Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

canım üzülme,, hayırlısı olsun..
önümüzde ki aya inşaallah..
ağrın için, ayaklarının altına sıcak su torbası koy canım. çok iyi geliyor, sende biliyorsundur zaten..
sevgiler...

SELAM..İNŞALLAH CANIM. ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL AMA YAPACAK BİŞİ YOK.YA AYAKLARIMIN ALTINA DEĞİLDE KARNIMA SU TORBASI KOYUYORUM..İŞ YERİNDE FELAN SU TORBASIYLA GEZİYORUM, ARKADAŞLAR GÜLMEKTEN BAYILIYORLARR..SAĞLIK NE YAPAYIM YAPACAK BİŞİ YOK..-tatlicadiarzu-
BİRŞEY SORACAĞIM,HAMAMA GİTMENİN FAYDASI YADA YAN ETKİLERİ VARMIDIR?
BUNLA İLGİLİ CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM..GÖRÜŞÜRÜZZ.:uhm::ecrin_bebek:

KIZLAR NASILSINIZ GÖRÜŞMEYELİ BNM ADETİM 4 GÜN GECİKTİ UMUTLADIM AMA DÜNADET OLDUM BENİ DE LİSTEYE EKLEYBİLİRSİNİZ.YARINDA TAHLİL VERECEM BAKALIM PROLAKTİN NE DURUMDA benneyaptımki:teselli:Şeniz

KIZLAR NASILSINIZ GÖRÜŞMEYELİ BNM ADETİM 4 GÜN GECİKTİ UMUTLADIM AMA DÜNADET OLDUM BENİ DE LİSTEYE EKLEYBİLİRSİNİZ.YARINDA TAHLİL VERECEM BAKALIM PROLAKTİN NE DURUMDA benneyaptımki:teselli:Şeniz

SELAM. LİSTEYİ DOREMİ OLUŞTURUYOR..EN KISA SÜREDE EKLER SANIRIM SENİ..İNŞALLAH SONUCUNDA İYİ ÇIKAR.:emir_bebek:

arkadaslar benim bildigim prolaktin tedavisinde dostinex kullanımı bittikten en az 1 ay sonra hamile kalınması gerekiyor hapın tesiri olabilirmiş bebege.
Ve prolaktin tahliline gitmeden önce bunlara dikkat edin

Ancak testin yapılmasının bazı şartları vardır.

-Test sabah saat 10:00-11:00 arasında bakılmalı,

-Testten önce birkaç gün süreyle cinsel ilişkide bulunmamalı,

-Test öncesi birkaç gün meme uyarımından kaçınılmalı,

-Açlık tokluk testi etkilememektedir.

Uyku düzeninden etkilenme olasıdır.

bu arada ben birde hayıt suyunun yerine aslanpencesini tavsiye ederim bende kullanmaya basladım hormonları dengelermiş

Meme, rahim, lenfbezi ve prostat kanserlerine karşı önleyici ve koruyucu olmasıdır.
Belirtilen kanser türlerinin başlangıcında ise tedavi edici gücünün olmasıdır.
Belirtilen kanser türleri ileri aşamada ise bunlarıda yavaşlatmaktadır.
Menopoz dönemindeki bayanların stres, terleme, gerginlik, depresif, ruhsal sıkıntılı durumlarında (PMS) ve de hormonlarının dengelenmesinde mucizevi etki gösterir. Düzensiz olan regl dönemlerini de düzenler.
Prostat fonksiyonları ve prostatın sağlıklı çalışması üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
Böbrek fonksiyonları ve sağlıklı çalışması üzerinde çok olumlu etkileri var.
Prostat büyümesini önleyici özelliği mevcuttur.
Genel olarak hormon dengeleyici olmasıdır.

Bayanların kadınlık hormonlarını düzenleyici
4 - 5 gram (yaklaşık bir tutam) kurutulmuş arslanpençesi kaynamakta olan yarım litre suyun içine atılır ve hafif ateşte 12 dakika sıcaklığını kaybettirmeden demlenir. Daha sonra süzülür ve soğumaya bırakılır . Demleme işlemi tamamlandıktan sonra mutlaka süzme işleminin yapılması gerekir. Kesinlikle demleme süresi tamamlandıktan sonra daha fazla kabın içinde bitkiyi bekletmeyiniz ve süzerek bitkiyi ayırınız. 45 gün boyunca bir gün arayla (gün aşırı) bir su bardağı içilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir.

Dikkat:
Arslanpençesi çayı kullanırken içimini kolaylaştırmak için herhangi bir şekilde tatlandırıcı veya başka bir madde kesinlikle ilave edilmez. Yemek yedikten bir saat sonra içilir. Arslanpençesi çayını hazırlarken kesinlikle 10 dakikadan fazla demlemeyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra süzülerek ayrılması gerekir. Hazırlanan arslanpençesinin arta kalanı buzdolabında en fazla 3 gün korunabilir. Üçüncü günden sonra kullanılmaz ve mutlaka taze olarak tekrar hazırlanması gerekir

kıslar bende yazın temmuz ayında prolaktınle tanıtım hemen hemen 13 aydır korunmuyordur ama neyazıkkı bebek sahıbı olmadık ve doktor sendromlarımız basladı esımden tahlıler benden tahlıler ve sonuc bende prolaktın yukseklıgı çıktı 48.45 doktorum parlodel ısımlı ılac verdı 3 ay boyunca kullnıcaksın dedı 3 ay sonuda tekrar tahlıl oldum ve prolaktın neyazıkkı daha cok yukselmıs 62.33 olmustu şookk olmustum neden dıye okadar ılac ıctım ve parlodelı kullananlar bılır okadar zor alısmıstımkı daha sonra doktorum doxtınes verdı onu kullandım 2 kutu ve bılmıyorum benım gıbı hısseden varmı aranızda göğüslerımden anlamıstım bu ılacın ıı geldıgını ne sızım lamıstı ne acı nede şişlik megerse bugune kadar göğüslerımdekı tum acı prolaktınden mıs evet ılac ıı gelmıstı ve sonuc 0.47 15 gun sonrakı sonuc 0.49 daha sonra emar cektırmek ıstedım ablam hemsıre ızınde onun yanındaydım ve cektırdım hipofezimde 2mm bı kıtle var neyazııkıbenneyaptımki ızın donusumde doktorumun ılgısızlıgınden sıkayettcı oldugum ıcın baska bı doktora gıttım oda butun tahlıllerımızı gordu once ve adetımın 21. gunu tahlıl sonuc prolaktınım 10.02 bunun ıı oldugunu soyledı ve hemen rahım filmi (hsg) dedı adetımın 9 gunu yanı gecen hafta bu fılmı zorda olsa atlattım ınanın hala atlatabıldıgıme bende ınanamıyorum allahıma sukurkı tüplerımdede bi sorun yok doktorum artık 3 ay gorısmıcez dedı fılmden sonra sansın daha cok var gusel calısın dedı bugun adetımın 16. gunu 12.gunden berı gunasırı calısmaya devam :)) esımde bende artık alıstıkk herseyde bıhayır var dıoruz elbette bısım bebeıslerımızınde bızamanı var.ama kıslar çook korkuyorum sankı göğüslerım takrar sızlıyoo ve prolaktınım yukselıyo dıyo ödüm kopuyo tekrar tahlıl yaptırcam bakalım neolcak ....işte bukadar benım hıkayem...aranızda olmak güsel...tekrar prolaktını yukselen kımler var aranızda....sızce benımde yukselırmı ılac kullanmaya devam etmem gerekırı dımı sızcede....

merhaba canım tekrar hoşgeldin aramıza bu kadar stres yaparsan tekrar çıkar prolaktinciğin ona göre stresten uzak durmalısın önce biliyorsun bu hormonun diğer adı stres hormonu . tatlım ne güzel düşmüş hormonun ama 2 ayda bir tahlil yaptırman gerekiyor çünkü çok oynak bir hormon bir ay düşüyorsa diğer ay yükselebiliyor benim 3 senedir var prolaktin sorunum ve bir düşüp bir yükseliyor ben dostinex kullandım hep ve halada kullanıyorum bu hormon için moral çok önemli ne kadar stresten uzak kalırsan o kadar düşüyor seviyesi ben bunu denedim bir ara 50 nin üstündeydi seviyem hiç ilaç içmedim stresten uzak durdum ve 1 ay içinde 38 e düşmüştü anlayacağın test edildi onaylandı :)) hakkımızda hayırlısı olsun RABBİM kısa zamanda sağlıklı sıhhatli bebişlerimizi bize kavuşturur inşallah hepmizi tüm isteyenleri:Saruboceq:

buarad kıslar benım19.ayım bebişim olmayalı....senağlama

canım en azından yaşın daha 25 ben 30 a merdiven dayadım asıl benim ağlamam gerek :) ağlama bak prolaktinin yükselir bu arada bununda iyi bir yanı var eşim beni sinirlendiremiyor prolaktinim yükselir diye :teytey:

prolaktinden sonra Hamileliği bekleyenler.....

1-)doremi...................................: 4 şubat regl oldu senağlama
2-)anemone...............................: 11 şubat beklemede:Saruboceq:
3-)qusel.....................................: 5 şubat regl oldu senağlama
4-)pancuben..............................: 9 şubat regl oldu senağlama
5-)sefa5562...............................: 12 şubat
6-)umudunu_kaybetme...............: ? regl oldu senağlama
7-)zeze06..................................: 6 şubat regl oldusenağlama
:cool:a_z.......................................: 6 şubat regl oldu senağlama
9-)esma_memo_12....................: 6 şubat hamişşş:CüvCüv:
10-)arzella..................................: ?
11-)incisu...................................: 22 şubat
12-)zug......................................: 13 şubat
13-)julyet...................................: 23 şubat
14-)gulkaya................................:11 şubat

SELAM..İNŞALLAH CANIM. ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL AMA YAPACAK BİŞİ YOK.YA AYAKLARIMIN ALTINA DEĞİLDE KARNIMA SU TORBASI KOYUYORUM..İŞ YERİNDE FELAN SU TORBASIYLA GEZİYORUM, ARKADAŞLAR GÜLMEKTEN BAYILIYORLARR..SAĞLIK NE YAPAYIM YAPACAK BİŞİ YOK..-tatlicadiarzu-
BİRŞEY SORACAĞIM,HAMAMA GİTMENİN FAYDASI YADA YAN ETKİLERİ VARMIDIR?
BUNLA İLGİLİ CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM..GÖRÜŞÜRÜZZ.:uhm::ecrin_bebek:

canım hamamın iyi gelip gelmediğini bilmiyorum. ne desem olmaz şimdi..
ama hamileyken çok tehlikeli sıcak su, düşük riski bile oluyor...

kıslar bende yazın temmuz ayında prolaktınle tanıtım hemen hemen 13 aydır korunmuyordur ama neyazıkkı bebek sahıbı olmadık ve doktor sendromlarımız basladı esımden tahlıler benden tahlıler ve sonuc bende prolaktın yukseklıgı çıktı 48.45 doktorum parlodel ısımlı ılac verdı 3 ay boyunca kullnıcaksın dedı 3 ay sonuda tekrar tahlıl oldum ve prolaktın neyazıkkı daha cok yukselmıs 62.33 olmustu şookk olmustum neden dıye okadar ılac ıctım ve parlodelı kullananlar bılır okadar zor alısmıstımkı daha sonra doktorum doxtınes verdı onu kullandım 2 kutu ve bılmıyorum benım gıbı hısseden varmı aranızda göğüslerımden anlamıstım bu ılacın ıı geldıgını ne sızım lamıstı ne acı nede şişlik megerse bugune kadar göğüslerımdekı tum acı prolaktınden mıs evet ılac ıı gelmıstı ve sonuc 0.47 15 gun sonrakı sonuc 0.49 daha sonra emar cektırmek ıstedım ablam hemsıre ızınde onun yanındaydım ve cektırdım hipofezimde 2mm bı kıtle var neyazııkıbenneyaptımki ızın donusumde doktorumun ılgısızlıgınden sıkayettcı oldugum ıcın baska bı doktora gıttım oda butun tahlıllerımızı gordu once ve adetımın 21. gunu tahlıl sonuc prolaktınım 10.02 bunun ıı oldugunu soyledı ve hemen rahım filmi (hsg) dedı adetımın 9 gunu yanı gecen hafta bu fılmı zorda olsa atlattım ınanın hala atlatabıldıgıme bende ınanamıyorum allahıma sukurkı tüplerımdede bi sorun yok doktorum artık 3 ay gorısmıcez dedı fılmden sonra sansın daha cok var gusel calısın dedı bugun adetımın 16. gunu 12.gunden berı gunasırı calısmaya devam :)) esımde bende artık alıstıkk herseyde bıhayır var dıoruz elbette bısım bebeıslerımızınde bızamanı var.ama kıslar çook korkuyorum sankı göğüslerım takrar sızlıyoo ve prolaktınım yukselıyo dıyo ödüm kopuyo tekrar tahlıl yaptırcam bakalım neolcak ....işte bukadar benım hıkayem...aranızda olmak güsel...tekrar prolaktını yukselen kımler var aranızda....sızce benımde yukselırmı ılac kullanmaya devam etmem gerekırı dımı sızcede....

canım ilk önce hoşgeldin aramıza... :1hug:
bende ilk parlodel kullanmıştım ve değerlerim aynı senin gibi daha çok çıkmıştı...
neyseki yeni doktorum dostinex verip değerlerimi düşürmeyi başarmıştım...
ama bu iş değerleri düşürmekle kalmıyor maalesef,, 2 ayda bir kontrol edilmesi gerekiyor,, çünkü prolaktin çok çabuk yükselebilen bir hormon..
buna böyle alışmaktan başka yapacak birşey yok canım..
hep kontrol halinde olmalıyız...
inşaallah allah en yakın zamanda herkese bebişlerini gönderir..
onlar için herşeye değer çünkü.. a.s

bu arada ben birde hayıt suyunun yerine aslanpencesini tavsiye ederim bende kullanmaya basladım hormonları dengelermiş

Meme, rahim, lenfbezi ve prostat kanserlerine karşı önleyici ve koruyucu olmasıdır.
Belirtilen kanser türlerinin başlangıcında ise tedavi edici gücünün olmasıdır.
Belirtilen kanser türleri ileri aşamada ise bunlarıda yavaşlatmaktadır.
Menopoz dönemindeki bayanların stres, terleme, gerginlik, depresif, ruhsal sıkıntılı durumlarında (PMS) ve de hormonlarının dengelenmesinde mucizevi etki gösterir. Düzensiz olan regl dönemlerini de düzenler.
Prostat fonksiyonları ve prostatın sağlıklı çalışması üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
Böbrek fonksiyonları ve sağlıklı çalışması üzerinde çok olumlu etkileri var.
Prostat büyümesini önleyici özelliği mevcuttur.
Genel olarak hormon dengeleyici olmasıdır.

Bayanların kadınlık hormonlarını düzenleyici
4 - 5 gram (yaklaşık bir tutam) kurutulmuş arslanpençesi kaynamakta olan yarım litre suyun içine atılır ve hafif ateşte 12 dakika sıcaklığını kaybettirmeden demlenir. Daha sonra süzülür ve soğumaya bırakılır . Demleme işlemi tamamlandıktan sonra mutlaka süzme işleminin yapılması gerekir. Kesinlikle demleme süresi tamamlandıktan sonra daha fazla kabın içinde bitkiyi bekletmeyiniz ve süzerek bitkiyi ayırınız. 45 gün boyunca bir gün arayla (gün aşırı) bir su bardağı içilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir.

Dikkat:
Arslanpençesi çayı kullanırken içimini kolaylaştırmak için herhangi bir şekilde tatlandırıcı veya başka bir madde kesinlikle ilave edilmez. Yemek yedikten bir saat sonra içilir. Arslanpençesi çayını hazırlarken kesinlikle 10 dakikadan fazla demlemeyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra süzülerek ayrılması gerekir. Hazırlanan arslanpençesinin arta kalanı buzdolabında en fazla 3 gün korunabilir. Üçüncü günden sonra kullanılmaz ve mutlaka taze olarak tekrar hazırlanması gerekir

canım sen kullanmaya başladın mı pekii..

ya acaba bununda hazır suyu yokmudur kafamçokkarıştı hazır hayıt suyu gibi..
hazırları daha kullanışlı oluyorya

kaç aydan beri senin bebişin olmuyo canım sen nekadar zamandan beri uğraşıyo bide şu hayıt suyunu nerden bulabilirim...

canım nisan ayında bebiş çalışmalarına başladık..
ama olmayınca ağustosta doktora gittim ve prolaktinle tanıştım...
1 ay parlodel denen baş belası ilaçla uğraştım... değerler düşmeyince eylülde dostinex kullandım..
değerlerim 1 ayda düştü ve ekimde hamile kaldım...
ama maalesef bebeğimin kalbi durduğu için kasım sonunda hamileliğim bitmiş oldu senağlama
aralıktan beri tekrar hamiş olmak için çalışıyorum...
benim hikayemde bu canım....

anlıyorum canım napalım şu prolaktınden bi kurtulsak...senın en aznıdan emar sonucun temız çıkmıs yanı tamamen hormonel dengesızlıkten ama benım kıtle var bıde yanı hiç peşini bırakmamalıyım...buarada bana yumurtlamam gunlerı hakkındada bılgı versene mesela ben 28 gunde bır adet olurum ve senın nasıldı bılmıyorum ama benım adetlerım hep duzenlıydı halada ole yanı prolaktın yukseklıgı adet dusensızlıgı yapmadı bende

canım benim adet düzensizliğinden dolayı gitmiştim doktora....

şimdi adetinin 1. gününden itibaren sayıp 9. günden itibaren 17. günleri arasındaki günler en verimli olduğun günlerdir.. yani bu günlerde gün aşırı ilişki öneriliyor...
fakat 13.-14.-15. günler sabah akşam ilişki öneriliyor.. çünkü tam yumurtlama günleri asıl o günler oluyor..
aslında yumurtlama günlerini kaçırmamak adına 9. günde başlıyorsun...
(kafanı bu karıştırmasın canım.. :))) )

bugün kk dan bir arkadaşla görüşürken oda şundan bahsetti;
6 aydır hep yumurtlama günlerinde denemişler ama olmamış..
ama en son ay yumurtlama günlerinden itibaren adet tarihine kadar hergün ilişkiye girmişler ve o ay hamile kalmış.. :))))
bizde bu ay bunu denemeye çalışıcaz bakalım.. aklında olsun seninde..
kaydirigubbakcemile3

canım ya hergün nasıl olcak yanı benım için ımkansız calısıyorumda vaalllaa ertesi gün işyerınde kendımı dusunemıyorumkaydirigubbakcemile3 yok ben buişi beceremem gün aşırı mantıklı bence hımm bıde sana sorıım sen anlıyomusun göğüslerınden faalan prolaktınını

ya canım onu pek anlamıyorum ama bazen benim göğüs uçlarım kaşınıyo, acaba prolaktinden dolayımıdır ki??

meraba ark ben aranıza yeni katıldım bndede prolaktin yüksek malesefki dört ay önce 18 haftalık bebeğimi kaybetim bir kaç testten sonra prolaktinim 36 olduğunu örendik ama doktorum bunun düşüğe sebep alabileceğini sanmıorum dedii şimdi tekrar bebek istiorum ama içimde bir korku var acaba prolaktin yüksekliği hamilelimi etkilermi cevap verirseniz sevinirim

canım çok üzüldüm senn adınada ben siteye yeni üye olduğum için henüz bazı yazışmaları bilmiorum yanai nerden okuyup nerden yazacağımı yeni çözdüm bu prolaktin denen illet nasıl bişiy yani geçme şansı yokmu sürekli yükselirmi bildiğim kadarıyla düşük olmasıda tehlikeliymiş sana doktorun ne dedi

meraba ark ben aranıza yeni katıldım bndede prolaktin yüksek malesefki dört ay önce 18 haftalık bebeğimi kaybetim bir kaç testten sonra prolaktinim 36 olduğunu örendik ama doktorum bunun düşüğe sebep alabileceğini sanmıorum dedii şimdi tekrar bebek istiorum ama içimde bir korku var acaba prolaktin yüksekliği hamilelimi etkilermi cevap verirseniz sevinirim

canım çok üzüldüm bebeğini kaybetmene... allah bir daha böyle acılar yaşatmasın..
bende kaybetim 8 haftalık bebeğimi, acısı nasıldır bilirim :çok üzgünüm:

inan ki şu prolaktin sebep olmuşmudur diye daha halen düşmüyo değilim..
ama benim doktorum da bu konuda rahat..

inşaallah en yakın zamanda bebeğin gelir ve seni hiç bırakmaz canımmmm..
:1hug:

X