Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam arkadaşlar... bu foruma yeni üye oldum, bilgilerinizi sizlerde benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.. 23 yaşındayım 3 bucuk yıllık evliyim.. 2 aydır bebiş planlıyoruz ... 4 eylülde adet oldum sonra çalışmalara başladık... ekimin başında adet olmayı beklerken güç geçti umutlanmaya başladık... idrar testinde hiç birşey çıkmayınca 19 ekimde sağlık ocağına kan vertim bHCG için - negatif çıktı 2 gün sonra yani 21 ekimde hormon testi için tekrar kan verdim başka bir kuruma.. (hani bir ihtimal yanlış sonuç çıkmıştır diye) yine negatif prolaktin sınırı 24,6 gibi bir rakamdı bende çıkan 74... ilk başta takmadım, doktora da gitmedim.. 21ekim gece adet oldum.. acaba bu prolaktin testi için de mi adetin 3.günü kan vermem gerekirdi.. ? yoksa prolaktin kafasına göre mi takılıyor neyse .. bugün 25 kasım.. yine bekleme günleri başladı.. hadi hayırlısı... isteyen herkes en kısa zamanda bebişlerine ulaşır inşaallah...
evet bu sefer adetimin 3.günü kan verdim hormon testi için.. ve sürpriiiz... prolaktin sınırı 26... benimki fırlamış yine.. 86,36 çıktı.. doktor yollarına düşeceğiz anlaşılan..
Merhaba arkadaşlar dün regl gecikmesinden dolayı tahlil yaptırdım proklatin 33,32 çıkmış doktor anneme 10 gün sonra tekrar tahlil yapalım demiş.
Bu nedir?
İlkez duydum, bazılarının göğsünden süt falan geliyormuş, benim tek şikayetim en falan 7 gün regl gecikmesi ve tüylenme, fakat tüylenme tüm kuzenlerimde aynı hepsininde çocuğu oldu.
Moralim çok bozuk, çok stres yaptım, nişanlıyım ve saçma sapan şeyler aklıma geliyor...
Kızlar hepinize geçmiş olsun ben 1.5 yıllık evliyim evlendiğimden beri hiç korunmadım hep bebek istedim rabbim nasip etti hamileliği ama 3 kez düşük yaptım şimdi bütün testlerimi yaptırıyorum çogunun sonucunu aldım hersey normal gözüküyo(henüz dr göstermedim)ama prolaktin seviyem 35.4 normali 4.79-23.7 yazıyo buna göre benim seviye yüksek dr bu testi istediğine göre düşüklerimin sebebi prolaktin olabilir diye düşündüm aceba benimki hamilelik esnasında dahamı çok yükseliyo o da bebeği etkiliyo çünki ben aşırı derece stresliyim debileniniz varsa yada bu yüzden düşük yapanınız varsa bana yardım etsin lütfen ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
geçmiş olsun canım.. allahtan şifa diliyorum derdi olana..
öncelikle prolaktin düşüğe sebep olabilecek bir hormon değil araştırdığım ve doktorlardan bilgi aldığım kadarıyla..
prolaktin adetin ovulasyon döneminde yükselirse sadece yumurtanın çatlamasını engeller bu da döllenmeyi engeller.. gebe kalınca da bu hormonun yükselmesi normal.. halkdilinde süt hormonu denir, bu hormon yükselince yumurtlamayı engeller ki hamilelik boyunca ilişkiye girilince gebe kalınmasın tekrar diye.. vucüt buna hazırlıyor kendini (Rabbim nekadar yüce) doğumdan sonra da herkesin bildiği gibi emziren kadın adet olmaz bu da prolaktin yüksekliğinden, düşmeye başladığı anda süt kesilir.. belli bir süre içinde de adet görülür..
elbette bu sitede birbirimize yardımcı olmak isterizz ama tahlil sonuçlarını en güzel bir doktor değerlendirebilir.. akıl karışıklığına yok açmasın bazı şeyler.. hepimiz herşeyi bilecek olsak hekimleri görevden alsınlar ozaman dimi
25 prolaktinde bir sorun yokkızlar benimde prolaktinim 25 çıktı ne yapmam gerek