilginçmiş bir bakacağım internette yazı var mı diye. Benim de prolaktinim çok yüksek. Bir çözüm yolu vs. görürsem yazarım. Ama seninkine yalancı prolaktin diyorlarsa belki bebek yapmayı etkilemiyordur ne dersin? Tiroidini düşürmene çok sevindim. Dostinex uzun süreli kullanılmamalı yan etkileri çok, hormon sonuçta. O yüzden iyi araştırmak lazım tedavi yöntemlerini.

Geçmiş olsun...

Merhaba sementa,

Geçmiş olsun, yani söylediğin yalancı prolaktin çok ilginçmiş bir bakacağım internette yazı var mı diye. Benim de prolaktinim çok yüksek. Bir çözüm yolu vs. görürsem yazarım. Ama seninkine yalancı prolaktin diyorlarsa belki bebek yapmayı etkilemiyordur ne dersin? Tiroidini düşürmene çok sevindim. Dostinex uzun süreli kullanılmamalı yan etkileri çok, hormon sonuçta. O yüzden iyi araştırmak lazım tedavi yöntemlerini.

Geçmiş olsun...

cnm sanada çok geçmiş olsun.Zaten doktorlar senin sorunun prolaktin değil.senin hiç birşeyin yok diyorlar.pco vardı ama oda birkaç doktor dedi ama çok değil dediler.bende diyorumki prolaktinden başka sorunum yoksa neden olmuyor.Bence o yüksek prolaktinimde sorun.ama artık dostinex içme dediler.direk git tüp bebek yaptır dediler.bende yazın yaptırcam inşallah...:KK49:

Ben oglumu dostineks kullanarak dunyaya getirmistim,bi kutu dostineksi bir ay kullandim,kullanirken ve ertesi ay korunuyorsun cunku bebege zararliymis,uzerinde yaziyor zaten korunun diye.Ama korunma biter bitmez hamile kaldim,simdi bebek istixoruz ve gene ploraktin yuksek gogsumden sut geliyor,dun dr gittim labora gonderdi,testere disli aslan pencesi bir ayda dusurur dedi saracoglu dene bence,bende aldim

Ben oglumu dostineks kullanarak dunyaya getirmistim,bi kutu dostineksi bir ay kullandim,kullanirken ve ertesi ay korunuyorsun cunku bebege zararliymis,uzerinde yaziyor zaten korunun diye.Ama korunma biter bitmez hamile kaldim,simdi bebek istixoruz ve gene ploraktin yuksek gogsumden sut geliyor,dun dr gittim labora gonderdi,testere disli aslan pencesi bir ayda dusurur dedi saracoglu dene bence,bende aldim

Evet aldim bende hayit ve aslanpencesi ictim ancak 1 hafta icebildim.ilacla cok agir geldi ben bu ay 2. Kutu hapimi kullaniyorum insallah düşürür bu ay sonu gidicem kontrele nasip Rabbim.uygun görür insaallah :)

Prolaktinden kurtulup hamile kalanlar varmi arkadaslar dostinexten kac ay sonra hamile kaldiniz

slm arkadaşım. benim prolaktin 120 deydi baya yüksekti yani. farklı bi ilaç kullandım düşmedi daha sonra dostinex le 6 ya kadar düştü bi anda. 2 ay sonra hamile kaldım şuan . 6.5aylık hamileyim. Rabbim her isteyene nasip etsin inşşşş.

Son düzenleme:
slm arkadaşım. benim prolaktin 120 deydi baya yüksekti yani. farklı bi ilaç kullandım düşmedi daha sonra dostinex le 6 ya kadar düştü bi anda. 2 ay sonra hamile kaldım şuan . 6.5aylık hamileyim. Rabbim her isteyene nasip etsin inşşşş.

Masallah Rabbim.ikinizede saglik sihat nasip etsin insallah canim benim ben hapin ikinci kutusundayim cok fazla yan etkilerini görüyorum birakmak istiyorum artik prolaktinime baktirip dustuyse birakicam bende 1 ay da korunma sureci ilac bunyeden ciksin falan derken of Rabbim herkese nasip etsin anneligi inşallah

Masallah Rabbim.ikinizede saglik sihat nasip etsin insallah canim benim ben hapin ikinci kutusundayim cok fazla yan etkilerini görüyorum birakmak istiyorum artik prolaktinime baktirip dustuyse birakicam bende 1 ay da korunma sureci ilac bunyeden ciksin falan derken of Rabbim herkese nasip etsin anneligi inşallah

aminn canım inşş. ben bi kere kullandım hemen düştü korunmadım da hiç doktor öyle bişey demedi bana. senin prolaktin kaç canım ?

KIZLARR GÜNAYDINN.BENİm de 2 ay önce 41 di bi kutu dostneks jkullanduımm aslan pençesi de içtiimm geçen ayy 22 idi bu ayy 42.. bu hormon sabah kan vermek gerekli imişş bunu bilen var mııı..doktorr çok yüksek değil bi kutu dostineks kullanmışsan baaşka kullanma dedii...bende hayıt hapı içiyoruumm.......

Benimde 86 doktorum korunun kullanirken dedi biraktiktan sonrada 1 ay.. bende hep sabirsizlaniyorum bian once olsun istiyorum

kafana takma canım kendini strese sokma bu hormon strestende yükseliyo biliyosun ki. ben Rabbime hep hayırlısı ne zmnsa o zaman olsun sen zamanını bilrsn diye dua ettm aslında ben çok istemiyodum ama çevremin lafları yüzünden kafama çok takıyodum bana göre daha erkendi çünkü ben 1.5 sene mi doldurduğum ay hamile kaldım bana evlndikten daha 3 ay sonra başladılar daha yok mu demeye. dua et sadece ve tedavini ihmal etme canım olur inş. senin idrar yollarında falan bi problem var mı peki ?

KIZLARR GÜNAYDINN.BENİm de 2 ay önce 41 di bi kutu dostneks jkullanduımm aslan pençesi de içtiimm geçen ayy 22 idi bu ayy 42.. bu hormon sabah kan vermek gerekli imişş bunu bilen var mııı..doktorr çok yüksek değil bi kutu dostineks kullanmışsan baaşka kullanma dedii...bende hayıt hapı içiyoruumm.......

slm canm. sabah kan vermek gerektiğini hiç duymadım. benim 120ydi dostinex den önce bşka ilaçlar içtim ama hiç fayda etmedi dostinex i içinde birden 6 ya düştü. doktorum bu hormonu düşürmemiz lazım normale gelene kadar yoksa gebe kalamazsın demişti. ilaç kullanmadan da nasıl düşücekmiş ki ozmn.

slm canm. sabah kan vermek gerektiğini hiç duymadım. benim 120ydi dostinex den önce bşka ilaçlar içtim ama hiç fayda etmedi dostinex i içinde birden 6 ya düştü. doktorum bu hormonu düşürmemiz lazım normale gelene kadar yoksa gebe kalamazsın demişti. ilaç kullanmadan da nasıl düşücekmiş ki ozmn.

benimde yüksektii geöen Y DÜŞMÜŞTÜ BU AY GENE YÜKSEK doktor eşinin tahlillerini getir ona göre ialç vermek istemiyorum dediii ...zaten bendee hayıt a başladıım....

X